Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Firma Kurierska w San Andreas.

helly

Rekomendowane odpowiedzi

OSdtHGX.png

mSu4qkK.png

Witajcie, z tej strony Pressman @helly z Redakcji Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule przedstawię Wam opowieść o Firmie Kurierskiej w San Andreas. Zachęcam do zapoznania się z artykułem.

X7GzCDj.png

W 2000 roku Pan Edward i jego córka Anna, przylecieli na wakacje do Las Venturas z Polski. Początkowo ich planem było zwiedzenie Las Venturas, ale postanowili przedłużyć pobyt w Ameryce jeszcze na 2 tygodnie. Mieszkali w Las Venturas w hotelu ,,Prestige - LV'' który mieścił się w jednej z bogatszych dzielnic-Old Venturas Strip. Codziennie zwiedzali San Andreas. Gdy przyszedł czas wylotu do ojczyzny, ojciec i jego córka tak się przyzwyczaili do rutyny w SA, aż stwierdzili, że to jest ich miejsce na Ziemi. Kupili dom i przeprowadzili się do niego. Początkowo było im trudno przestawić się na inny styl życia i poznać nowych znajomych. Edward pracował jako taksówkarz, a Anna studiowała. Po 4 latach Ania skończyła studia, a jej ojciec zajmował jedno z najwyższych stanowisk w firmie taksówkarskiej. Od dawna marzyli założyć rodzinną firmę. Razem stwierdzili, iż firma kurierska będzie dobrym rozwiązaniem. Po założeniu firmy ,,SEMI - EXPRESS'' zakupili swój pierwszy samochód dostawczy. Kolejne zakupy pojazdów były dla nich tylko formalnością. W rok spłacili pożyczki zaciągnięte na samochody i magazyn. Biznes się rozkręcał, aż pewnego dnia ojciec Pani Anny nie ucierpiał w wypadku samochodowym. Pan Edward przeszedł 3 operacje w ciągu miesiąca, aż podczas 4 operacji stan jego się momentalnie pogorszył. Lekarze próbowali za wszelką cenę go uratować. Niestety próby uratowania niego się nie powiodły. Ania załamała się, nie wiedziała co dalej robić. 2008 roku firma przeszła w ręce córki Pana Edwarda. Ania nie poddawała się i momentalnie firma się rozwinęła. Rozbudowała magazyn w Bayside Marina oraz kupiła pojazdy z najwyższej półki cenowej. 

BEozTZn.png

Postanowiłem przeprowadzić wywiad z właścicielką firmy:

LKZ38Vt.png

h: @helly | A: Anna

h: Witam serdecznie z tej strony Pressman @helly,  czy mógłbym zadać Pani parę pytań odnośnie do firmy kurierskiej ,,SEMI - EXPRESS"?
A: Dzień dobry, chętnie odpowiem na pytania.

h: Czytałem opis waszej firmy i zainteresował mnie, chciałbym się dowiedzieć od Pani, jak się czuła i zareagowała na informację o śmierci Pani ojca?
A: Nie mogłam pojąć, dlaczego akurat to spotkało mojego tatę. Byłam bardzo wstrząśnięta jego śmiercią. Nigdy nie zapomnę jego słów, gdy widzieliśmy się ostatni raz, mianowicie powiedział: Aniu, nie przejmuj się mną, bądź silna. Wzięłam te słowa do serca i postanowiłam, że nie mogę się poddać. 

h: Jak wyglądało zarządzanie firmą, gdy Pani odziedziczyła firmę?
A: Początki były trudne. Musiałam nauczyć się wielu nowych rzeczy, z którymi dotychczas nie miałam nigdy styczności.

h: Widzę, że świetnie Pani poradziła sobie z zarządzaniem firmą. Ile posiadacie pojazdów i ilu jest zatrudnionych pracowników?
A: Na chwilę obecną posiadamy 420 pojazdów i zatrudniamy około 1200 pracowników.

h: Jakie miasta obsługujecie?
A: Obsługujemy cały stan San Andreas. 

h: Czy w przyszłości planujecie rozszerzyć teren obsługiwany przez was?
A: Nie planujemy.

h: Dziękuję za udzielenie wywiadu i życzę Pani samych sukcesów, do widzenia.
A: Dziękuję, do zobaczenia.

IAKGoIi.png

Tego samego dnia umówiłem się na rozmowę z kurierem zatrudnionym w tej firmie, oto nasza rozmowa:

LKZ38Vt.png

h: @helly | K: Kurier

h: Witam serdecznie z tej strony Pressman @helly,  czy mógłbym zadać Panu parę pytań odnośnie do pracy w firmie kurierskiej ,,SEMI - EXPRESS"?
K: Tak, proszę pytać, z miłą chęcią odpowiem na pytania zadane przez Pana redaktora.

h: Od jak dawna pracuje Pan w tej firmie kurierskiej?
K: 
Od 2 lat.

h: Opowie nam Pan, jak zaczęła się przygoda z tym miejscem pracy?
K: Zobaczyłem ogłoszenie w internecie. Byłem wtedy bezrobotny i nie mogłem znaleźć pracy odpowiedniej dla mnie, aż natrafiłem się na tę firmę.

h: Jak ocenia Pan warunki pracy i wynagrodzenie?
K: 
Warunki pracy są bardzo dobre, a na wynagrodzenia nie ma co narzekać.

h: Ile godzin pracuje Pan dziennie?
K: 
Pracuję od około godziny 9:00 do 15:00 w dni robocze.

h: Pracujecie w weekendy?
K: Jeżeli ktoś jest chętny pracować w weekendy i w nocy to może, ale nie jest to przymus. Oczywiście pracownik wtedy dostaję premie.

h: Jaka atmosfera panuje w firmie?
K: 
Atmosfera jest rodzinna.

h: Dziękuję za udzielenie wywiadu i życzę miłej pracy. Do widzenia.
K: 
Dziękuję, do widzenia.

5myOij3.png

I ostatni wywiad w tym artykule postanowiłem przeprowadzić z klientem tej firmy, oto on:

LKZ38Vt.png

h: @helly | K: Klientka

h: Witam serdecznie z tej strony Pressman @helly,  czy mógłbym zadać Pani parę pytań odnośnie do korzystania z firmy kurierskiej ,,SEMI - EXPRESS"?
K: Dzień dobry, tak.

h: Od kiedy korzysta Pani z usług tej firmy?
K: Od momentu założenia sklepu odzieżowego, czyli od 3 lat.

h: Ile trwa dostarczenie przesyłek?
K: Na przesyłkę nie czeka się długo, bo od 2 do 3 dni roboczych.

h: Zdarzyło się kiedyś, że jakaś paczka zaginęła lub został pomylony adres?
K: Osobiście nigdy takiego incydentu nie doświadczyłam.

h: Dziękuję za udzielenie wywiadu i życzę miłego dnia. Do widzenia.
K: Dziękuję, do widzenia.

kzA7hru.png

1603471131_KsDF6Sj-Imgur.png.5a9ccc83b62237ace6c606481b30c216.png

Dziękuję bardzo za doczytanie tego materiału do samego końca. Jeśli ten artykuł przypadł wam do gustu, zachęcam również Was, Drodzy Czytelnicy - do ujrzenia innych wątków naszej Redakcji - Project News. Miłego dnia, czy też wieczoru, w zależności od pory, w której czytacie ten materiał i do zobaczenia w następnym artykule. Dziękuję bardzo @xiaolinka i @reezen, że pomogliście mi w wykonaniu zdjęć do artykułu.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News

eexGb37.pngrtNDgik.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.