Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na frakcje San Andreas Police Department.

Kartun

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Kartunik.exe

Nick: Kartun

Data zdarzenia: 19/02/2025

Opis sytuacji: Uszanowanie, Centrum Spraw Frakcyjnych. Chciałbym złożyć skargę na frakcję San Andreas Police Department, sprawa dotyczy, dokładniej mówiąc mojej niedawnej próby powrotu do struktur frakcyjnych. Zaczynając od samego początku, W dniu 05/02/2025 odszedłem ze struktur frakcyjnych, równo po 2 tygodniach, czyli 14 dni, stwierdziłem, że napiszę wniosek o powrót do struktur frakcyjnych. Wniosek został zgodnie napisany z każdą zasadą i wymaganiami, które znajdują się w dziale od powrotów do frakcji i wzorze. Napisałem w powodzie powrotu "Ponowna chęć do pełnienia służby jako funkcjonariusz frakcji SAPD oraz przemyślenie swojego przebiegu służby." 
Otrzymałem od Chief Of Police @kepuszek pytanie następujące: "Przemyślałeś swój przebieg służby. Do jakich wniosków doszedłeś?". Moja odpowiedź wyglądała następująco: "Uszanowanie,
Wnioski są takie, że popełniłem kilka błędów podczas swojej kadencji we frakcji. Zrozumiałem, jakie to były błędy i czego nie można robić oraz czego nie powinno się robić. Każdy jest człowiekiem, więc każdy popełnia błędy, ważne, by z nich wyciągać wnioski oraz się na nich uczyć, aby nie popełniać ich ponownie."
. Tak jak napisałem, zrozumiałem, że popełniłem kilkanaście błędów podczas swojego pobytu w strukturach frakcyjnych, lecz uważam, że każdemu należy się druga szansa. Po mojej odpowiedzi otrzymałem, odpowiedz: "Wraz z resztą zarządu stwierdzamy, że nie otrzymasz powrotu. Twój pobyt we frakcji stwarzał zbyt wiele trudności, które generowałeś, jaki i ilość twoich kar, które nabyłeś będąc, w naszych szeregach, utwierdzają mnie w tej decyzji. 

Możesz aplikować w rekrutacji." 
Uważam, że ta decyzja Chief Of Police @kepuszekoraz reszty zarządu frakcji, jest nie prawidłowa, ponieważ w strukturach frakcyjnych przebywałem jako pełnoprawny Funkcjonariusz od 23/06/2024 do 05/02/2025, czyli jest to okres 8.5 miesiąca. Zostało mi zarzucone, że "Zbyt wiele trudności, które generowałem jak i ilość kar podczas pobytu w strukturach frakcyjnych". Posiadam pełną listę kar wewnętrzno-frakcyjnych, którą udostępnię dla Centrum Zarządzania Frakcji do celu weryfikacji moich słów, że nie otrzymałem wiele kar frakcyjnych jak na 8.5 miesiąca we frakcji. Uważam, że wygląda to jakby Chief Of Police @kepuszek oraz reszta zarządu frakcji, po prostu nie przepadali za moją osobą.

Świadkowie: -

Dowody: Link do mojego powrotu oraz tak jak wyżej wspomniałem dostarczę kiedy zostanę o to poproszony dowody do Centrum Zarządzania Frakcji.

Witam, zgadza się, twój wniosek został napisany prawidłowo zgodnie z regulaminem. Jednocześnie w tym samym regulaminie dot. powrotów widnieją nie tylko zapisy w jaki sposób złożyć wniosek o powrót ale także jakie kryteria należy spełnić oraz jakie czynniki są brane pod uwagę w trakcie powrotu. Przytoczę tutaj te części regulaminu:

Spoiler

3. Zarząd frakcji ma prawo odrzucić wniosek o powrót bez podawania dokładnej przyczyny.

4. Każdy wniosek o powrót jest sprawdzany indywidualnie.

5. Podczas powrotu do frakcji brane pod uwagę są następujące rzeczy:

-przebieg służby osoby powracającej.

