Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z graczem Vajtekk.vnd

Kacp3r

Rekomendowane odpowiedzi

kjimo4E.png

mSu4qkK.png

Uszanowanie, Supervisor @Kacp3r  z Redakcji Prasowej Project News! W tym artykule poznamy lepiej historię, jednego z członków zarządu biznesu Posorants Group czy też osoby zasilającej szeregi frakcji San Andreas Police Departmentjak i również osoby zajmującej się serwerowym TikTokiem.

LKZ38Vt.png

K: @Kacp3r | V: @Vajtekk.vnd

K: Hej, Supervisor Kacp3r z Redakcji Project News, zechciałbyś udzielić mi wywiadu?
V: Cześć, odpowiem na Twoje pytania z miłą chęcią.

K: Na sam początek może chciałbyś opowiedzieć nam trochę więcej o sobie i swoich zainteresowaniach?
V: Oczywiście, a więc tak. Mam na imię Marcel, w miarę za niedługo będę świętować swoje 18 urodziny, oraz mieszkam w domu na obrzeżach małej miejscowości, blisko Zawiercia w województwie śląskim. Do moich zainteresowań głównie należy motorsport, zwłaszcza Formula 1 oraz jej juniorskie serie, World Endurance Championship oraz także serie kartingowe, w których przez bardzo długi czas brałem udział. Oczywiście sporty motorowe nie należą do moich jedynych zainteresowań, ponieważ warto wspomnieć jeszcze o medycynie, służbach, psychologii czy sztukach walki. Jest tego więcej, ale zaoszczędzę czas czytelników. Aktualnie jestem zatrudniony na stanowisku Researcher-Copywriter dla popularnego twórcy internetowego z naszego kraju, niestety tylko tyle mogę powiedzieć o tym. Dodatkowo od jakiegoś czasu tłumaczę gry komputerowe. Jeśli chodzi o szkołę, to uczę się zdalnie w popularnej szkole w chmurze, przez co mam masę wolnego czasu − Polecam każdemu, w wolnym czasie gram w wiele najróżniejszych gier, poprzez fabularne, multiplayer aż do simracingu. Do moich ulubionych gier należy Cyberpunk 2077, Mafia, GTA 5, Red Dead Redemption 2, Ready Or Not oraz Spider-Many. Jest tego więcej, ale wymieniałbym do jutra... Jestem także fanem muzyki, gdyż towarzyszy mi ona praktycznie całe życie, od słuchania po tworzenie. Moja główna playlista na Spotify aktualnie posiada ponad 1700 różnych utworów, w dosłownie wszystkich gatunkach, od rapu przez phonk, szanty, piosenki z gier oraz filmów, aż do Bartosza Walaszka. Wracając do mnie, to jestem osobą szczerą, dokładną oraz zabawną, lecz potrafię zachować powagę oraz zimną krew, jeśli trzeba. Staram się być bezkonfliktowym oraz spokojnym człowiekiem, co ostatnio idzie mi chyba dobrze.

K: Jak się znalazłeś na serwerze, jak na niego trafiłeś?
V: Na serwerze ProjectRPG zacząłem grać po kilkumiesięcznej przerwie od MTA w 2023 roku, gdyż chciałem sprawdzić, czy jest na platformie coś innego wartego uwagi, oprócz niebieskawego serwera. Początek mojej rozgrywki wyglądał tak samo, jak każdego gracza, zacząłem przenosić paczki po magazynie, a po kilku dniach wozić je w kurierce. Niestety nie jestem osobą, która pracuje na pracach dorywczych przez całą rozgrywkę na serwerze, gdyż one mnie po prostu nudzą. Raz na kilka miesięcy wejdę sobie czyścić chodniki sweeperem bądź dostarczać paczki na kurierze.

Z8vTP9T.gif

K: Na serwer po raz pierwszy zalogowałeś się w 2023 roku, a dokładniej 26 października, przegrałeś od tego momentu 1150h. Jak sądzisz osiągnąłeś to, co chciałeś?
V: Raczej nie, gdyż dalej mam w głowie kilka celów, które chciałbym spełnić na serwerze. Do tych spełnionych można zaliczyć pobyt w kilku frakcjach, jak i dwóch biznesach, gdzie w jednym mam funkcję zarządową, co definitywnie jest osiągniętym celem. Byłem także w kilku frakcjach, kolejno SAMD, SARA, SATC oraz aktualne SAPD, gdzie mam nadzieję, że zostanę tutaj na dłużej. Jednym z moich celów oczywiście był tak zwany American Dream, czyli posiadanie pojazdu sportowego oraz domu z podjazdem, co już mam. Z nieosiągniętych jeszcze celów to oczywiście posiadanie rangi administracyjnej, ale do tego jeszcze bardzo długa droga.

