Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Police Press Crew - Podsumowanie akademii | Lipiec'24

SzalonyAleToSzef
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pc1.png.ed4a48f6b3b85972382f1017f6e6a0b0.png

Czas akademii już za nami, a to oznacza, że kolejna grupa osób pomyślnie ukończyła akademie San Andreas Police Department. Nasza redakcja podsumowała parę ważnych informacji. Zapraszamy do czytania!

pasek.png.e1f8d687743febbd7939503cc29c5a8e.png
 Krótkie podsumowanie statystyk akademiipasek.png.e1f8d687743febbd7939503cc29c5a8e.png

12 osób pomyślnie przeszło przez proces rekrutacyjny. W trakcie trwania akademii 4 osoby opuściły jej szeregi lub zostały z niej wydalone. Do egzaminów przystąpiło łącznie 8 osób, z których 7 uzyskało wynik pozytywny, a 1 osoba wynik negatywny co po przełożeniu na liczby daje nam zdawalność w wysokości 87,5%.

Podsumowanie 

Nowi policjanci zgodnie uznali, że najciekawszym szkoleniem przeprowadzonym przez grono Field Training Officer była basic life support oraz omówienie zabezpieczeń stosowanych w naszej frakcji. Za najbardziej nudne szkolenie uznano szkolenie z komunikacji radiowej i wyposażenia funkcjonariusza. Spośród grona Field Training Officer, funkcjonariusze wyróżnili dwóch: @buju oraz @jerry. którzy ich zdaniem zasłużyli na największe uznanie. W ramach działań redakcji poprosiliśmy nowych funkcjonariuszy o udział w ankiecie oraz przeprowadziliśmy z nimi wywiad.

Wywiady

@WolfQ

Spoiler

Tydzień na stopniu pełnoprawnym już za tobą, jak go oceniasz?
Natłok spraw prywatnych spowodował, że jeszcze nie miałem okazji być na służbie.

Co sądzisz o przebiegu swojego egzaminu, było ciężko?
Nie, egzamin był prosty, choć czasochłonny.

Gdzie się widzisz za 5 miesięcy we frakcji?
Chciałbym dołączyć do dywizji Highway Patrol i zdobyć jakiś wyższy stopień. Nic więcej nie oczekuję.

Czy twoje oczekiwania co do frakcji przed dołączeniem były trafne?
Moje oczekiwania co do frakcji się sprawdziły, jednak nie sądziłem, że będzie tyle formalności związanych z czynnościami na służbie. Uważam, że są one kompletnie niepotrzebne.

Rada dla przyszłych Kandydatów do naszej frakcji?
Słuchajcie uważnie na szkoleniach i pamiętajcie, że do zaliczenia wymagane są chęci. Nieważne, ile macie szkoleń do zaliczenia – wszystko da się nadrobić, jeśli tylko się chce.

@Jakubexx

Spoiler

Bardzo dobrze, dużo się dzieje. Od momentu uzyskania stopnia pełnoprawnego jest o wiele ciekawiej niż podczas bycia Cadetem.

Nie, myślałem że będzie gorzej. Było parę podchwytliwych rzeczy, ale jakoś się udało.

Chciałbym rekrutować do wydziału FBI, jeżeli już mi się tam uda to będę dążył do rozwoju w tej dywizji.

Od momentu dołączenia do frakcji czuję, że to jest właśnie to. W innych frakcjach często się nudziłem, ale w SAPD służba jest pełna ekscytujących wyzwań.

Przede wszystkim unikajcie samotności. Integracja jest ważnym elementem we frakcji. Ponadto sugeruję uważać na szkoleniach, chodzić na powtórki oraz znaleźć frakcyjnego przyjaciela.

@ZbigniewOswiecim

Spoiler

Oceniam bardzo dobrze. Tydzień był pełen wrażeń i pracy na służbie. Odkryłem wiele nowych rzeczy jako pełnoprawny funkcjonariusz, a także cieszyłem się z eleganckiego, pięknego radiowozu.

