Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z graczem oliwierbluza1

Kierownikk

Rekomendowane odpowiedzi

nFT62Mc.png

mSu4qkK.png

Witam z tej strony Reporter @Kierownikk z Redakcji Prasowej Project News. Dziś moim i Państwa gościem będzie gracz @oliwierbluza1 były członek Redakcji Prasowej Project News oraz lider organizacji .Eclipse, zapraszam do czytania.

LKZ38Vt.png

K: @Kierownikk | Ol: @oliwierbluza1

K: Witam z tej strony Reporter @Kierownikkz Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś udzielić mi wywiadu?
Ol: Witaj, z tej strony @oliwierbluza1lider organizacji .Eclipse, chętnie udzielę ci wywiadu.

K: Dobrze, w takim razie opowiedz nam coś o sobie.
Ol: Jak nie trudno się domyślić nazywam się Oliwier i pochodzę z niewielkiej wsi w województwie świętokrzyskim. W dni robocze uczę się w technikum Ekonomicznym, a w dni wolne lub też po szkole wskakuję w ciągnik i wyjeżdżam w pole, oczywiście, jeśli jest na to odpowiednia pora. Swoją przygodę z MTA rozpocząłem 2 marca 2023 roku na serwerze, jakim oczywiście jest ProjectRPG. Serwer przedstawił mi jeden z moich znajomych, który niestety obecnie odsiaduję karę bana permanentnego. Na początku próbowałem odnaleźć się na serwerze, tak jak to na typowego Cejota przypada i nie działo się zbytnio nic ciekawego. Od kolegi podebrałem jeszcze 1 rzecz-zamiłowanie do Clovera, który był jego autem, gdy zaczynałem, ale jedynie przez krótki okres czasu, ponieważ przez swój dość trudny do opanowania styl jazdy sprzedał go i kupił admirala. Tak jak i pomyślałem, tak i zrobiłem-kupiłem Clovera. Zamysł „Szerszenia” także powstał dzięki niemu, ponieważ to on pomagał mi wybrać lakier. Potem poszło już z górki-upgrade'y silnika, spojler warty 2/3 samochodu, ECU V4, Zestaw Uliczny, Turbo V5. Dopiero po zamontowaniu turbo zauważyłem, jak ogromne spalanie ma ten Clover na programie do driftu. Wtedy wleciało LPG i bardziej kosmetyczne rzeczy. Mam też ciekawe doświadczenia z organizacjami. W mojej pierwszej organizacji znalazłem się z przypadku podczas eventu rowerowego. Niestety długo w niej nie pobyłem, ponieważ lider okazał się oszustem i na organizacji prał pieniądze ze składek i nie tylko. W mojej drugiej i już obecnej organizacji znalazłem się za poleceniem brata zaraz po tym, jak z poprzedniej zostałem usunięty za napisanie skargi na lidera. W organizacji jestem już od roku i w tym czasie osiągnąłem tyle, ile tylko mogłem. Były lider, gdy już rezygnował, postanowił mi zaufać i oddać organizację w moje ręce. Od tamtego momentu mogę z dumą określać samego siebie jako lidera organizacji .Eclipse.

VNyLvxX.png

K: Jak wspomniałeś, jesteś Liderem organizacji .Eclipse, możesz nam opowiedzieć o niej trochę więcej?
Ol: Tak jak wspomniałem, do organizacji .Eclipse dołączyłem chwilę po wydaleniu z poprzedniej organizacji, której nazwy nie podam ze względu na to, że po jej rozwiązaniu powstała jeszcze jedna organizacja o identycznej nazwie. Początkowo mieściliśmy się w restauracji steakhouse w Las Venturas. Często, gdy mijam to miejsce, zatrzymuję się przy nim na chwilę, żeby powspominać dawne czasy. Na początku nie była ona jakaś wielka. Gdybym miał wskazać jedną rzecz, która przyczyniła się do mojego dłuższego pobytu w organizacji, to wskazałbym obecność @_Matti_ Dołączył on praktycznie na początku istnienia organizacji i jest w niej do dziś. Może i nie jest on bogaczem, ani nawet nie bywa często na serwerze, ale jego zamiłowanie do rolnictwa i motoryzacyjnych klasyków potrafi nawet z osobą niebędącą w tych tematach rozwinąć ciekawą rozmowę na poziomie. Oczywiście, jak to wszędzie bywa, były złote czasy i czasy załamania. Czasy załamania spotkały nas, gdy jeden z członków zarządu postanowił zniszczyć .Eclipse i utworzyć swoją organizację. Właśnie wtedy rozłamaliśmy się na pół i to dosłownie. Połowa członków odeszła i zaczęło brakować pieniędzy na utrzymanie wszystkiego. Złote czasy zaś uważam za ogromny wzrost ilości członków organizacji, co nastąpiło już po przejęciu jej przeze mnie. Byliśmy wtedy drugą największą organizacją na serwerze i deptaliśmy pięty największej organizacji, jaką jest Route 66. W trakcie złotych czasów udało nam się nawet zorganizować kilka eventów, takich jak ogromne G1, czy organizacyjna gala Blood Fight. Był również taki okres, w którym co chwilę zmienialiśmy bazę. Najpierw była to uliczka w San Fierro, potem Eclipse Tower, następnie baza przy plaży w Los Santos, kończąc na obecnym parkingu piętrowym na ulicy commerce w Los Santos. Obecnie czasy są niepewne, co widać również po innych mniejszych i średnich organizacjach. Ja jestem dumny z tego, co udało osiągnąć mi, moim poprzednikom oraz członkom, ponieważ bez nich nie istnielibyśmy.

