Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na DANERKO*CDW - oskarżony przez stahu

skutyjohny

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika: DANERKO*CDW
Data zdarzenia: 7.12.2024 okolice godziny 21:30
Opis zdarzenia: Witam, składam oficjalną skargę jako V-LIDER organizacji GITY w sprawie niesłusznego odholowania pojazdów z naszej posesji oraz braku odpowiednich kompetencji pracownika frakcji. Rozchodzi się tutaj głównie o brak umiejętności czytania ze zrozumieniem materiałów które zarządził i opublikował zarząd frakcji w tym oto miejscu: image.thumb.png.9cc2149aa8dc6df67a77ed1c578aacad.png

Jak dobrze możemy przeczytać na wyżej zamieszczonym obrazku, jeżeli posiadamy większość przyczep (czyli w naszym przypadku czterech z pięciu co raczej stanowi większość) możemy parkować pojazdy przy przyczepie nie blokując przy tym przejazdu. Mieliśmy pewne wątpliwości tak więc po pomoc skierowaliśmy się do członka administracji który sprawę opisał bardzo klarownie:

image.png.df85cef56d590a9306aba7bd4947d725.pngimage.png.7c0772d790512618f233ea8c3b136f22.pngimage.png.6f016c83b2c41d1aca36034e21de9bb5.png

Jak widać nie uskuteczniamy na serwerze ''wolnej amerykanki'' i skierowaliśmy się po pomoc do kogoś kompetentnego. Nie uważamy aby coś w naszym działaniu było nie tak, auta nie blokowały przejazdu i stały przy naszych domkach tak jak jest to pisane w dziale ''Granice prywatnych posesji''.  Jeżeli natomiast wina leży po naszej stronie to proszę przedstawić wyznaczone granice dla każdej poszczególnej przyczepy, ponieważ przewertowałem całe forum i czegoś takiego nie znalazłem. Uważam że nasze rozumowanie prawa dotyczącego ogólnych granic danej posiadłości jest poprawna i nie widzę sensu abyśmy już drugi raz musieli bawić się w ponowne sprowadzanie aut na naszą skromną bazę. Serdecznie pozdrawiam - stahu V-LIDER organizacjii GITY.

Dowody:

image.png.992408cca3f254c854da996689310428.png

Witam, wytłumaczenie z mojej strony jest proste w przeciwieństwie do rozpiski na temat takowych granic na forum. @stahunie uważam że jestem niekompetentny, takie zarzuty na start to kiepski początek rozmowy.

Wczoraj razem z @bukajdostaliśmy wezwanie 112 aby zabrać wymienione pojazdy. Gdy pojawiliśmy się na miejscu, od razu miałem wątpliwości i wyczułem tutaj "spór sąsiedzki". Sprawdziłem granice na forum, sprawdziłem czy jest może właściciel posesji na serwerze ale nie było go. Po sprawdzeniu granic na forum, znalazłem ten sam zapis co podesłał stahu. Problem w tym że każdy może definiować go inaczej i byłem pewien że będzie afera. Zapytałem więc @xPawel69oraz @Kacp3r co z tym fantem zrobić. Powiedzieli że według nich pojazdy wymienione (czyli te które stały przy domku bez blipa) powinny zostać zabrane. Wytłumaczyli to równie sensownie w ten sposób (jak dobrze pamiętam) że to osiedle straciło jeden duży obszar z racji tego że już nie należą wszystkie do jednego gracza, zgadza się? No zgadza się. W takim razie jeśli "duży obszar" został zdjęty no to te domki bez blipa są opuszczoną posesją. Ja jeszcze później się zastanawiałem że całkiem skomplikowany jest ten zapis odnośnie granicy ponieważ jest napisane "[...] przy przyczepie, nie blokując przy tym ruchu [...]". No i teraz pytanie. W jakim momencie kończy się "przy przyczepie"? Nie jest to zapis np. "musi przylegać do przyczepy" także wiedziałem już że nie będzie łatwo no ale jak miałem wziąć to wziąłem. Spędziliśmy dużo czasu nad analizą tego więc nie chcę marnować swojego czasu ponownie dzisiaj. Pojazdów było sporo ale tutaj powinny być wszystkie ssy: 

ss1.jpg

ss2.jpg

ss3.jpg

ss4.jpg

ss5.jpg

ss6.jpg

ss7.jpg

ss8.jpg

ss9.jpg

ss10.jpg

ss11.jpg

ss13.jpg

ss14.jpg

ss15.jpg

ss16.jpg

No dobrze, czyli kwestia jest rozumowania prawa. Nie twierdze że jest to twoja wina bo nie ma interpretacjii tego zapisu. Ani trochę nie uważam aby była to też nasza wina ponieważ auta były zaparkowane na obszarze granic przy blipach ktore posiadamy. Nie uważam że słuszne było odholowanie pojazdów które do blipa "sąsiada" mają naprawde bardzo spory kawałek. Posiadamy większość blipów i granice zinterpretowaliśmy w mojej opinii dobrze. Również zasięgnelismy pomocy "wyżej". Nie pozostaje nam nic innego niż poczekać na osobę decyzyjną w tej sprawie. 

