Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

San Andreas Medical Department - Krótka prezentacja frakcji

gardinsztanga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

hpo_logo.png.16c3dd52abce5e83d72b4d1baa461e0b.png
Witam, z tej strony Supervisor of Hospital Press Office @arayy*, w dzisiejszym artykule razem z Deputy Head of Hospital Press Office @NerVous oraz Redactor of Hospital Press Office @Bandura. zaprezentujemy wam po krótce jak wygląda nasza frakcja.

Słowem wstępu jesteśmy frakcją San Andreas Medical Department. Jak sama nazwa mówi, zajmujemy się ratownictwem medycznym. Nasz główny szpital znajduje się w Los Santos przy plaży Santa Maria Beach. We frakcji znajduje się spora ilość zgranych ludzi, a także dobrze wyszokolona kadra szkoleniowców którzy wyszkolą nowych pracowników jak najlepiej! Na serwerze zajmujemy się odbieraniem wezwań do każdych działań związanych z pomocą medyczną dla graczy, uleczeń, a także od mieszkańców, którzy są rozmieszczeni na całej mapie San Andreas. Po przyjęciu zgłoszenia w panelu 112 pokazuje nam się informacja z informacjami takimi jak lokalizacja oraz kto wysłał zgłoszenie, a przyjeździe na miejsce zgłoszenia ukazuje nam się sam mieszkaniec, który losuje nam urazy. Naszym zadaniem jest udzielenie mu pomocy, a następnie uleczenie go sprayem, aż zapełni mu się całe serduszko. Pomijając ratownictwo medyczne, organizujemy punkty medyczne, a także najciekawszą rzecz, czyli Mobilny Punkt Poboru Krwi, który jest zaznaczony na mapie czerwonym sercem ze strzykawką. Każdy gracz ma prawo tam oddać dobrowolnie krew do magazynu szpitala. Kończąc, posiadamy najlepszy i najbardziej wyposażony szpital! Posiadamy MAIN LOBBY, a dosłownie przy nim salę SOR i gabinet lekarski. Przechodząc windą mamy salę Tomografii Komputerowej, Rentgenu, salę szkoleniową, pokój zarządu, pracowników, OIOM, a także dwie sale operacyjne! Na piętrze -1 znajdują dwa pomieszczenia takie jak krematorium oraz chłodnia posiadające chłodnie i szafki, do której trafiają denaci.

W najbardziej podstawowy sprzęt w naszej frakcji wchodzi jednostka Basic Life Support, w której porusza się jeden, dwóch lub nawet trzech ratowników medycznych na stopniach od EMR I, w przypadku obsady trzyosobowej jedną z osób jest członek akademii.

hdP9ybJ.png

Kolejną najczęściej widywaną jednostką na drogach San Andreas jest jednostka Advanced Life Support, w której znajdziemy już tylko i wyłącznie trzyosobowy skład składający się z członków frakcji na stopniach akademickich oraz od EMR I w górę, w składzie tej jednostki musi również przebywać osoba wykwalifikowana na stopniu minimum EMT I

tAsK8EK.png

Jednostkami są które rzadziej widywane na drogach są jednostki patrolowe, które posiadają skład jedno lub dwuosobowy, każdy pojazd patrolowy różni się od siebie wymaganiami, pojazdy admiral są przeznaczone dla akademii, pojazdy z bocznym oznaczeniem "MANAGEMENT" są przeznaczone dla zarządu frakcji, zaprezentujemy po jednym pojeździe z każdego progu

Mqp1QmX.png

4im4z7a.png

uSe2uEH.png

Posiadamy również motoambulans, w którym znajdziemy jedno lub dwuosobowy w przypadku akademika-pasażera skład, jeden z członków składu musi posiadać stopień od EMR I w górę

CkZiQSM.png

Kolejnym pojazdem jest CORONER, który służy do przewozu ciał osób zmarłych, wymaga on od pracownika stopnia EMR I lub wyższego

