Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na PolisheQ

matibfc..

Rekomendowane odpowiedzi

Login: matibfc..
Nick oskarżonego: PolisheQ
Powód skargi: Nadanie kary bezpodstawnie.
Data zdarzenia:  30.08.2024
Dowody: image.png.020a39ebad7913d78cde72b6352bce37.png
image.png.7118bebdd5e35b67041a7fb20751c273.png wtedy wyłączyłem muzykę 
image.thumb.png.8f4f7b294f9782017bd0ef258882bb2b.png  ostatnia kara.

Opis sytuacji:  Witam,  zostałem ukarany za  puszczanie muzyki na VC,  uważam że owa kara została nadana  beż  żadnej analizy oraz konsultacji, dlaczego? już tłumaczę.  Muzyka którą puściłem to był weselny klimat, czyli nic wulgarnego ani kontrowersyjnego, jeżeli  byłaby to wulgarna piosenka to jak najbardziej mógłbym się pogodzić z nadaniem dla mnie kary lecz była to normalna piosenka.  Moja ostatnia kara została nadana za BK  2 miesiące i 3 dni temu ( 27 czerwca ) czyli  było to dość dawno temu+ powód tamtej kary był zupełnie inny niż obecny powód. Warto również wspomnieć o tym że nigdy na serwerze nie byłem karany  w podobny sposób+ nikomu nie przeszkadzałem puszczaniem piosenki a po tym jak ktoś poprosił mnie o wyłączenie piosenki w póżniejszym czasie  to uczyniłem to więc jeżeli PolisheQ dałby mi warna żebym wyłączył piosenkę to bym to uczynił i nie byłoby teraz problemu. W dodatku PolisheQ tłumaczył się tym że kara została wyskalowana co do popełnionego błędu  oraz napisał że nie w każdym przypadku  stosuje się warna, czyli co?  jeżeli  kogoś się lubi to daje mu się warna a jak się kogoś nie lubi to daje mu się mute? o to chodzi?  bo nie rozumiem zbytnio tego, w dodatku  ciekawi mnie to  jak ta kara była skalowana  wobec mnie, prosiłbym o  wytłumaczenie tego.

Witam zacznę od tego że otrzymałem na ciebie reporta nie będę mówił od kogo z wiadomych przyczyn po obserwowaniu ciebie zauważyłem że zacząłeś puszczać muzykę co do typu muzyki uważam że ma to średnie znaczenie najwyżej mogła by kara w takim przypadku być delikatnie dłuższa. Kontynuując nigdy w życiu odkąd jestem na randze nie widziałem aby ktoś nadawał warna za puszczanie muzyki na vc praktycznie w 99% zawsze odgórnie taka osoba zostawała ukarana karą na chat vc zatem nie mamy obowiązku nadawać warna przed samą karą. Co do długości kary została ona wyskalowana co do popełnionego czynu przez twoją osobę nie uważam aby w twoim przypadku 12h to był za długi wymiar kary. 

43 minuty temu, matibfc.. napisał:

W dodatku PolisheQ tłumaczył się tym że kara została wyskalowana co do popełnionego błędu  oraz napisał że nie w każdym przypadku  stosuje się warna, czyli co?  jeżeli  kogoś się lubi to daje mu się warna a jak się kogoś nie lubi to daje mu się mute? o to chodzi? 

Chodziło mi w wielkim skrócie że różnie skaluje się kary zależnie od popełnionego czynu tzn BK nie jest = CBK lub wyzwisk w stronę rodziny. A więc chyba logiczne że jeśli napiszesz jedno przekleństwo to zostaniesz łagodniej potraktowany niż jakbyś zaczął kogoś wyzywać. Oczywiście piszę to tylko aby porównać sytuację nie stwierdzam że tak robiłeś.

Warto również wspomnieć o tym że nigdy na serwerze nie byłem karany  w podobny sposób+ nikomu nie przeszkadzałem puszczaniem piosenki

Jeżeli ktoś wysłał reporta to myślę że najwyraźniej komuś to przeszkadzało. Co do tego że nie zostałeś ukarany za to wcześniej, to owszem brałem to pod uwagę nadając karę uwierz że w niektórych przypadkach kara jest wyższa.

