Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Skarga na NBT

VineeK

Rekomendowane odpowiedzi

Login: VineeSenpai
Nick oskarżonego: NBT
Powód skargi: Niechęć do odsprzedania pojazdu po wygranej licytacji + próba oszustwa i sprzedaż pojazdu innej osobie.
Data zdarzenia: 05.02.2021
Dowody: 

Opis sytuacji:  Witam,  gracz  wystawił na licytacje pojazd Buffalo PFT  VIUD 6288 ,,bez baku i szyb" jednak pojazd także nie ma licznika przez co  oszukał  graczy w licytacji. Po wygraniu Licytacji  na ten pojazd i zatwierdzeniu przez administratora (link w spoilerze)  mojej wygranej gracz odmówił mi  sprzedania go  ze względu na ,,licznik" co widać na  ss,  oraz sprzedał go innej osobie, mowa tu o  moim  koledze z frakcji którym jest @KseroKopiarka    Mam nadzieję że gracz zostanie odpowiednio pociągnięty do konsekwencji   całą rozmowę widać na ss
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: https://imgur.com/a/o2ORAHn

§ 14
Twórca licytacji jest zobowiązany do sprzedaży pojazdu w cenie najwyższej oferty zaproponowanej przez licytującego.

@NBT 24h na wypowiedź, oprócz tego przypomnę, że pojazd ma trafić w takim stanie, w jakim go opisujesz. W przypadku nie posiadania takich komponentów albo go montujesz, albo nie informujesz o nim w licytacjach.

@KseroKopiarka Prosiłbym Ciebie również o wypowiedź w tej sprawie

Temat https://projectrpg.pl/topic/12402-licytacja-buffalo-pft/ nie jest zamknięty, w ciągu dalszym czeka na transakcję między @NBT > @VineeK

Cytat

Dodatki: ft (bez baku i szyb)

To jest dokladny tune który opisałeś w pojeździe, nie ma tam nic o złym kolorze, a z tego co wiem licznik równiez wlicza się w komponent w związku z czym ma trafić do osoby, która wygrała licytację.

4 minuty temu, PaiR. napisał:

To jest dokladny tune który opisałeś w pojeździe, nie ma tam nic o złym kolorze, a z tego co wiem licznik równiez wlicza się w komponent w związku z czym ma trafić do osoby, która wygrała licytację.

ftune to cale tune jakie można zamontować do samochodu, a licznik nie wiem, czy wiesz też da się zamontować.

no, czyli wszystko się zgadza - wisisz koledze auto i licznik ktory musisz zamontowac za swoje pieniądze w związku z umową w licytacji.

Czas 48h na odzyskanie auta i dostarczenie go do zwyciężcy licytacji ( przy okazji należą sie pieniądze graczowi, któremu go sprzedałes [ radzę ich nie wydawać ]

1 minutę temu, PaiR. napisał:

no, czyli wszystko się zgadza - wisisz koledze auto i licznik ktory musisz zamontowac za swoje pieniądze w związku z umową w licytacji.

Czas 48h na odzyskanie auta i dostarczenie go do zwyciężcy licytacji ( przy okazji należą sie pieniądze graczowi, któremu go sprzedałes [ radzę ich nie wydawać ]

Jak się zgadza xd? Skoro nie ma zmienionego koloru licznika. 

5 minut temu, PaiR. napisał:

Pair tylko ten kolega zapewniał mnie, że samochód jest ft bez szyb i baku, a licznika nie miał.

Cytat

ftune to cale tune jakie można zamontować do samochodu, a licznik nie wiem, czy wiesz też da się zamontować.

Cytat

Dodatki: ft (bez baku i szyb)

Licznik też jest częścią tuningu, jest to komponent. Co prawda nie ma określonego koloru tego licznika, bo o tym nie wspomniałeś, jednakże sam opisałeś że auto posiada wszystko prócz baku i przyciemnionych szyb - łatwo idzie wywnioskować że taki kolor na liczniku jest zamontowany.

Blokując z góry twój możliwy argument, że kolor licznika to nie część tuningu, bo jest to komponent, w takim razie nie rozumiem czemu przy dodatkach jako odstąpienie od fulltune wpisałeś brak przyciemnienia szyb.

Tak jak mówiłem, czekam na załącznik po udanej wymianie.

Przed chwilą, PaiR. napisał:

Licznik też jest częścią tuningu, jest to komponent. Co prawda nie ma określonego koloru tego licznika, bo o tym nie wspomniałeś, jednakże sam opisałeś że auto posiada wszystko prócz baku i przyciemnionych szyb - łatwo idzie wywnioskować że taki kolor na liczniku jest zamontowany.

Blokując z góry twój możliwy argument, że kolor licznika to nie część tuningu, bo jest to komponent, w takim razie nie rozumiem czemu przy dodatkach jako odstąpienie od fulltune wpisałeś brak przyciemnienia szyb.

Tak jak mówiłem, czekam na załącznik po udanej wymianie.

fulltune to też licznik.

18 godzin temu, PaiR. napisał:

@KseroKopiarka Prosiłbym Ciebie również o wypowiedź w tej sprawie

autko bardzo mi się podoba dodatkowo nie miałem pojęcia że jest na jakiejś licytacji, najchętniej to bym je sobie zostawił, może chłopaki jakoś inaczej się dogadają ? Ja bym proponował rekompensatę pieniężną.

26 minut temu, KseroKopiarka napisał:

autko bardzo mi się podoba dodatkowo nie miałem pojęcia że jest na jakiejś licytacji, najchętniej to bym je sobie zostawił, może chłopaki jakoś inaczej się dogadają ? Ja bym proponował rekompensatę pieniężną.

Zgodzę się  rekompensatę pieniężną. Ale resztę zostawiam już administracji

13 minut temu, PaiR. napisał:

W takim wypadku NBT winny jest zapłaty za brak licznika w aucie, KseroKopiarka z VineeK proszeni są o dogadanie się w kwestii posiadania pojazdu

Dam wam na to 72h.

Ale to gracz Vineek musi zamontować licznik wiec chyba git jest już 

4 minuty temu, VineeK napisał:

Ja cie nie oszukalem, odpowiedz masz w swojej skardze na to 😉  wyraźnie widziałeś ze licznika nie ma i zgodziles sie na wymiane więc  cię nie oszukalem 🙂

Nie widziałem, a ty pisałeś, że ma ft tylko bez baku i szyb, więc jak byś nie kombinował to twoja wina.

Prosze, nawet logi wykopałem
[2021-02-04 00:03:39] [Output] : (38) NBT: duzy przebieg
[2021-02-04 00:16:48] [Output] : (38) NBT: cos wolno idzie

[2021-02-04 00:27:33] [Output] : (38) NBT: te moje 2 buffalo szybciej przyspiesza 
 z logów dokładnie widać że patrzałeś na licznik by sprawdzić przyśpieszenie, vmax, i  przebieg 🙂 więc nie kłam że cie okłamałem byqu 

15 minut temu, VineeK napisał:

Prosze, nawet logi wykopałem
[2021-02-04 00:03:39] [Output] : (38) NBT: duzy przebieg
[2021-02-04 00:16:48] [Output] : (38) NBT: cos wolno idzie

[2021-02-04 00:27:33] [Output] : (38) NBT: te moje 2 buffalo szybciej przyspiesza 
 z logów dokładnie widać że patrzałeś na licznik by sprawdzić przyśpieszenie, vmax, i  przebieg 🙂 więc nie kłam że cie okłamałem byqu 

Xd? Pisałem o przyspieszenie i tak było vmaxu nie sprawdzałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.