Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - "Co w trawie piszczy?" Styczeń 25'

Tony*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

C9sxszh.png
XGwBbve.png
Witajcie! Styczeń już za nami, a więc czas na gazetkę co nie? Znajdziecie w niej między innymi: serwerowe aktualizacje, zmiany we frakcjach i biznesach, zmiany w ekipie serwera, wywiad z członkiem administracji oraz sylwetkę gracza. Bez zbędnego przedłużania zapraszam Was do czytania.

lWt9zDH.png.3a3649721edaabf71ead958963cc102a.png

Najlepszy Supporter: @PolisheQ
Najlepszy Moderator: @CzajKA
Najlepszy Administrator: @TheDreamer
Najlepszy Senior Administrator: @Mixsu
Najlepszy Administrator RCON: @Zebra
Najlepsza frakcja: San Andreas Road Assistance
Najlepszy Biznes: ProjectFM
Najlepsza organizacja: Fama Et Gloria

Najbardziej pomocny gracz: @Euzebiusz
Najlepsza praca dorywcza: Kurier
Najlepszy tuner: @Euzebiusz
Największy odwalacz: @igosiekx
Najbogatszy gracz: @Euzebiusz
Najlepszy lider frakcji: @Braian11
Najlepszy lider biznesu: @LastoAkaRudy

IMDzF0a.png.654636c5c765700a787b6111847cdfbe.png

03.01.2024
Moderator @Defol opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji.
Supporter @Hubi15 opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji.

04.01.2025
Administrator RCON @Banan99 opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji. W uznaniu zasług i wielopoziomowego wkładu w rozwój projektu, przyznana zostało mu ranga Zasłużony.

12.01.2025
Administrator @wminzok opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji.
Moderator @slever opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji.

15.01.2025
Supporter @xanny opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji.
Supporter @caesarek opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

Supporter @vertii zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @Shaane zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @Kellus  zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @ShibaMan20 zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @bencu zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @Amiczek zostaje awansowany na rangę Moderator.

Moderator @vercy zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @Mari zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @houdini zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @Mizshift zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @Tubas zostaje awansowany na rangę Administrator.

24.01.2024

Supporter @sirkosu1 powraca w szeregi administracji serwera.
Moderatorka @Gaga opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

YUwuo1G.png.51b50fe986c83e7579000eb8006d375f.png

San Andreas Police Department

26.01.2025
@.Mariuszek. powraca do frakcji na stopień Deputy Chief.

San Andreas Medical Department

06.01.2025
Ordinator @Defol odchodzi z frakcji na własne życzenie.

San Andreas Fire Department

18.01.2025
@emploi odchodzi na stopniu Battalion Chief z powodu decyzji osobistej.
@caesarek odchodzi na stopniu Training Officer z powodu decyzji osobistej,

San Andreas Transport Corporation

05.01.2025
Menadżerka @Suzannee zostaje awansowana na rangę Kierowniczki.

San Andreas Road Assistance

06.01.2025
Operator @CeglaXD w związku z dużym zaangażowanie w rozwój i życie frakcji, oraz ponadprogramową wiedzą zostaje wcielony do Zarządu frakcji na stopień Brygadzista na 31 dniowy okres próbny.
 Operator @LastoAkaRudy decyzją Zarządu zostaje powołany na stanowisko Egzaminatora na okres próbny jednej akademii. Serdecznie gratulujemy!

Posorants Group

06.01.2025
Z przykrością informujemy, że Dyrektor @Hubi15 opuszcza szeregi biznesu na własne życzenie. Zostaje też dodany na listę osób Zasłużonych biznesu.
Zastępca Dyrektora @Kawaii przejmuje prowadzenie biznesu i zostaje awansowany na Dyrektora
Kierownicy @Camper i @Vajtekk.vnd przechodzą pozytywnie swój okres próbny w zarządzie biznesu.

