Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na ShibaMan20

Slayer69

Rekomendowane odpowiedzi

Login: menago666
Nick oskarżonego: ShibaMan20
Powód skargi: bezpodstawne nadanie kary, homofobia
Data zdarzenia: 23.11.2024
Dowody: image.png.6937dbe94365a16fca52a083bc795d61.png
Opis sytuacji: Na wstępie chciałbym wytłumaczyć, dlaczego nie napiszę najpierw apelacji. Powód jest bardzo prosty- poznałem tok myślenia oskarżonego wysyłając na niego skargi. Gdy napisałem, za co mute i gdzie był BK, on napisał  << [34] ShibaMan20: za te wyzwisko na p. Idąc dalej, spytałem go, dlaczego mnie wyciszył skoro napisałem, że chodzi o pedały rowerowe, on jednak napisał << [34] ShibaMan20: a wiesz, trzeba było w jednej wiadomości napisać, tym bardziej takie wytłumaczenie. Ja w moim zachowaniu nie widzę braku kultury- słowo pedały nie jest stricte słowem obrażającym homoseksualistów. Jest to normalne słowo, które ma dwa znaczenie. Uważam, że gdy piszę pedały, nie muszę w jednej wiadomości pisać rowerowe. Mi gdy słyszę słowo pedały, na myśl pierwsze przychodzą te, będące częścią mechaniczną. I w tym miejscu przejdę do drugiego zarzutu. Uważam że gdy supporter widząc słowo pedały od razu wycisza na 60 dni i uważa to za brak kultury, to jest tu coś nie tak. Z mojej perspektywy jest to zachowanie homofobiczne, gdyż to jemu pedały od razu kojarzą się z homoseksualistami. Konwersacja, w której padło to jakże niecenzuralne słowo, miała miejsce na spawnie san fierro, więc równie dobrze mogłem tam kucać przy rowerze, i napisać słowo pedały. Moim zdaniem sytuacja jest na tyle niejednoznaczna, że powinien przyjrzeć się jej ARCON (gdybym do słowa pedały, dopisał "z was", wtedy jak najbardziej rozumiałbym taką karę). Pozdrawiam i wszystkiego dobrego!

Okej, na początku zostałeś ukarany za słowo, które zostało podkreślone w przypiętym zdjęciu. 

58 minut temu, Slayer69 napisał:

Idąc dalej, spytałem go, dlaczego mnie wyciszył skoro napisałem, że chodzi o pedały rowerowe, on jednak napisał << [34] ShibaMan20: a wiesz, trzeba było w jednej wiadomości napisać, tym bardziej takie wytłumaczenie.

Myślę, że takie wytłumaczenie przedstawione jest warte nic. Dlatego? Podchodzisz do jakikolwiek graczy, piszesz słowo "pedały" w ich stronę, gdzie później dopisujesz słowo "rowerowe" by mieć wytłumaczenie od nadanej kary. No przepraszam Ciebie bardzo, ale patrząc na te słowa i w jakich okolicznościach są one wykorzystywane jest równoznaczne z wyzwiskiem oraz brakiem kultury.

Ja w moim zachowaniu nie widzę braku kultury- słowo pedały nie jest stricte słowem obrażającym homoseksualistów. Jest to normalne słowo, które ma dwa znaczenie.

Zależy w jakim celu je używasz i w jakich okolicznościach. Twoim przykładem było podbiegnięcie do dwóch graczy i napisania słowa "pedały", gdzie długo nie trzeba się zastanawiać o co dokładnie chodzi.

Uważam że gdy supporter widząc słowo pedały od razu wycisza na 60 dni i uważa to za brak kultury, to jest tu coś nie tak.

Chce ciebie zmartwić, kara nie była rozpatrzona tylko pod wzglądem logów, ale również pod względem sytuacji w której to słowo zostało użyte.

Konwersacja, w której padło to jakże niecenzuralne słowo, miała miejsce na spawnie san fierro, więc równie dobrze mogłem tam kucać przy rowerze, i napisać słowo pedały.

Mogło tak być, ale nie było... Opisałem sytuacje jak ona wyglądała i nie zamierzam jej od nowa pisać. 

24 minuty temu, ShibaMan20 napisał:

Myślę, że takie wytłumaczenie przedstawione jest warte nic. Dlatego? Podchodzisz do jakikolwiek graczy, piszesz słowo "pedały" w ich stronę, gdzie później dopisujesz słowo "rowerowe" by mieć wytłumaczenie od nadanej kary. No przepraszam Ciebie bardzo, ale patrząc na te słowa i w jakich okolicznościach są one wykorzystywane jest równoznaczne z wyzwiskiem oraz brakiem kultury.

Użyję twoich słów: "mogło tak być, ale nie było..." Sprawa wygląda tak, że nie podchodziłem do jakichkolwiek graczy i nie wyzywałem ich. Przedstawiona przez ciebie sytuacja jest tylko hipotetyczna.

26 minut temu, ShibaMan20 napisał:

Zależy w jakim celu je używasz i w jakich okolicznościach. Twoim przykładem było podbiegnięcie do dwóch graczy i napisania słowa "pedały", gdzie długo nie trzeba się zastanawiać o co dokładnie chodzi.

Powtarzam, że taka sytuacja nie miała miejsca. Nie podbiegałem do graczy i nie pisałem słowa pedały. Przedstawiona przez ciebie sytuacja, gdzie podbiegam do losowych graczy i ich wyzywam, jest wyimaginowana.  Zdaję sobie z tego sprawę, że słowo te ma różne znaczenia, w zależności od tego, w jakich okolicznościach się je napisze, ale chcę podkreślić, że przedstawiona przez ciebie sytuacja nie miała miejsca w rzeczywistości. Nie wiem po jakich logach wywnioskowałeś, że sytuacja tak wyglądała. Po tym, że to taksówkarz wysłał zgłoszenie? Nie do końca rozumiem, jak wyobraziłeś sobie taką sytuację. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.