K: Jak chodzi o osiągnięcia, to do nich możemy zaliczyć stanowisko Kierownika biznesu Posorant Group, jak się czujesz na takim stanowisku?
V: Czuję się tutaj świetnie, nigdy wcześniej nie miałem okazji być w żadnym zarządzie, nie licząc organizacji, więc była to dla mnie nowość. Do dziś doskonale pamiętam dzień, w którym dostałem propozycję takiego stanowiska od ówczesnego lidera @Hubi15, i jak mam być szczery, tak się ucieszyłem na taką informację, że musiałem się przejść po pokoju. Wcześniej miałem okazje pełnić funkcje swego rodzaju Wsparcia Zarządu, więc kilka czynności zarządowych znałem wcześniej. Czasami jak widzę swój nick przy napisie Zarząd na Discordzie, to dalej nie dowierzam, że jestem tu, gdzie jestem.

K: Co należy do twoich obowiązków jako członek zarządu?
V: Do obowiązków zarządu należy kontrolowanie całej struktury biznesu, lecz do typowo moich obowiązków można zaliczyć wypisywanie ogłoszeń, zajmowaniem się większością wniosków oraz opiekowaniem się Dowódcami. Ciężko mi opisać dokładne moje obowiązki, gdyż przy większości rzeczy potrzebna jest konsultacja z resztą zarządu biznesu. Oczywiście jako członek zarządu muszę mieć umiejętności sprawiedliwego osądu sytuacji oraz obiektywnego myślenia przy rozwiązywaniu sporów.

K: W owym biznesie posiadasz również funkcje poboczne, takie jak szkoleniowiec czy chociażby egzaminator opowiesz coś więcej na temat tych funkcji? Czym się one dokładniej specjalizują?
V: Zgadza się, funkcję Szkoleniowca pełnię od sierpnia zeszłego roku, za to Egzaminatora od września tego samego roku. Do obowiązków Szkoleniowca należy przeprowadzanie szkoleń podczas akademii oraz dokształcanie Praktykantów w biznesie. Szkoleniowiec musi mieć dosyć sporo czasu, z racji na częste powtórki szkoleń, oraz trzeba mieć dużą wiedzę na temat biznesu. Jako Egzaminator moim obowiązkiem oczywiście jest przeprowadzanie egzaminów Praktykantów. Niestety tutaj nie mogę dużo powiedzieć, ale Egzaminator musi cechować się powagą, umiejętnością obiektywnego oceniania oraz doświadczenia w biznesie.

K: Dowódca to również jedna z twoich funkcji jak chodzi o szeregi biznesu, czym w zasadzie zajmuje się taki dowódca?
V: Do obowiązków dowódcy należą czynności takie jak sprawdzanie raportów, pilnowanie porządku przy pojazdach biznesowych oraz tworzenie większych akcji, tak zwanych Akcji Dowódców. Akcje takie charakteryzują się wcześniejszym zaplanowaniem oraz poinformowaniem frakcji, są one zdecydowanie większe oraz bardziej zaawansowane od takich akcji, które Pozoranci robią na co dzień. Dowódca musi potrafić kontrolować tłum oraz zachowywać zimną krew w trudnych, oraz stresujących sytuacjach.

FcpnTph.gif

K: Na temat biznesu zasadniczo to tyle z moich pytań, Frakcja, jesteś w szeregach Frakcji San Andreas Police Department od niedawna, twój stopień to Cadet, opowiesz coś więcej na temat obowiązków takiego pracownika? 
V: Do moich obowiązków jako Cadet należy pilnowanie porządku na ulicach San Andreas, poprzez kontrolowanie prędkości oraz wykonywanie zatrzymań drogowych. Co jakiś czas mam okazję pomóc pełnoprawnym funkcjonariuszom w niektórych interwencjach czy czynnościach, ale to jednak rzadkość. Moje możliwości są ograniczone, lecz uważam, że jako Cadet mogę wykonywać sporo zaawansowanych czynności we frakcji. Oczywiście moim obowiązkiem jest także uczęszczanie na szkolenia, ale to chyba oczywiste.