Project News

18.01.2025
Senior Reporter @SirHugel zostaje wcielony do Zarządu na rangę Supervisor i przejdzie miesięczny okres próbny!

4zqDwqt.png.867950efc2a00cd43cceab5fd210c74f.png

- Frakcja SARA otrzymała zasób przeglądów technicznych dla pojazdów lotniczych

Spoiler

1000.gif

- Starsze pojazdy z silnikiem Diesla od teraz generują do atmosfery większe zanieczyszczenia z wydechu

Spoiler

11.png

- Frakcja SAPD otrzymała nowy zestaw skinów służbowych

Spoiler

szmkRenderPD.png

szmkRenderFBIPD.pngszmkRenderSAHP.png

- Dodano kilka nowych animacji - /brzuszki, /pompki oraz /salto1

Spoiler

2000.gif

- Spalanie pojazdów z silnikiem Diesla zostało zmniejszone o około 10%
- Dodano informację o zmianie typu napędu (MZN) w panelu interakcji pojazdu
- Dodano dźwięk przychodzącego przelewu od innego gracza
- Dodano powiadomienie nad radarem o wygasającym bilecie parkingowym
- Usunięto widoczność blipów graczy podczas pełnienia służby SAPD
- Poprawiono błędy związane z wyświetlaniem nieprawidłowych części bodykitów
- Zablokowano możliwość montażu spojlerów w Sultanie Kombi

Lista wprowadzonych mniejszych zmian i poprawek od ostatniej aktualizacji:

Spoiler

- Poprawiono pozycje spawnu sanek na spawnie LV
- Poprawiono błąd związany z brakiem możliwości wyrzucenia pasażera z helikoptera w niektórych przypadkach
- Na szambiarzu nie powinien już więcej występować fałszywy komunikat o blokadzie studzienki
- W rzadkich przypadkach wyjazd z garażu frakcyjnego powodował wyrzucenie pojazdu pod mapę - ten problem nie powinien już występować
- Poprawiono problem z niedokładnym naliczaniem postępu zadań dziennych
- Poprawiono wiele problemów wizualnych powiązanych z bodykitami pojazdów
- Dodano auto-zamykanie interfejsu z opisem wyścigu po opuszczeniu markera
- Poprawiono błędy związane z podglądem demontowanych części u tunerów wizualnych
- Poprawiono rzadki problem z pękającymi oponami po ich wymianie
- Poprawiono błąd z teleportowaniem batyskafu przy zbyt głębokim zanurzeniu
- Usunięto dekoracje świąteczne ze spawnów
- Remonty dróg za wyjątkiem mostu zostały zakończone
- Zniwelowano rzadko występujący błąd z niewysiadaniem klienta przy miejscu docelowym w aplikacji transportowej

pRmZ150.png.8196d44e99b1dea45c128b4eebea9624.png

W tym miesiącu wzięliśmy na celownik nie byle gracza, a naszą środkowo afrykańską @Zebra. Ewa, bo tak ma na imię jedna z członków zarządu ProjectPRG, ma 24 lata i pochodzi z województwa kujawsko-pomorskiego. W wolnych chwilach lubi czytać książki, oglądać seriale, chodzić do escape-roomów oraz sporadycznie rysować. Natomiast na co dzień Zebra zajmuje się marketingiem i sprzedażą dla firmy programistycznej. Ciężko określić czym zajmuje się Ewa w szeregach zarządu, ponieważ jak sama tłumaczy " jestem od wszystkiego i od niczego" lecz głównie dział pomoc, organizacje, pomaga nadzorować frakcje i teraz dojdą do tego biznesy, sprawy administracyjne oraz skargi na administrację, rotacje pojazdów w salonach, pomoc w skryptowaniu z bardzo schematycznymi rzeczami, które nie wymagają wiedzy programistycznej. To taki ogólny zarys, bo jest jeszcze trochę innych, bardziej wewnętrznych rzeczy.
3nCZNCg.png

K: @Kajzersky S: @Suzannee

K: Cześć, z tej strony Advanced Reporter Kajzersky, z Redakcji Prasowej Project News, czy chciałabyś udzielić mi wywiadu?
S: Witaj, z miłą chęcią.

