Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na gracza MarsjaneK

DawidNH

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 50851
Login: Dawideklubi 
Nick oskarżonego: MarsjaneK
Powód skargi:  Oszukał mnie jak kupy wałem od niego auto. 
Data zdarzenia: 2024-11-27 godzina 21 -21:15 
Dowody:  logi  od tunera 

[2024-11-27 20:52:12] [Output] : << [102] MarsjaneK: siemka, ile dostałbym +/- za demont zestawu ulicznego?

2024-11-27 20:52:19] [Output] : >> [102] MarsjaneK: 25k minus dola

[2024-11-27 20:52:51] [Output] : << [102] MarsjaneK: o gitarka to mogę podjechać zara

moje logi 

[2024-11-27 20:57:34] [Output] : >> [102] MarsjaneK: czk jeszcze pomyslie i policze se jeszcze

[2024-11-27 20:58:59] [Output] : << [102] MarsjaneK: to dawaj trochÄ™ szybciej decyduj bo trochÄ™ nie mam czasu

[2024-11-27 21:02:30] [Output] : >> [102] MarsjaneK: gdzie ten buff

[2024-11-27 21:02:51] [Output] : << [102] MarsjaneK: wziąłem go z giełdy bo musiałem pojechać

Opis sytuacji:  Pisałem do gracza  bo chciałem kupić od niego auto i podałem mu swoją cenę odpisał że mało. Po czym za 15-20 minut napisał czy ja podawałem swoja cenę  i  napisałem mu że 480k mogę mu dać za auto  ale muszę pomyśleć  i podliczyć jeszcze raz, więc pojechałem z swoim kolegą zobaczyć to auto. Jak przyjechaliśmy na giełdę auta nie było więc napisałem do gracza gdzie jest auto , napisał ze musi gdzieś pojechać i napisałem mu wtedy moja cenę więc się zgodził . Po wymianie pojechałem na tunera aby zdemontować  zestaw uliczny co się okazało zestawu już nie było ale potem zobaczyłem że nie ma jeszcze gwintu. Więc spytałem tunera czy była tu tak osoba wcześniej  tym autem o takim nicku. Okazało się że była i demontowała części przed sprzedaniem auta. Ja nie myślałem że  on pojechał na tuner właśnie to zdemontować. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 1933607931_Zrzutekranu(227).png.7cd98896e7b625e3db028b342ab837a0.png

witam, sprawa wygląda następująco gracz zaoferował mi początkowo 500k nie zgodziłem się na ofertę, chwile przemyślałem sprawe i ponownie napisałem do gracza że można pomyśleć nad ofertą którą mi proponował, okazuje się że jednak mu nagle się nie opłaca i da 490k przy wymianie końcowej wcisnął mi bajerke że jednak pisał 480k i już mu przystąpiłem na tą oferte ponieważ wtedy na chwile obecną nie miałem zbyt wiele czasu aby już się w jakikolwiek sposób kłócić czy negocjować, co do całego demontażu moim zdaniem gracz nie został w żadnym stopniu oszukany ponieważ dostał pojazd warty sumę którą zapłacił, jeszcze dodam że to gracz popełnił błąd ponieważ jego obowiązkiem było dowiedzenie się co posiada mój pojazd przed wymianą a gracz nawet nie poprosił o dopełnienie informacji na temat aktualnego tuningu a więc błąd stoi po jego stronie, pod samym f1 na serwerze jest treść powiązana z wymianami która zawiera następującą notatke (Pamiętaj, aby dokładnie sprawdzić przedmioty wymiany przed zaakceptowaniem oferty!) na dole zarzucam załącznik z zdjęciem, streszając cały temat zdemontowałem części aby zaokrąglić wartość pojazdu do sumy którą mi gracz zaproponował.

