Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Dzień strażaka na ProjectRPG

xHamster

Rekomendowane odpowiedzi

C45aQA4.png

M3o7SmR.png

Witajcie, ja jestem Menadżer @xHamster z Redakcji Prasowej Project News i wraz z Dyrektorem @Kierownikk, Starszą Dziennikarką @Veirdness oraz z Reporterką @nitkoskaa_ przygotowałem dla Was relację z wydarzenia organizowanego przez frakcję San Andreas Fire Department

UqMHksN.png

Maj jest wyjątkowym miesiącem, ponieważ w tym miesiącu obchodzimy święta związane z osobami, które ratują mienie, jak i życie ludzkie i stoją na straży bezpieczeństwa swoich obywateli. 12 maja na przykład obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pielęgniarki, 16 maja Święto Straży Granicznej, czy 24 maja Święto Wojsk Specjalnych. Zatrzymajmy się jednak przy początku miesiąca, a dokładniej 4 maja. Tego dnia na świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Strażaka. Strażacy obchodzili swoje święto na długo przed tym, nim stało się oficjalne. Dzień Strażaka honoruje ponad 2 miliony strażaków w Polsce (zawodowych i ochotników), którzy każdego roku uczestniczą w setkach tysięcy akcji ratowniczych. Z ciekawostek strażackich, ze statystyk za rok 2024, Ochotnicza Straż Pożarna w Wesołej interweniowała 594 razy. 

qLJCX78.gif

PA0Cack.png

Na naszym serwerze również działają strażacy w strukturach San Andreas Fire Department, którzy poza służbą części z nich w jednostkach straży pożarnych w Polsce, służą również nam tutaj w grze. 31 osób na czele z Fire Chief @Reiji_Sakamaki, czuwają na straży bezpieczeństwa San Andreas, wyjeżdżając do różnych zdarzeń, po pożary, wypadki czy też miejscowe zagrożenia. Nasi dzielni strażacy reagowali w 2024 roku 21 924 razy. Najwięcej z nich związane było z powalonymi drzewami na drogę, a najmniej zdarzeń związanych było z pomocą medyczną.

W minioną sobotę 10 maja, na serwerze odbyło się wyjątkowe wydarzenie, które przyciągnęło masę graczy i pracowników innych frakcji oraz biznesów. Cały event rozpoczął się o godzinie 18:00 od wyjątkowej audycji, którą poprowadził DJ @Somandi. Podczas tej imprezy, można było brać udział w mini eventach, za które można było zgarnąć gotówkę serwerową oraz kody z punktami premium. Audycja trwałą do godziny 20:00, a gracze bardzo chętnie brali udział w niej.

L6EKrTE.gif

W godzinach 19:00 - 20:00 zaprezentowano graczom wszystkie pojazdy techniczne, sprzęt i jednostki specjalne, które znajdują się we frakcjach. Przez tę godzinę można było obejrzeć codzienne RP strażackie, a dodatkowo przy okazji wyjechać na wyjazd patrolowy/alarmowy na daną akcję i obejrzeć postępowanie strażaków podczas działań. W tym samym czasie różne frakcje zapraszały na darmowy przejazd pojazdami frakcyjnymi po wyznaczonej trasie, która prezentuje się w taki sposób (spoiler).

Spoiler

pwg78bF.png

KyKPHI1.gif

Od godziny 20:00 do godziny 21:00 była możliwość udzielenia wywiadu z osobami Redakcji Prasowej Project News. Wywiady przygotowali Dyrektor @Kierownikk oraz Reporterka @nitkoskaa_ są one do przeczytania poniżej. 

gWldusr.gif

W godzinach 20:00 - 22:00 można było obejrzeć strażacką familiadę. Gra o wiedzy strażackiej oraz historii frakcji SAFD, w której wzięli udział członkowie wszystkich frakcji. Drużyna składała się z jednej osoby z każdej frakcji, a każdy walczył o gotówkę serwerową w wysokości 25.000$ oraz specjalnej odznaki na forum. Prowadzącym niestety nie był Karol Strasburger, ale świetnie też dał sobie radę Captain @Szczurasek z frakcji San Andreas Fire Department. 

Tak prezentowały się poszczególne drużyny: 
(L - lider drużyny)

Drużyna Sikawki

L - @NerVous (San Andreas Medical Department)
@GluzzeR (San Andreas Transport Corporation)
@SzymQ (San Andreas Police Departement)
@bartoszek.cj.6 (San Andreas Fire Department)
@strogonek (San Andreas Road Assistance)

yilPzSO.gif

Drużyna Hooligany

L - @emploi(San Andreas Police Departement)
@Szender(San Andreas Medical Department)
@CzajKA(San Andreas Transport Corporation)
@heryohx (San Andreas Fire Department)
@Gabro (San Andreas Road Assistance)

M5LeCLV.gif

Sikawki zdobyli 452 punkty, wygrywając tym samym zabawę i zdobywając główną nagrodę, natomiast również z niezłym wynikiem, tj. 304 punkty zdobyła drużyna Hooligany.

XGwBbve.png

W trakcie trwania familiady odbyła się akcja Role Play w wykonaniu wszystkich frakcji, wraz z członkami biznesu Posorants Group. Finałem tego wydarzenia była wielka kolumna frakcyjna, która składała się ze wszystkich pojazdów frakcyjnych obecnych na evencie. Gracze, z zachowaniem szczególnej ostrożności również mogli jechać za kolumną. Trasa przejazdu przebiegała przez całe San Andreas. 