K: Dlaczego wybrałeś akurat tę frakcję, jaką jest SAPD, co cię skłoniło do jej wybrania?
V: Frakcje San Andreas Police Department wybrałem, ponieważ tak jak wspominałem wyżej, interesuję się służbami, w tym amerykańską policją. Uznałem, że skoro na serwerze mamy frakcję, która jest policją amerykańską, to mogę spróbować dołączyć. Z otoczeniem policyjnym jestem związany dosyć długo, ponieważ kilka znajomych mi osób jest/było związanych bezpośrednio z otoczeniem SAPD, bądź policyjnym. Jako członek biznesu Posorants Group miałem okazje współpracować już z SAPD na linii biznes-frakcja, przez co obserwując ich, uczyłem się jednocześnie.

K: Jesteś już po podstawowych szkoleniach, jak uważasz materiał, który już przerobiliście, jest łatwy i zrozumiały czy jednak nie koniecznie?
V: Nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie jednoznacznie, ponieważ jest to zależne od wielu czynników. Jeśli ktoś miał wcześniej czynność z policją bądź po prostu frakcjami to ma łatwiej, ale jednocześnie i tak czeka go dużo nauki — Tak było w moim przypadku. Inaczej sprawa wygląda w sytuacji, w której gracz nigdy wcześniej nie miał okazji być w policyjnej frakcji, bądź jakiejkolwiek. W takim przypadku trzeba się przyłożyć do nauki, ponieważ nowych rzeczy do nauczenia jest dosyć dużo. Sam nie miałem problemu z nauką nowych rzeczy, gdyż sporo z nich była mi znana już wcześniej, ale bardzo dużo się też nauczyłem.

IKruNXf.gif

K: Wiążesz dalszą przyszłość z szeregami San Andreas Police Department?
V: Zakładając, że zdam egzamin kończący Police Academy z wynikiem pozytywnym, to tak. Dosyć długo starałem się o dołączenie do SAPD i na razie czuję się tutaj świetnie. Zdążyłem poznać wielu wspaniałych ludzi, więc mam nadzieję, że egzamin pójdzie po mojej myśli.

K: Jaka atmosfera panuje w tej frakcji, co sądzisz o jej zarządzie i kadrze szkoleniowej?
V: Ciężko mi opisać całą strukturę Zarządu oraz Szkoleniowców, gdyż wielu z nich jeszcze nie miałem okazji poznać, lecz skupie się na tym, co wiem. Kadra szkoleniowa, która mnie uczyła, ma dużą wiedzę oraz sporo doświadczenia we frakcji, i tłumaczą skomplikowane rzeczy w sposób prosty oraz zrozumiały. Jeśli chodzi o zarząd, to miałem okazje rozmawiać z zaledwie kilkoma osobami z zarządu, ale tak samo, jak w przypadku Szkoleniowców, są oni bardzo chętni do pomocy oraz tłumaczenia rzeczy, przy których mamy problem. Podsumowując, atmosfera w całej frakcji jest naprawdę pozytywna, i nie jest tak jak większość graczy myśli, że jest.

K: Co do frakcji to tyle, jak chodzi o serwer, we flocie swoich pojazdów masz między innymi Bufallo czy też Cometa, opowiesz coś więcej w kwestii swoich pojazdów, ile one kosztują i dlaczego akurat te samochody, a nie inne?
V: Nie jestem w stanie opisać dokładnego ich kosztu, lecz Comet jest wart w przybliżeniu 1.5 miliona $, a jeszcze nieskończone Buffalo oscyluje w granicach 800 tysięcy na ten moment. Jeśli chodzi o wybór pojazdów, to Cometa uważam za jedno z ładniejszych aut w całej serii GTA oraz na serwerze, więc to był taki must have w mojej kolekcji samochodów. Buffalo kupiłem z racji na świetny bodykit Challangera, który, mimo że nie pasuje trochę do GTA SA, to jednak prezentuje się w sposób doskonały, przez co padł wybór właśnie na Buffalo.

