Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Resh22

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Resh
Nick oskarżonego: Klocek
Powód skargi: Wystawienie bana bez powodu
Data zdarzenia: 20.02.2025 21:34
Dowody: -
Opis sytuacji: Witam serdecznie. Zostałem w dniu dzisiejszym zbanowany bez powodu, stawiałem sobie z kumplami auta na posesji prywatnej naszego znajomego który wyraził na to zgodę i nie miał z tym żadnego problemu. Dlaczego angażujesz się w sytuacje której nie znasz? czy pojawił się jakiś report? bo w pobliżu nie było żadnego gracza więc myślę że nie. Nawet po wiadomościach gracza Gash które dostałeś na /pm o tym że nie przeszkadzają mu te auta postanowiłeś to ignorować i twierdzić dalej swoją śmieszną "rację". Może jeszcze zakażesz nam jeździć autami po mapie?. Nic więcej nie mam do dodania, tymi karami pokazałeś tylko że nie nadajesz się na tą range.

Witam, po sytuacji z pojazdami ustawionymi na prywatnej posesji w Las Venturas oraz późniejsze ich wypychanie przez otwory w parkingu przez innego gracza i otrzymaniu od Ciebie oraz dwóch twoich kolegów wiadomości: 

Spoiler

2025-02-20 20:20:01    seciki_pl    Klocek    dzk za furki na pp to wrzucimy na inną baze jeszcze dzisiaj
2025-02-20 20:20:00    ProtectorUniejow    Klocek    dzk za furki na pp to wrzucimy na inna baze jeszcze dzisiaj
2025-02-20 20:19:59    Fresh22    Klocek    dzk za furki na pp to wrzucimy na inną baze jeszcze dzisiaj

Zostaliście przez mnie co jakiś czas obserwowani czy faktycznie dokonacie zapowiedzianego przez was czynu. Działanie sprawdzania was zostało podjęte na podstawie wytycznych od administracji RCON. Po około godzinie zauważyłem wasze (Twoje oraz 4 innych graczy) działanie ze sprowadzaniem oraz późniejszym wciskaniem pojazdów na tunera w Fort Carson za pomocą pojazdu z pracy szambiarza. Po konsultacji ze starszym administratorem, podjąłem decyzje o ukaraniu was, ponieważ w żaden sposób nie przypominało to normalnej rozgrywki. Gdybyście faktycznie te pojazdy stawiali w normalny sposób, nie została by na was nadana kara. Pozwolenie na "stawianie" pojazdów na posesje innego gracza, nie oznacza że jest to zgodne z regulaminem serwera.

Witam, na wstępie dzięki za wszystkie reakcje od fanów pod poprzednią moją wypowiedzią.

Podczas wczorajszego spokojnego wieczorku wbiliśmy na serwer i postanowiliśmy zaparkować nasze auta na parkingu w Las Venturas. Otrzymaliśmy na to zgodę od gracza bialyja, który jeszcze w tamtym momencie był właścicielem tej posesji. Jak się okazało, gracz bialyja postanowił tego samego dnia pozbyć się swojej bazy, o czym nie mieliśmy bladego pojęcia.

Podczas parkowania aut pojawił się nowy właściciel parkingu, CzajKA który również zezwolił nam na pozostawienie tam pojazdów (Logi nr1), więc kontynuowaliśmy parkowanie. Ustawialiśmy auta dalej, aż po upływie prawie godziny gracz CzajKA postanowił napisać wiadomość (Logi nr2) w której zabrania nam parkowania pojazdów na jego posesji. Na parkingu w tamtym momencie stało ok.70 pojazdów, więc zabranie ich w 10 minut nie było realne, patrząc na to, że zwoziliśmy je tam przez około godzinę.

Dodam, że po otrzymaniu informacji z (Logi nr2) zaprzestaliśmy przywożenia nowych pojazdów i poruszaliśmy się jedynie tymi, które już wcześniej znajdowały się na parkingu. Chcieliśmy pozbyć się aut, więc zaczęliśmy je wypychać, aby chwile później przetransportować je w inne miejsce - na posesję gracza Gash. Jednak któryś z obecnych tam administratorów (było was tam chyba z pięciu) postanowił wytepać wszystkie pojazdy do przechowalni.

Co do wiadomości, które dostałeś, i wstawienia ich tutaj - mogę przypuszczać, że nie wiesz, czym jest "Ironia".

