Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na DuzaKnaga.Kuli

axzyy.

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 93043
Login: axzyy.
Nick oskarżonego: DuzaKnaga.Kuli
Powód skargi: Oszustwo
Data zdarzenia: 24.12.br godz 12:20
Dowody: 
Opis sytuacji: 

Więc tak - zostałem oszukany przez jednego z graczy. Chodzi o to, że uznawałem go za znajomego, bo od czasu do czasu graliśmy razem. Dzisiaj napisał do mnie na Discordzie z propozycją, że na 2-3 godziny wymienimy się tuner/auto – ja miałem mu dać swojego tunera, a on w zamian swojego Sultana. Powiedział, że chciałby tylko zobaczyć, jak to jest mieć tunera, bo nigdy nie miał. Zgodziłem się, bo uznałem, że to nic wielkiego – chciałem mu po prostu zrobić przysługę. Niestety, po upływie umówionego czasu nie chciał oddać mi tunera. Dodatkowo usunął wiadomości na Discordzie, które mogły świadczyć o tym, co dokładnie ustalaliśmy. Mam jednak wtyczkę Vencord, więc widzę te usunięte wiadomości i mogę je przedstawić jako dowód. Tuner, którego mu przekazałem, jest dla mnie bardzo ważny – zarówno ze względu na wartość (dałem za niego 1,400,000$), jak i sentyment. Sultan, który otrzymałem w zamian, jest wart dużo mniej, a poza tym wcale nie chciałem robić stałej wymiany, bo zwyczajnie by mi się to nie opłacało. To była tylko przysługa na chwilę, a on to wykorzystał. Biorąc pod uwagę wartość Sultana, który jest wart około 800-900k, oraz mojego tunera, którego wartość sięga nawet 1.5kk+, wychodzi na to, że zarobił na tej wymianie około 75% wartości Sultana, czyli znacznie ponad połowę jego ceny. To pokazuje, jak bardzo nieuczciwa była ta transakcja.

Edit: Bezczelnie zaoferował mi już w logach gry na serwerze, że może mi dorzucić Do Sultana Feltzera swojego (Warty ok. 150k) śmieszna oferta. Gracz zarobił przez moją niewiedzę bardzo dużo i no przez takich degeneratów życiowych traci się aż chęci do dalszego grindu na serwerze. 

Wiem, że sprawa może być trudna, bo wszystko ustalaliśmy poza grą, ale mam dowody i liczę, że są wystarczające, żeby cofnąć tę transakcję. Proszę Was o pomoc, bo czuję, że zostałem oszukany, a sam nie jestem w stanie nic z tym zrobić. 

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

Zrzut ekranu 2024-12-24 135833.png

obraz_2024-12-24_140319348.png

obraz_2024-12-24_140717030.png

obraz_2024-12-24_140745603.png

obraz_2024-12-24_151405786.png

Może chłop w szoku jest.

[2024-12-24 14:42:01] [Output] : << [200] Szender: Tak jak mówiłem - albo forum albo gra. Discord to discord. Nie jest powiazany z serwerem

Hej, cześć, chcę to dołączyć. Myślę, że sultan jest warty około ceny co tuner programowy FC. Jest to nieruchomość, która nie jest ustalana jak cena salonowa pojazdu. Pozdrawiam, życzę miłego dnia.

mta-screen_2024-12-24_12-33-36.png

To niestety źle myślisz chłopaczku, bo 1kk to ten twój sultan nie jest warty, a 1kk to co najwyżej se możesz o tunerze w Bayside pomarzyć. Traktowałem cię jak znajomego i wszystko sobie dobrze zaplanowałeś bo przeniosłeś się na discorda, jest to zwykłe oszustwo tak jak pisałem wyżej nie chciałem wymiany na stałe tylko miała być do 13:30 a ty odpisałeś mi „zara” i ta wiadomość usunąłeś nie miło żeś się zachował biorąc pod uwagę to, że masz 2k UID na serwerze i swoje już tutaj przegrałeś a połasiłeś się na właśnie tunera wartego 1.5kk+ i dałeś sułtana wartego 800k ponieważ kiedy dałbym ci samego tunera obaj dostalibyśmy bana za przekazywanie majątku, a takto w miarę źle to nie wyglądało chociaż teraz też wygląda bo ten tuner to jest warty tyle co twoje dwa sultany co już podchodzi pod przekazywanie majątku chciałbym po prostu poprosić administrację o cofnięcie transakcji, bo nikt na tym nie straci ja będę miał swojego tunera ty będziesz miał swojego sułtana i tyle w temacie. Czekam na odzew

Jako w miarę stary gracz powinieneś dawać jakiś przykład skoro jesteś dorosły „bo już nie jesteś prawiczkiem(XD)” to trochę dojrzałości mógłbyś pokazać a nie zachowywać się jak pajac 

Takie zachowania sprowadzają jedynie do jednego ze jedna strona nie ma później chęci do gry i pomyśl sobie ile ludzi przestało grać przez takich debili jak ty.

22 minuty temu, axzyy. napisał:

„bo już nie jesteś prawiczkiem(XD)”

XDDDDD? Chłopie wyzywasz mnie cos w stylu ze ru**asz mi laske nie znajac mnie prywatnie, a jak ci napisałem, że jestes prawiczkiem to sam to przyznałes, ja nic takiego nie pisałem, pzdr.

23 godziny temu, DuzaKnaga.Kuli napisał:

Może chłop w szoku jest.

[2024-12-24 14:42:01] [Output] : << [200] Szender: Tak jak mówiłem - albo forum albo gra. Discord to discord. Nie jest powiazany z serwerem

Hej, cześć, chcę to dołączyć. Myślę, że sultan jest warty około ceny co tuner programowy FC. Jest to nieruchomość, która nie jest ustalana jak cena salonowa pojazdu. Pozdrawiam, życzę miłego dnia.

mta-screen_2024-12-24_12-33-36.png

To teraz powiedz mi tak, czy jeśli pożyczyłbym ci 500,000$ i umowa była by spisana na discordzie to myślisz ze administracja rozłożyła, by ręce?

Cześć, 

rozumiem frustrację ze strony oskarżyciela, aczkolwiek masz nauczkę na przyszłość, aby nie pakować się w tego typu wymiany. Po wyliczeniu transakcji, oraz konsultacji z innymi członkami administracji, doszliśmy do wniosku, iż zarobek z tej wymiany jest dopuszczalny. Skargę jestem zmuszony odrzucić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.