Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na xiaolinka

KacperG12

Rekomendowane odpowiedzi

Login: KacperG12
Nick oskarżonego: xiaolinka
Powód skargi: Bezpodstawne nadawanie kary, faworyzacja graczy
Data zdarzenia: 21:49 18.11.2024r. (wtedy otrzymałem karę)
Dowody: Logi umieszczone w tym dziale oraz w Opis sytuacji

[2024-11-18 21:49:43] [Input]  : report froxon prowokacje na /g :  G> froxon: âś” ZgĹ‚oszenie na gracza .Amir zostaĹ‚o wysĹ‚ane! âś” Supporter xiaolinka przyjÄ…Ĺ‚ twoje zgĹ‚oszenie! [2024-11-18 21:49:43] [Output] : âś” ZgĹ‚oszenie na gracza froxon zostaĹ‚o wysĹ‚ane!

[2024-11-18 21:49:52] [Output] : ✔ Supporter xiaolinka odrzucił twoje zgłoszenie!

[2024-11-18 22:04:29] [Input]  : report froxon prowokacja graczy na /g przez bycie donosicielem i obnoszenie siÄ™ z tym  G> froxon: âś” ZgĹ‚oszenie na gracza Keihanaikauakale zostaĹ‚o wysĹ‚ane!  [2024-11-18 22:04:29] [Output] : âś” ZgĹ‚oszenie na gracza froxon zostaĹ‚o wysĹ‚ane!

Opis sytuacji: Na czacie /g gracz froxon (nie pozdrawiam, opisałbym tego gracza ale dostanę mute lub bana na forum) napisał do gracza "[2024-11-18 21:47:54] [Output] : G> froxon: wuja bo na perma polecisz za rozdawanie" na co ja chciałem zarymować i odpowiedziałem "[2024-11-18 21:47:59] [Output] : G> .Amir: perma sperma". Z tego co wiem, to nie wydaje mi się, iż jest to obraźliwe słowo, tylko jest to słowo opisujące białą substancję, która jest niezbędna do tego, aby kogoś zapłodnić. Gdyby nie ona i gdybyśmy nie wygrali "wyścigu" plemników, to nas mogłoby tutaj nie być i nie gralibyśmy na tym wspaniałym serwerze. Dorzucę znaczenie słowa, za które zostałem ukarany: "W spermie znajdują się gamety męskie – plemniki, które wprowadzone do pochwy podczas stosunku płciowego mogą doprowadzić do zapłodnienia." (Wikipedia). Dodatkowo, chwilę później inny gracz pokazując Solidarność ze mną napisał to słowo 5 razy a dostał tylko warna, więc wydaje mi się, że zamiast mutowania odrazu to można było mi również dać ostrzeżenie. Po otrzymaniu kary napisałem reporta na froxon kilkukrotnie, że prowokuje graczy swoją postawą "donosiciela", co graczom nie szczególnie się podoba, być może administracji tak. Wszystkie reporty zostały odrzucone, nikt nawet nie próbował sprawdzić tego, czy jest to prawda. Pisząc, że kary są skalowane według gracza nadal nie zmienia to faktu, że oskarżona próbuje odciągnąć od siebie moje pytanie.

Nie będę dociekać, czy gracz, który napisał reporta na mnie jest jakoś powiązany z oskarżoną lub kimkolwiek zasiadającym na szczeblu administracji, natomiast chciałbym dać mu cenną uwagę, że jeśli chce donosić na innych to niech liczy się z hejtem oraz brakiem szacunku do niego skierowanym, ponieważ zasada "Traktuj innych tak samo, jak ty byś chciał być traktowany" nie będzie miała wręcz prawa działać.

Teraz czas na trochę historii i ciekawostkę. Gracze nie są głupi i historię Polski w czasach rządów komunistycznych znają (nie piszę o polityce, tylko o historii) oraz historię wielu przeciwników tego ustroju. Ci, co wiedzą, w tamtych czasach kto nie chciał współpracować z rządem był pod opresją ze strony władz. Nie jest to odwołanie do naszego serwera oraz skargi tylko do tego konkretnego gracza (mam nadzieję, że będzie czytać tą skargę i weźmie sobie moją poradę do serca), który postanowił się zabawić w pewną, niechlubną postać z serialu Blok Ekipa której nikt (prawie nie lubi), każdy wie o kogo mi chodzi ja podpowiem tylko tyle, że jeździ białą Corsą.

Na koniec, chciałbym pozdrowić wszystkich, którzy stali za mną murem i tak samo jak ja nie zgadzali się z sytuacją.

Kara została nadana po wpłynięciu zgłoszenia, w mojej opinii to co napisałeś na /g było niestosowne. Nie było to w żaden sposób obraźliwe tylko raczej nie na miejscu. Szkodliwość czynu moim zdaniem była mała, dlatego karę wyskalowałam minimalnie, tak aby była jak najmniej dotkliwa. Choćbym chciała nadać warna to obowiązują zasady, dostałeś tyle kar mute w bliskim czasie że nie mogłabym ukarać Cię warnem. 
Nie, gracz który napisał reporta nie jest w żaden sposób ze mną powiązany. Nie interesuje mnie, kto wysyła reporty i na kogo. Nikt nie jest przeze mnie faworyzowany i nigdy nie będzie. 
Wspomniany gracz dostał warna, ponieważ jego kartoteka kar nie była tak bogata i tak należało zrobić zgodnie z system skalowania kar. 

5 minut temu, xiaolinka napisał:

Kara została nadana po wpłynięciu zgłoszenia, w mojej opinii to co napisałeś na /g było niestosowne. Nie było to w żaden sposób obraźliwe tylko raczej nie na miejscu. Szkodliwość czynu moim zdaniem była mała, dlatego karę wyskalowałam minimalnie, tak aby była jak najmniej dotkliwa. Choćbym chciała nadać warna to obowiązują zasady, dostałeś tyle kar mute w bliskim czasie że nie mogłabym ukarać Cię warnem. 
Nie, gracz który napisał reporta nie jest w żaden sposób ze mną powiązany. Nie interesuje mnie, kto wysyła reporty i na kogo. Nikt nie jest przeze mnie faworyzowany i nigdy nie będzie. 
Wspomniany gracz dostał warna, ponieważ jego kartoteka kar nie była tak bogata i tak należało zrobić zgodnie z system skalowania kar. 

No nie wiem, czy jeden mute tydzień przed to jest duża ilość kar.

Co do powiązania mogę uwierzyć. 

No cóż, zaczekajmy na osoby z większymi uprawnieniami

Czyn popełniony przez oskarżającego nie był wielce szkodliwy, jednak niektórych mógł on dotknąć i zniesmaczyć tak jak widać na przykładzie Supporterki, jak i chociaż osoby zgłaszającej tą sytuację. W związku z tym postępowanie Supporterki oceniam jako poprawne, a zastosowanie niskiej skali względem kolejnej kary było tutaj uzasadnione. Skargę oddalam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.