-kary we frakcji, które osoba otrzymywała,

-kary serwerowe, które osoba otrzymała po odejściu z frakcji,

-powód dla którego dana osoba odchodziła,

-długość pobytu w frakcji,

-długość nieobecności.

Skoro już znamy interesującą nas część regulaminu przejdę do sedna sprawy.

1.Przebieg służby i kary we frakcji:
Podczas twojego pobytu zdążyłeś uzyskać rekordowe 11 kar typu: ostrzeżeń, mandatów, upomnień, kar finansowych, w tym zawieszenie kursu oraz twojej osoby w strukturze frakcji. Ponadto zostałeś ukarany 8 krotnie za to w jaki sposób pełniłeś obowiązki frakcyjne w trakcie pościgów. Łącznie daje nam to 19 kar w ciągu zaledwie 8 miesięcy. To ponad 2 kary miesięcznie. Nadal uważasz, że to mało? Swoją drogą CZF ma stały dostęp do tych danych.

2. Powód dla którego odchodziłeś:
Nieco się różni od tego co napisałeś na forum. Nie było to tylko "brak chęci" ale również pogarda za to co oferuje frakcja na danym stopniu oraz wyrzut obwiniający nas za to, że ty nie dostałeś awansu mimo twoich minut. Norma to nie wszystko aby otrzymać awans, powinieneś o tym wiedzieć.

3. Długość pobytu we frakcji oraz nieobecność:
Byłeś we frakcji przez 8 miesięcy. Odszedłeś po tym jak nie otrzymałeś awansu po czym równo 14 dni później piszesz powrót twierdząc, że wszystko zrozumiałeś i się poprawiłeś. Nie kupuję tego, wierzę że ludzie się zmieniają ale na pewno nie tak szybko. 

Twoje kary nie były jednorazową akcją jak w przypadku większości funkcjonariuszy. Zbierałeś je regularnie łamiąc regulamin i zasady obowiązujące we frakcji. Nie jestem pewien twojej wiedzy jak i zachowania dlatego mogę się zgodzić tylko i wyłącznie na to, że napiszesz rekrutację jak każdy inny gracz i jak każdy inny gracz możliwe, że się dostaniesz ale nie jest powiedziane, że tak się stanie. 
Dodatkowo przed samym odejściem postanowiłeś zabawić się możliwościami jakie oferuje więzienie i osadziłeś innego funkcjonariusza bez wyraźnego powodu na 9999minut z wpisem "cejot". Za taki czyn zostałbyś po raz kolejny ukarany wewnątrz frakcyjnie a biorąc pod uwagę twój ówczesny stan ostrzeżeń, zostałbyś wydalony. Nie wydaje mi się aby takie zachowanie prowadziło do poprawy.

Wypowiem się na temat twoich zastrzeżeń w moją stronę, w jakiej kolejności je otrzymałem.

1. Zacznijmy od początku: 11 kar, typu: ostrzeżenia, mandaty, upomnienia, kar finansowych oraz zawieszenie i zabranie kursu w strukturach frakcyjnych. 8 razy zostałem ukarany za pełnienie obowiązków w trakcie pościgów. Łącznie jest to 19 kar w ciągu 8 miesięcy. Sam zarząd wiecznie powtarzał, że kara w postaci upomnienia nic nie zmienia i nie jest znacząca, a ich jak tutaj widzę w moim spisie, że miałem najwięcej w ilości 4, mandat 1, finansowe 2, ostrzeżenia 3, utrata kursu 1 oraz zawieszenie 14 dniowe, które jak dobrze wiemy, było za długie, był to twój błąd, przypadek nie sądzę. Osoby uprawione do nadawania kar pościgowych, jak dobrze wiemy, są różni i różnie się zachowują, większość osób niestety są to osoby, które potrafią przyczepić się o najmniejszy błąd, (lecz, są wyjątki i są osoby uprawnione do nadawania ich, które są w porządku) który każdy może popełnić, ponieważ każdy jest człowiekiem, który popełnia błędy ważne, aby z nich wyciągać wnioski, ja to zrozumiałem, jak utraciłem kurs i odpokutowałem swoje błędy poprzez patrol tylko i wyłącznie przez 3 miesiące, później nadrobiłem kurs i poprawiłem swoje zachowanie. Dobrze wiemy, jak działają kary pościgowe, a więc uważam, że bezsensowne jest uważanie tego jako karę, bardziej uważam, że karą można nazwać zawieszenie/utratę tego kursu. Faktycznie zapomniałem, że CZF ma do nich dostęp. Myślę, że temat w podpunkcie pierwszym został przez moją osobę wyczerpany.

