Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na extasis

oliwierbluza1

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 70532
Login: oliwierbluza1
Nick oskarżonego: @extasis
Powód skargi: Brak zapłaty za szkody wyrządzone organizacji
Data zdarzenia: 17.07.2024
Dowody: https://imgur.com/a/ZE68PjK
Opis sytuacji: Sytuacja wygląda następująco - gracz extasis nie należy do organizacji, a do pojazdu o którym mowa (Elegant VUID:40603) posiada klucz. Pojazd ten jest przypisany do organizacji, dlatego został przeze mnie naprawiony i zatankowany tak, aby spełniać normy narzucone przez organizację. Patrząc na to, że @extasis jest ostatnim kierowcą pojazdu, to na niego nadaję obowiązek pokrycia tych kosztów. Zwracając uwagę na to, że gracz nie jest w organizacji, nie doliczam żadnych dodatkowych kosztów na które zezwala regulamin organizacji (ten serwerowy). Oto poniesione koszty:
Koszty LPG - $65,74
Koszty naprawy - $95,69
Razem - $161,43 
Gracz został poinformowany o zaistniałej sytuacji wcześniej i odmówił on zwrotu kosztów.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @extasis

Tak jak już Ci to wyjaśniłem w wiadomości prywatnej na forum wcześniej, ty nie należysz do organizacji, ale pojazd już tak i według regulaminu organizacji (zatwierdzonego przez ARCON) pojazd musi on spełniać pewne normy podczas jego odstawiania. Byłeś ostatnim kierowcą więc to oczywiste, że jesteś odpowiedzialny za jego stan po użyciu. 

To raczej oczywiste, że jeśli od kogoś auto pożyczasz to powinieneś o nie dbać i oddać w dobrym stanie, dlatego też najprawdopodobniej właściciel Ci o tym nie powiedział. Spójrz na sytuację z 2 strony - jeśli pożyczyłbyś komuś auto a on odstawiłby Ci je zniszczone i niezatankowane to mogę się założyć, że nie byłbyś z tego zadowolony, ze względu na to, że takie takie zachowanie byłoby najzwyczajniej brakiem poszanowania cudzej własności. 

a zaskoczę cię tym że właściciel auta to mój ziomek i nie obchodziło go w jakim stanie auto będzie i nie miał nic przeciwko jeśli auto było rozwalone bo i tak jest na permie. zbyt pewnie oceniasz tą sytuację, bo właściciel to nie jest dla mnie jakiś random 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.