Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na vercy

GluzzeR

Rekomendowane odpowiedzi

Login: GluzzeR
Nick oskarżonego: vercy
Powód skargi: Nieumiejętna ocena sytuacji
Data zdarzenia: 08.06.2024
Dowody: Gracz GluzzeR otrzymał zakaz prowadzenia maszyn lotniczych na 1 dzień przez vercy (web), powód: Lądowanie poza lotniskiem
Opis sytuacji: Sytuacja wyglądała następująco. Podczas nocnej rozgrywki wylądowałem pojazdem pracy dorywczej Dodo na dachu budynku. Warto dodać, że nikomu wówczas w żaden sposób nie utrudniłem rozgrywki ani nic z temu podobnych rzeczy. Po chwili otrzymałem od oskarżonego zakaz prowadzenia maszyn lotniczych na okres 1 dnia. Zaznaczę również, że nie przypominam sobie bym kiedykolwiek otrzymał chociażby ostrzeżenie związane z podobnym przewinieniem. Nie uważam, że to co zrobiłem dzisiejszej nocy było czynem na tyle szkodliwym, aby nadawać karę bez jakiegokolwiek ostrzeżenia.

Witam, odpiszę szybko, zwięźle i na temat, gdyż nie widzę sensu szerszego rozpisywania się. Przede wszystkim dach to nie lotnisko. Otrzymałeś karę za wylądowanie dodo na dachu budynku spawna. Jak zapewne wiesz, lotniska znajdują się w LS, LV oraz w SF, nie na dachach budynków. Podczas gdy ja stałem na spawnie kręciłeś się wokół niego, aż sobie pójdę, sugerując tym, że chcesz coś zrobić. W momencie gdy wszedłem na niewidkę z premedytacją i pełną świadomością wylądowałeś na dachu, a sam samolot był w pełni naprawiony i zdatny do dalszego lotu. Bronisz się tym, że nikomu nie utrudniałeś rozgrywki, a co to zmienia? Napisałeś apelacje wraz ze skargą i jeśli wykazałbyś skruchę i obiecał, że tak więcej nie zrobisz kara zostałaby zdjęta. Nie widzę błędu z mojej strony.

Spoiler

"Podczas gdy ja stałem na spawnie kręciłeś się wokół niego, aż sobie pójdę, sugerując tym, że chcesz coś zrobić. W momencie gdy wszedłem na niewidkę z pełną premedytacją i świadomością wylądowałeś na dachu..."

Serio? Myślisz że lecąc X metrów nad spawnem mam tak super wzrok i zasieg widoczności nicków, że widziałem Cię i tylko czekałem aż sobie pójdziesz?

Spoiler

"Bronisz się tym, że nikomu nie utrudniałeś rozgrywki, a co to zmienia?"

Chociażby to, że nie było to w żadnym stopniu szkodliwe dla innych graczy. Gdybym wykonał kamikaze na grupę graczy to nawet nie próbowałbym tego wyjaśniać, ale w sytuacji takiej, jaka miała miejsce, wydaje mi się, że warto porozmawiać.

Spoiler

"Napisałeś apelację wraz ze skargą i jeśli wykazałbyś skruchę i obiecał, że tak więcej nie zrobisz kara zostałaby zdjęta."

Niezbyt rozumiem co ma jedno do drugiego ale okej. Zadaniem apelacji jest ubieganie się o zdjęcie kary, natomiast zadaniem tej skargi określenie słuszności nadania kary. Więc jakby nie patrzeć nie ma co tutaj łączyć obu tematów. 

9 minut temu, GluzzeR napisał:

Serio? Myślisz że lecąc X metrów nad spawnem mam tak super wzrok i zasieg widoczności nicków, że widziałem Cię i tylko czekałem aż sobie pójdziesz?

Widziałem jak zniżasz pułap co chwilę, leciałeś tak nisko, że koła stykały się prawie z ziemią, nie wiem kogo próbujesz oszukać.

Chociażby to, że nie było to w żadnym stopniu szkodliwe dla innych graczy. Gdybym wykonał kamikaze na grupę graczy to nawet nie próbowałbym tego wyjaśniać, ale w sytuacji takiej, jaka miała miejsce, wydaje mi się, że warto porozmawiać.

Odkąd tu gram, nigdy nie spotkałem się, żeby, ktokolwiek dostał warna za lądowanie poza lotniskiem. Za owe przewinienie karzemy zabraniem licencji lotniczej, otrzymałeś karę słusznie.

Niezbyt rozumiem co ma jedno do drugiego ale okej. Zadaniem apelacji jest ubieganie się o zdjęcie kary, natomiast zadaniem tej skargi określenie słuszności nadania kary. Więc jakby nie patrzeć nie ma co tutaj łączyć obu tematów. 

Doskonale wiem do czego służy dział apelacji, wspomniałem o tym, gdyż uważam, że obyłoby się bez skargi pisząc jedynie apelacje, ale to już Twój wybór.

Spoiler

Widziałem jak zniżasz pułap co chwilę, leciałeś tak nisko, że koła stykały się prawie z ziemią, nie wiem kogo próbujesz oszukać.

Nie uważasz więc, że stosownym byłoby w takiej sytuacji użycie komendy warn wraz z opisem typu "zwiększ pułap"?

Dodatkowo warto zauważyć, że kara została nadana nie zaraz po wylądowaniu, a kilka minut po nim. Może to wskazywać na to, że to nie jak twierdzisz, widziałeś Ty sam, ale ktoś podesłał dowód do Ciebie. 

Fakt, że samolot był naprawiony nie może zaważać na tym, że stwierdziłeś, że lądowanie było celowe. Warto rozważyć również opcję czy to problemów z np. pingiem, czy to chociażby z koniecznością chwilowego odejścia od monitora. Ale to już tak na przyszłość. 

Dach spawna nie jest miejscem do lądowania, a jeśli już to samolot z pracy Dodo nie służy do lądowania i załatwiania spraw prywatnych. W momencie kiedy chcesz odejść od komputera czy masz lagi, powinieneś był zakończyć pracę w odpowiednim do tego miejscu. Dolecenie na lotnisko w SF zajęłoby około 30 sekund i tam bez problemu możnaby wylądować. Skargę oddalam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.