Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Marsz Niepodległości na serwerze ProjectRPG

Kierownikk

Rekomendowane odpowiedzi

KpneACK.png
mSu4qkK.png

Witam wszystkich, z tej strony Junior Reporter @Kierownikk z Redakcji Prasowej Project News, a dzisiaj opowiem Wam o wspaniałej akcji graczy ProjectRPG na czele z graczami o nickach @Hebel, @-Bajojajo- oraz @BogusCebulka.

X7GzCDj.png

Teraz czas na krótkie przypomnienie z historii. Całe wydarzenie miało miejsce dnia 11.11.2024 r. o godzinie 20:00. Jest to bardzo pamiętny dla każdego mieszkańca naszego kraju dzień, jest to ten dzień, który symbolicznie został wybrany jako dzień, w którym po 123 latach niewoli odzyskaliśmy w końcu niepodległość. Przez te 123 lata nasi przodkowie walczyli o wolność, zaczynając od Powstania Listopadowego (1830-31) poprzez Wiosnę Ludów na ziemiach polskich (1848) oraz Powstanie Styczniowe (1863-1864), niestety żadne z tych walk nie przyniosły oczekiwanego rezultatu. Aż do roku 1914, kiedy wraz z wybuchem I Wojny Światowej pojawiła się iskierka nadziei na pokonanie zaborców (Rosja, Prusy oraz Austro-Węgry), ostatecznie udało się nam odzyskać tą jakże wyczekiwaną przez naszych dziadków niepodległość, dzień 11 listopada nie jest też przypadkowym dniem, tego właśnie dnia 1918 roku Józef Piłsudski przejął władzę z rąk Rady Regencyjnej i sprawował ją jako Naczelnik Państwa Polskiego. Po tej krótkiej lekcji historii przejdźmy do dalszej części artykułu.

MJkQaTs.png
Trasa marszu rozpoczęła się w San Fierro, skąd gracze wyruszyli ze spawna o godzinie 20:00. W całe wydarzenie zaangażowały się wszystkie serwerowe frakcje z wyjątkiem SATC. Trasa przemarszu dalej prowadziła przez autostradę łączącą San Fierro z Las Venturas. Ostatecznym przystankiem była droga giełda w Las Venturas, gracze podczas tego przemarszu śpiewali różnorakie polskie pieśni i piosenki patriotyczne takie jak: Mazurek Dąbrowskiego, Rota czy też Szara piechota. Cały marsz odbył się w stosunkowo spokojnej atmosferze.

CYc89Qq.gif

LKZ38Vt.png

K:@Kierownikk | H:@Hebel

K: Witam, z tej strony Junior Reporter @Kierownikk z Redakcji Prasowej Project News, czy chciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań związanych z Marszem Niepodległości, który notabene organizowałeś wraz z graczami @-Bajojajo-oraz @BogusCebulka?
H: Nie ma problemu, zamieniam się w słuch.

K: Dobrze, a więc skąd pojawił się pomysł zorganizowania takiego eventu?
H: Pomysł pojawił się oczywiście z dumy bycia Polakiem, jest to święto odzyskania Niepodległości przez nasz kraj, co czyni to święto bardzo wyjątkowym wydarzeniem, którego nie można tak o pominąć i nie zorganizować owego marszu.

K: Nie bałeś się, że zostanie to źle odebrane przez Administrację serwera?
H: Z tego, co mi się wydaje, Administracja jest otwarta na organizowanie przez graczy takich wydarzeń tylko wtedy gdy nikt nie łamie regulaminu serwera i zachowuje się odpowiednio. Dodatkowo zazwyczaj w takich eventach jest zaangażowana duża część graczy na serwerze co moim zdaniem tylko i wyłącznie zachęca ich do pozostania na projekcie i angażowania się właśnie w tego typu wydarzenia. Odpowiadając jasno na pytanie, nie bałem się tego wręcz przeciwnie, administracja była zadowolona z owego wydarzenia i sama wzięła w nim udział.

YLTuZCo.gif
Zdjęcia z helikoptera dzięki uprzejmości gracza @Diablo022.

K: Jak podobała ci się atmosfera, która tam panowała?
H: Atmosfera była naprawdę wspaniała. Gracze się zjednoczyli, idąc marszem i śpiewając razem hymn Polski, jak i Rotę. W powietrzu czuć było zapach Polskości!

K: Jak oceniasz pracę administracji oraz służb na tym wydarzeniu?
H: Byłem zachwycony pracą policjantów, którzy dla nas stawiali znaki i blokując drogę, naprowadzali graczy na poprawną trasę prowadzącą wprost do miejsca końcowego. Administracja pilnowała, aby droga była przejezdna, co moim zdaniem zwiększyło bezpieczeństwo graczy idących w marszu. Jedyne czego mi brakowało to zgody na puszczanie podkładu hymnu państwowego lub Roty na VC, aczkolwiek jak wiemy, jest to łamanie regulaminu. Moim zdaniem mogliby odpuścić chociaż raz w to niezwykłe święto.