Nie było aż tak ciężko, myślałem, że będzie gorzej, ale jakoś się udało. Trzeba tylko uwierzyć w siebie i solidnie się pouczyć.

Nie jestem pewien, czas pokaże. Z całych sił będę dążył do wstąpienia w szeregi dywizji Highway Patrol'u. Na tę chwilę mogę powiedzieć, że pewnie będę na wyższym stopniu, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem.

Były bardzo trafne. Atmosfera jest naprawdę sympatyczna, kadra szkoleniowa jest miła i dobrze przekazuje wiedzę. Materiały nie są aż tak trudne, jeśli człowiek poświęci czas na naukę i pracę na służbie. Frakcja naprawdę jest warta polecenia.

Zadbajcie o to, aby wasze podanie było dobrze napisane. Starannie przemyślcie jego treść, zwracając uwagę na szczegóły. Dobre podanie pokazuje wasze zaangażowanie i motywację, co może znacząco wpłynąć na pierwsze wrażenie, jakie zrobicie.

@Sakhia

Spoiler

Uważam, że wiele się nauczyłam, jest znacznie ciekawiej niż podczas okresu akademii.

Nie było aż tak ciężko, bardziej obawiałam się stresu. Cieszę się, że egzamin nie ma ograniczenia czasowego, dzięki czemu można wszystko zrobić w spokojnym tempie. Funkcjonariusze, których spotkałam na służbie, pomogli utrwalić moją wiedzę.

Nie lubię patrzeć długoterminowo, jak zarząd pozwoli, to chciałabym się piąć po szczycie kariery zawodowej.

Tak, jak najbardziej.

Warto spróbować swoich sił, ale trzeba zwrócić uwagę na czas, który należy poświęcić na naukę.

@Martin*

Spoiler

Podczas służby pełnoprawnej jest więcej swobody. Możemy sami jeździć na wezwania i podejmować działania, zamiast czekać na dyspozycje. Bardzo nie podoba mi się fakt, że po akademii nie otrzymujemy odpowiednich uprawnień, co często prowadzi do ucieczek zatrzymanych.

Jest to moja druga próba we frakcji SAPD. W związku z tym egzamin nie zaskoczył mnie tak bardzo, jak za pierwszym razem, teraz bardziej przyłożyłem się do nauki, co skutkowało najwyższym wynikiem w grupie z egzaminu.

Chciałbym się wspinać po szczeblach kariery, uzyskać coraz wyższy stopień. Marzy mi się praca w dywizji FBI.

Byłem na wielu serwerach we frakcji SAPD. Na innych serwerach gracze przykładają większą uwagę do działań akcji Role-Play, natomiast tu mogłem zauważyć, że gracze chętniej podejmują pościg niż samo odgrywanie RP.

Przede wszystkim uważać, przygotować się dobrze do egzaminów.

@Tomcio.

Spoiler

Bardzo mi się podoba.

Najbardziej obawiałem się pierwszej pomocy, jednak instruktorzy bardzo dobrze to wyjaśnili, co pozwoliło mi zdać egzamin pozytywnie.

Mam nadzieję, że osiągnę jak najwyższy stopień. Po wielu próbach udało mi się dostać do frakcji i myślę, że zostanę na dłużej.

Zawsze wydawało mi się, że we frakcji panuje sztywna atmosfera, jednak odkąd dołączyłem do SAPD, wszystko się zmieniło. Panuje tutaj koleżeńska i luźna atmosfera.

Nigdy się nie poddawajcie. Wiele razy składałem podanie do frakcji i w końcu się udało. Dbajcie o swoje dobre imię na serwerze.

Dziękujemy za przeczytanie artykułu! Do zobaczenia w kolejnym podsumowaniu akademii!

Autorzy:
Police Press Crew

Edytowane przez xanny
Korekta: xanny
  • Super 22
  • Haha 1
  • Lubię to! 1