Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z członkami Biznesu Posorants Group

xdPiko

Rekomendowane odpowiedzi

teQvAzp.png
mSu4qkK.png

Witam, z tej strony Junior Pressman xdPiko z Redakcji Prasowej Project News. Dzisiaj przygotowałem dla Was pogadankę z członkami biznesu Posorants Group. Dzisiejsza seria wywiadów będzie opierała się o pytania dotyczące biznesu, lecz znajdą się również pytania o samą historię z rozpoczęciem MTA. Weźmiemy pod lupę dwóch nowych rekrutów, dwóch stałych pracowników, a zarazem lidera Biznesu. Bez zbędnego przedłużania zapraszam do zapoznania się z tekstem.
LKZ38Vt.png

Pierwszą osobą jaka udzieli wywiadu, będzie nikt inny jak sam lider Posorants Group @Hubi15, który po krótce opiszę czym zajmuje się biznes oraz odpowie na kilka szybkich pytań.

X: @xdPiko | H: @Hubi15

X: Witam z tej strony Junior Pressman xdPiko z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałby Pan odpowiedzieć na parę pytań związanych z biznesem?
H: 
Jasne!

X: Dobrze, w takim razie zaczynamy, przedstaw się i opowiedz parę rzeczy o sobie.
H: Mam na imię Hubert, mam 23 lata. Na platformie MTA oraz serwerze ProjectRPG kojarzony jestem pod nickiem @Hubi15. Jeśli chodzi o serwer to pełnie funkcję Supportera oraz jestem liderem biznesu Posorants Group. Natomiast prywatnie — pracuję i studiuję. 

X: Jak zaczęła się twoja przygoda z MTA?
H: Na MTA gram od około 2014 roku, oczywiście z przerwami. Jeden z moich kolegów polecił mi MTA, na początku graliśmy razem na serwerze, który już nie istnieje. Nasza grupka znajomych stopniowo się wykruszała, aż zostałem ostatecznie sam. I tak jestem tutaj do dzisiaj.

X: Dla niezaznajomionych z tematem powiedz pokrótce, czym się zajmujecie jako biznes.
H: Biznes Posorants Group zajmuje się odgrywaniem akcji Role Play głównie dla frakcji na serwerze ProjectRPG. Poza tym bierzemy również udział w serwerowych wydarzeniach i eventach innych biznesów. Wymyślamy scenariusze, wybieramy najciekawsze pomysły i realizujemy je na serwerze. Czasami efekty naszej pracy możecie zauważyć na mediach społecznościowych serwera lub w naszych tematach na forum serwera.

X: Od kiedy pełnisz funkcję lidera w biznesie Posorants Group?
H: Otrzymałem swoją szansę na jego prowadzenie w styczniu tego roku. Więc jak wiadomo, samym założycielem nie jestem, natomiast od momentu objęcia pałeczki lidera realizuje skrupulatnie swoją wizję na jego funkcjonowanie. 

X: Zbliżamy się do końca, a następne pytanie brzmi, w skali od 1 do 10 jak oceniasz trudność założenia dobrego Biznesu, który zostanie przyjęty na serwer?
H: Uważam, że nie jest to takie proste. Bardzo ważny jest dobry pomysł na biznes i odpowiedni ludzie do jego prowadzenia. Jeśli już są solidne fundamenty, to można budować dalej. Ciężko mi powiedzieć, natomiast jeśli miałbym trzymać się tej skali to - 7/10.

X: Na sam koniec, czy chciałbyś jeszcze kogoś pozdrowić?
H: Pewnie, pozdrawiam serdecznie wszystkich pracowników Posorants Group, całą organizację Fama Et Gloria i generalnie wszystkich graczy. 

XGwBbve.png

Jako kolejnych wziąłem pod lupę stałych członków biznesu, a mianowicie @S4JMON oraz @kamiennn, którzy już wcześniej się w takowym znajdowali:

ZO2k1ih.png

X: @xdPiko | S: @S4JMON

X: Witam z tej strony Junior Pressman xdPiko z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałby Pan odpowiedzieć na parę pytań związanych z biznesem?
S: Oczywiście, że tak!

X: Przestaw się i opowiedz parę rzeczy o sobie.
S: Uszanowanie! Mam na imię Szymon, mam 16 lat i chodzę do szkoły mundurowej, klasy OPW - Oddział Przygotowania Wojskowego. W prawdziwym życiu interesuję się służbami mundurowymi oraz wędkarstwem. W przyszłości chciałbym dostać się do jednostki wojskowej w Białej Podlaskiej pod samą granicą.