KJGcRBo.png

K: Na koniec powiedz mi, czy planujesz organizowania większej ilości takich akcji?
H: Oczywiście, że tak! Głównie zajmuje się prowadzeniem mszy lub ślubów w kościele San Fierro, aczkolwiek jak nadarzy się jakaś okazja lub pomysł od graczy to zawsze staram się go realizować. Gdyby ktoś miał jakiś pomysł na ciekawe wydarzenie, śmiało może pisać do mnie i coś na pewno zorganizujemy!

K: Więcej pytań nie mam, dziękuję za wywiad.

XGwBbve.png

K: @Kierownikk | B:@BogusCebulka

K: Witam, z tej strony Junior Reporter @Kierownikkz Redakcji Prasowej Project News, odpowiesz mi na kilka pytań dotyczących marszu Niepodległości, który współorganizowałeś z graczem Hebel?
B: Pewnie.

K: Okej, w takim razie, jak zareagowałeś na pomysł gracza Hebel, aby zorganizować takowy event?
B: Bardzo pozytywnie, wiedziałem, że może coś z tego być.

K: Czy podobała ci się panująca na nim atmosfera?
B: Oczywiście, była nie do opisania.

zrzKrv9.png

K: Jak oceniasz pracę służb porządkowych na tym wydarzeniu?
B: Bardzo dobrze, pomogli nam utrzymać porządek w marszu, jak i poza nim. Pilnowali tego, żeby schodzić na prawy pas w celu utrzymania ruchu oraz utrzymywać na drodze ten skromny porządek.

K: Na koniec powiedz mi, czy planujesz brać udział w większej ilości takich wydarzeń?
B: Jasne. Jak będzie taka okazja to z przyjemnością.

K: Dziękuję za udzielenie odpowiedzi.
B: Ja również dziękuję za tę miłą konwersację!

XGwBbve.png

K: @Kierownikk | A: @Anon4

K: Witam, z tej strony Junior Reporter @Kierownikk z Redakcji Prasowej Project News, czy mógłbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań odnośnie marszu Niepodległości, w którym brałeś udział?
A: Oczywiście, mogę udzielić odpowiedzi.

K: Dobrze, tak więc przejdźmy do pierwszego pytania. Jak znalazłeś się na tym marszu?
A: Znalazłem się na marszu, ponieważ zobaczyłem ogłoszenie gracza Hebel z zaproszeniem na ten marsz na czacie ogłoszeń w grze.

K: Podobała ci się tam atmosfera tam panująca?
A: Tak. Atmosfera była super, gracze się zintegrowali, śpiewali pieśni patriotyczne, było to niesamowite przeżycie.

mPm8F4D.png

K: Jak oceniasz pracę służb oraz administracji serwera podczas trwania tego wydarzenia?
A: Administracja wraz z frakcją SAPD kierowali ruchem, żeby drogi były przejezdne, jak i frakcja SAFD i SAMD udzielali pomocy oraz leczenia, Także ich pracę oceniam jako bardzo dobrą.

K: Na koniec zapytam, czy planujesz wziąć udział w podobnych akcjach?
A: Jeżeli będą jeszcze takie akcje na serwerze, to chętnie wezmę w nich udział.

K: Dziękuję, za udzielenie odpowiedzi na pytania.
A: Również dziękuję

.XGwBbve.png

Jak można było zauważyć, gracze bardzo chętnie włączyli się w tę piękną manifestację patriotyzmu, mimo tego, iż było to tylko w grze, gracze przyszli w bardzo licznym gronie, aby świętować 106. rocznicę odzyskania przez nasz kraj niepodległości. Niepodległość mimo wszystko to rzecz, którą powinniśmy szanować, oraz pielęgnować. Winniśmy także pamiętać o tych wszystkich, którzy walczyli o to, żebyśmy w naszym kraju mogli posługiwać się naszym pięknym językiem oraz żebyśmy mogli żyć w wolnym państwie. Ten marsz bardzo mocno podkreślił przywiązanie ludzi do ojczyzny, do naszej tradycji oraz naszej kultury, pokazało nam też to, iż mimo tego iż może nie każdy każdego lubi, to jednak potrafimy się zorganizować i uczcić to Święto.

XGwBbve.png

To by było na tyle w tym artykule, do zobaczenia w następnych artykułach. Pozdrawiam Junior Reporter @Kierownikk.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
WTPoYrc.pngn10hIcl.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.