Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Mechatron

Murzin

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Julek.
Nick(i) oskarżonego(/ych): @Mechatron
Powód skargi: Zabrane prawo jazdy za odwalanie które nie miało miejsca
Data zdarzenia: 15.04.25
Dowody: 

Spoiler

image.thumb.png.fc4f9607a78287e5e0781e9e85908bac.png

Opis sytuacji: 

Dostałem prawo jazdy od supportera mechatron pod pretekstem ,,odwalanie'' przez to ze chciałem pomoc przepchnąć graczowi auto na mechanika które pchałem dosłownie może 6 sekund po zauważeniu braku zainteresowania ze strony gracza odpuściłem. Gracz jak i supporter nie napisali mi nic na temat tego ze nie mam pchać tego pojazdu tylko od razu zostało mi zabrane prawo jazdy na 1 dzień za odwalanie

Link do nagrania z zdarzenia https://streamable.com/s5i2qh

Po pierwsze twoja lista kar jeśli chodzi o prawa jazdy jest dość bogata względem ostatnich kilku dni. Dwie poprzednie kary rzędu kilka godzin nie nauczyły ciebie niczego. Dodając do tego fakt iż poprzednia kara prawa jazdy skończyła się tobie tego samego dnia którego otrzymałeś karę ode mnie sumuje się na fakt takiego a nie innego wymiaru. To że chciałeś pomóc nie oznacza że robisz coś dobrego, gracz podesłał nagranie do administracji serwera tym samym potwierdzając to że takiej pomocy nie oczekiwał, a ty względem tego dalej przepychałeś jego samochód wpychając go na środek drogi i uszkadzając auto innego gracza. Jest to nic innego jak sztampowy przykład odwalania. Jeśli miałbym już się czepiać o szczegóły to na samym klipie widać jak staranowałeś jeszcze innego gracza nic sobie z tego nie robiąc. A po otrzymaniu kary okazałeś całkowity brak szacunku wobec mojej osoby co jedynie pokazuje twój poziom rozgrywki na tym serwerze. Dodajmy do tego fakt że do obecnej chwili uzbierałeś jeszcze kilka tego typu kar od 4 dni co jedynie potwierdza słuszność tej kary. Tyle ode mnie :) 

1 godzinę temu, Mechatron napisał:

Po pierwsze twoja lista kar jeśli chodzi o prawa jazdy jest dość bogata względem ostatnich kilku dni. Dwie poprzednie kary rzędu kilka godzin nie nauczyły ciebie niczego. Dodając do tego fakt iż poprzednia kara prawa jazdy skończyła się tobie tego samego dnia którego otrzymałeś karę ode mnie sumuje się na fakt takiego a nie innego wymiaru. To że chciałeś pomóc nie oznacza że robisz coś dobrego, gracz podesłał nagranie do administracji serwera tym samym potwierdzając to że takiej pomocy nie oczekiwał, a ty względem tego dalej przepychałeś jego samochód wpychając go na środek drogi i uszkadzając auto innego gracza. Jest to nic innego jak sztampowy przykład odwalania. Jeśli miałbym już się czepiać o szczegóły to na samym klipie widać jak staranowałeś jeszcze innego gracza nic sobie z tego nie robiąc. A po otrzymaniu kary okazałeś całkowity brak szacunku wobec mojej osoby co jedynie pokazuje twój poziom rozgrywki na tym serwerze. Dodajmy do tego fakt że do obecnej chwili uzbierałeś jeszcze kilka tego typu kar od 4 dni co jedynie potwierdza słuszność tej kary. Tyle ode mnie 🙂

Biorąc pod uwagę to ze jeśli gracz nie chciał pomocy to starczyło po prostu napisać ewentualnie dać ostrzeżenie, owego auta nie pchałem tez jakoś długo bo tak jak mowie po zobaczeniu braku zainteresowania ze strony gracza sobie odpuściłem. Nie mam problemu względem samej długości kary bo wiem ze takowych już trochę dostałem także wszystko sie mówiąc szczerze skaluje czego mam świadomość a powodu za który jest on mi nadany bo to jest po prostu śmieszne tak samo jak twoje oskarżenia w moja stronę ze wepchnąłem pojazd na środek jezdni na której on sam sie znajdował bo gracz miał popsuty silnik ja chciałem mu jedynie pomóc dopchnąć pojazd do mechanika. image.thumb.png.8e6f43614ce69bcd5bec380d1bc6f322.png

A co do taranu pod koniec nagrania to co ci do tego jeśli wszystko z właścicielem flasza sobie wyjaśniłem po przyjeździe do mechanika 😉 także nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy i zabierz sie do pomagania graczom od czego jest rola supporta na tym serwerze bo patrząc po ostatniej ilości skarg w twoja stronę w ostatnim czasie twoje postępowanie względem graczy  dotyczące wymierzania wyroków tj prawko, mute itd. nie jest za ciekawe. Zatem poczekajmy więc na wypowiedź kogoś kompetentniejszego od ciebie 🙂 