K: Możesz powiedzieć czemu akurat taka nazwa?
Ol: Szczerze mówiąc, nie mam zielonego pojęcia. Nazwa została wymyślona przez poprzedni zarząd i nigdy nie została zmieniona. Ja też nigdy się nad nią nie zastanawiałem. Cały czas męczy mnie tylko jedno pytanie – co oznacza ta kropka przed frazą „Eclipse”? Pytanie to nurtuje również wielu nowych członków, którzy oczywiście pytają mnie o to.

bCvvMgK.gif

K: Z tego, co widziałem, byłeś kiedyś w biznesie Project News. Jak wspominasz spędzony tam czas?
Ol: Mam co do tego mieszane odczucia. Moja obecność w biznesie Project News pełna była zarówno wyczynów, jak i kontrowersji. Mogę pochwalić się najwyższą osiągniętą rangą w biznesie, pomijając zarząd, pierwszą napisaną przez osobę spoza zarządu sondą uliczną oraz pobitym rekordem najdłuższego artykułu, który został napisany przez jedną osobę (nie mam pojęcia, czy dalej ten rekord utrzymuję)., bycia dwukrotnie na stanowisku Academy Keeper'a (niestety przez bardzo krótki okres czasu) oraz reprezentowaniu biznesu na konwoju, który był przygotowywany na urodziny serwera, lecz jedynie na przejeździe próbnym przed całą akcją. Podczas pobytu w biznesie poznałem również wiele ludzi i tych dobrych, i tych mniej dobrych. Najlepiej zapamiętałem sobie @Kapicki_12, który przeprowadzał ze mną egzamin. Wiele dobrego o nim mógłbym powiedzieć, ale wyróżnić trzeba jedno-był najmilszym człowiekiem, z którym miałem przyjemność współpracować. Poznałem tam również i Ciebie, a nasza znajomość rozwinęła się tak naprawdę z przypadku. O moim planie nagrywkowym już pewnie wiele osób słyszało, aczkolwiek na twoim miejscu początkowo znajdywał się @hefe. Czy to los, czy przypadek, że to ty go zastąpiłeś? Tego nie wiem, ale tego nie żałuję i mam z tego krótkiego okresu nagrywkowego wiele wspomnień. Może kiedyś uda się dokończyć dzieło. Cóż, ja nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa.

K: Odnosząc się do nagrywek, czy jest plan ich kontynuacji?
Ol: Nagrywki to jest mój mały wielki plan, w który włożyłem dziesiątki godzin, zaangażowałem połowę biznesów, czyli Posorants Group, Marquee: Outdoor Media oraz oczywiście Project News i próbowałem nawet zaangażować frakcje San Andreas Road Assistance, oraz San Andreas Police Department, co niestety się nie udało. Napisałem według wielu piękny scenariusz i dostałem lekką pomoc od administracji, za którą oczywiście bardzo dziękuję. Gdy wkłada się w coś tak wiele pracy, to oczywiste jest, że nie zamierzam czegoś tak wielkiego najzwyczajniej w świecie porzucić. Będę starał się powrócić oraz skończyć moje dzieło niezależnie od tego, ile starań będę musiał w to włożyć oraz ile czasu temu poświęcić. Do ukończenia tego projektu brakowało nam dosłownie jednej, ale za to dość ciężkiej do nagrania sceny oraz poprawy jednej innej. Dodatkowo tego wystarczyłoby podłożyć głosy i wszystko byłoby gotowe. Nawet miałem już przyszykowane 2/3 instrukcji dla Marquee: Outdoor Media, w jaki sposób mają skleić to wszystko i jakie efekty specjalne zastosować. Sam nie wiem, kiedy ten moment nadejdzie ani czy w ogóle nadejdzie? Fakt jest jeden-nie porzucę mojego największego dzieła.