X: No ciekawie, nie będę ukrywał! Przechodząc do drugiego pytania, jak zaczęła się twoja przygoda z MTA?
S: 
Moja przygoda z MTA zaczęła się w 2021 r. na pewnym serwerze, natomiast na ProjectRPG zawitałem w 2022 r. poprzez mojego brata ciotecznego, który zachęcił mnie do gry.

X: Co zachęciło Cię do dołączania do biznesu i dlaczego akurat Posorants Group?
S: Zachęciło mnie to, że zadaniem pracowników jest tylko odgrywanie Role-Play, czyli bardzo prosta robota. Sam biznes Posorants Group wydawał się najlepszy z innych pozostałych i to się sprawdziło. W samym biznesie jestem już od 5 miesięcy.

X: Czego oczekujesz od grupy, co jest dla Ciebie najważniejsze w Biznesie, aby się utrzymał?
S: Najważniejsza w biznesie jest aktywność, od życia biznesu dużo zależy od pracowników, praktycznie wszystko. Chciałbym, by nasi tutejsi praktykanci byli aktywni tak jak moja przeszła akademia.

X: Co najbardziej podoba Ci się w pracy Waszego Biznesu?
S: Podoba mi się panujący klimat oraz miła atmosfera tak jak fajny zarząd w biznesie. Podoba mi się również prostota zadania, wystarczy kreatywnie wymyślić plan akcji, oraz szczegółowo opisać zgłoszenie w panelu 112.

X: Czy chciałbyś jeszcze kogoś pozdrowić?
S: 
Oczywiście! Pozdrawiam cały zarząd biznesu, @Hubi15, @Conversiak613, @Bandura. oraz @Kawaii. Chciałbym jeszcze pozdrowić organizację The Angels.
ZxEVfE3.png

X: @xdPiko | K: @kamiennn

K: Jasne, nie ma sprawy!

X: Także słowem wstępu, przedstaw się i opowiedz parę rzeczy o sobie.
K: Siema, jestem Karol, aka @kamiennn, interesuje się motoryzacją, jeżdżę rowerem i lubię grać, jak chyba większość tego serwera.

X: Jak zaczęła się twoja przygoda z MTA?
K: Moja przygoda z platformą MTA rozpoczęła się chyba 2 lutego 2023. Wtedy kolega podesłał mi linka do GTA:SA i MTA. Moim pierwszym serwerem, na którym grałem, był konkurencyjny serwer, lecz odszedłem od niego przez pewne osoby i sytuacje. 

K: Moim zdaniem jest to coś innego niż praca innych biznesów, jakie to znajdują się na serwerze. Amatorsko odgrywałem już akcję RP na innych serwerach, jednak one ograniczały się jedynie do wypadków, także mogę dalej się rozwijać w tym, co robiłem i najprawdopodobniej właśnie to zachęciło mnie do dołączania do Posorants Group.

X: Czego oczekujesz od grupy, co jest dla Ciebie najważniejsze w Biznesie, aby się utrzymał?
K: Najważniejsze, aby ten biznes przetrwał jest odgrywanie akcji RP. Jednak nie mogą być odgrywane cały czas przez tę samą osobę, ponieważ w końcu skończą się jej pomysły + nie wszystko da się zrealizować samemu, więc drugim, a zarazem najważniejszym filarem tego biznesu, są osoby, a konkretniej duża aktywność oraz ilość zaangażowanych w akcje osób.

X: Co najbardziej podoba Ci się w pracy Waszego Biznesu?
K: Podoba mi się to, że jest to coś, co lubię robić, a przy okazji nie robię tego za darmo, podobają mi się również duże akcje, jak np. ostatnio @S4JMON z tego, co pamiętam, odgrywał wybuch na budowie, na dzielnicy Doherty w San Fierro.

X: Ostatnie już pytanie na dziś. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
K: Chciałbym serdecznie pozdrowić moją ekipę do grania, czyli @mat17, @Szym9n4k, @Dzonyy, autor tego reportażu, czyli @xdPiko i cały Biznes, Miłego dnia.

XGwBbve.png

Ostatnią częścią artykułu będzie wywiad z dwoma nowymi rekrutami Biznesu, a mianowicie @mat17 oraz @Dzonyy:

FZGI3Xy.png

X: @xdPiko | Dz: @Dzonyy

Dz: 
Jasne, z wielką chęcią!

