Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Michalsiu

xHamster

Rekomendowane odpowiedzi

2oWL4Sn.png

mSu4qkK.png

Witajcie kolejny raz w tym miesiącu. Z tej strony Supervisor @xHamster, a dziś przedstawię Wam wywiad z @Michalsiu, to on zajął trzecie miejsce w konkursie na najlepszą dynię. Przeczytacie w tym materiale, jak doszło do tego, że zaczął się interesować malowaniem i rysunkiem, ale także poznacie go, jak prowadzi życię w grze. Zapraszam do lektury.

LKZ38Vt.png

X - @xHamster | M - @Michalsiu

X: Witaj, ja jestem Supervisor xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Chciałbyś udzielić wywiadu?
M: Jasne, czemu nie.

X: Super. Na początku proszę, żebyś się przedstawił naszym czytelnikom.
M: Witam, mam na imię Michał, mam 19 lat i mieszkam w Gdańsku. Na co dzień nie zajmuje się jeszcze niczym konkretnym, rozglądam się za pracą oraz uczę się w szkole zaocznej. Interesuje się motoryzacją, kolekcjonowaniem modeli samochodów w skali 1:64, tworzeniem różnych rękodzieł typu obrazy malowane na płótnie oraz innymi praktycznymi rzeczami przydających się na co dzień takich jak na przykład uchwyty na wcześniej wspomniane modele samochodów. Jednym z moich zainteresowań jest także fotografia i wszystkim, co z nią związane.

X: Skąd się wzięło zainteresowanie do motoryzacji oraz kolekcjonowaniem modeli samochodów w tej skali?
M: Tak naprawdę odkąd pamiętam, prawdopodobnie stąd, że od małego oglądałem wiele razy całą serię filmów o autach, a gdy byłem starszy wszystkie filmy z Szybkich i Wściekłych, a także inne filmy typu Gran Turismo 2023r bądź Need For Speed z 2014 r. Gdy ukończyłem szkołę podstawową, udałem się do Gdańskiego Zespołu Szkół Samochodowych. Będąc w 3 klasie, pojechałem z najlepszymi uczniami w szkole na Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej, w którym udało mi się zająć 9 miejsce na ponad 500 uczestników, co pokazało mi, że warto się rozwijać w tym kierunku. Oczywiście szkołę ukończyłem i zdałem bez problemu egzaminy zawodowe. Natomiast kolekcjonować autka zacząłem w maju tego roku z nudów i chęci do zbudowania sobie interesującej kolekcji, którą mógłbym się komuś w przyszłości pochwalić. Łącznie posiadam około 100 sztuk, ale ciężko byłoby umieścić je na jednym zdjęciu.

XGwBbve.png

(w spoilerze możecie zobaczyć ową kolekcję)

Spoiler

99hqYsx.jpeg

XGwBbve.png

X: Piękna kolekcja, aż jestem pod wrażeniem ilością tych modeli. Wspomniałeś również, że interesujesz się tworzeniem różnych rękodzieł, skąd zaś to zainteresowanie się wzięło u Ciebie?
M: To zaszczepiła u mnie mama, zapisując mnie na zajęcia z rysowania. Przez kilka lat rysowałem różne rzeczy, ale głównie samochody czy też graffiti, oczywiście w zeszycie, żeby nie niszczyć pięknych elewacji budynków. W międzyczasie poznałem w podstawówce kolegę, który też rysował i sporo się od niego nauczyłem, wielu różnych technik i sposobów na to, jak lepiej rysować. Jak wielu niestety błędnie myśli nie trzeba mieć talentu do rysowania, to może być wyćwiczone tak jak jazda na rowerze. Zachęcam więc przy okazji wszystkich do spróbowania. Rysunek bądź obraz może być świetnym i oryginalnym prezentem dla naszych bliskich. 

XGwBbve.png

(w spoilerze możecie obejrzeć prezent dla bliskich przygotowany przez mojego rozmówcę)

Spoiler

SGoXbKi.gif

XGwBbve.png

X: Od siebie śle szacunek do Twojej mamy za tak piękną naukę! Przejdźmy do ostatniego zainteresowania. Wspomniałeś, że interesujesz się fotografią. Skąd znów takie zajęcie u ciebie się wzięło oraz co najbardziej lubisz fotografować?
M: Fotografią zacząłem się interesować głównie przez motoryzacje. Chętnie uczestniczę we wszelakich zlotach motoryzacyjnych i tak jak tylko potrafię, robię ciekawe zdjęcia bądź filmy, które potem wykorzystuje na swoich portalach społecznościowych. Najchętniej fotografuje właśnie samochody, ale często przewija się też temat architektury oraz zdjęć portretowych, które czasem wykonuje swoim znajomym. Robię to czysto z pasji, sprawia mi to przyjemność, więc staram się rozwijać te umiejętności, a kto wie, może kiedyś uda się zaistnieć w Internecie i zdobyć małe grono osób, które interesowałyby się moją twórczością. Do tego też również zachęcam każdego, kto ma swoją jakąś pasje, by nie przejmować się opiniami innych ludzi, bo liczy się tylko i wyłącznie to czy sprawia wam to przyjemność. Chociaż pierwszy krok jest najtrudniejszy i można się spotkać z negatywnymi opiniami, to wciąż uważam, że zawsze warto spróbować.