35 minut temu, DANERKO*CDW napisał:

Witam, wytłumaczenie z mojej strony jest proste w przeciwieństwie do rozpiski na temat takowych granic na forum. @stahunie uważam że jestem niekompetentny, takie zarzuty na start to kiepski początek rozmowy.

Wczoraj razem z @bukajdostaliśmy wezwanie 112 aby zabrać wymienione pojazdy. Gdy pojawiliśmy się na miejscu, od razu miałem wątpliwości i wyczułem tutaj "spór sąsiedzki". Sprawdziłem granice na forum, sprawdziłem czy jest może właściciel posesji na serwerze ale nie było go. Po sprawdzeniu granic na forum, znalazłem ten sam zapis co podesłał stahu. Problem w tym że każdy może definiować go inaczej i byłem pewien że będzie afera. Zapytałem więc @xPawel69oraz @Kacp3r co z tym fantem zrobić. Powiedzieli że według nich pojazdy wymienione (czyli te które stały przy domku bez blipa) powinny zostać zabrane. Wytłumaczyli to równie sensownie w ten sposób (jak dobrze pamiętam) że to osiedle straciło jeden duży obszar z racji tego że już nie należą wszystkie do jednego gracza, zgadza się? No zgadza się. W takim razie jeśli "duży obszar" został zdjęty no to te domki bez blipa są opuszczoną posesją. Ja jeszcze później się zastanawiałem że całkiem skomplikowany jest ten zapis odnośnie granicy ponieważ jest napisane "[...] przy przyczepie, nie blokując przy tym ruchu [...]". No i teraz pytanie. W jakim momencie kończy się "przy przyczepie"? Nie jest to zapis np. "musi przylegać do przyczepy" także wiedziałem już że nie będzie łatwo no ale jak miałem wziąć to wziąłem. Spędziliśmy dużo czasu nad analizą tego więc nie chcę marnować swojego czasu ponownie dzisiaj. Pojazdów było sporo ale tutaj powinny być wszystkie ssy: 

ss1.jpg

ss2.jpg

ss3.jpg

ss4.jpg

ss5.jpg

ss6.jpg

ss7.jpg

ss8.jpg

ss9.jpg

ss10.jpg

ss11.jpg

ss13.jpg

ss14.jpg

ss15.jpg

ss16.jpg

Nie wiem czy coś to da ale tutaj jeszcze wstawię ssy 2 najbliższych blipów. Reszta należała do MarcinKonskaPyta jak sprawdzaliśmy więc to by się zgadzałoObrazObraz

1 minutę temu, DANERKO*CDW napisał:

Obraz

ten blip znajduje się po drugiej stronie drogi przejazdowej. Jakby nie patrzec to cale osiedle jest tak jakby podzielone przez wewnętrzne drogi na mniejsze strefy. Auta ustawiliśmy przy domkach przy strefach takich jakie one mogłby by mieć naprawde. Mozna powiedzieć ze cały ten teren można by było smialo podzielić na osobne działki i my przyjelismy takie rozumowanie.

Ja również uważam że pojazdy były starannie zaparkowane i nie robiły problemu. Tym bardzie jeśli się jest właścicielem wszystkich domków to również jestem za tym żeby stawiać sobie na całym obszarze. Problem w tym że jeden blip został przejęty przez kogo innego, wysłał wezwanie, auta zabrane były przy domku który akurat nie ma blipa także cóż. Cieszę się że mnie zrozumiałeś bo ja w tym żadnego "biznesu" nie mam i zająłbym się teraz czymś innym

W pełni cie rozumiem aczkolwiek raz już auta zostały odholowane i wtedy fakt, stały przy domku który straciliśmy. W tym przypadku kierowalismy się tym co przeczytalismy na forum i tym co przekazał nam moderator.  Wiec nie zgodze sie z tym ze auta ktore odholowales staly przy domku innym niz nasz. 

ID 108, 110, 111, 112 i 115

(W przypadku gdy jesteśmy właścicielami wszystkich posiadłości, cały zaznaczony teren należy do nas. Gdy jesteśmy właścicielami jednej, lub większej ilości przyczep pojazd stawiamy przy przyczepie, nie blokując przy tym przejazdu.)

Nasz pracownik poprawnie odholował pojazdy, które nie stały przy waszych posesjach, w momencie gdybyście mieli wykupione całe osiedle mogli byście parkować w dowolnym miejscu. 

Jeśli nie jesteście właścicielami wszystkich domków to możecie stawiać przy swoich przyczepkach, nie blokując przejazdu. 

Skargę odrzucam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.