Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Dś. Prezenterem Jahowski

hefe

Rekomendowane odpowiedzi

naglowek.png.55cb951b8128ddb57d9ac0ffcab28609.png
image.png

Witajcie czytelnicy, z tej strony Pressman @hefe! Chciałbym Wam dzisiaj przedstawić wywiad z Doświadczonym prezenterem radia ProjectFM, którym jest @Jahowski. Zachęcam gorąco do przeczytania!
Gzqqb1L.png

H: @hefe | J: @Jahowski

H: Cześć @Jahowski, @hefe z redakcji Project News się kłania.
J: Siemka @hefe, witam Państwa bardzo serdecznie.

H: Czy chciałbyś odpowiedzieć na kilka pytań? 
J: Z największą przyjemnością.

H: Jak wspominasz swoją pierwszą audycję?
J: Byłem trochę zestresowany, bo nie wiedziałem, jak zostanę odebrany przez graczy oraz obawiałem się, że muzyka, którą będę puszczać, może nie przypaść im do gustu. Dodatkowo mogłem, oczywiście popełnić jakieś błędy korzystając z programu do nadawania. Jednakże pomimo obaw poszło całkiem dobrze i audycję można było uznać za udaną.

H: Czy audycje, które prowadzisz, cieszą się zainteresowaniem słuchaczy?
J: Z pewnością nie są to najbardziej cieszące się zainteresowaniem audycje, ponieważ staram się nie puszczać za dużo tzw. vixy. Spora część graczy oczekuje dobrego dudnienia z głośnika, a ja częściej celuję w bardziej spokojną muzykę. Niemniej jednak moje audycje niezbyt skromnie mówiąc, również jakimś tam zainteresowaniem się cieszą. Jest kilka osób, które od razu się ze mną witają, jak widzą, że mam audycję. Także spokojniejsza, po prostu mniej vixiarska muzyka również ma swoich odbiorów w tej stacji.

H: Co sprawia Ci największą satysfakcję podczas prowadzenia audycji?
J: Zdecydowanie wiadomości od graczy, w których piszą, że w końcu normalna muzyka w radiu, fajna audycja itp. Tak samo podobne wiadomości wysyłane na /g typu np. ,,Jahowski sigma''. Ogólnie rzecz biorąc, pozytywny odbiór przez słuchaczy tego, co robię, jest warty więcej niż donejty, choć i one oczywiście są miłe i z tego miejsca jeszcze raz dziękuję bardzo za nie wszystkie dotychczas otrzymane.

H: Jak się czujesz w roli prezentera?
J: Bardzo dobrze, nie narzekam. Czuję, że jest to teraz miejsce w sam raz dla mnie na tym serwerze, dobrze się w tym odnajduję i wciąż uczę się czegoś nowego. Dodatkowo ekipa radia jest dobra i zgrana co sprawia, że nie da się traktować radia jako przykrego obowiązku, jest to czysta przyjemność i też pewna forma rozrywki.

H: Jaki rodzaj muzyki zazwyczaj króluje u Ciebie na audycjach?
J: Jak już wspomniałem, jest to muzyka mniej vixiarska, choć i dla takiej czasami znajdzie się trochę czasu antenowego. Przede wszystkim jednak stawiam na nieco starszego już Polskiego rocka jak np. kawałki Budki Suflera czy Lady Pank. Puszczam też inne również nierockowe Polskie Klasyki. Oprócz tego często pojawia się zagraniczna muzyka również w podobnym klimacie lub też typowo imprezowe klimaty takie jak Modern Talking, lub ABBA. Staram się wyszukiwać również niektóre mniej znane kawałki, żeby nie było wszystko zawsze tylko z tych oklepanych hitów, ale też, żeby słuchacze mogli poznać coś "nowego" ze starych kawałków. Oczywiście jest, to raczej większość tego, co puszczam, ale nowsze znane mniej lub bardziej kawałki również się pojawiają. Podczas audycji puszczam również prawie wszystkie kawałki, o które proszą gracze, o ile nie podpadają pod regulamin poprzez przekleństwa lub zdecydowanie nie pasują do klimatu audycji, więc dzięki ich aktywności można również usłyszeć różne ciekawe rzeczy z najróżniejszych gatunków muzycznych.