2. Powód odejścia faktycznie się trochę różnił, lecz uważam, że był napisany szczerze, ponieważ 3/4 funkcjonariuszy uważa, że frakcja oferuje za mało na większości stopniach, co doskonale wiesz z konsultacji z innymi funkcjonariuszami. Napisałeś to jakbym, robił tylko i wyłącznie normę, lecz jak doskonale wiesz i Centrum Spraw Frakcyjnych, nie byłem osobą, która robiła 300 minut normy i schodziła ze służby, robiłem od 1000 minut do nawet 4000 minut, przez co pokazywałem swoje zaangażowanie w życie frakcji i w chęci awansowania w strukturach frakcyjnych oraz jej dyspozycyjność na różnorodne akcję RP, czynności patrolowe takie jak zatrzymywania, pomiary prędkości, przewozy osób zatrzymanych itp. Przechodzimy do następnego zarzutu.

3. Dokładnie byłem 8 miesięcy we frakcji, odszedłem po awansach, w których nie zostałem wpisany, mimo dużego zaangażowania. Minęło 14 dni, przeanalizowałem, przez to nie otrzymywałem awansów, jakie problemy sprawiałem we frakcji. Sam nie byłeś idealnym funkcjonariuszem, we frakcji na pewno otrzymywałeś w przeszłości jakieś kary wewnętrzno-frakcyjne. Ludzie się zmieniają, nie każdy jest taki sam, że potrzebuje miesiąca, pół roku czy też roku na zmianę. W moim wypadku wystarczyło przyjrzeć się, dokładnie mojego przebiegu w strukturach frakcyjnych po odejściu je przeanalizowałem i wyciągnąłem wnioski, niestety mój powrót został odrzucony i nie miałem opcji zaprezentować swojego nowego podejścia do frakcji oraz zaangażowania przy codziennej zwykłej służbie.

Nie były jednorazowe, ale wszystkich porównywać tak samo to trochę uważam nieodpowiednie zachowanie, jak na Chief Of Police, niektóre osoby potrzebują więcej razy popełnić błąd, aby się na nim nauczyć, widocznie należałem do takiej grupy osób. Przez to mam być traktowany inaczej? Znałem zasady, lecz popełniałem błędy. Nie jesteś pewny mojej wiedzy, lecz mimo tego miałem miejsce pełnoprawnego członka frakcji oraz podstawowe kursy, które były podstawą frakcyjną. Centrum Spraw Frakcji zadecyduje w tej kwestii, dotyczącej możliwości mojej powrotu w strukturę frakcyjną. Rozumiem, że chciałbyś, abym ponownie przechodził przez okres rekrutacji, możliwe dostania się do frakcji, szkoleń i podstawowych kursów, abym mógł może być ponownie pełnoprawnym członkiem frakcji. Nie chciałem się zabawić możliwości, jakie oferuje więzienie, chciałem tylko i wyłącznie sprawdzić, czy da się wrzucić gracza na więcej niż max minut, jaki jest we frakcji, czyli 180 minut, sprawdziłem, czy da się w związku z tym, że nigdzie nie zostało to napisane i funkcjonariusze nie zostali poinformowani, zrobiłem to na innym funkcjonariusz, ponieważ uważałem to jako najlepsze rozwiązanie, aby nie bezpodstawnie wrzucić gracza. Nie powinienem tak postąpić, lecz nie uważam tego jako jakiś rażący więc błąd, funkcjonariusz został od razu wypuszczony, co doskonale wiesz. Tak wtedy bym miał 3 ostrzeżenie, lecz karać za to, że sprawdziłem coś, co nie zostało sprecyzowane, w materiałach na spotkaniach frakcyjnych, niezbyt odpowiednie zachowanie uważam. Zwłaszcza że na pewno sam coś kiedyś zrobiłeś w strukturach frakcyjnych, czego nie powinieneś. Nie ucierpiał na tym żaden gracz ani nie postawiłem frakcji w złym świetle przez to. "Nie wydaje mi się, aby takie zachowanie prowadziło do poprawy", było to przed moim odejściem co ładnie zaznaczyłeś, czyli przed moim 2 tygodniowym odcięciem się od frakcji, przemyśleniem swojego przebiegu w strukturach frakcyjnych.