X: Na początku, przedstaw się i opowiedz parę rzeczy o sobie.
Dz: Witam, jestem @Dzonyy, prywatnie Kacper. Jestem fanatykiem motoryzacji głównie starszej. Obecnie od września będę zaczynał swój 4 rok na profilu informatycznym.

Dz: Moja przygoda z MTA zaczęła się w styczniu 2020 roku, gdzie grę zacząłem na różnych serwerach. Od połowy lutego 2020 zacząłem swoją rozgrywkę na konkurencyjnym serwerze. Z ProjectRPG zacząłem swoją przygodę w grudniu 2021 roku i grałem dosyć sporadycznie, do końcówki kwietnia tego roku. Teraz zacząłem tutaj grać bardziej intensywnie. Przeniesienie się na ten serwer było dobrym wyborem, gdzie poznałem nowych ludzi i mam nadzieje, że poznam ich więcej.

X: Czy po raz pierwszy będziesz przynależał do jakiegokolwiek Biznesu?
Dz: Tak po raz pierwszy dołączam do biznesu.

Dz: Do dołączenia namówił mnie mój znajomy @kamiennn, ponieważ często chwalił biznes, a jako że akurat była rekrutacja to napisałem podanie, ale czy w nim zostanę, to czas pokaże, lecz jestem dobrej myśli.

X: Czego oczekujesz od grupy, co jest dla Ciebie najważniejsze w Biznesie?
Dz: W sumie ciężko to ocenić, a najważniejsze w biznesie to pewnie kreatywność i dobre dogadywanie się z osobami z biznesu.

X: Ostatnie pytanie na koniec, czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
Dz: Pozdrawiam Cię, @kamiennn, @mat17, @Szym9n4k, @wysciguwa, @ImWojtas.237, jak i wszystkich czytających.

XGwBbve.png

fc6xepA.png

X: @xdPiko | M: @mat17

X: Witam z tej strony Junior Pressman xdPiko z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałby Pan odpowiedzieć na parę pytań związanych z biznesem?
M: Tak, oczywiście.

X: Zaczynając, przedstaw się i opowiedz parę rzeczy o sobie.
M: Czesc jestem @mat17, zacząłem grać od stycznia tamtego roku, niewiele brakuje mi do 1000 godzin przegranych na serwerze.

M: Moja przygoda zaczęła się od zmarłego już serwera, który jak na swoje czasy był bardzo popularny, na scenie MTA jestem już 7 lat.

X: Czy po raz pierwszy będziesz przynależał do jakiegokolwiek Biznesu?
M: Tak to mój pierwszy raz, kiedy dołączam do biznesu na ProjectRPG, bardzo się z tego powodu cieszę.

M: Jak chyba każdego, zachęciły mnie akcję RP, drugim powodem był fakt, że niektórzy członkowie mojej ekipy już należeli do Posorants Group, a jak chciałem również z nimi uczestniczyć w akcjach RP.

X: Czego oczekujesz od grupy, co jest dla Ciebie najważniejsze w Biznesie?
M: Oczekuje szlifowania umiejętności RP oraz możliwości dalszego rozwoju, a zarazem pięcia się po szczeblach kariery.

X: Na sam koniec, czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
M: Pozdrawiam całe Posorants Group oraz ciebie @xdPikoi życzę miłego dnia!
XGwBbve.png

Tego samego dnia nowi rekruci mogli się również wykazać w akcjach RP. Posorants Group od razu przetestowało nowych członków, tym samym wcielając ich w akcję, aby mogli poczuć, jak to jest w biznesie.

GdWjJu8.png

9yDSgF2.png

1VBSc9w.png
AUVKk2o.png

mWkhrEW.gif

XGwBbve.png

Na sam koniec chciałbym podziękować wszystkim czytelnikom, którzy dotrwali do końca. Szczególne podziękowania dla Biznesu Posorants Group, za możliwość przeprowadzenia wywiadów, pojawienia się na szkoleniach, a zarazem angażowaniu się członków w zdjęcia itp. Chciałbym przeprosić, za opóźnienia w publikacji materiału, na którą wpłynęło dużo czynników. Tym akcentem kończy się nasz wywiad, za to ja zapraszam do zapoznania się z naszą twórczością. 

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
VtL6QQr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.