FNRHRUC.png

We frakcji znajdziemy również autobusy, niebieski służy do przewozu akademii podczas szkoleń, natomiast czerwony to dobrze wam znany Mobilny Punkt Poboru Krwi

PbexTT2.png

J4kRxhT.png

Po prezentacji pojazdów przychodzi czas na prezentację ich wyposażenia, w zależności od jednostki bardzo się ono różni

Torba R1

iEoqfgB.png

Defibrylator

11E50j1.png

Plecak medyczny

Qr339Z0.png

Torba z szynami kramera oraz zimmera

2RbtT4f.png

Automatyczny defibrylator AED

ORGTGRt.png

Apteczka

Id1je1S.png

Nosze, które znajdziemy w jednostkach BLS, ALS oraz CORONER

TgpXR5X.png

Kolejną rzeczą z wyposażenia frakcji są skiny

Damski

WnQ7v8e.png

Akademicki

iNfBkGo.png

Ratownik (EMR I -> AEMT I)

PtAI13p.png

Ratownik (AEMT I -> PARAMEDIC I)

0UlmAxB.png

Paramedic (PARAMEDIC I -> X)

WGhFVMT.png

Chirurg (EMS Trainee -> EMT II)

r3IBZWJ.png

Ordynator (EMT II -> X)

tXVTXbv.png

Na koniec prezentacji wyposażenia, zaprezentujemy wam kilka zdjęć naszego szpitala

VNDPxHY.png

E2Hw0cG.png

tIwlhIM.png

dvEl4Ha.png

E9cZZcH.png
rurka_webp.1dba888bb2e92f085a3aa35e0ec7c978
Żeby lepiej zobrazować wam naszą atmosferę oraz pracę, Redactor of Hospital Press Office @Bandura. przeprowadził dwa wywiady, zaczniemy więc od wywiadu z pracownikiem naszej frakcji AEMT I @Feelu

B - Bandura F - Feelu

B: Moim pierwszym pytaniem będzie.... Opowiedz nam coś krótko o sobie!

F: Mam na imię Grzegorz, prywatnie zajmuje się szeroko pojętym ratownictwem, a z zawodu jestem studentem.

B: Jeśli chodzi o frakcję San Andreas Medical Department, czyli tematykę ratunkową. Co skłoniło, by napisać podanie, a następnie grać w niej tak długi czas?

F: Przede wszystkim do napisania podania skłoniły mnie moje zainteresowania, może to zboczenie zawodowe, ale nie widziałbym się w innym miejscu. Inne frakcje również wydają się dla mnie najzwyczajniej mało ciekawe. San Andreas Medical Department zdecydowanie spełniło moje oczekiwania, w tej frakcji zawsze znajdzie się jakaś ścieżka do rozwoju, dzięki czemu rozgrywka pod szyldem medyków się nie nudzi.

B: Mhm... Rozumiem. A wracając. Od jakiego czasu dumnie reprezentujesz szeregi frakcji, na jakiej aktualnie randze zasiadasz, a najważniejsze jak Ci się spędza czas?

F: Członkiem frakcji jestem od marca bieżącego roku, obecnie znajduje się na stopniu Emergency Medical Technician III. Czas we frakcji zdecydowanie spędza mi się dobrze, rozmaite akcje Role Play organizowane przez grupę pozorantów, lub też zwykłych graczy, niewątpliwie umilają czas spędzony na służbie i pozwalają sprawdzić swoje umiejętności w praktyce.

B: Dużo osób mówi, że frakcja jest sama w sobie wymagająca i trudna. Czy jest tak rzeczywiście?

