Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Kjer0

Pi0trus

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Pi0trus
Nick oskarżonego: Kjer0
Powód skargi: Niesłuszne rozpatrzenie reporta + zła ocena sytuacji
Data zdarzenia: 20.11.2024
Dowody: https://imgur.com/a/AgOwN79 (z mojej perspektywy - podane w reporcie), https://imgur.com/a/yrCO98p (z perspektywy znajomego), https://imgur.com/a/kr2HQ6M (z mojej perspektywy - całość).
https://imgur.com/a/dI9QIeC (screenshot z konsoli).

Opis sytuacji: Jechałem drogą z urzędu, gdzie po drodze napotkałem jak teraz juz wiem pościg  (wtedy jeszcze się nie domyśliłem), lecz gdy jechałem niestety zostałem zepchnięty z drogi przez sapda, który nie dość że skracał, to też we mnie wjechał, dlatego próbowałem się zatrzymać i napisać żeby płacił, przy czym zjechalem na chodnik. Ale reakcji brak. Więc napisałem raporta na wcześniej wspomnianego sapda, lecz dostałem odpowiedź, że jest to moja wina. No dobra niech będzie, nie chciałem robić wielkiej afery o to. Ale jest ale, ponieważ dostałem karę prawa jazdy na aż 21 dni za taran? utrudnianie rozgrywki?. Dopytałem w wiadomości prywatnej supporta jaki taran, ten odpowiedział dokładnie tak jak na screenshocie załączonym wyżej. Więc z tego wynika, że według pana supportera jazda drogą, gdzie sapd we mnie wjechał to jest taran z mojej winy? Liczę na odpowiedź, pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.

Witaj.

Na załączonym przez ciebie dowodzie widać, że zauważyłeś jadącego z prawej policjanta, który jechał na sygnałach. Z racji, że był uprzywilejowany, powinieneś ustąpić miejsca. Zamiast tego postanowiłeś zwolnić do równej z radiowozem prędkości. Później przyspieszyłeś, zajechałeś drogę i zahamowałeś przed maską. O ostatnich dwóch sekundach klipa nie wspomnę.

Po konsultacji z innymi członkami administracji uznaliśmy, że zagranie było celowe (szczególnie, że 2 minuty przed tą akcją otrzymałeś Warn "nie utrudniaj pracy SAPD"). Kara została nadana według mnie prawidłowo wedlug skalowania.

Pozdrawiam!

Odpowiadając na twoją odpowiedź stwierdzam, że dalej nie wiem jaki taran. Bo nawet tego sapda nie dotknąłem praktycznie. To że on we mnie wjechał to już jego wina. 
I to że we mnie wjechał to widać na drugim klipie.
Odnośnie do kary, to podaj proszę definicję taranu, ponieważ w tym przypadku według mnie to było lekkie otarcie, które nawet nie było celowe co widać po tym że hamowałem, jak sapd chciał skręcić.
Oraz pytanie jeśli chodzi o utrudnianie rozgrywki. Czyli jak jade drogą to utrudniam rozgrywkę? Ciekawie zinterpretowane.

Kara została nadana prawidłowo. Widać po zauważeniu funkcjonariusza SAPD zmniejszenie prędkości z okolicy 170, które były wcześniej do 115 i brak chęci ustąpienia przejazdu dla pojazdu uprzywilejowanego. Do tego potem wyprzedziłeś radiowóz i zahamowałeś gwałtownie przed maską co potwierdza włączenie się systemu ABS na liczniku. Próbowałeś utrudnić pościg i zatrzymać radiowóz umożliwiając swojemu (Jak go zidentyfikowałeś w pierwszej wiadomości skargi) znajomemu bardziej swobodną ucieczkę przed SAPD. Supporter postąpił prawidłowo, skargę oddalam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.