X: Życzę tego, żebyś spełniał się dalej w swoje zainteresowania. Przejdźmy teraz kolejnym pytaniem do wirtualnego życia. Jak rozpocząłeś przygodę z MTA i kiedy to było? 
M: Przed rozpoczęciem przygody z MTA grałem dużo w GTA V na konsoli i pod koniec 2020 roku postanowiłem ją sprzedać, kupić swój pierwszy komputer. Pod koniec roku 2021 narodziła się we mnie chęć zagrania w legendarną część GTA, jaką jest San Andreas. Przez trudności z poprawnym uruchomieniem oryginalnej gry oraz z pomocą kolegi zainstalowałem MTA i tak zaczęliśmy grać razem na mniejszych serwerach RPG, które dziś pewnie już nie istnieją. Wtedy niestety jeszcze nie wiedziałem o istnieniu takiego serwera jak ProjectRPG, na który swoją drogą dołączyłem dopiero pod koniec 2022 roku dzięki dwóm innym kolegom - @Sierba oraz @Maklerek. Choć nie są oni tak aktywni, jak kiedyś, tak ja gram do dziś i nie planuje na razie nad zmianą serwera na żaden inny. Na szczęście udało mi się wciągnąć jeszcze jednego kolegę, jakim jest @XaYo, z którym czasem wspólnie sobie gramy i miło spędzamy czas.

EklYV9K.gif

X: Pozdrawiam gracza @XaYo i pozostańmy przy serwerze ProjectRPG. Masz przegranych na serwerze blisko 1270 godzin. Jak wyglądały Twoje początki na serwerze? Należały one bardziej do tych trudniejszych?
M: Początek wyglądał, mam wrażenie identycznie jak u każdego innego gracza zaczynającego grę, czyli na magazynie. Nie miałem większych trudności, żeby zdobyć pierwsze pieniądze, które wydałem na swój pierwszy samochód, jakim był czarny Clover. Bardzo mi ułatwił dalsze kroki na serwerze, chociażby tym, że mogłem sprawniej poruszać się po mapie do kolejno odblokowywanych prac takich jak np. Kurier, Który do dziś jest jedną z moich ulubionych prac dorywczych. Wracając jeszcze trochę w przeszłość, po jakimś czasie od rozpoczęcia rozgrywki na serwerze postanowiłem napisać podanie do frakcji SARA, do której udało mi się dostać i za pierwszym razem zdać egzamin, Praca w tej frakcji odegrała sporą rolę w moim rozwoju na serwerze, pozwalając mi zarobić na swój pierwszy sportowy samochód, jakim był Sultan Kombi. Pozwoliła mi tez poznać ciekawych ludzi takich jak np. @TurboWojtek, którzy pomagali mi rozszerzać swoją wiedzę na temat serwera.

X: No właśnie frakcja San Andreas Road Assistance. Jak długo w niej byłeś i co skłoniło cię do opuszczenia jej struktur? Zamierzasz jeszcze wracać do niej lub pisać pytanie do innej?
M: We frakcji byłem około 4 miesięcy, w tym czasie udało mi się zdobyć rangę Doświadczonego Pracownika. Do frakcji dołączyłem pod koniec stycznia 2023. Niestety przez tempo, jakie sobie narzuciłem praca we frakcji przestała mi sprawiać przyjemność. Głównym powodem było to, że codziennie robiłem dokładnie to samo i jeden dzień nie różnił się od drugiego. Straciłem chęci do dalszego wbijania normy minut na służbie i postanowiłem odejść na własne życzenie. Jeszcze wspomnę o swoim krótkim epizodzie we frakcji SATC. Do tej frakcji dołączyłem na początku września 2024 i po tygodniu niestety opuściłem szeregi frakcji z powodu niezdania egzaminu. Miałem co prawda szanse napisać egzamin poprawkowy, ale w tamtym momencie miałem dużo spraw prywatnych na głowie. Czy zamierzam kiedyś wrócić do jakiejś frakcji? Zdecydowanie tak, ale przyjdzie na to jeszcze czas. W pierwszej kolejności rozważałbym powrót do frakcji SARA, iż posiadam w niej spore doświadczenie i mimo sporej przerwy odnalazłbym się tam. Chciałbym też kiedyś spróbować swoich sił we frakcji SAPD, ale myślę, że przyjdzie na to czas.