Jak sama nazwa wskazuje "Posesja prywatna" oznacza, że należy ona do jednego z graczy serwera. Skoro gracz CzajKA nie wyraził zgody na parkowanie pojazdów na swoim parkingu - nie robiliśmy tego. W Fort Carson sytuacja była odwrotna, ponieważ gracz Gash pozwolił nam parkować auta na swojej posesji, więc to właśnie zrobiliśmy. 

Biorąc pod uwagę, że na ogromnym parkingu w Las Venturas stało około 70 aut, to musieliśmy pomieścić podobną liczbę pojazdów na znacznie mniejszej posesji, dlatego też auta były wpychane do środka warsztatu - finalnie udało zmieścić się około 20 aut. Co cię interesuje, w jaki sposób parkuję pojazdy na posesji prywatnej? Mogłem je równie dobrze ustawić odwrócone do góry kołami i nic Ci do tego. Posesja PRYWATNA to miejsce gdzie nikt, poza jej właścicielem, nie ma nic do gadania, a on wyraził nam na to zgodę.

Co do szambiarki - nie rozumiem, dlaczego jest ona poruszana w tej skardze. Ja żadną szambiarką nie jeździłem. 🙂

Proszę o wskazanie punktu regulaminu, który zakazuje stawiania pojazdów na posesji prywatnej. Pojazdy miały wyłączone silniki i światła, więc nie wpływały w żaden sposób negatywnie na rozgrywkę graczy ze słabszymi komputerami. Nie wiem więc, co ci tutaj przeszkadza.

Spoiler

Logi nr1

[2025-02-20 18:55:10] [Output] : (123) berz_: to mozemy se postawić na te pietra?

[2025-02-20 18:55:14] [Output] : (195) CzajKA: jasne

Logi nr2 :

[2025-02-20 19:42:06] [Output] : << [195] CzajKA: Zabraniam wam parkowania pojazdĂłw na mojej posesji o ID 401. Rozumiemy siÄ™?

Pozdrawiam cieplutko z rodzinką

Cała sprawa parkingu w Las Venturas i parkowania na nim jest niezależna od sprawy za którą zostałeś ukarany, została wspomniana tylko z uwagi na wiadomości wysłane do mnie chwile po nadaniu kary osobie powiązanej z tą sprawą.

16 godzin temu, Fresh22 napisał:

Biorąc pod uwagę, że na ogromnym parkingu w Las Venturas stało około 70 aut, to musieliśmy pomieścić podobną liczbę pojazdów na znacznie mniejszej posesji, dlatego też auta były wpychane do środka warsztatu - finalnie udało zmieścić się około 20 aut. Co cię interesuje, w jaki sposób parkuję pojazdy na posesji prywatnej? Mogłem je równie dobrze ustawić odwrócone do góry kołami i nic Ci do tego. Posesja PRYWATNA to miejsce gdzie nikt, poza jej właścicielem, nie ma nic do gadania, a on wyraził nam na to zgodę.

2.16 regulaminu serwera: "Pojazdy dostępne do użytku na serwerze powinny znajdować się oraz być użytkowane w miejscach do nich przeznaczonych, które zapewniają swobodne ich poruszanie się.". Spora część pojazdów "zaparkowanych" na tej posesji nie spełniała tego kryterium. Więc jednak interesuje mnie, oraz administracje w jaki sposób pojazdy (i nie tylko one) są zaparkowane na posesji prywatnej.

16 godzin temu, Fresh22 napisał:

Proszę o wskazanie punktu regulaminu, który zakazuje stawiania pojazdów na posesji prywatnej. Pojazdy miały wyłączone silniki i światła, więc nie wpływały w żaden sposób negatywnie na rozgrywkę graczy ze słabszymi komputerami. Nie wiem więc, co ci tutaj przeszkadza.

Zacytowany punkt 2.16 regulaminu serwera pod pierwszym spojlerem odpowiada na twoje pierwsze zdanie z cytatu, to on reguluje stawianie pojazdów. Nikt wam nie zabronił parkowania pojazdów, z resztą wspomniałem o tym w mojej pierwszej wypowiedzi pod tą skarga. Wydaje mi się jednak że w pojazdach światła się świecą: https://imgur.com/a/EHzTXv5, niezależnie od tego pojazdy nie znajdowały się w swoich naturalnych pozycjach (opisanych w punkcie 2.16) oraz były narzucone na siebie (poprzez wepchnięcie ich do środka za pomocą postaci oraz pojazdu) co może powodować problemy z płynnością gry. Jak też wcześniej wspomniałem, działałem na podstawie wytycznych od Administracji RCON, oraz konsultacji ze Starszym Administratorem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.