3 godziny temu, RanyJulek napisał:

Biorąc pod uwagę to ze jeśli gracz nie chciał pomocy to starczyło po prostu napisać ewentualnie dać ostrzeżenie

Jasne za takie przewinienie można dać ostrzenie, lecz nie w twoim przypadku miałeś już kilka kar i musiało się to zakończyć karą. 

to jest po prostu śmieszne tak samo jak twoje oskarżenia w moja stronę ze wepchnąłem pojazd na środek jezdni na której on sam sie znajdował bo gracz miał popsuty silnik ja chciałem mu jedynie pomóc dopchnąć pojazd do mechanika.

Samochód jak widać na nagraniu wcześniej znajdował się na chodniku co potwierdza nagranie zarówno twoje jak i gracza który zgłosił całe zdarzenie do mnie poprzez /raport. Pomijając fakt stwarzania zagrożenia w ruchu poprzez przepychanie na środek drogi. Śmiem wątpić w dobroczynny zamysł twojego "Pomocnego" czynu jako iż gracz mimo wszystko zgłosił sprawę do administracji i poczuł się w tej sytuacji poszkodowany. Jeśli byłoby to rozgrywane na tak pokojowych intencjach i postępowaniu zgodnie życzeniem gracza raczej nie zgłosiłby tej sprawi do nas. W takim wypadku podlega to karze za utrudnianie rozgrywki innemu graczowi, a jako iż robiłeś to w pojeździe a twoja lista kar z tym związana jest dość bogata to skończyło się to tak a nie inaczej. Czasem jednak warto zapytać gracza czy potrzebuje pomocy niż na siłę próbować w takiej sytuacji "pomagac". 

A co do taranu pod koniec nagrania to co ci do tego jeśli wszystko z właścicielem flasza sobie wyjaśniłem po przyjeździe do mechanika 😉 także nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy i zabierz sie do pomagania graczom od czego jest rola supporta na tym serwerze

W żadnym wypadku jak to napisałeś nie w tykam w to nosa, jedynie zwróciłem na to uwagę. Nie widzę z mojej strony żadnego ostrzeżenia ani kary na serwerze wymierzonej w twoją stronę z tego powodu. 

bo patrząc po ostatniej ilości skarg w twoja stronę w ostatnim czasie twoje postępowanie względem graczy  dotyczące wymierzania wyroków tj prawko, mute itd. nie jest za ciekawe.

Dobrze że to poruszyłeś tak naprawdę każdemu zdarza się popełnić błąd i źle ocenić sytuację, za co w pełni wziąłem odpowiedzialność. Otrzymałem za to kary wewnątrz administracji i wyniosłem z tego kolejną ważną lekcję. Pamiętajmy że każdy jest człowiekiem a nie maszyną. W kwestii podejścia do graczy to może ty wypowiesz się na temat tych logów? Nie widzę w nich nawet krzty prawidłowego zachowania (ale jak to napisałeś niżej nie jestem osobą kompetentną do oceniania tego, więc oceni to administracja RCON :) )

2025-04-15 22:38:47 RanyJulek -> Mechatron wiekszego speca to nie widzialem

2025-04-15 22:39:53 RanyJulek -> Mechatron widac ze iq to nie grzeszysz

2025-04-15 22:40:51 RanyJulek -> Mechatron sie supporcik spłakał i kary rzuca na lewo i prawo XD

Zatem poczekajmy więc na wypowiedź kogoś kompetentniejszego od ciebie 🙂 

W kwestii kompetencji nie widziałem żadnych odpowiedzi z mojej strony na taki temat w kwestii twojej osoby. Więc nie wiem też dlaczego oceniasz tą kwestię w odwołaniu do twojego braku znajomości m.in. regulaminu administracji, jej struktur, schematów oraz postępowań, ponieważ nie masz do takich informacji z tego co mi przynajmniej wiadomo dostępu. Ale rozumiem to jedynie twoja opinia i może ona być w jakiś sposób dla ciebie zgodna, nie mi oceniać :) 

Jasno na nagraniu widać Twój taran, do którego w zupełności się nie poczułeś, jak twierdzisz, dogadałeś się z graczem na mechaniku, jednak w chwili zdarzenia po prostu odjechałeś, tak jakby nic się nie stało.
Co do samego przepychania pojazdu, jeżeli ktoś Cię o to nie prosił, to nie rozumiem dlaczego się w to angażujesz. 

Kara została nadana poprawnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.