Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Energy

stuwa

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 43003
Login: baranegg
Nick oskarżonego: Energy
Powód skargi: Ukryty demontaż części przed sprzedażą pojazdu.
Data zdarzenia: 11.03.2025 ok. 21:55/22:00
Dowody: załączone w screenach 
Opis sytuacji: Ogłaszałem, że kupię pojazd do 100k. Napisał do mnie gracz Energy ze swoim Eurosem. Sprawdziłem pojazd na stronie razem z całym tune, który posiadał. Euros 3,1pb,Ecuv4,ogranicznik prędkości, wykrywacz fotoradarów, felgi i spoiler. Gracz grał na czasie mówiąc, że ciągle jedzie. Odświeżałem forum co chwilę, bo już zaczęło wydawać się to podejrzane, ale na forum pokazywało ciągle ten sam tune. Po jakichś ok.10 minutach przyjechał w końcu pod urząd SF, gdzie mieliśmy dokonać transakcji. Rozwalił cały pojazd, co było widać i po tym zaproponowałem 500$ na co się zgodził. Gdy transakcja dobiegła końca, gracz raczył mnie poinformować wtedy jeszcze o przebitej oponie, o zdemontowanych częściach nic nie wspomniał. Po transakcji, jak pojazd na forum się odświeżył zniknęły wszystkie mechaniczne tune. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: załączone w screenach.

Zrzut ekranu 2025-03-12 081915.png

ss5.png

ss6.png

ss7.png

ss8.png

ss9.png

ss1.png

ss2.png

ss3.png

ss4.png

Wyjaśnienie dla administracji

Sprzedaż pojazdu przebiegła zgodnie z ustaleniami. Początkowo umówiliśmy się na kwotę 98,500$, ale kupujący ostatecznie przekazał 98,000$, co zaakceptowałem bez problemu.

Pojazd został sprzedany w stanie, w jakim był wystawiony, z informacją o modelu Euros 3.1 oraz dodatkach: zapasowy kluczyk, felgi i spoiler. Nie deklarowałem żadnych innych części, więc nie można mówić o ich demontażu, bo nigdy nie były częścią oferty.

Dodatkowo, kupujący zarzucił mi, że samochód był uszkodzony, mimo że dobrowolnie odstąpiłem mu 500$ na ewentualne naprawy, więc nie został w żaden sposób poszkodowany.

Podsumowując, transakcja została przeprowadzona zgodnie z ustaleniami, a wszelkie zarzuty są bezpodstawne.

Werdykt pozostawiam Administracji.

Nie było mowy o żadnych dodatkowych częściach poza tymi, które wymieniłem co zresztą widać na screenie. Umówiliśmy się na "Euros 3.1" z zapasowym kluczykiem, felgami i spoilerem – dokładnie to dostał. Nie wspominałem o innych częściach, więc nie mogłem ich „zdemontować”, bo nigdy nie były częścią oferty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.