K: Super, więc na początek opowiedz coś o sobie.
S: Hej wszystkim czytającym, a przede wszystkim Tobie Kajzersky. Na imię mam Zuza, na serwerze jako Suzannee. Na ProjectRPG aktywnie działam od sierpnia 2023, aktualnie jestem w administracji na randze moderatorskiej, kierownikuję w zarządzie frakcji SATC oraz opiekuję się biznesami. Prywatnie pracuję, a w wolnym czasie odhaczam swoją listę do obejrzenia z Filmwebu czy zajmuję się muzyką, w szerokim znaczeniu tego pojęcia.

K: Może opowiesz nam coś o swojej pracy?
S:
 Nie jestem do końca pewna czy jest, co więcej, opowiadać. Jestem menadżerem w jednej z odzieżówek, dość znanych na rynku. Kto nie pracuje, w tej branży ten nie wie, że od strony klienta wszystko wydaje się takie samo, tak od strony pracownika każda zmiana mija, jak za pstryknięciem palca i żaden tydzień nie jest taki sam. Dodatkowo zdarzy mi się z zespołem uświetnić muzycznie wesela w ramach pracy dorywczej.

K: Jak wygląda organizacja takiego wesela od strony organizatorów? Jest to trudne do zrobienia? Jakie wymagania trzeba spełniać?
S: Wydaje mi się, że to nie kwestia wymagań a trafienia na parę, która zechce wesele inne od tradycyjnych. Nie gramy disco polo, tylko rock'n'rolla, dlatego też grupa odbiorcza bywa ograniczona. Organizacja to jedno, rzeczywistość drugie i należy być przygotowanym na wszystko. Dlatego na przykład wypada być na miejscu kilka godzin wcześniej, dopasować się do planu wesela, często rozpisanego co do minuty.

K: Wcześniej wspomniałaś, że w wolnym czasie oglądasz coś na filmwebie czy też zajmujesz się muzyką. Polecisz nam jakiś film? Tworzysz muzykę czy tylko jej słuchasz? Jeżeli słuchasz, to może wyróżnisz nam kilka kawałków, które wpadły ci w ucho?
S: Co do filmów-teraz jestem mocno skupiona na tych nominowanych do nadchodzącego rozdania Oscarów, dlatego, jeżeli chcecie poczuć wstręt, ale taki, który nadal będzie sprawiał, że będziecie, wpatrywać się w ekran obejrzyjcie Substancję. Jeżeli coś chaotycznego to Anora, jeżeli bajka to Wallace i Gromit: Zemsta pingwina. A jeżeli zabawy w kotka i myszkę to Złap mnie, jeśli potrafisz. Zaznaczę tylko, że dwa pierwsze tytuły docelowo przeznaczone są dla dorosłych widzów.Muzyki słucham, muzykę grywam na pianinie, a częściej śpiewam.Jeżeli słucham to Kwiatu Jabłoni i Queen.A z konkretnych kawałków to idźmy w Uprising od Muse oraz Vertigo od Alice Merton.

K: Co zachęciło Cię, aby dołączyć do ekipy serwera?
S: Dobre pytanie. Chyba chęć sprawdzenia, czy mam szansę się dostać. W tamtym momencie uznałam, że mam trochę czasu wolnego, który mogłabym zagospodarować na wykonywanie obowiązków administracyjnych. Drugim powodem była chęć zobaczenia serwera od strony dla mnie do tej pory niedostępnej. To było moje drugie podejście i, całe szczęście, udane.

K: Jeżeli miałabyś, dodać jedną rzecz na serwer nie patrząc na czas pracy czy budżet, co by to było?
S: Wyłamię się i napiszę więcej niż jedną: całoroczną pracę coop oraz serię aktualizacji frakcji SATC w celu usprawnienia działań, oraz zachęcenia nowych potencjalnych do dołączenia.