Skup się lepiej na przedstawieniu faktycznych dowodów na to, że twoja osoba powinna wrócić do frakcji, a nie podważaniu moich słów. Z całych twoich wypowiedzi nie widzę ani jednego dowodu na to, że się faktycznie zmieniłeś. Nie widzę tutaj żadnego dowodu podważającego jakąkolwiek karę otrzymaną we frakcji. Stawiasz się w sytuacji słowo przeciwko słowu. Ja na wszystko mam dowody, na każde twoje ostrzeżenie, upomnienie itd. Ty tą skargą chcesz podważyć mój autorytet? Tutaj nie ma faktycznego dowodu na moje nieprawidłowości. Jedyne co tutaj robić to podważasz moje słowa na podstawie czego? Twojego zdania, bo tak napisałeś? Nie sądzę aby to był wystarczający argument dla CZF abym faktycznie miał Cię wrócić do frakcji.

Twierdzisz, że zrozumiałeś swoje błędy, na czym one polegały i co można robić a czego nie można robić. W tym samym momencie piszesz tutaj, że:

18 godzin temu, Kartun napisał:

chciałem tylko i wyłącznie sprawdzić, czy da się wrzucić gracza na więcej niż max minut

Niestety szybko udowodnię Ci tutaj, że już raz bawiłeś się w testera i nie za dobrze na tym wyszedłeś: 
26.12.2024r. Funkcjonariusz @Kartun oraz @bolkaa otrzymują ostrzeżenie w związku z przechodzeniem na inny dim w trakcie służby bez zgłoszenia tego zarządowi frakcji oraz wykonując tam niewskazane testy radiowozów.
Podobno potrzebujesz tylko 14dni na zmiany, tutaj mamy odstęp 2miesięcy a jedyne co się zmieniło to, że nie przeszedłeś na inny dim i tym razem nie testowałeś radiowozów, a więzienie. Dodatkowo na nic są twoje słowa dot. 

18 godzin temu, Kartun napisał:

Tak wtedy bym miał 3 ostrzeżenie, lecz karać za to, że sprawdziłem coś, co nie zostało sprecyzowane, w materiałach na spotkaniach frakcyjnych, niezbyt odpowiednie zachowanie uważam.

Ponieważ regulamin frakcji mówi jasno:
§4.3. Podczas pełnienia służby zakazuje się załatwiania spraw prywatnych, udziału w eventach, czy też wykonywania czynności niezwiązanych z SAPD.
§4.6. Obowiązuje zakaz korzystania ze sprzętu lub pojazdów, jeżeli funkcjonariusz nie odbył odpowiednich szkoleń i kursów lub nie ma pozwolenia dowódcy.
§4.9. Zabrania się używania sprzętu bądź pojazdów frakcyjnych bez odpowiednich szkoleń lub bez przyczyny.
(pogrubiona część nas interesuje najbardziej)
Jednym działaniem złamałeś 3 punkty regulaminu oraz taryfikator mówi jasno, że: Maksymalny wymiar więzienia wynosi 180 minut. Więc wszystko zostało doskonale sprecyzowane. Po twojej akcji w grudniu dostałeś jasną informację, że nie ma czegoś takiego jak robienie testów na własną rękę bez mojej wiedzy. Zignorowałeś to. 