X: Rozumiem. Przejdźmy teraz do tematu biznesów. Aktualnie nie znajdujesz się w żadnym biznesie. Byłeś w jakimś oraz czy zamierzasz pisać podanie do jakiegoś?
M: Tak, aktualnie nie znajduje się w żadnym biznesie, ale nie zawsze tak było. Przez bardzo krótki czas, na tyle krótki, że nawet sam zapomniałem o tym, że znajdowałem się w biznesie Racing Club. Wydaje mi się, że dołączyłem chwile po odejściu z frakcji SARA, szukając czegoś nowego na serwerze by może odnaleźć chęci do dalszej gry. Niestety wtedy to jeszcze nie było to i odszedłem w połowie maja 2023. Aktualnie tez nie planuje dołączać do żadnego z biznesów, ale kto wie, może kiedyś podejmę decyzje, by jednak spróbować.

X: Przejdźmy dalej. Próbowałeś swoich sił na pisanie podania do serwerowej ekipy administracji?
M: Dotychczas nie ale teraz dzięki otwartej rekrutacji na Supportera napisze podanie i zobaczymy. Myślę, że nawet bym się odnalazł na takim stanowisku. Lubię pomagać nowym graczom, staram się być życzliwy i sprawiedliwy dla każdego. Może to się wielu wydawać dziwne, ale lubię się trzymać zasad, co nie oznacza, że ślepo za czymś podążam i nie mam własnego zdania. Kto wie, może w niedalekiej przyszłości będę mógł się przedstawić jako nowy Supporter Michalsiu.

X: Życzę powodzenia i trzymam kciuki, żebyś się dostał w tej edycji rekrutacji do administracji i pomagał wszystkim graczom. Przechodzimy szybko do kolejnego pytania. Opowiedz nam coś o organizacji, w której się znajdujesz.
M: Aktualnie znajduje się w organizacji Hotel California. Jestem w niej stosunkowo nie dawno, bo od około miesiąca, ale bez wątpienia stwierdzam, że jest to jedna z najlepszych organizacji, w jakich kiedykolwiek byłem. Atmosfera jest przyjazna, członkowie chętnie służą pomocą, często są organizowanie giveawaye czy chociażby ciekawe eventy. Organizacja ta ma do zaoferowania, chociażby ogromną flotę pojazdów, bo ponad 100 i to z każdego rodzaju zaczynając od Perenniala, a kończąc na Infernusie Pandem. Oczywiście te pojazdy gdzieś muszą się znajdować wiec jednym z atutów jest ogromna baza w Las Venturas. Dostać się do tej organizacji wcale nie jest jakoś trudno, wystarczy spełnić podstawowe wymagania, jakimi są: 16 lat, 1000 reputacji, 50 godzin przegrane na serwerze, posiadanie komunikatora discord oraz oczywiście wpisowe w kwocie 2500$. Aktualnie rekrutacja do organizacji jest zamknięta, ale zachęcam do śledzenia ogłoszeń, bo w niedługim czasie rekrutacja pewnie zostanie otwarta.

WbgHpXW.gif

X: Wszystkich, poszukujących organizacji graczy zachęcam do pisania podania do Hotel California. Ostatnim pytaniem będzie temat majątku. Jesteś w stanie określić, jak bardzo wyceniasz swój majątek i co wchodzi w jego skład?
M: Czekałem na to pytanie, mój majątek nie jest chyba jakoś ogromny, patrząc na, chociażby przegrane godziny, ale czasem po prostu dołączam na serwer, by pogadać z ludźmi i pojeździć swoim Infernusem z bardzo bogatym tuningiem, który od zawsze gdzieś był takim moim marzeniem, by mieć go na własność. Dodatkowo posiadam też dwa czyste Perenniale Sedan upolowane, gdy weszły dopiero na serwer i była walka o nie u cygana. Na sam koniec posiadam też Manane DTM, która jest dla mnie bardzo wyjątkowa, gdyż wygrałem ją za darmo w sejfie jakoś na zakończenie roku szkolnego 2024. Łączną wartość tych pojazdów oszacowałbym na około 2.7kk.

X: Czy żałujesz przegranych blisko 1270 godzin na serwerze?
M: Nie. Nie żałuje nawet ani jednej minuty spędzonej na serwerze. Przyjemnie mi się gra na tym serwerze nawet jak nie robie nic konkretnego. Zwyczajnie ma coś w sobie, czego nie doświadczyłem na żadnym innym serwerze.

X: Rozumiem. Moi rozmówcy na koniec przeprowadzonego wywiadu mają możliwość czas dla siebie i podczas tego czasu mogą pozdrowić, kogo tylko chcą. Czy chciałbyś skorzystać z tego czasu? 
M: Oczywiście, pozdrawiam wcześniej już wymienionych @Sierba, @Maklerek, @XaYo, @TurboWojtek oraz dodatkowo @ProfesorNerdzik, @Five86, @Limek, @Mirek_BeBeton*, @opek97 oraz kilku innych osób, których nicków niestety już nie pamiętam. Na koniec pozdrawiam całą administrację serwera oraz organizacje Hotel California.

X: Dołączam się do tych pozdrowień, a Tobie dziękuję za chęć rozmowy. Wszystkiego najlepszego w życiu prywatnym Ci życzę.
M: Dziękuję za możliwość udzielenia wywiadu.

8eybfgF.png

n10hIcl.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.