Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na TheDreamer

mentosLoveIsland

Rekomendowane odpowiedzi

Login: miloszj297
Nick oskarżonego: TheDreamer 
Powód skargi: nieadekwatna oraz przesadna kara do popełnionego czynu
Data zdarzenia: 25.01.2025r 19:17 

Dowody: nie mam pownienen mieć je oskarżony 
Opis sytuacji: A więc pracowałem na  odśnieżarkach  i chciałem żeby ktoś z aktywnych administratorów dał fixa odśnieżarki no i tepnął sie TheDreamer powiedziałem mu na vc ,, weź napraw bo zaraz wybuchnie kurw... znaczy kurde felek " poczym naprawił i po chwili zaczyna mi mówić czy wiem że lece na muta bo według niego to było bk i nie toleruje takiego czegoś i nadał mi kare na okres 60d więc też jest to przesada jak inni gracze dostają po 30/60dni za wzywanie administracji w reporcie lub coś innego a ja za nie dokończenie słowa na k.. chciałem z nim to wytłumaczyć lecz oskarżony nie dał sobie powiedzieć jeszcze powiedział że mam sie cieszyć że na bana mi nie da,  nie mam może dowodów lecz jak oskarżony ma chociaż kapke honoru powinien to potwierdzić i sie z tego wytłumaczyć czekam na odpowiedz. 

2 godziny temu, mentos55 napisał:

poczym naprawił i po chwili zaczyna mi mówić czy wiem że lece na muta bo według niego to było bk i nie toleruje takiego czegoś

Faktycznie, dostałem wtedy zgłoszenie o naprawę pojazdu pracy, tepnąłem się sprawdziłem czy jest to faktycznie pojazdy pracy po czym usłyszałem jak na vc użyłeś wulgaryzmu. W tamtym czasie sądziłem, że użyłeś go po to by pochwalić się przed kolegą/koleżanką, że możesz sobie rzucać takimi tekstami i nic z tego tytuły nie otrzymasz. Z zasady, jeżeli w trakcie takich zgłoszeń ktoś użyje wulgaryzmu, to nakładam na niego ostrzeżenie i tyle.  Natomiast ZAWSZE staram się przed nadaniem kary zweryfikować czy faktycznie takie ostrzeżenie mogę nałożyć. I tutaj niestety nie było na to opcji, chociażby ze względu na to, że 13.01 teoretycznie skończyła Ci się kara wyciszenia na voicechat właśnie za BK czy też to, że 18.01 otrzymałeś ostrzeżenie o treści "kulturki". To mnie właśnie skłoniło do nałożenia na Ciebie kary wyciszenia zamiast zwykłego ostrzeżenia.

nadał mi kare na okres 60d więc też jest to przesada jak inni gracze dostają po 30/60dni za wzywanie administracji w reporcie lub coś innego a ja za nie dokończenie słowa na k..

Nadałem karę 60 dni ze względu na skalowanie. Nie mogę nadać Ci kary krótszej niż poprzednia w momencie w którym po skończeniu jednej kary robisz nadal to samo. Jaki wtedy byłby sens nakładania kar?

Nie możemy tu też porównać kar za wyzywanie administracji w reporcie bo na to jest kompletnie inna procedura. Inaczej podchodzimy gdy ktoś wyzywa nas bezpośrednio w reporcie (za co w zasadzie nie karamy już mutem, a banem natomiast to jest szczegół), a inaczej podchodzimy gdy gracz łapie mute za mutem.

jeszcze powiedział że mam sie cieszyć że na bana mi nie da

Tutaj ręki sobie uciąć nie dam, że tak powiedziałem, natomiast weryfikując sobie twoje kary daje mi to jako administratorowi jasny znak, że masz w głębokim poważaniu zasady panujące na serwerze zdobywając kary o takich długościach. Dlatego zastanawiałem się nad zablokowaniem Ci dalszej rozgrywki na serwerze przynajmniej przez jakiś czas. Ostatecznie wydaje mi, iż wspomniałem że następna kara może spowodować nałożenie na Ciebie blokady czasowej w postaci bana.

Dodam na koniec przy karach skalowanych (tym bardziej tak długich jak tu), nie ma to już większego znaczenia czy użyjesz jednego, dwóch czy nawet dziesięciu wulgaryzmów. Przeważnie kara i tak będzie długa w tym wypadku. Może się zmienić ewentualnie powód kary (bk -> cbk).

39 minut temu, TheDreamer napisał:

Faktycznie, dostałem wtedy zgłoszenie o naprawę pojazdu pracy, tepnąłem się sprawdziłem czy jest to faktycznie pojazdy pracy po czym usłyszałem jak na vc użyłeś wulgaryzmu. W tamtym czasie sądziłem, że użyłeś go po to by pochwalić się przed kolegą/koleżanką, że możesz sobie rzucać takimi tekstami i nic z tego tytuły nie otrzymasz

Właśnie w całej tej skardze chodzi o to że nie użyłem żadnego wulgaryzmu i oto mi tylko chodzi jakbym serio użył słowa na k celowo nie pisał bym z tobą teraz i tłumaczył się czekam na odpowiedź kogoś wyżej 

W dniu 29.01.2025 o 14:15, mentos55 napisał:

,, weź napraw bo zaraz wybuchnie kurw... znaczy kurde felek "

Przecież sam się do tego przyznałeś. To, że nie wypowiedziałeś ostatniej litery nie znaczy, że nie użyłeś przekleństwa i nie zasługujesz na karę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.