Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Mizshift

pustak

Rekomendowane odpowiedzi

Login: adzip
Nick(i) oskarżonego(/ych): Mizshift
Powód skargi: Zbyt surowe potraktowanie gracza, bez powodu wytepanie pojazdu z parkingu
Data zdarzenia: 31.03.2025
Dowody: 

Spoiler

[2025-03-31 15:51:14] [Output] : Gracz pustak otrzymał zakaz prowadzenia pojazdów na 12 dni przez Mizshift (web), powód: Wjazd na taxi zone
[2025-03-31 15:51:31] [Output] : >> [44] Mizshift: tobie sie chyba cos pomylilo
[2025-03-31 15:51:44] [Output] : << [44] Mizshift: sadze ze nie bo miales ostatnie prawko na 6 dni
[2025-03-31 15:51:49] [Output] : << [44] Mizshift: x2 daje 12 dni
[2025-03-31 15:54:04] [Output] : << [44] Mizshift: miales ostrzezenie i juz ci podaje kiedy
[2025-03-31 15:54:16] [Output] : << [44] Mizshift: 21 marca o godzinie 23:10
[2025-03-31 15:54:23] [Output] : >> [44] Mizshift: no wlasnie 10 dni temu XD

[2025-03-31 15:56:24] [Output] : << [44] Mizshift: a bym zapomnial dopisac jeszcze twoj wyskok na spawnie
[2025-03-31 15:56:30] [Output] : << [44] Mizshift: ta terenowka

Od tego białego światła mi troche przód pojazdu wybiło a on uznał to za wyskok

Lj4HAS0.png

Opis sytuacji: To tak przyjechałem pojazdem comet na spawna sf, wjechałem na taxi zone, po około 10 sekundach kierowca jednej z taxówki @Keicam. napisał żebym wyjechał to po chwili to zrobiłem, zaparkowałem pojazd na parkingu, a po krótkim czasie otrzymałem prawko z powodem wjazd na taxi zone ( później dopisał wyskok na spawnie SF ) nie był to żaden celowy wyskok, odbiła mnie lampa wystawjąca z ziemi, podejrzewam że osoba oskarżona dopisała to celowo bo wiedziała że potraktowała mnie za surowo i chce załagodzić sprawe że niby zrobiłem wyskok na spawnie i z tąd taka długa kara. Tłumaczył mi się na serwerze że kare skalował 2x bo 2tyg temu dostałem prawko, no dobra dostałem te prawko ale za kompletnie co innego, był to jeden taran a osoba oskarżona mi wali 2x dłuższą kare za głupi wjazd na taxi zone, mało tego napisałem mu że nawet nie dał ostrzeżenie to on na to że dostałem ostrzeżenie zeby wyjechac z taxi zone dnia 21 marca, 10dni temu, czy on myśli racjonalnie? 10dni od ostrzeżenia to one nie powinno być ważne, kto normalny prawkuje gracza który wjechał na 30sekund na taxi zone a nawet nie otrzymał ostrzeżenia, a po chwili opuscił i tak strefe. Jeszcze to nie wszystko, po tym jak wyjechal z taxi zone zaparkowałem cometa na parking i przesiadłem sie do drugiego pojazdu, odjechałem dalej i dostałem prawko to osoba oskarżona nawet nie tepnęła się do mnie i nie wytepała pojazdu a wytepała cometa bez kierowcy ktory był już zaparkowany.