Muzyka którą puściłem to był weselny klimat, czyli nic wulgarnego ani kontrowersyjnego, jeżeli  byłaby to wulgarna piosenka to jak najbardziej mógłbym się pogodzić z nadaniem dla mnie kary lecz była to normalna piosenka. 

Nie ma znaczenia czy był to weselny klimat czy jakiś cypis lub inne tego rodzaje piosenki tak jak sam regulamin wskazuje.

2.1 Komunikacja za pomocą czatu głosowego może odbywać się jedynie przez niezmodyfikowane w stopniu odchodzącym od naturalnego głosu urządzenie wejścia.

2.1.1 Tym samym zabrania się przesyłania za pomocą ww. czatu plików dźwiękowych, muzyki i tym podobnych.

Więc w tym przypadku nie mam sobie nic do zarzucenia.

uważam że owa kara została nadana  beż  żadnej analizy

Tak jak pisałem wyżej przed nadaniem kary sprawdziłem twoją listę i biorąc ją pod uwagę zostałeś ukarany w taki a nie w inny sposób.

17 minut temu, PolisheQ napisał:

Witam zacznę od tego że otrzymałem na ciebie reporta nie będę mówił od kogo z wiadomych przyczyn po obserwowaniu ciebie zauważyłem że zacząłeś puszczać muzykę co do typu muzyki uważam że ma to średnie znaczenie najwyżej mogła by kara w takim przypadku być delikatnie dłuższa. Kontynuując nigdy w życiu odkąd jestem na randze nie widziałem aby ktoś nadawał warna za puszczanie muzyki na vc praktycznie w 99% zawsze odgórnie taka osoba zostawała ukarana karą na chat vc zatem nie mamy obowiązku nadawać warna przed samą karą. Co do długości kary została ona wyskalowana co do popełnionego czynu przez twoją osobę nie uważam aby w twoim przypadku 12h to był za długi wymiar kary. 

Witam ponownie,   napisałeś że w 99% zostawała ukarana czyli była jednak osoba która została ukarana ostrzeżeniem? A jaki ja zły czyn popełniłem że zostałem ukarany na aż 12h? dlaczego więc ten gracz  dostał mute tylko na 1h za puszczanie muzyki+ puszczanie bindów czyli zrobił  dość więcej niż ja.
image.thumb.png.d839afbd094680ae1f04898a2c333d54.png

17 minut temu, PolisheQ napisał:

Chodziło mi w wielkim skrócie że różnie skaluje się kary zależnie od popełnionego czynu tzn BK nie jest = CBK lub wyzwisk w stronę rodziny. W skrócie chyba logiczne że jeśli napiszesz jedno przekleństwo to zostaniesz łagodniej potraktowany niż jakbyś zaczął kogoś wyzywać. Oczywiście piszę to tylko aby porównać sytuację nie stwierdzam że tak robiłeś.

Mógłbyś to wytłumaczyć na przykładzie puszczania muzyki na VC bo nie rozumiem zbytnio tego przykładu z CBK.

21 minut temu, PolisheQ napisał:

Jeżeli ktoś wysłał reporta to myślę że najwyraźniej komuś to przeszkadzało. Co do tego że nie zostałeś ukarany za to wcześniej to owszem brałem to pod uwagę nadając karę uwierz że w niektórych przypadkach kara jest wyższa.

Wiesz, na świecie są ludzie którym może się podobać to co robisz lecz jednak woli to zepsuć dla własnej satysfakcji. '' W niektórych przypadkach kara jest wyższa'' spytam się więc dlaczego ten gracz  ze screena na górze dostał dziś o  1:40 mute na 12h za puszczanie muzyki i bindów ( 2 dni temu dostał muta za to samo )  jeżeli on znowu zrobił to samo  i dostał tylko na 12h a ja za zrobienie czegoś o wiele mniejszego tylko 1 raz zostałem gorzej potraktowany niż on?

image.thumb.png.423c812b6e3402cba48da15c83b22501.png

30 minut temu, PolisheQ napisał:

Nie ma znaczenia czy był to weselny klimat czy jakiś cypis lub inne tego rodzaje piosenki tak jak sam regulamin wskazuje.

2.1 Komunikacja za pomocą czatu głosowego może odbywać się jedynie przez niezmodyfikowane w stopniu odchodzącym od naturalnego głosu urządzenie wejścia.

