Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Wejperson

Baleron

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Niko990
Nick oskarżonego:  @Wejperson
Powód skargi: Bezpodstawne zbanowanie.
Data zdarzenia: 20.06.2024r.
Dowody: -
Opis sytuacji: Witam, zostałem zbanowany za rzekome bugowanie strefy DM, sam powód kary jest dla mnie niezrozumiały i nie wiem dokładnie za co zostałem ukarany, większość banów na strefie DM jest związana z zadawaniem obrażeń lub uszkodzeniami pojazdów poza strefą. Jestem przekonany, że nie zadałem obrażeń ani nie uszkodziłem nikomu pojazdu poza strefą DM. Oczywiście przyznaję się, że strzelałem  w graczy stojących poza DM, ale już nie jeden administrator zapewnił mnie, że samo strzelanie poza nie powinno być banowane. Zastanawiając się głębiej nad powodem kary doszedłem do wniosku, że używałem buga MTA dokładniej Q-buga, z którego korzysta większość bardziej "doświadczonych" osób ze strefy DM i używanie tego typu bugów nie było banowane jak do tej pory, więc ja też nie powinienem otrzymać kary. Dlatego proszę oskarżonego o przekazanie dowodów dotyczących mojego bana dla ARCON oraz przedstawienie dokładniejszego powodu bana. Pozdrawiam 

Witam. Był na Ciebie report, którego tytuł mówił że bugujesz strefę DM. Przyjąłem go po czym zacząłem cię specować. Długo nie musiałem czekać bo było widać jak bugujesz strefę i zadajesz graczowi poza nią obrażenia co jest powodem bana. Aby mieć pewność zadawania obrażeń najechałem na gracza suszarką aby widzieć nad nim znacznik hp, który po każdym strzale spadał. Jeżeli chodzi o dowody to takowych nie posiadam ponieważ nie nagrywam swojej rozgrywki przez całą grę a maszynka do robienia clipów przestała mi działać. Mam nadzieję, że wyjaśniłem całą sytuację. 

8 minut temu, Wejperson napisał:

Witam. Był na Ciebie report, którego tytuł mówił że bugujesz strefę DM. Przyjąłem go po czym zacząłem cię specować. Długo nie musiałem czekać bo było widać jak bugujesz strefę i zadajesz graczowi poza nią obrażenia co jest powodem bana. Aby mieć pewność zadawania obrażeń najechałem na gracza suszarką aby widzieć nad nim znacznik hp, który po każdym strzale spadał. Jeżeli chodzi o dowody to takowych nie posiadam ponieważ nie nagrywam swojej rozgrywki przez całą grę a maszynka do robienia clipów przestała mi działać. Mam nadzieję, że wyjaśniłem całą sytuację. 

Niestety nie jestem w stanie uwierzyć, że zadałem obrażenia dla gracza poza strefą, ponieważ jest to zablokowane, jedyną możliwością jest bugowanie granicy DM'a wtedy faktycznie da się strzelić poza dm zadając DMG. Dosłownie chwilę przed banem strzelałem w gracza @Lukiu209 i domyślam się że o niego chodzi. Pogadałem z nim trochę na discordzie i potwierdził mi, że nie zadałem żadnych obrażeń. Być może suszarka administracyjna błędnie wskazała hp gracza. Samo zdjęcie kary nie jest dla mnie wystarczające, ponieważ zamierzałem pisać podanie do frakcji i starałem się przestrzegać regulaminu. Moim zdaniem ban powinien zostać unieważniony ze względu na brak dowodów na słuszność bana oraz twoją niewielką wiedzę na temat strefy DM. Tytułem raportu było bugowanie DM a nie zadawaniem obrażeń, a to są dwie różne rzeczy.

Jeżeli chodzi o zdjęcie kary i tak miałem ci ją zdjąć. Jeżeli nie wierzysz w moje wyjaśnienia, trudno nie mi to oceniać. Tak jak pisałem dowodu nie mam ponieważ rozgrywki nie nagrywam także mamy tutaj sytację słowo przeciwko słowu. Czekam na decyzję ARCON, miłego wieczoru.

6 minut temu, Wejperson napisał:

Jeżeli chodzi o zdjęcie kary i tak miałem ci ją zdjąć. Jeżeli nie wierzysz w moje wyjaśnienia, trudno nie mi to oceniać. Tak jak pisałem dowodu nie mam ponieważ rozgrywki nie nagrywam także mamy tutaj sytację słowo przeciwko słowu. Czekam na decyzję ARCON, miłego wieczoru.

Zdjęcie kary 2 minuty po napisaniu skargi wydaje mi się trochę dziwną zagrywką, jeszcze nigdy nie widziałem sytuacji takiej aby ktoś otrzymał obrażenia nie bugując linii strefy. Sam widziałem, że hp gracza cały czas jest na tym samym poziomie i tak jak wspomniałem sam mi to potwierdził, co widać na poniższym dowodzie. 

Screenshot_2024-06-22-00-26-07-958_com.discord.jpg

W sytuacji słowo przeciw słowu jestem zobowiązany wierzyć w słowa Administratora. Jeśli doszlo do sytuacji która została opisana to na mocy pkt. regulaminu (Gracze prowadzący rozgrywkę na strefie DM mają obowiązek utrzymywać jej tok we wskazanym polu na mapie. Zabrania się wykorzystywania mechaniki gry do celowych prób uszkadzania pojazdów oraz zadawania obrażeń innym graczom poza strefą.) miał prawo i obowiązek ukarać Oskarżającego. Skargę oddalam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.