Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Wywalanie MTA przy respieniu się (na PRPG konkretnie)

DANERKO

Rekomendowane odpowiedzi

Na dniach pojawił się denerwujący problem. Gdy próbuję się zrespić (ostatnia pozycja, frakcja, org, LV, nie ma to znaczenia) to w momencie zbliżenia z lotu ptaka w stronę postaci, gra się na chwilkę zacina i wywala mnie do pulpitu. Nie ma żadnego komunikatu crasha czy coś. Czasem za 5-tym razem się uda a czasem nie. W ten sposób idzie zmarnować 10min. Na innych serwerach nie mam tego problemu.

11 godzin temu, Zebra napisał:

Dalej masz ten problem?

Wczoraj wieczorem chciałem zagrać no i niestety po jakoś 10 czy 15 minutach ciągłego wbijania, nie udało się wbić i odpuściłem. Teraz wbiłem zobaczyć bo zobaczyłem tą wiadomość i 2 razy pod rząd udało się wbić normalnie także jeśli coś zostało zmienione to jest szansa. Jeśli nie no to może fart więc będę obserwować i postaram się dać znać.

20 minut temu, Verfi napisał:

Jeśli dalej masz problem to obawiam się że jedynym wyjściem jest Pobranie od nowa całego GTA. Też miałem taki problem i mi pomogło, prawdopodobnie to wina jakiegoś ENB lub modów jeśli masz/miałeś.

Dzięki za info. Po takim czasie jedyne co mi zostaje to ENB czy coś w tym stylu ale nie mam innego a na innych serwerach śmiga wszystko także nie chcę zmieniać. Ewidentnie jakaś zmiana na prpg się kłóci z ENB i jest jakiś problem tym bardziej że był wysyp problemów. Po wielu próbach mam już wypracowany taki system wchodzenia coś w stylu gdzie trzymać kursor, po ilu sekundach klikać itp xD Dzięki temu częściej wbijam bez większego problemu no ale czasem trzeba z 10-15min poświęcić...

Miałem identyczny problem po zainstalowaniu ENB więc na 100% twoje wywalanie gry jest spowodowane przez shadery ENB dokładnie przez shader tworzący cienie (Shader_shadow) lub podobnego pliku. Tak jak @Verfiwcześniej wspomniał wystarczy odinstalować ENB i problem znika.

Dodatkowo mogę dodać jeśli lubisz swoje ENB a grasz na innych serwerach na których taki problem nie wyskakuje możesz po prostu zrobić sobie dwie wersje GTA San Andreas np: jedno z bez a drugie z ENB no i po prostu odmieniać foldery w trakcie wchodzenie na jakiś inny serwer.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.