k8JZ2lR.png

K: Możesz zdradzić nam najciekawsze artykuły czy też sytuacje z twojego pobytu w Redakcji Prasowej Project News?
Ol: Ciężko wybrać jedną, więc troszkę się rozpiszę. Najciekawszy artykuł według mnie to jest relacja z pościgu Posorants Group, którą relacjonowałem razem z @xdPiko. Wydarzyło się tam kilka ciekawych rzeczy. Już pomijają fakt, że akcja działa się w dwóch miejscach jednocześnie, to grupa uciekająca łodzią zrobiła coś nietypowego. Podczas oczekiwania na nasz przylot jeden z uciekinierów postanowił zrobić sobie przerwę i sobie powędkować. Później, gdy robiliśmy zdjęcia ze śmigłowca, na naszym ogonie pojawił się niezidentyfikowany helikopter bojowy. Do tej pory nie wiem, dlaczego się tam znalazł. Gdy już na końcu wykonywałem zdjęcia w szpitalu, to personel medyczny wpuścił mnie do sali, a następnie wyszedł, tym samym zamykając mnie tam na klucz. Nawet nie znasz mojego przerażenia, gdy w sali obok zaczęło się odliczanie od 10 w dół. Samą akcję oceniam jako jedną z najlepszych, jak nawet może i najlepszą. Drugi według mnie jest mój najdłuższy artykuł, którym jest seria wywiadów z rekrutami redakcji. Udział wzięło 8 rekrutów oraz 1 Academy Keeper'em, którym był @Kanashimo.. Tworzyłem go bardzo długo, aczkolwiek jestem z niego bardzo dumny. Oczywiście nie obyło się bez niecodziennych zjawisk. Tym razem był to motocyklista, który w trakcie sesji zdjęciowej wjechał na plac siedziby i uważał, że jest to miejsce nielegalnego zlotu. Trochę się z tego pośmialiśmy, ale szybko wyprosiliśmy nieproszonego gościa, ponieważ mieliśmy zdjęcia do zrobienia. Ostatnią akcją była moja sonda uliczna na temat pracy górnika. Nie zliczę, ile czasu zajęło mi jeżdżenie pięć razy od kopalni do siedziby tym niezwykle szybkim demonem prędkości, jakim jest Newsvan, mam gotową jeszcze jedną sondę na temat pracy kuriera, ale niestety nie będę w stanie jej opublikować z dwóch powodów. Po pierwsze temat już został przejęty przez @Kajzersky, który zrobił ją po swojemu, a po drugie najzwyczajniej w świecie już nie jestem w redakcji. Pamiętam jeszcze jedną niecodzienną sytuację, która także wydarzyła się przy akcji Posorants Group. Chodzi konkretnie o pojawienie się na autostradzie w Las Venturas niespodziewanego pojazdu, jakim był ciągnik wraz z przyczepionym do tyłu siewnikiem. Nie jestem pewien czy na pewno był to siewnik, ponieważ jedną rzeczą z plików gry pasującą do ciągnika jest przyczepa, lecz na przyczepę mi to nie wyglądało.

4Mzpzl7.png

K: Czyli jednym słowem planujesz powrót w szeregi Project News czy może wybierzesz inny biznes?
Ol: Na chwilę obecną nie chcę zbytnio się wypowiadać na ten temat, aktualnie moim priorytetem jest moja organizacja.

K: Z tego, co widzę, masz przegrane około 700 godzin na serwerze, przy czym zebrałeś około 12 000 punktów reputacji. Czy twoim zdaniem osiągnąłeś dużo, czy też mogłeś więcej?
Ol: Jeśli o to chodzi, to po tych 500 godzinach i 10 tysiącach punktów reputacji już nie zwraca się uwagi na te liczby. Ostatnio, tak jak mówię, bardziej zajmuję się organizacją niż pracą. Gdybym rzeczywiście utrzymał stare tempo i wykonywał zadania dzienne, na pewno osiągnąłbym znacznie wyższe wyniki.