F: Niewątpliwie frakcja SAMD różni się od innych frakcji, nie jest to miejsce w którym spędzamy czas na bezmyślnym jeżdżeniu po mapie, aby spełnić wymagane minimum wiedzy, trzeba dać trochę od siebie, ale zdecydowanie nie można powiedzieć, że wiedza ujęta w materiałach szkoleniowych jest nie do opanowania. Osoby tworzące zakres przedstawianych szkoleń są świadome faktu, że zdecydowana większość osób, która przychodzi do frakcji, przeżywa swoje pierwsze zderzenie z szeroko pojętą medycyną ratunkową i najprawdopodobniej jest to jedyne zderzenie w ich życiu, nie możemy więc wymagać, że opanują oni wiedzę na równym poziomie co ludzie po wielu latach studiów. Przedstawiana wiedza jest okrojona w taki sposób, aby akcje wyglądały profesjonalnie, ale nie wymagały od gracza niezliczonych godzin nauki. Pamiętajmy też, że materiał, którego uczymy się na poczet frakcji, może zostać przez nas wykorzystany w świecie rzeczywistym, ta wiedza realnie ratuje życia. I nie mówię tu o tym, że każdy z nas będzie bohaterem z peleryną niczym jeden znany warszawski ratownik, ale ta wiedza może uratować życie kogoś z naszej rodziny jeżeli dojdzie do sytuacji kryzysowej.

B: Może teraz coś o wewnętrznych stosunkach frakcji. Atmosfera, członkowie, a nawet najważniejsze osoby z zarządu... Jak jest?

F: Śmiało mogę powiedzieć, że atmosfera we frakcji jest pozytywna, panują koleżeńskie relacje. Wiadomo, że jak w każdej grupie społecznej, dochodzi do różnorakich konfliktów, ale zarząd frakcji na bieżąco dba o to aby takie sytuacje były gaszone w zarodku, dzięki na służbę wchodzimy z uśmiechem na ustach, a nie niesmakiem spowodanym przez niedorzeczne sytuacje międzyludzkie.

B: Ostatnim ważnym pytaniem będzie. Co aktualnie sądzisz o niedawno nowej lokalizacji szpitala, samym wyposażeniu w środku, a także aktualnym wyposażeniu całej frakcji?

F: Obecna lokalizacja szpitala nie mogłaby być lepsza, usytuowanie zaraz obok drogi wylotowej jest strzałem w 10, o wyposażeniu placówki również nie mogę powiedzieć złego słowa, niezależnie co by się nie wydarzyło, zawsze znajdziesz sprzęt, którego potrzebujesz. Zarząd frakcji dba również o to aby cały czas pojawiały się różnorakie nowości, które usprawniają nasze działania oraz graficznie poprawiają ich wygląd.

B: Dziękuje Ci za udzielenie wywiadu jako członek frakcji SAMD! Chciałbyś kogoś pozdrowić?

F: Mamę, tatę i rodziców. Dziękuję za możliwość wypowiedzenia się oraz liczę na to, że moje słowa może zachęcą nowych adeptów do dołączenia do naszej społeczności.
rurka_webp.99080bee038f62ec9a03a9fec3359cd1
Przejdźmy więc teraz do wywiadu z graczem @CloakeR

B - Bandura C - CloakeR

B: Jedno z najczęstszych pytań.. Powiedz nam coś krótko o sobie!

C: CloakeR z tej strony, jestem fanem odgrywania RP, na MTA:SA gram od kawału czasu, choć głównie skupiam się na odgrywaniu RP z frakcjami i dobrej zabawie. Często prace dorywcze mnie nudzą stąd moje skupienie na zajmowanie czasu pracownikom frakcji i dobrej zabawy przy odgrywaniu danej sytuacji.

B: Przejdziemy do początków. Jako gracz zapewne widziałeś szpital, a także całe wyposażenie frakcji San Andreas Medical Department. Jak je oceniasz?

C: Interior jest bardzo ładny w mojej opinii, choć można było dorobić więcej oddziałów które by się specjalizowały w dalszym leczeniu bądź diagnozowaniu. SOR posiada bardzo ważne elementy jak sala zabiegowa, sala operacyjna, TK, RTG. Jednak brakuje pracownii Hemodynamiki bądź osobny oddział OAIT(Oddział Anestezjologii i Intensywnej Terapii)

B: Czy w jakiś sposób interesuje Cię medycyna?

