Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Police Press Crew - Podsumowanie akademii | Kwiecień'25

Jakubexx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pc1.png.ed4a48f6b3b85972382f1017f6e6a0b0.png

Czas akademii już za nami, a to oznacza, że kolejna grupa osób pomyślnie ukończyła okres przygotowawczy w Akademii
San Andreas Police Department. Nasza redakcja podsumowała parę ważnych informacji. Zapraszamy do czytania!

pasek.png.e1f8d687743febbd7939503cc29c5a8e.png
 Krótkie podsumowanie statystyk akademii

30 osób pomyślnie przeszło przez proces rekrutacyjny. W trakcie trwania akademii 12 osób opuściło jej szeregi lub zostały z niej wydalone. Do egzaminów przystąpiło łącznie 16 osób, z których 12 uzyskało wynik pozytywny, a 4 osoby wynik negatywny co po przełożeniu na liczby daje nam zdawalność w wysokości 75%.

Podsumowanie 

Nowo przyjęci funkcjonariusze uznali, że najciekawsze szkolenie dotyczyło Basic Life Support. 
Za najmniej interesujące wskazano Zabezpieczenia podstawowe oraz komunikacja radiowa, wyposażenie funkcjonariusza i radiowozu. Spośród instruktorów wyróżniono @Sakhia za luźny oraz zrozumiały sposób szkoleń. Dodatkowo Sergeant I @Sakhia również została doceniona jako najbardziej pomocna funkcjonariuszka.

W ramach działań redakcji przeprowadziliśmy ankietę i wywiady, zbierając opinie o szkoleniach.

Wywiady

@Kugi

Spoiler

1. Co było dla Ciebie największym wyzwaniem podczas akademii?
 Zdecydowanie zagospodarowanie sobie czasu praktycznie co wieczór przez kilka dni z rzędu, aby móc mieć zaliczone wszystkie szkolenia w akademii. Jako osoba dorosła ciężko o adekwatne dysponowanie czasu w grze.

2. Jakie były Twoje pierwsze wrażenia po dołączeniu do frakcji?
Na pewno poczułem taką "falę" uderzeniową. W żadnej innej frakcji nie dostrzegłem takiej dyscypliny jak właśnie w SAPD. Jest to dobry wymiar trzymania porządku oraz przede wszystkich zdroworozsądkowy.

3. Czy poleciłbyś służbę w tej frakcji innym? jeżeli tak to dlaczego?
Polecam z pewnością, aby dowiedzieć bardzo przydatnych informacji. Dodatkowo można poznać bardzo pomocnych ludzi (sztab szkoleniowy przede wszystkim oraz całą resztę funkcjonariuszy). Z pewnością mogę powiedzieć, że przy każdym moim problemie otrzymałem w krótkim czasie rozwiązanie, mimo różnych godzin, o których pisałem. Myślę że warto wspomnieć również, że jest to frakcja, w której nie można się nudzić. Następują na co dzień interakcje z graczami serwera, a jak dobrze wiemy każdy inny i różne są sytuacje.

4. Pierwszy patrol wzbudzał u mnie jedynie myśli czy wszystko zrobię zgodnie z procedurami. Przyznam, że początkowo musiałem się zmuszać, aby dokonać zatrzymania drogowego. Natomiast każdy kolejny raz to formalność. W skrócie to tylko na papierze jest pozornie ciężkie, natomiast w praktyce już robi się to automatycznie. Myślę że duża ilość procedur stres wywoływała, lecz jak to akademia - mieliśmy i mamy prawo popełniać błędy ponieważ nie myli się ten co nic nie robi.
5. Myślę, że podejście ludzi kolokwialnie mówiąc. Frakcja SAPD jest odbierania wśród społeczności raczej neutralnie, natomiast do momentu, w którym nie poznałem (na ten moment) większości funkcjonariuszy myślałem tym tokiem co społeczność serwera. Jestem mile zaskoczony bardzo luźną atmosferą i nietuzinkowymi ludźmi w szeregach SAPD.

6. Myślę że egzamin, który był z pewnością zaskoczeniem dla mnie, a bardziej przemyślanym systemem jego prowadzenia. Byłem w wielu frakcjach na innych serwerach, lecz tutaj zaznałem szoku jeśli chodzi o to. Myślę, że pozytywnego, ale za razem szokującego.