H: Od kiedy jesteś w Biznesie ProjectFM?
J: Od 7 kwietnia 2024, czyli od dwóch miesięcy. Pierwszą audycję w PFM miałem podajże 12 kwietnia.

H: Dość już pytań o Biznesie! Opowiedz nam coś o sobie. 
J: O tym biznesie można by jeszcze długo opowiadać, gdyż jest naprawdę wspaniały, oczywiście nie umniejszając Państwa redakcji, o której może nie wiem zbyt wiele, ale zapewne również jest, świetna skoro ma takiego dobrego redaktora. No, ale dobrze, opowiem tak krótko i treściwie. Na imię mi Jan, lat 21, aktualnie student polibudy, niegdyś aktywnie interesowałem się skakaniem na rowerze, a teraz moim głównym hobby jest majsterkowanie, przede wszystkim w aucie, żeby było w stanie dalej jeździć.

H: Skąd wziął się pomysł na twój nick?
J: W podstawówce najpierw powstał nick Jahu, niestety nie pamiętam już okoliczności jego powstania, później zaś kiedy za namową dwóch kolegów rejestrowałem, konto na PYLifie okazało się, że ktoś zgarnął już nick Jahu na serwerze, więc niewiele myśląc, wydłużyłem nick do formy Jahowski i towarzyszy mi on do dziś w MTA, czyli będzie to już ponad 8 lat.

ramka1.thumb.png.f3292cb13be445f93681ad7382d1170f.png

H: Czym na co dzień poruszasz się po drogach San Andreas i co to auto posiada?
J: Ostatnimi czasy nie spędzam zbyt wiele czasu na drogach SA, bynajmniej nie ze względu na to, że mam szybkie auto. Po prostu ostatnio przez brak czasu ze względu na studia wbijam przede wszystkim po to, żeby zagrać audycję, a samochód nie jest do tego potrzebny. Bądź co bądź posiadam jedno autko będące moim oczkiem w głowie. Jest to Sandking z silnikiem 3.1 posiadający zestaw wyścigowy, ECU V4, Turbo V5 oraz hydraulikę, nie wyobrażam sobie sandkinga bez niej. Kiedy ostatnio była, taka okazja pozbierałem trochę pieniędzy i kupiłem do niego światła Miodowe. Pojazd ten kupiłem od @Chorywacja, którego z tego miejsca pozdrawiam, później obaj znaleźliśmy się w radiu podczas tej samej rekrutacji. Ot taka ciekawostka i zbieg okoliczności.

ramka.thumb.png.c5ff3ad6e406c312f60a6aea1e549e20.png

H: Ile posiadasz przegranych godzin oracz czy posiadasz jakieś serwerowe cele?
J: Ile Na serwerze jak na razie posiadam prawie 200 godzin. Posiadam kilka celów, które chciałbym zrealizować, jednym z nich jest dalszy rozwój w radiu i możliwie awansowanie jak najwyżej, kto wie, może kiedyś uda się zostać DJ-em. Inny pozornie prostszy cel to wbicie +9 na wędce. Teraz mam +6 i ciężko iść wyżej, bo ten gałgan ciągle ją łamie. Dodatkowo chciałbym kiedyś posiadać jakiegoś ładnie porobionego Sultana, Schaftera lub Sentinela, jednak są to raczej dość odległe plany.

H: Dziękuję Ci bardzo za poświęcony czas, możesz kogoś pozdrowić, jak chcesz! Do zobaczenia.
J: To ja dziękuję bardzo za chęć przeprowadzenia ze mną wywiadu. Oczywiście, jest sporo osób, które chciałbym pozdrowić, tak więc po kolei. Pozdrawiam cieplutko całą ekipę, z którą i dzięki której zacząłem grać na tym serwerze, czyli członków potężnej organizacji Verona. Pozdrawiam serdecznie również ekipę radia ProjectFM, są to super ludzie, cieszę się, że mogę być z Wami w tym biznesie. Na koniec pozdrawiam wszystkich Państwa graczy słuchaczy, mam nadzieję, że moje kolejne audycje przypadną Państwu do gustu, do usłyszenia na serwerze.
KsDF6Sj.png

To by było na tyle, dziękuję @Jahowski za poświęcony czas i Życzę wszystkim czytelnikom miłego dnia i do zobaczenia! 

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News

adtZ8rm.pngrtNDgik.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.