Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Bolesny

oliwierbluza1

Rekomendowane odpowiedzi

Login: oliwierbluza1
Nick oskarżonego: Bolesny
Powód skargi: Nieprawidłowa ocena sytuacji (do wyjaśnienia)
Data zdarzenia: 10.02.2025
Dowody: Będę stopniowo dodawał do punktu "Opis sytuacji"
Opis sytuacji: Nie chcę traktować tego jako skargę, lecz bardziej jako rozwianie pewnej wątpliwości. Sprawa dotyczy tej oto licytacji: https://projectrpg.pl/topic/126405-lquadzik-z-bodykitem/?tab=comments#comment-846663. Chodzi konkretnie o jej zakończenie. Twórca licytacji oznaczył datę zakończenia licytacji jako 10.02.2025 godzinę 18.00. Moja oferta została wysłana o 17:59, czyli kilkadziesiąt sekund przed jej zakończeniem. Patrząc na to logicznie jeżeli godzina zakończenia licytacji to 18:00, to licytacja powinna się zakończyć wraz z wybiciem godziny 18:00 na zegarze. Według moderatora Bolesny oferta złożona pomiędzy 18:00 a 18:01 dalej się zalicza, co logicznie wskazuje, że w takim wypadku godziną zakończenia licytacji byłaby godzina 18:01, a tak nie jest. Chciałbym prosić Administrację RCON o wypowiedzenie się w tym temacie.

Spoiler

koa1oTX.png
(dokładniejszy czas opublikowania komentarza jest widoczny po najechaniu na ów czas kursorem, w przypadku wykonywania screenshota go nie widać, ponieważ naciśnięcie klawisza na klawiaturze go ukrywa)

nmPxe4h.png

Jeszcze jest 1 nieścisłość, którą zauważyłem. Chciałbym do niej w pierwszej kolejności przytoczyć fragment regulaminu działu motoryzacji:

§ 17
Sprzedający jak i kupujący mają obowiązek podać konkretną kwotę oraz walutę funkcjonującą na serwerze w ogłoszeniu/ofercie

Osoba, która wygrała licytację nie podała waluty, tym samym złamała regulamin działu i powinna być niebrana pod uwagę (już oferty kilku osób zostały wycofane z tego powodu, więc dlaczego tu miałoby być inaczej?).

Prosiłbym także Administrację RCON o doprecyzowanie ów wątku w regulaminie w celu ominięcia podobnych nieścisłości.

Pozdrawiam

Logiczne czy nie, takie są zasady i ja się do tego stosuje. Jeżeli jest zakończenie licytacji o 18:00, to wygrywa ostatnia oferta o 18:00. Nie ja to ustalałem.

A co do punktu 17, to domyślna waluta serwera to "$". Ten punkt jest po to, żeby gracze  nie trollowali np: "50psc" "30k funtów", wiec jak ktoś napisze "46k", to jest to poprawnie.

Godzinę temu, Bolesny napisał:

Logiczne czy nie, takie są zasady i ja się to tego stosuje. Jeżeli jest zakończenie licytacji o 18:00, to wygrywa ostatnia oferta o 18:00. Nie ja to ustalałem.

Jeżeli zasada ta przeczy zasadom logiki, to powinna być gdzieś spisana, oraz powinna być dostępna publiczne dla graczy. Ja takiej zasady nigdzie nie widziałem, jeśli rzeczywiście istnieje to wskaż ją. 

1 godzinę temu, Bolesny napisał:

A co do punktu 17, to domyślna waluta serwera to "$". Ten punkt jest po to, żeby gracze  nie trollowali np: "50psc" "30k funtów", wiec jak ktoś napisze "46k", to jest to poprawnie.

Tłumacz sobie to tak jak chcesz, ja znam kilka przypadków gdzie przy użyciu liczebnika + "k" ów gracz punkty otrzymał. Jeden z takich przypadków napisał skargę na ten temat, a moderator obronił się tą zasadą i nie było mowy o żadnej "walucie domyślnej". Nie pamiętam o jakiego moderatora chodziło, ale wiem, że takie coś miało miejsce

16 godzin temu, oliwierbluza1 napisał:

Jeżeli zasada ta przeczy zasadom logiki, to powinna być gdzieś spisana, oraz powinna być dostępna publiczne dla graczy. Ja takiej zasady nigdzie nie widziałem, jeśli rzeczywiście istnieje to wskaż ją. 

To nie kwestia "logiki", a raczej interpretacji. Dla nas zakończenie jest o danej godzinie.

16 godzin temu, oliwierbluza1 napisał:

Tłumacz sobie to tak jak chcesz, ja znam kilka przypadków gdzie przy użyciu liczebnika + "k" ów gracz punkty otrzymał. Jeden z takich przypadków napisał skargę na ten temat, a moderator obronił się tą zasadą i nie było mowy o żadnej "walucie domyślnej". Nie pamiętam o jakiego moderatora chodziło, ale wiem, że takie coś miało miejsce

Punkt 17 przecież jasno mówi jaka powinna być poprawna oferta. Jest przecież przykład, że "k" może być.

712331313_Zrzutekranu2025-02-11145046.thumb.png.dd893d38a9dacf980788b26aba036059.png

1992874794_Zrzutekranu2025-02-11145055.png.10138e083d35cd7cd5aff2b93366ae51.png

Coś jeszcze tu nie jest zrozumiałe?

Ta cała skarga jest po prostu  brakiem zrozumienia regulaminu(albo niedopatrzenia). Wystarczyło napisać na pw, a bym ci wszystko wyjaśni.

Godzinę temu, Bolesny napisał:

To nie kwestia "logiki", a raczej interpretacji. Dla nas zakończenie jest o danej godzinie.

Widzę że się nie dogadamy dlatego użyje przykładu

Powiedzmy pracujesz od 9 do 17, czyli 8 godzin. Wybija godzina 17, czyli moment opuszczenia miejsca pracy. W takim wypadku czekasz przed drzwiami do 17:01 czy wychodzisz? 

Interpretacja jest prosta - jeżeli coś ma sie zakończyć o danej godzinie, to kończy sie o danej godzinie a nie jak zegar sie przekręci

19 godzin temu, Bolesny napisał:

Logiczne czy nie, takie są zasady i ja się do tego stosuje. Jeżeli jest zakończenie licytacji o 18:00, to wygrywa ostatnia oferta o 18:00. Nie ja to ustalałem. 

Dalej czekam na przytoczenie tej zasady, bo jeśli jest taka zasada, ty ją znasz i podobno funkcjonuje, to znaczy że gdzieś jest

2 godziny temu, oliwierbluza1 napisał:

Interpretacja jest prosta - jeżeli coś ma sie zakończyć o danej godzinie, to kończy sie o danej godzinie a nie jak zegar sie przekręci

Właśnie o to chodzi, ale ty dalej nie rozumiesz pomimo, że dajesz taki przykład. Jeżeli podana jest godzina 18:00, to ostatnia oferta o 18:00:59 wygrywa. Jeżeli była by podana godzina 17:59, to byś wygrał. Rozumiesz już? Data zakończenia to ostatnia sekunda w danej minucie, a nie jak twierdzisz 17:59, czy czyli minuta przed. Gracz dał ofertę o 18:00 to wygrał.

Masz tu podobna licytacje: https://projectrpg.pl/topic/126308-l-rancher-offroad-8033id-52ns-benzyna-od-0-do-jutra-2200/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.