Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Spadki fps w losowych momentach

Dawid3k

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka,  przekopałem pól internetu w poszukiwaniu rozwiązania lecz sposoby które były podane nie pomogły mi, może ktoś z was miał podobny problem i podzieli się rozwiązaniem.

Więc tak, dość często mam dropy fps z 60 na nawet 5fps i to w losowych momentach.

Użycie procesora nie przekracza 48% (Nadmienię że problem nie tylko dotyczy gta sa) 

Komputer przeskanowany i nie mam żadnych wirusów.

Pasta na procesorze jest świeża, oraz komputer jest wyczyszczony, temperatura prosesora nie przekracza 65 stopni

Wszystkie sterowniki są aktualne.

Może nie jest to super laptop lecz nie powinien mieć problemów z gta sa czy też z cs 1.6

i5 5500u 

gtx 920m

8gb RAM

Wiesz co, po prostu możesz mieć za słabego lapka. Nawet jak na standardy MTA, bo w tej grze jest głównie używany jeden wątek, a nie cały procek. W dodatku ta i5 co masz jest niskonapięciowa i ma słabsze osiągi. Choć takie spadki jak opisujesz mogą być, np. przez dysk. Zrób benchmark w CrystalDiskMark i sprawdź prędkości dysku. Możesz jeszcze zobaczyć w CrystalDiskInfo stan dysku. Też ma znaczenie czy używasz hdd czy ssd.

5 minut temu, Zbychuu napisał:

Wiesz co, po prostu możesz mieć za słabego lapka. Nawet jak na standardy MTA, bo w tej grze jest głównie używany jeden wątek, a nie cały procek. W dodatku ta i5 co masz jest niskonapięciowa i ma słabsze osiągi. Choć takie spadki jak opisujesz mogą być, np. przez dysk. Zrób benchmark w CrystalDiskMark i sprawdź prędkości dysku. Możesz jeszcze zobaczyć w CrystalDiskInfo stan dysku. Też ma znaczenie czy używasz hdd czy ssd.

Posiadam ssd

2 godziny temu, Zbychuu napisał:

kolega dobrze gada, Ale przed zrobieniem benchmarka, sprawdził bym go. crystaldiskinfo, albo darmową wersją  programu HDtune.

Problem jest na tyle wieloprzyczynowy, że naprawdę trudno cokolwiek doradzić. Osobiście również kiedyś miałem problem ze skakaniem klatek i jedynym rozwiązaniem, które okazało się pomocne, był format komputera. Przypuszczam, że po tym, co pisałeś, reinstalowałeś już grę oraz MTA. Inną opcją jest skorzystanie z tego, co jest już u nas na forum - wiele poradników zostało stworzonych z dedykacją do poprawy klatek. Temat zamykam, ponieważ uważam go za wyczerpany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.