Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na grg.

Resh22

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 18167
Login: Resh
Nick oskarżonego: @grg.
Powód skargi: Niszczenie gospodarki serwera
Data zdarzenia: 23.03.2025 19:40-20:00
Dowody: Logi
Opis sytuacji: Witam, sprawa dotyczy transakcji między graczami GoldVip --> grg. oraz pojazdu o VUID 52793. Gracz grg. zakupił pojazd znacznie poniżej ceny salonowej (może wystąpiła tutaj jakaś opłata poza serwerem?). Ostatecznie zarobił na nim ponad 35% jego wartości, co stanowi oczywiste naruszenie gospodarki serwera.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @grg.

Zarobek na handlowaniu pojazdami i nie tylko na tym serwerze istniał od dawna i istniał będzie. W obecnym regulaminie dotyczącym tego typu spraw nie widzę abym złamał jakikolwiek podpunkt. Jeśli już, mógł złamać go jedynie gracz który wystawił pojazd na giełdzie za taką cenę za jaką go kupiłem.

Spoiler

jUtaqfT.png

Jeśli się nie mylę to dawniej przed aktualizacją regulaminu na serwerze była zasada że jeżeli pojazd jest zaniżony bądź zawyżony o 50% w takiej sytuacji osoby wymieniające się łamią ten regulamin i dopuszczają się niszczenia gospodarki. Regulamin się zmienił i nie ma żadnego punktu który by się do tego odnosił. Więc nie czuje abym mógł znacząco narazić gospodarkę serwera wiedząc ile osób zarabia o wiele więcej na swoich pojazdach.

PS. przypomnę ci że oferowałeś mi 90.000$ za ten samochód a kiedy się nie zgodziłem na twoją propozycje to spłakałeś się pisząc że administracja będzie zainteresowana ceną za jaką go kupiłem. W takim razie, skoro zarzucasz mi niszczenie gospodarki, sam chciałeś na nią wpłynąć i dołożyć cegiełkę do jej niszczenia ale kiedy ci nie wyszło to twoje ego zostało urażone i jednak jest to złe? 

Pozdrawiam i czekam na werdykt administracji, wszystko co związane z transakcją dostępne jest w logach i fakt, mogłem złamać pewien punkt obecnego regulaminu. Zaniżyłem wartość pojazdu przy sprzedaży bo wystawiłem go za 122k$ czyli cenę salonową nie wliczając w to ceny demontażu wydechów i zderzaków. 

8 minut temu, grg. napisał:

Zarobek na handlowaniu pojazdami i nie tylko na tym serwerze istniał od dawna i istniał będzie. W obecnym regulaminie dotyczącym tego typu spraw nie widzę abym złamał jakikolwiek podpunkt. Jeśli już, mógł złamać go jedynie gracz który wystawił pojazd na giełdzie za taką cenę za jaką go kupiłem.

Pokaż ukrytą zawartość

jUtaqfT.png

Jeśli się nie mylę to dawniej przed aktualizacją regulaminu na serwerze była zasada że jeżeli pojazd jest zaniżony bądź zawyżony o 50% w takiej sytuacji osoby wymieniające się łamią ten regulamin i dopuszczają się niszczenia gospodarki. Regulamin się zmienił i nie ma żadnego punktu który by się do tego odnosił. Więc nie czuje abym mógł znacząco narazić gospodarkę serwera wiedząc ile osób zarabia o wiele więcej na swoich pojazdach.

PS. przypomnę ci że oferowałeś mi 90.000$ za ten samochód a kiedy się nie zgodziłem na twoją propozycje to spłakałeś się pisząc że administracja będzie zainteresowana ceną za jaką go kupiłem. W takim razie, skoro zarzucasz mi niszczenie gospodarki, sam chciałeś na nią wpłynąć i dołożyć cegiełkę do jej niszczenia ale kiedy ci nie wyszło to twoje ego zostało urażone i jednak jest to złe? 

Pozdrawiam i czekam na werdykt administracji, wszystko co związane z transakcją dostępne jest w logach i fakt, mogłem złamać pewien punkt obecnego regulaminu. Zaniżyłem wartość pojazdu przy sprzedaży bo wystawiłem go za 122k$ czyli cenę salonową nie wliczając w to ceny demontażu wydechów i zderzaków. 

Obecnie toczy się inna skarga dotycząca zarobku na aucie w wysokości 15% 🙂, wiec o żadnych 50% nie ma tutaj mowy

To, ile sobie oferowałem, pozostaje moją sprawą, ponieważ do żadnej transakcji nie doszło. Było to jedynie w formie sprawdzenia, bo dobrze wiedziałem, za ile nabyłeś ten pojazd.

Nie mam nic więcej do dodania. Czekam na werdykt administracji.

W tym przypadku nie uważamy, że gracz zaszkodził gospodarce serwera. Transakcje gdzie różnica między kwotą zakupu, a kwotą sprzedaży różni się o najczęściej zarobek większy czy też mniejszy "handlarza" to częsta sprawa w tych czasach. Jeżeli różnica wynosiła by znaczącą część transakcji np. jeżeli ten pojazd zostałby kupiony za 85k, a sprzedany za 185k +/- to mogłoby to być podpięte pod szkodę dla gospodarki serwerowej.

Oczywiście w tym przypadku wygląda to tak, a w innym np. na inne kwoty, pojazdy "na id" itp. może to wyglądać inaczej, proszę to brać pod uwagę w przyszłych skargach, które kiedyś mogą się pojawić w tym dziale.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.