Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Themost

kapiLatwyCel.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

Login:kapixorc
Nick oskarżonego: Themost
Powód skargi: Niesłuszne karanie gracza.
Data zdarzenia: 21.11.2024
Dowody: Logi   https://imgur.com/a/G2Jq78p |  https://imgur.com/tD9wnBW | https://imgur.com/a/p6o40Yb

Opis sytuacji: Podczas gdy mój Rancher stał na pojeździe gracza  @dxvhs, otrzymałem prawo jazdy za "jazdę pojazdem po innych pojazdach na giełdzie". Uważam, że ta kara jest bezpodstawna, ponieważ nikomu to wjeżdżanie na pojazd nie przeszkadzało (chyba że jakiemuś graczowi obok, który nie był właścicielem obu pojazdów na giełdzie). Przeczytałem regulamin i nic tam na ten temat nie znalazłem. Administrator napisał mi, żebym przeczytał KRD, ale również nic tam nie znalazłem na temat wjeżdżania na inne pojazdy. Poinformowałem go o tym, na co odpisał, że jest to utrudnianie rozgrywki innym graczom. Gracz @dxvhs (nie siedział w pojeździe tylko był obok) sam żartował z tego wjazdu na pojazd i według mnie  nie utrudniało mu to rozgrywki – nie napisał mi nic w stylu "zjedź" czy coś podobnego. Po nadaniu kary spytałem go, czy to on zgłosił mnie w raporcie. Gracz poinformował mnie, że nie, na co jest potwierdzenie w logach.

Witam, z tej strony Supporter Themost.

Zostałeś ukarany za to, ponieważ swoimi wybrykami nie tylko powodowałeś zamieszanie na giełdzie, ale też częściowo blokowałeś wyjazd z niej utrudniając innym rozgrywkę. To, że ktoś uważa to za "fajne" i nie narzeka to nie oznacza, że jest to zgodne z normami panującymi na serwerze. To wszystko ode mnie i czekam na decyzję ARCON.

Pojazdy stały na tym miejscu gdzie na zdjęciu stoi motor, więc nie sądzę że blokowały przejazd w jakikolwiek sposób. Jeśli idziesz takim tokiem myślenia powinieneś także karać wszystkich graczy którzy stawiają pojazdy na jednym pasie na wysokości ławek. Jeśli chodzi o zamieszanie to nie sądzę że takie coś jest dużym zamieszaniem, na giełdzie zamieszaniem by było jakbym taranował i robił VDM na wszystkim co się rusza. Również uważam że za takie coś kara jest zbyt długa.

1309233031512330320remix-1732215893752.png

Dlaczego dopiero w skardze informujesz mnie, że rzekomo zastawiałem drogę innym pojazdom? Treść kary  dotyczy wjazdu na inny pojazd, a nie zastawiania drogi. Wcześniej w ogóle o tym nie wspominałeś, że chodzi o zastawianie. Sam potwierdziłeś, że sprawa dotyczy wjazdu na tego sentinela, załączam dowód niżej. 
https://imgur.com/a/JxVbTkD
Mam do ciebie również pytanie dla czego ta kara jest aż tak skalowana?

Analizując całą skargę uważam że Supporter postąpił prawidłowo podejmując reakcję i karając gracza Oskarżającego. Przebywanie na innym pojeździe nie jest miejscem przeznaczonym do poruszania się pojazdów zgodnie z regulaminem.  Zawiodło natomiast skalowanie kary. Kara czasowa powinna się tu pojawić lecz być znacznie krótsza. Ostatni raz Oskarżający miał zabrane prawo jazdy w Lutym. Kara powinna być maksymalnie na jeden dzień, szczególnie że nie widzę tu podstaw do zaostrzenia kary ze względu na dużą szkodliwość popełnianego czynu. Upominam Supportera aby lepiej skalował kary i większą uwagę przyłożył do historii kar gracza, na którego rozpatruje zgłoszenia. Karę skracam do łącznego okresu trwania w wysokości jednego dnia.  Skargę odrzucam jednak, gdyż kara była nadana prawidłowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.