@olafeg

Spoiler

Największym wyzwaniem no raczej egzamin

Spoko, cieszyłem się, ze po 2 latach przerwy od gry w SAPD na innym serwie mam znów okazje

Tak, chyba najciekawsza frakcja na serwerze jak dla mnie

4. Jak wyglądał Twój pierwszy patrol? Był stres czy raczej luz?
Był luz

5. Czy jest coś, co zaskoczyło Cię pozytywnie w naszej frakcji?
Raczej nic mnie nie zaskoczyło

6. Jaki moment do tej pory najbardziej zapadł Ci w pamięć?
nie wiem, dajmy na to moment zdania egzaminu

@sirkosu1

Spoiler

Przyzwyczajenie się do innej służby, ponieważ byłem poprzednie w SAFD, a obie frakcje całkowicie inna rozgrywka.

Poczułem powiew świeżości oraz nowych chęci do grania w MTA.

Tak, jednak nie jest to służba dla każdego. Na pewno nie poleciłbym tej frakcji osobom, które lubią spokojną rozgrywkę, ponieważ tutaj za każdym razem dzieje się co innego.

4.Jak wyglądał Twój pierwszy patrol? Był stres czy raczej luz?
Raczej wyglądał on normalnie i bez większego stresu, z pominięciem faktu że zastanawiałem się jak go zgłosić na chacie frakcyjnym.

Zdany egzamin.

Najbardziej to egzamin, bardzo się nim stresowałem i byłem pewny negatywnego wyniku.

@tomavek

Spoiler

Największym wyzwaniem zdecydowanie okazał się moduł BLS. Początkowo miałem sporo trudności ze zrozumieniem i przyswojeniem materiału, ale ostatecznie egzamin poszedł mi bardzo dobrze

Powiem szczerze, nie spodziewałem się aż takiego poziomu profesjonalizmu ze strony zarządu oraz FTO. Do tego dochodzi wyjątkowa atmosfera, jaka panuje w tej frakcji, pozytywna, wspierająca i naprawdę motywująca do działania.

Oczywiście, że tak z czystym sumieniem polecam każdemu dołączenie do SAPD. Dlaczego? Już wcześniej wspomniałem atmosfera i profesjonalizm mówią same za siebie , nic dodać, nic ująć. Jestem tu od czasu akademii i od początku czuję się częścią zespołu. Nikt nie traktuje mnie lepiej ani gorzej, wszyscy są tu równi, a wzajemny szacunek i wsparcie.

Powiem szczerze na początku stres był ogromny. Bardzo zależało mi na tym, żeby nie popełnić żadnego błędu. Na szczęście wyższe rangi szybko mnie wprowadziły w funkcjonowanie frakcji i okazały ogromne wsparcie, dzięki czemu mogłem stopniowo nabierać doświadczenia i pewności siebie.

Zdecydowanie pozytywnie zaskoczyło mnie podejście zarządu oraz wyższych rang do samej akademii, tak jak wspominałem wcześniej, profesjonalizm i zaangażowanie z ich strony naprawdę robią wrażenie. Widać, że każdemu zależy, żeby nowi członkowie czuli się pewnie i mieli solidne podstawy do dalszego rozwoju.

Najbardziej w pamięć zapadły mi zdecydowanie akcje RP, pełne emocji, dynamiki i współpracy. Do tego dochodzą rozmowy na mumble, które nie tylko budują atmosferę, ale też pozwalają lepiej poznać resztę ekipy. To właśnie te momenty tworzą prawdziwy klimat frakcji i zostają w głowie na długo.