image.png

Witam,

Zaczynając od początku. Zaczęliście konwersacje odnośnie kupna/sprzedaży pojazdu buffalo o godzinie 20:45, pojazd posiadał na tamten moment zamontowane pełne tune, które prawdopodobnie było obiektem ogłoszenia (A bynajmniej takie dane posiadał oskarżyciel). W międzyczasie, po wymianie ofert i negocjacjach, oskarżony zaczął pisać o demontaż tune do tunera, który wówczas znajdował się na serwerze. Tym samym zaczynając szukać swojej szansy na zarobek. Do wcześniej wspomnianego demontażu doszło o godzinie 20:56, bez poinformowania gracza o zmianie tego tune. Nie wiem jakim cudem według Ciebie gracz miał zorientować się o zmianach, które zostały wdrożone podczas konwersacji z nim. Nikt nie będzie siedział na forum, odświeżał strony co sekundę, bo tune w pojeździe może magicznie ulec zmianie na minuty przed dogadaną ofertą. Jest to nic innego jak oszustwo, za które jesteś zmuszony ponieść konsekwencje, którymi będzie zwrot środków na montaż tune tych części, które zdemontowałeś.

Tym samym, @MarsjaneK proszę o wpłacenie 82.500$ na swoje konto bankowe. Gotówka zostanie pobrana przez ARCON, a do pojazdu zostaną zamontowane dodatki, których brakuje. Do tego czasu proszę o niepozbywanie się pojazdu z konta @*Dawidek*. Czas operacyjny na dokonanie wpłaty to 72h.

dobra rozumiem może trochę błąd leży po mojej stronie, ale nie będę oddawał kwoty 82500 tysięcy ponieważ dajecie teraz graczowi zarobić bardzo dużą sumę taką którą nawet ten pojazd wart nie był, dla mnie to wygląda jak czysta faworyzacja a więc gdzie sprawiedliwość ja mam być stratny parę set tysięcy i tracić duży majątek w postaci gotówki a gracz ma być ucieszony i w dodatku płacąc 480k czyli śmieszną kwotę dostać pojazd warty w okolicach 550k+ no mi ewidentnie coś się nie kalkuluje, osobiście sam pisał że chciał zdemontować zestaw uliczny a więc mogę oddać za całkowity demontaż czyli z 40k coś takiego, co do terminu oddania jakiejkolwiek kwoty to nie wiem czy w ogóle w ten weekend zdążę, ponieważ jestem chory i nie będę pisał na forum o tym ponieważ to jest moja sprawa prywatna, co do tego dodam że tydzień temu zepsuła mi się myszka i nie mam czasu kupić nowej a więc wpłacenie do bankomatu nie wchodzi w grę bo nie mam jak w pełni funkcjonować z komputera.

Jak kasę bierze administracja RCON

3 godziny temu, MarsjaneK napisał:

dobra rozumiem może trochę błąd leży po mojej stronie, ale nie będę oddawał kwoty 82500 tysięcy ponieważ dajecie teraz graczowi zarobić bardzo dużą sumę taką którą nawet ten pojazd wart nie był, dla mnie to wygląda jak czysta faworyzacja a więc gdzie sprawiedliwość ja mam być stratny parę set tysięcy i tracić duży majątek w postaci gotówki a gracz ma być ucieszony i w dodatku płacąc 480k czyli śmieszną kwotę dostać pojazd warty w okolicach 550k+ no mi ewidentnie coś się nie kalkuluje, osobiście sam pisał że chciał zdemontować zestaw uliczny a więc mogę oddać za całkowity demontaż czyli z 40k coś takiego, co do terminu oddania jakiejkolwiek kwoty to nie wiem czy w ogóle w ten weekend zdążę, ponieważ jestem chory i nie będę pisał na forum o tym ponieważ to jest moja sprawa prywatna, co do tego dodam że tydzień temu zepsuła mi się myszka i nie mam czasu kupić nowej a więc wpłacenie do bankomatu nie wchodzi w grę bo nie mam jak w pełni funkcjonować z komputera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.