K: Myślisz o jakimś konkretnym aucie czy bardziej co się trafi?
Ol: Myślałem nad zakupem Jester'a na ten moment, ponieważ jest on w moim zasięgu. Moim głównym celem jest Bullet GT oraz NRG-500. Opcjonalnie jest jeszcze śmigłowiec, ale to dla organizacji.

EXzPvZL.png

K: Jeśli chodzi o śmigłowiec, to wybrałbyś bardziej Mavericka czy też News Choppera?
Ol: Jeśli o to chodzi, to podczas wybierania jednego z dwóch tych śmigłowców trzeba wziąć pod uwagę trzy rzeczy. Są to oczywiście prędkość, cena oraz liczba miejsc. Ja, w swojej karierze dziennikarza, miałem okazję latać śmigłowcem redakcji wiele razy i za każdym razem napotykałem ten sam problem – Maverick jest niezwykle powolny. Wielokrotnie podczas akcji RP organizowanych przez biznes Posorants Group najzwyczajniej musieli na nasz czekać. Dodatkowo jest on aż o $600k droższy niż News Chopper. News Chopperem miałem okazję latać jedynie podczas próbnego przelotu w salonie i uważam, że dla mnie byłby on lepszą opcją. Należy również zwrócić uwagę na to, że chciałbym także śmigłowiec dla organizacji. W takim wypadku lepiej sprawdziłby się Maverick.

K: Chciałbyś zasilić szeregi jakiejś serwerowej frakcji, jeśli tak to, do jakiej i dlaczego?
Ol: To jest dobre pytanie. Na początku planowałem nie dołączać do żadnej frakcji, żeby nie czuć tej presji obowiązku wyrabiania normy. Obecnie lekko się to zmienia i myślę o dołączeniu do SARA, co ostatnio mi się nie udało, lub o SAFD.

K: Co byś zmienił na serwerze?
Ol:Co zaś bym zmienił? Tak naprawdę niewiele – tylko kilka niekompetentnych osób, które zajmują stanowiska, na które się nie nadają, oraz system kupowania pojazdów w salonach na nieco inny niż spamowanie przyciskiem „kup pojazd” co 6 godzin przy stoisku z Schafterem. A potem, gdy się nie uda, kupowanie go za 50% więcej od handlarzy na giełdzie. Bardziej powiedziałbym, że dodałbym kilka rzeczy, takich jak customowe okleiny na samochody czy nawet biznes zajmujący się ich tworzeniem, strzelnicę w Ammunation, którą raz już proponowałem w dziale propozycji, możliwość zmiany pracy wraz z jej ulepszaniem, brak kolizji na kutrach i kilka innych drobnostek.

K: Ostatnie pytanie na dzisiaj, jakie masz dalsze plany na serwerze?
Ol: Tak jak już pisałem, planuję zakupić nieco droższy pojazd do swobodnej jazdy, dokończyć niezakończone sprawy i doprowadzić organizację do potęgi.

K: Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
Ol: Chciałbym pozdrowić wszystkich wyżej wymienionych, dawną ekipę nagrywkową, całą organizację .Eclipse włączając w to moich poprzedników z zarządu (tj. @nikolaus @Hjubi @Hakerek), do tego @Liviai jeszcze raz jej podziękować za świetną obsługę przy wynajmie gali Blood Fight, brata @Nexus, oraz mojego dobrego znajomego @Tomcio..

K: Dziękuję za udzielenie wywiadu, również pozdrawiam wyżej wymienionych.
Ol: Dziękuję również.XGwBbve.png

Szybkie Strzały

K: Rap czy Metal?
Ol: Rap.

K: SAPD czy SARA?
Ol: SARA.

K: Pieczarkowa czy pomidorowa?
Ol: Pomidorowa.

K: GTA:SA czy GTA V?
Ol: GTA V (Online).

K: Posorants Group czy Marquee: Outdoor Media
Ol: Marquee: Outdoor Media, chłopaki robią naprawdę dobrą robotę.

K: Siatkówka czy Piłka Nożna?
Ol: Piłka Nożna.

XGwBbve.png

Także to by było na tyle z tego wywiadu, mam nadzieję, że się podobał. Moim i państwa gościem był gracz oliwierbluza1. Zapraszam również do zapoznaniu się z resztą twórczości biznesu. Z wami był Reporter @Kierownikkz Redakcji Prasowej Project News, do usłyszenia w następnych wywiadach/artykułach.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
zVYrcYO.pngwKrmiMg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.