@yellowpreston

Spoiler

Patrząc na to iż była to moja 2 Akademia nie miałem wyzwań z niczym aczkolwiek patrząc na moją pierwszą Akademia na pewno największym wyzwaniem było zapoznać się ze wszystkim

Moje wrażenia były i są pozytywne patrząc na fajne akcje RP oraz pomocny I wyrozumiały  zarząd

Oczywiście że tak! Frakcja jest ciekawa i przyciągająca pod względem wielu aspektów na pewno nie jest ona dla miłośników spokoju ponieważ z dnia na dzień  czeka na nas inne zadanie

4. był większy luzik trochę stresu bo jednak inny serwer inne praktyki
Mój pierwszy patrol Wspominam bardzo dobrze aczkolwiek wiadomo był stres żeby nie popełnić żadnej gafy aczkolwiek od tego jest właśnie akademia by się uczyć na własnych błędach

Raczej nie

Na pewno jest to moment dostania mute na służbie😂

@montz_

Spoiler

zdanie egzaminu niby byłem pewny lecz przygotowanie się trochę trwało i wymagało sporo mojej uwagi.

Pierwsze wrażenia hmmm byłem na pewno mega szczęśliwy po zobaczeniu mojego nicku na liście osób które dostały się do frakcji SAPD po paru dniach służby od razu obaliłem teorie, że panuje tu komuna zamiast tego panuje super atmosfera.

oczywiście że tak a dlaczego? ponieważ jest to najciekawsza frakcja na serwerze która ma wiele ścieżek rozwoju od zostania zwykłym policjantem po służby specjalne takie jak SWAT czy FA.

był większy luzik trochę stresu bo jednak inny serwer inne praktyki
Na pierwszym patrolu odczuwałem lekki stres by nie popełnić błędów i wypaść jak najlepiej potrafię na pewno zostało zatrzymane wiele osób co przyczyniło się do mojego przygotowania na egzamin końcowy.

panująca tu atmosfera myślałem że raczej będzie nudno bądź sztywno lecz jest inaczej ! jest super atmosfera gdzie nie brakuje śmiechów oraz dobrych humorów.

szkolenie z konwojowania
hmm myślę, ze jest to zdanie egzaminu gdzie bardzo zadowolony tym faktem wyjechałem od razu na patrol. Wiadomo że do końca raczej już to zapamiętam również zapadły mi w pamięć szkolenia oraz kursy które do tej pory były przeprowadzane 😄

@aanter

Spoiler

na pewno wykucie najważniejszych informacji ze szkoleń na zdanie egzaminu

czułem się spoko mimo że byłem wiele razy w SAPD, odczuwam chęć do rozgrywki i chce mi się grać

na 100% tak tutaj jest stała interakcja z graczami

był większy luzik trochę stresu bo jednak inny serwer inne praktyki

Zaangażowanie ze strony egzaminatorów i lekka swoboda

szkolenie z konwojowania

@huh

Spoiler

Największym wyzwaniem dla mnie podczas akademii było przyswojenie materiałów i zasad panujących we frakcji, choć z czasem dałem sobie radę.

Byłem i wciąż jestem mega zajarany, chętny do pracy i ciekawy dniem następnym.

Z pewnością polecił bym frakcje SAPD znajomym, gdyż każdy dzień jest inny, zawsze jest coś do roboty. Również frakcja ta oferuje w późniejszym czasie dużo dróg, aby rozwinąć swoje skrzydła w strukturze frakcji poprzez należenie do różnych dywizji

Pierwszy patrol był czymś odlotowym, niezapomnianym. Troszkę był stresik, ale tymczasowo - później to już z górki.

Atmosfera - pomimo historii i legend o rygorystycznym podejściu członków frakcji dostrzegłem, iż są to ludzie, nie roboty, którzy chcą Ci wlepić jak największą karę. Wiele osób jest pomocnych, miłych i otwartych na rozmowę. Co prawda musi być trochę rygoru, ale pomimo tak krótkiego pobytu we frakcji czuję, że mogę na kimś polegać w trudnej sytuacji i nikt nigdy nie zostawi mnie na lodzie.

Szkolenia oraz kursy - jest to najciekawsza rzecz, gdzie często można się pośmiać, ale i nauczyć wielu rzeczy.

@emploi

Spoiler

Szkolenia.

Spoko, dużo zmian na lepsze

Każdy ma swój wybór, a jeżeli miałbym polecić to z powodu fajnych Pań z FTO

Odczuwałem luz.

Zaskoczyły mnie zmiany.

Prince polo.

Dziękujemy za przeczytanie artykułu! Do zobaczenia w kolejnym podsumowaniu akademii!

Autorzy:
Police Press Crew

Edytowane przez Jakubexx
  • Super 10
  • Haha 1