YjTAUHq.gif

vgC1HDp.png

K: @Kierownikk | R: @Reiji_Sakamaki

K: Witam, Dyrektor Kierownikk z Redakcji Prasowej Project News z tej strony. Czy chciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań, odnośnie wydarzenia z okazji Święta Strażaka?
R:
Witaj, chętnie odpowiem Ci na pytania!

K: Dobrze, w takim razie – skąd wziął się pomysł na organizację tego wydarzenia? Co było jego głównym celem?
R:
Pomysł na organizację wydarzenia wziął się z propozycji pracowników, chcieli, abyśmy pierwszy raz wykonali coś globalnie. Głównym celem była oczywiście zabawa oraz zjednoczenie ludzi podczas tego wydarzenia.

K: Jak dużo czasu zajęło przygotowanie do wydarzenia i dopracowanie każdego szczegółu?
R:
Szczerze ciężko powiedzieć, ze względu na to, że rozkładaliśmy pracę różnie. Raz w dniu potrafiliśmy siedzieć parę godzin, raz parę minut. Najwięcej pracy było 2 dni przed rozpoczęciem wydarzenia, naniesienie zmian, nowości oraz wielu więcej.

K: Co najbardziej podobało Ci się podczas tego wydarzenia?
R:
Najbardziej? Myślę, że niespodziewana odpowiedź, czyli spontaniczność oraz organizacja. Te rzeczy dawały mi ogromnego kopa, który powodował bardzo mocne zadowolenie moje oraz moich pracowników.

K: Czy planujesz zorganizować podobne wydarzenia w przyszłości?
R:
Tak, na pewno będziemy organizować jeszcze takowy dzień. Możliwe również, że zorganizujemy jeszcze pomniejsze wydarzenie, które stworzymy z racji wybudowania nowego Fire Station, lecz o tym będziemy informować w niedalekiej przyszłości!

K: Pozwolę sobie na pytanie z nieco innej beczki – jak to jest pełnić rolę lidera frakcji?
R:
Myślę, że na pewno jest to ciekawe przeżycie, ponieważ musisz poświęcić ogrom czasu na to oraz decydować o wszystkim, co daję nutkę ekscytacji. Ja uwielbiam takową rolę, ponieważ czuję się w niej swobodnie, 90% czasu spędzonego na takowych serwerach to właśnie zarząd.

K: Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
R:
a pewno chciałbym pozdrowić wszystkich ze swojej frakcji, dziękuje Wam za pomoc oraz dużą obecność, również chciałem pozdrowić wszystkie zaangażowane frakcję, biznesy oraz ludzi, którzy wspomogli mnie! Zapomniałbym, brawa dla RCON za zrealizowanie wszystkich moich zachcianek!

K: Dziękuję za udzielenie wywiadu.
R:
Również dziękuję za wywiad oraz za obecność!

GX4BMT0.gif

n: @nitkoskaa_ | P: @PudzianzVolvo

n: Cześć, z tej strony Reporterka nitkoskaa_ z Redakcji Prasowej Project news. Chciałbyś może udzielić wywiadu?
P:
Witam, z tej strony Kierownik PudzianzVolvo z San Andreas Transport Corporation. Jasne, czemu nie!

n: Dobrze, a więc na początek pytanie — jak podobało Ci się wydarzenie z okazji Dnia Strażaka? 
P:
Było fantastycznie. Atmosfera de best, można było sobie pożartować oraz skorzystać z usług innych frakcji. Mało kiedy jest okazja udać się na przejażdżkę pojazdem, do którego nie mamy dostępu na co dzień. Jest to ciekawe na swój sposób i uważam, że trzeba robić więcej takich wydarzeń.

n: Zechcesz powiedzieć, skąd dowiedziałeś się o tym wydarzeniu? Przyjechałeś sam czy może ze znajomymi?
P:
Dostaliśmy propozycję reprezentowania SATC w tym dniu. Ekipa reprezentacyjna składała się z @Shaane, @gtk7, @Mizshift, @Pawel_, @LysyJoe. Według mnie pokazaliśmy się z jak najlepszej strony.

n: Czy są jakieś konkretne rzeczy z wydarzenia, które spodobały Ci się najbardziej?
P:
Spodobała mi się możliwość zobaczenia wehikułów, których nie widać na co dzień. Mowa o wozach specjalnych frakcji SAPD — mam na myśli robota oraz kilku innych ciekawych rzeczach. Mieliśmy możliwość wejścia w głąb bazy SAFD, co było też fajnym doznaniem. 

n: Miałeś może doświadczenia z podobnymi wydarzeniami?
P:
Czasami brałem udział w evencie Racing Club oraz Blood Fight. Dzień Strażaka to nowość, więc chciałbym, by w następnym roku chłopaki też coś takiego zorganizowały, lecz myślę, iż pozostałe frakcje są w stanie zaprezentować nietuzinkowe furki oraz zdradzić zakamarki. 

n: Czy masz zamiar wybrać się na następne wydarzenie jak to zorganizowane z okazji Dnia Strażaka?
P:
Oczywiście, że mam. Z niecierpliwością oczekuje na tego typu wydarzenia.

n: Na koniec, chciałbyś kogoś pozdrowić?
P:
Pragnę pozdrowić reprezentację konwoju oraz naszą dwójkę, która wzięła udział w familiadzie - @CzajKA i @GluzzeR. Dziękuje też pozostałym frakcjom za możliwość bycia na miejscu pasażera.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

RIno3R0.pngiTO1VF6.png

uwqTR1k.pngkBbpm2Z.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.