Wytłumaczyłem ci wszystko w prywatnej wiadomości na serwerze lecz skoro pojawiła się skarga to wyjaśnię ci to tu jeszcze raz. Miałeś zabrane prawo jazdy od 15 do 21 marca za celowy taran. W związku, iż od tej kary minęło zaledwie 10 dni tylko postanowiłem z powodu, iż wjechałeś na taxi zone za co miałeś warna odemnie 21 marca żebyś wyjechał jak widać 10 dni wystarczyło by zapomnnieć o warnie. No niestety tutaj wyszedł twój błąd za co zostałeś ukarany. Skalowanie kar mute, vmute i prawek powinno odbywać się od poprzedniej kary tego samego rodzaju, niezależnie od powodu otrzymania tej kary. W przypadku warnów i kicków patrzymy na powód otrzymania takiego rodzaju kary i skalujemy je odpowiednio do powodu otrzymanej kary. Wobec tego zostałeś ukarany zabraniem prawa jazdy na 12 dni i uznałem iż prawidłowym skalowaniem twojej kary będzie nadanie ci prawka na 12 dni skoro nie potrafiłeś zreflektować sie przez te 10 dni dostaleś podwojną długość bazując sie na twoim ostatnim prawku. Co do wytepania twojego cometa z  parkingu przyznaje pomyliłem się w tym bo zapomniałem wtedy że ty sie przesiadłeś do innego pojazdu i po chwili gdy napisałeś do mnie został pojazd którym sie poruszałeś wytepany, za to przepraszam. Odnosząc sie do twojego wyskoku twoje tłumaczenie jest bezsensu zamiast wyjechać normalnie ze spawna próbowałeś sie popisac przed kimś umiejętnościami jakimiś nie będe wnikał po co. Co do ostrzeżenia twierdzisz że 10 dni to dobry czas by nie brać go pod uwagę, jesteś w błędzie to tylko 10 dni, by niebrać ostrzeżenia pod uwagę powinien minąć minimum miesiąc od nadania takowego. 
Odemnie to tyle na tą chwile jeśli trzeba będzie wyjasnić jeszcze jakąs kwestię to oczywiście to zrobie pozatym  oczekuję na decyzję RCON. 

Jeszcze się z tym nie spotkałem żeby ktoś dostał prawko za głupi wjazd na taxi zone, z reguły dostaje się ostrzeżenia nawet kilka w ciągu kliku dni, 10dni od ostrzeżenia to jest sporo czasu, zrozumiałbym to że według ciebie jest to mało gdyby ostrzeżenie było żebym ogarnął jazdę, nie taranował itp a nie za wjazd na taxi zone. Jeszcze bym to przebolał jakby dostał kare równą tej ostatniej czyli 6dni ale nie 2x dłuższa za wjazd na jakiś taxi zone, tą poprzednią kare za taran otrzymałem po miesiącu i nie była skalowana, a tutaj powód kary był całkiem inny, łagodniejszy, więc uważam że mimo tego że dostałem ją po 2 tygodniach powinna nie mieć ona miejsca albo nie powinna być skalowana. Wyskok nie był w żadnym stopniu celowy, chciałem sobie po prostu częstym skrótem skrócić drogę, a długość kary ustaliłeś nadając powód bez tego wyskoku, więc w żaden sposób cię to nie usprawiedliwia że kara jest taka długa ponieważ zrobiłem wyskok, nie wiem w ogóle czemu ty uważasz to za wyskok, było to zwykłe lekkie podbicie pojazdu jakby od krawężnika.
Nie mam zamiaru się więcej tłumaczyć, poznałeś moją opinie, właśnie już nie jedna osoba cię przed chwilą wyśmiała po tym jak dowiedziała się że dostałem prawko na tak długo za głupi wjazd na taxi zone, więc nie tylko ja myślę że postąpiłeś za surowo, kilka graczy też tak uważa. Czekam na werdykt osoby rozpatrującej tę skargę.

Administracja nie będzie upominać Cię po x razy, abyś nie wjeżdżał na strefę taxi zone, stąd pojawiła się kara czasowa. Jej długość zależna jest od Twoich poprzednich kar i w tej sytuacji została ona poprawnie wyskalowana. To, że wcześniejsza kara nie była z tym samym powodem co aktualna nic nie zmienia, ponieważ kary skalowane są od ich rodzaju aniżeli powodu.

Co do wyskoku - brak dowodu, przez co nie jestem w stanie ocenić tej sytuacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.