K: Twój majątek, na ile go cenisz?
V: Mój majątek po dokładnym obliczeniu wynosi około 3 milionów dolarów. Wliczam w niego wszystkie moje pojazdy, dom oraz gotówkę. Pewnie jak ktoś się na tym bardziej zna, to wyjdzie mu inna kwota, ale zaokrąglijmy do 3 milionów. Jak na moją ilość godzin jest to dosyć mało, ale tak jak mówiłem wcześniej, na pracach dorywczych spędziłem zaledwie kilkanaście godzin na rozegrane ponad 1100, ponieważ większość tego czasu spędziłem na służbie frakcyjnej bądź biznesowej. Ja jestem dumny z tego, co mam, a następnym moim celem do kupna będzie najpewniej Turismo Classic.

K: Organizacja, jesteś w organizacji Flying Dragons, czemu akurat ta, co skłoniło cię do dołączenia w jej szeregi?
V: Jak mam być szczery, to nigdy nie przykładałem uwagi do organizacji, w jakich przebywałem, gdyż moja aktywność ogranicza się do pisania na czacie organizacji raz na jakiś czas. Wybrałem Flying Dragons ze względu na kilku znajomych w ich szeregach oraz dosyć ogarnięty skład.

K: Jak wygląda z atmosferą w niej? Powiesz coś więcej na temat zarządu i członków Flying Dragons?
V: Nie mam zbytnio zastrzeżeń co do organizacji, ale jakby głębiej się zastanowić to pewnie coś się znajdzie, lecz można tak powiedzieć o wszystkim. Atmosfera w organizacji jest w porządku, czasami są organizowane eventy dla członków organizacji z nagrodami. W organizacji mamy również ogromną bazę na The Strip, czyli jednak w bardzo dobrym miejscu. Oczywiście mamy to, co każdy lubi najbardziej — Składki i szybkie samochody.

u5GMVPb.gif

K: Jesteś osobą, która zasila skład kadry osób zajmujących się TikTokiem serwerowym, powiesz coś więcej, jak chodzi o to?
V: A więc tak, do szeregów ekipy serwerowych Social Mediów, dołączyłem w czerwcu zeszłego roku poprzez ogólnodostępną rekrutację na forum, także jestem tam już blisko rok. Jak ktoś jest zainteresowany, to naszą twórczość możecie zobaczyć głównie na TikTok'u serwerowym.

K: Co w zasadzie robisz, będąc na takiej posadzie, nagrywasz, montujesz, czy może wszystko na raz?
V: Do moich obowiązków należy tworzenie materiałów o tematyce serwera, głównie tych opartych na memach czy trendach tiktokowych. Zdarzało się, że tworzyłem materiały podsumowujące aktualizacje serwerowe w danym miesiącu, bądź różne filmy z udziałem graczy, takie jak słynne „Bierzesz czy podwajasz?". Od jakiegoś czasu sam montuje swoje filmy, gdyż uważam, że tylko autor pomysłu jest w stanie go wykonać. Niestety moje umiejętności montowania ograniczają się do zmiany rozdzielczości i dodania śmiesznego napisu, ale dalej się uczę xD! Do moich ostatnich filmów należą ten z Red Bullem oraz parodia Assasin's Creeda — Zasadniczo wygląda to tak, że jeśli jest wrzucone coś związanego z cringe'owymi memami, to najpewniej to mój film.

K: Próbowałeś aplikować na stanowisko Supportera?
V: Tak, jeśli mnie pamięć nie myli, to od maja ubiegłego roku próbuję swoich sił w rekrutacjach, i jak widać, idzie mi dobrze. Ja jestem osobą cierpliwą, ja jestem w stanie zaczekać, a tak poważnie, to uważam, że jest wiele lepszych kandydatów ode mnie, ale najmniejsze szanse na dostanie się ma ten, kto nie napisze podania.

K: Z moich pytań zasadniczo to tyle, chciałbyś kogoś pozdrowić?
V: Oczywiście, chciałbym pozdrowić cały biznes Posorants Group, frakcję San Andreas Police Department oraz  @Nataliaaa, @Linshi, @Sheeker, @Kawaii, @Camper, @xanny, @Hubi15, @Conversiak613 oraz oczywiście Ciebie!

XGwBbve.png

Z tym materiałem wiążę dużą nadzieję, iż bardzo się on wam spodobał, zachęcam do przeczytania innych treści Redakcji Project News.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News:

MJDVrKy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.