To była moja ostatnia odpowiedź w tym temacie. Wyczerpująco uargumentowałem dlaczego funkcjonariusz nie otrzyma powrotu. Następnej odpowiedzi udzielę na wyraźne polecenie ze strony Centrum Zarządzania Frakcjami.

Dowody na moje słowa Centrum Spraw Frakcyjnych, może zobaczyć na discordzie frakcyjnym i w dziale SAPD gdzie ma dostęp, Centrum Spraw Frakcyjnych ma za zadanie weryfikacji słów/argumentów zawartych w skargach na daną frakcję. Jak miałem pokazać, że się zmieniłem, nie mając możliwości powrotu do frakcji i ukazania tego w codziennej służbie, jeśli mój powrót otrzymał negatywny wynik. Do moich słów nigdy nie byłeś przekonany, więc nie dziwi mnie, twoja odpowiedz. Ja przedstawiłem swoją wersję zdarzeń i swoje zdanie, również ty też to zrobiłeś, a więc teraz wspólnie czekamy na odzew Centrum Spraw Frakcyjnych. Wiem, że posiadasz, do nich taki sam dostęp jak Centrum Spraw Frakcyjnych. Chce sprawdzić, kto ma rację i czy wszystkie czynności przez ciebie oraz resztę zarządu zostały wykonane prawidłowe, jeśli wszystko zostało wykonane prawidłowo, to nie masz nic do ukrycia i nie ma żadnych nie prawidłowości. Przytoczyłeś jedno z moich ostrzeżeń, które tak w zasadzie nic nie zmienia, błędy tak jak wcześniej napisałem, że się popełnia, sam święty nie jesteś i nie byłeś.

Gdzie wykonywałem coś niedotyczącego SAPD? Byłem na służbie San Anderas Police Department, w miejscu, San Andreas State Prsion (SASP), które jest powiązane z frakcją.
Posiadałem szkolenia oraz kursy w tamtym momencie patrząc na moje wyposażenie, oraz całą resztę.
Bez odpowiednich szkoleń, posiadałem kursy upoważniające mnie do wykonywania służby, z końcówką podpunktu mogę się zgodzić tylko i wyłącznie w tym wypadku.

Uważam, że jedynie został przez moją osobę nagięty paragraf §4.9. i dokładniej mówiąc jego końcówka, która została przez ciebie podkreślona. Widzę, że nie przeczytałeś dokładniej mojej wypowiedzi: "Czy da się wrzucić gracza na więcej niż max minut, jaki jest we frakcji, czyli 180 minut,". Dotyczyło to strony skryptowej, a nie zasad frakcyjnych. Dokładnie otrzymałem wiadomość taką od samej twojej osoby. Uważam, że wszystko zostało, z mojej strony wyjaśnione na twoją odpowiedz. Oczekuję na werdykt Centrum Spraw Frakcyjnych.

Witam,

Przepraszamy za długi czas oczekiwania, w strukturach CZF były problemy kadrowe, które zostały zażegnane. Przeanalizowaliśmy całą treść skargi, wraz z wszelkimi dowodami i jednoznacznie oceniamy, iż Zarząd SAPD miał jak najbardziej prawo do odrzucenia Twojego wniosku o powrót. Twoja lista kar jest bardzo długa, aż zdziwiliśmy się, że dostałeś tyle szans w trakcie swojej służby, a poprawy zachowania brak. Przeanalizuj sobie swoje zachowanie - ilość kar, do czasu jaki byłeś we frakcji, nas nie dziwi decyzja o odrzuceniu Twojego powrotu i również ją podtrzymujemy.

Pozdrawiamy gorąco, skargę odrzucamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.