2.1.1 Tym samym zabrania się przesyłania za pomocą ww. czatu plików dźwiękowych, muzyki i tym podobnych.

Okej więc patrząc się  na moja listę kar oraz  moje ostrzeżenia powinienem dostać ostrzeżenia i tak  bo nie jestem szkodnikiem dla serwera.

14 minut temu, matibfc.. napisał:

Witam ponownie,   napisałeś że w 99% zostawała ukarana czyli była jednak osoba która została ukarana ostrzeżeniem? A jaki ja zły czyn popełniłem że zostałem ukarany na aż 12h? dlaczego więc ten gracz  dostał mute tylko na 1h za puszczanie muzyki+ puszczanie bindów czyli zrobił  dość więcej niż ja.

Nie opowiadam za innych członków administracji nie mam tu czego ci wytłumaczyć.

Mógłbyś to wytłumaczyć na przykładzie puszczania muzyki na VC bo nie rozumiem zbytnio tego przykładu z CBK.

Myślę że wyżej wytłumaczyłem to  dobrze i nie chce dokładać kolejnej lektury dla rcon.

Wiesz, na świecie są ludzie którym może się podobać to co robisz lecz jednak woli to zepsuć dla własnej satysfakcji. '' W niektórych przypadkach kara jest wyższa'' spytam się więc dlaczego ten gracz  ze screena na górze dostał dziś o  1:40 mute na 12h za puszczanie muzyki i bindów ( 2 dni temu dostał muta za to samo )  jeżeli on znowu zrobił to samo  i dostał tylko na 12h a ja za zrobienie czegoś o wiele mniejszego tylko 1 raz zostałem gorzej potraktowany niż on?

Nie opowiadam za innych członków administracji.

Wszystko na co miałem odpowiedzieć to odpowiedziałem w poprzedniej wypowiedzi, nie będę dokładał kolejnych zbędnych zdań do czytania dla rcon.

Teraz, PolisheQ napisał:

Nie opowiadam za innych członków administracji nie mam tu czego ci wytłumaczyć.

Ale co to ma znaczyć że ktoś jest karany lżej a ja gorzej bo to jest inny administrator, czyli jakby ktoś inny by przejął reporta to bym dostał 6h kary czy jak to jest w  takim razie, prosiłbym o wytłumaczenie tego  od RCON bo to oni rządzą tym wszystkim i będą mieć większą wiedze na ten temat.

3 minuty temu, PolisheQ napisał:

Myślę że wyżej wytłumaczyłem to  dobrze i nie chce dokładać kolejnej lektury dla rcon.

Ale to ja chciałbym wiedzieć o co ci chodzi z tym BK i CBK tylko  chce żebyś wytłumaczył mi to na przykładzie VC bo nie potrafię zrozumieć tego  przykładu z BK, przypominam ci również że jesteś od tego żeby wytłumaczyć mi jaki błąd popełniłem.

7 minut temu, PolisheQ napisał:

Nie opowiadam za innych członków administracji.

Wszystko na co miałem odpowiedzieć to odpowiedziałem w poprzedniej wypowiedzi, nie będę dokładał kolejnych zbędnych zdań do czytania dla rcon.

No okej ale nie zmienia to rzeczy że zostałem gorzej potraktowany niż inny gracz i czuje się oszukany że ja dostaje z bomby mute na 12h a gracz za zrobienie gorszej rzeczy poraz 2  jest lżej traktowany? czy w tym przypadku moje mute nie powinno wynosić 1h wtedy?

Kara została nadana prawidłowo. Jako Administracja RCON nakładamy pewne ramy i granice dot. karania graczy i w ramach tych granic dajemy elastyczność członkom administracji do nadawania kar. Na niektóre kary mają wpływ szkodliwość popełnionego czynu, jak dużo osób widziało to złamanie regulaminu, poprzednie kary, celowość złamania regulaminu i inne temu podobne kryteria. Bazując na punkcie regulaminu Administracji
"Graczowi pełniącemu funkcje administracyjne zezwala się stosować kary według własnej skali lecz wymaga się od niego sprawiedliwego wymierzania kary w stosunku do złamanych zasad Regulaminu Serwera.")
Supporter miał prawo do samodzielnego wybrania skali nadanej kary.

Skargę oddalam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.