Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Bryndalek

EndriuK

Rekomendowane odpowiedzi

Login: EndriuK
Nick oskarżonego: Bryndalek 
Powód skargi: Zła ocena sytuacji, kara za nic
Data zdarzenia: 15.03.2025
Dowody: https://streamable.com/k038w3 
Opis sytuacji: Witam, jak na załączonym nagraniu widać, zapatrzyłem się na czat, ponieważ dostałem wiadomość i wjechałem w grupę osób stojących idealnie na linii mojego skrętu, lecz supporter stwierdził, że wjechałem w nich specjalnie, co jest dla mnie śmieszne, ponieważ 90% graczy wjeżdżając do mechanika, przejedzie centralnie taką samą linię, jak ja, supporter nawet nie spytał mnie o nic, tylko postanowił mnie ukarać prawem jazdy, twierdząc, że zrobiłem to celowo i mogłem ich ominąć, ciekawe jak miałem ich ominąć o hamowaniu nie wspomnę bo i tak by nic nie dało, waląc dzwona w ten namiot i dostać prawko za wjazd do niego czy co ?

Witaj,
Na pierwszy rzut oka stojąc z boku uznałem, że zrobiłeś to celowo, ponieważ wjechałeś w grupkę osób z impetem.
Twoje nagranie tylko potwierdza moje przypuszczenia, było ich widać z wystarczającej odległości by tego incydentu uniknąć, jednak ty nawet nie próbowałeś hamować/ominąć. Twoje zapatrzenie w żadnym stopniu nie usprawiedliwia cię z tego, że to uczyniłeś. Mimo wszystko uważam, że 1 dzień pozbawienia prawa jazdy to adekwatna kara.
Pozdrawiam,
bryndalek

10 minut temu, bryndalek napisał:

Witaj,
Na pierwszy rzut oka stojąc z boku uznałem, że zrobiłeś to celowo, ponieważ wjechałeś w grupkę osób z impetem.
Twoje nagranie tylko potwierdza moje przypuszczenia, było ich widać z wystarczającej odległości by tego incydentu uniknąć, jednak ty nawet nie próbowałeś hamować/ominąć. Twoje zapatrzenie w żadnym stopniu nie usprawiedliwia cię z tego, że to uczyniłeś. Mimo wszystko uważam, że 1 dzień pozbawienia prawa jazdy to adekwatna kara.
Pozdrawiam,
bryndalek

jak miałem ich ominąć jak stali centralnie na lini skrętu mojego a z prawej strony był namiot i budynek ? xD

+ tułmacze ze przy tej prędkosci i zapatrzeniu sie na czat nie zdążyłem nawet podjąć takowej próby zatrzymania sie , ty jako supporter powinieneś rozgonić towarzystwo ktore stoi centralnie na lini skrętu z drogi do mechanika 😉 

Będąc kierowcą pojazdu mechanicznego jesteś zobowiązany do zachowania szczególnej ostrożności. Wystarczyłoby przestrzegać KRD obowiązującego na serwerze lub użyć hamulca (dla ściślejszego zrozumienia moich słów załączam punkt KRD oraz mapę dopuszczalnych prędkości  z zaznaczonym miejscem incydentu), a bez żadnego trudu ominąłbyś pieszych lewą stroną, gdzie miejsca było dużo, jednak ty uznałeś, że świetnym rozwiązaniem będzie w nich wjechać, bo przecież stoją na twojej "linii skrętu".  

Spoiler

image.png.7a99342f5cb06d2ca0a909fd611889ad.png 

§1.3 Uczestnik ruchu drogowego zobowiązany jest do przestrzegania ograniczeń prędkości:

W terenie zabudowanym - 80km/h.
Poza terenem zabudowanym - 120km/h.
Na autostradach - bez ograniczeń.

4 minuty temu, bryndalek napisał:

Będąc kierowcą pojazdu mechanicznego jesteś zobowiązany do zachowania szczególnej ostrożności. Wystarczyłoby przestrzegać KRD obowiązującego na serwerze lub użyć hamulca (dla ściślejszego zrozumienia moich słów załączam punkt KRD oraz mapę dopuszczalnych prędkości  z zaznaczonym miejscem incydentu), a bez żadnego trudu ominąłbyś pieszych lewą stroną, gdzie miejsca było dużo, jednak ty uznałeś, że świetnym rozwiązaniem będzie w nich wjechać, bo przecież stoją na twojej "linii skrętu".  

Ukryj zawartość

image.png.7a99342f5cb06d2ca0a909fd611889ad.png 

§1.3 Uczestnik ruchu drogowego zobowiązany jest do przestrzegania ograniczeń prędkości:

W terenie zabudowanym - 80km/h.
Poza terenem zabudowanym - 120km/h.
Na autostradach - bez ograniczeń.

No no , 100km/h, a 80kmh pewnie by mi dało ich ominąć, bo było duzo miejsca, ale chyba nie jestes slepy i widzisz na nagraniu ze mam koła skręcone cały czas w lewo.

Dodatkowo Chciałbym, abyś uściślił kwotę w wysokości 500$ na moje konto bankowe za niewytepanie mojego pojazdu do przechwalani pojazdów, ponieważ znalazło sie one pod samym spawnem, a finalnie trafiło na parking policyjny z niewiadomych dla mnie przyczyń, ponieważ wyszedłem z serwera, przelew możesz wykonać poprzez bank w los santos.

Tyle.

Gracze niczego nie blokowali, a inni mieli dość miejsca na wjazd bądź wyjazd z mechanika. Sam doskonale widziałeś ich już przed skrzyżowaniem, więc powinieneś zwolnić i wziąć pod uwagę zasadę ograniczonego zaufania. 

Pouczam jedynie supportera, by po nadanej karze zainteresował się pojazdem gracza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.