K: Jak oceniasz nowe zmiany we frakcji SATC?
S: No i tutaj możemy puścić oko do poprzedniej odpowiedzi, która była udzielana jeszcze przed wprowadzeniem nowości dla frakcji. Cieszę się bardzo z nowych zmian, chyba najbardziej radują mnie malowania pojazdów, które sprawiają, że są to faktycznie te przeznaczone dla taksówkarzy i widać to na pierwszy rzut oka. No i jak dobrze będzie, wozić więcej graczy Moonbeamem tylko pracownicy wiedzą.

K: Co skłoniło Cię, aby dołączyć do frakcji SATC?
S: Przed przerwą, którą zrobiłam, sobie w 2021 miałam epizod we frakcji SAPD. Po 2 latach przerwy uznałam, że fajnie byłoby dołączyć do frakcji, która nie tylko umilałaby rozgrywkę, ale zatrzymałaby na dłużej. Przypadek sprawił, że trwała rekrutacja, złożyłam podanie i w sierpniu miną mi dwa lata jak witam się bindem z SATC.

K: Jak oceniasz swoją przygodę z frakcją SATC? Ciężko było wspiąć się aż tak wysoko?
S:
 Nie wiem, czy ciężko to odpowiednie słowo. Wydaje mi się, że trafiłam do miejsca, które mogę nazwać moim. Przez pół roku co tydzień wbijałam przynajmniej czterocyfrowe wyniki minutowe. Na pewno byłam bardzo mocno zafiksowana na zdobywanie wyższych rang i możliwości, jakie otwierały ich zdobycie, dość sporą bazę pojazdów frakcyjnych (chociaż i tak najwięcej czasu spędziłam w schafterze sedan) czy żeby doświadczać interakcji z graczami, które bardzo lubiłam. Poznałam też fantastycznych ludzi za których, z tej całej przygody, jestem najbardziej wdzięczna.

K: Skoro już wspomniałaś o Schafterze, jest we frakcji jakiś pojazd, który chciałabyś szczególnie wyróżnić lub po prostu przypadł ci do gustu?
S: Prócz wspomnianego wcześniej schaftera jestem fanką sultanów-zarówno fast transportu, jak i samego zarządowego. Dodatkowo specjalne miejsce zajmuje stafford.

K: Jak oceniasz atmosferę w administracji serwera? Często rozmawiacie czy raczej tylko piszecie?
S: Myślę, że to już kwestia indywidualna. Mamy możliwość komunikacji ze wszystkimi i w razie potrzeby czy chęci możemy zrobić to w sprawny i szybki sposób. Jesteśmy grupą, która się zna w mniejszym bądź większym stopniu, natomiast sposób komunikacji jest uzależniony od szybkości responsywności, a najczęściej obecnie łatwiej porozumieć się pisemnie niż głosowo. A atmosfera? Nieporównywalna do żadnej innej.

K: Jakie są twoje zadania i obowiązki jako opiekunka biznesów?
S: Pomagać w miarę potrzeb biznesów, odpowiadać na nurtujące pytania, konsultować nowe pomysły i planowane zmiany, być łącznikiem między biznesami a Administracją RCON.

8eybfgF.png

Realizacja: Senior Reporter @WAF3L

Wywiad z członkiem ekipy: Advanced Reporter @Kajzersky
Serwerowe aktualizacje: Advanced Reporter @Blahwe_z
Ważniejsze zmiany we frakcjach i biznesach: Advanced Reporter @Kacp3r
Pierwsze miejsca w plebiscycie: Chief @xanny
Zmiany w administracji: Advanced Reporter @Kierownikk
Sylwetka gracza: Supervisor @SirHugel

Edytowane przez xHamster
  • Super 16
  • WOW! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.