C: Tak, bardzo się interesuje się medycyną. Najbardziej kardiologią i medycyną ratunkową. Bardzo dobrze się czuje oglądając filmy które odgrywają się w szpitalach jak Dr. House który również porusza temat dramatu rodzinnego. Grey Anatomy również bardzo fajnie pokazuje działanie szpitala i procedury które się wykonuje.

B: Rozumiem! Czyli zapewne planujesz dołączyć do naszej frakcji?

C: Oczywiście że tak, nawet mam nadzieje że w aktualnej albo i przyszłych rekrutacja uda mi się dostać.

B: Dziękuje Ci za udzielenie wywiadu. Chciałbyś kogoś pozdrowić?

C: Pozdrawiam wszystkich czytających i życzę miłego dnia.
rurka_webp.146410eec212310a052287a5c96e1f21
Po wywiadach przejedziemy jeszcze na chwilę na wyposażenie, lecz nie San Andreas Medical Department, a podjednostki Center Specialized Rescue, którą dowodzi Ordinator @Barson.bec

Czym jest Center Specialized Rescue?
CSR - podjednostka Center Specialized Rescue frakcji SAMD, znajdująca się w Red Country; Flint Waters.. Zajmuje się ratownictwem w górach, akwenach wodnych i wszystkich miejscach gdzie nie dotrzemy zwykłym ambulansem lub potrzebne jest użycie specjalnego sprzętu. Zadania podjednostki: Zadaniem podjednostki jest poszukiwanie zaginionych za pomocą drona oraz ratowanie życia i zdrowia wszystkich, którzy tego potrzebują a następnie przekazanie poszkodowanych w ręce ratowników z ambulansów lub transport poszkodowanych do szpitala drogą powietrzną. Pojazdy: Podjednostka ma w wyposażeniu wiele pojazdów przystosowanych do działań w trudnych warunkach. Do poruszania się w terenie górskim służą pojazdy terenowe takie jak:

Rancher Long

UvZHABG.png

Huntley

sf7zoWY.png

Rancher

bMDFyB7.png

Quadbike

FrhPhCR.png

Burrito

gDuWYol.png

Sanchez

fyPAXg9.png

Do działań wodnych jednostka dysponuje następującymi pojazdami:

DFT-30, do przewozu pontonu lub łodzi

0jx4MtZ.png

Coastguard

swBoCyQ.png

Dinghy

RuVbOyq.png

Dune

2mniAUP.png

W jednostce znajdziemy również dwa typy śmigłowców

Maverick

ak38qmF.png

Raindance

h0Df8wg.png

Podjednostka posiada również dwa skiny

Pilota

sUxSPQB.png

Bojowy

I8LUziU.png

Zaprezentujemy również parę zdjęć z bazy podjednostki

abxUnOx.png

WJGnHhn.png

7SyQ3Cg.png

ZVgx5OO.png

Do podjednostki może dołączyć każdy pełnoprawny członek frakcji, pod warunkiem złożenia podania w jej szeregi podczas trwania rekrutacji oraz zdania egzaminów
rurka_webp.59a951566b84af1ec5475f7bd2c5c8a6
Kończąc, nasza frakcja dysponuje sporą ilością sprzętu i wykwalifikowanymi ludźmi, którzy potrafią doskonale go używać, przy otwarciu się rekrutacji zapraszamy każdego serdecznie do złożenia podania w nasze szeregi, nie gryziemy!

Dla Hospital Press Office:
 arayy_webp.cd62fb82f93066b80ddccfd6f4607b4a
   NerVous_webp.5f24324200b0cea45eaac2a6da7d9d04
Bandura_webp.06091e3b7b03389ae940ad715ebc8e09 

NerVous.webp

Edytowane przez Szender
  • Super 10

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.