Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - "Co w trawie piszczy?" Maj'24

worsaac
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

oa7gHMw.png
5V20MaL.png
Witajcie Ponownie! Jak na naszą tradycję przystało, pragnę przedstawić wam gazetkę z informacjami z całego poprzedniego miesiąca. Miłego czytania!

mGaL7p5.png

Najlepszy Supporter@PolisheQ
Najlepszy Moderator@Mizshift
Najlepszy Administrator@HymelJadwiga
Najlepszy Administrator RCON@Banan99
Najlepsza frakcja: San Andreas Road Assistance
Najlepszy biznes: ProjectFM

Najlepszy redaktor: @xanny
Najlepsza organizacja: La Cosa Nostra
Najbardziej pomocny gracz serwera: @Euzebiusz
Najbogatszy gracz: @Euzebiusz
Najlepsza praca na serwerze: Kurier
Najlepszy tuner: @Euzebiusz
Największy odwalacz: @AxoBlue
Najlepszy lider frakcji: @Braian11
Najlepszy lider biznesu: @LastoAkaRudy

n1tYkiy.png

04.05.2024

Administrator @KoDzo opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.
Moderator @Chvdy09 zostaje zdegradowany do rangi Supporter z powodu niewywiązywania się ze swoich obowiązków.
Supporte@j3Zxq. zostaje usunięty z szeregów administracji z powodu niewywiązywania się ze swoich obowiązków.

07.05.2024
Moderator @slever opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

08.05.2024
Administrator RCON @Zebra przechodzi na urlop, który potrwa do 01.06.2024r.

10.05.2024
Supporter @czeslawmuwi przechodzi na urlop, który potrwa do 27.05.2024r.
Supporter @arayy* powraca w szeregi administracji serwera.

12.05.2024
Supporter @caesarek zostaje zawieszony na okres 14 dni w wyniku wpłynięcia słusznej skargi.

18.05.2024
Supporter @TheShadov. zostaje usunięty z szeregów administracji z powodu niespełnienia wymogu aktywności.
Supporter @bencownik opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.
Supporterka @Leokadia zostaje usunięta z szeregów administracji z powodu dopuszczenia się udostępniania nieprawdziwych informacji i pomówień osobom trzecim, informacji z czatów prywatnych pomiędzy graczem w celach prześmiewczych oraz niegodnego reprezentowania administracji serwera.

20.05.2024
Supporter @Michas przechodzi na urlop, który potrwa do 02.06.2024r.

21.05.2024
Moderator @Defol przechodzi na urlop, który potrwa do 06.06.2024r.
Supporter @bazinga zostaje zawieszony na okres 7 dni w wyniku wykazywania nieodpowiedniego zachowania wewnątrzadministracyjnego, w tym braku kultury.

25.05.2024
Supporter @falloweK powraca w szeregi administracji serwera.

27.05.2024
Supporter @VasteK przechodzi na urlop, który potrwa do 08.06.2024r.

p540bCm.png

FRAKCJE:

San Andreas Fire Department
04.05.2024

@sirkosu1 otrzymuje awans ze stopnia District Chief na stopień Assistant of Deputy Chief wstępując tym samym do przedziału Department Head

San Andreas Transport Corporation
08.05.2024

Doświadczony Szofer @Suzannee zostaje awansowana na rangę Menadżer na okres próbny trwający 30 dni.
Szofer @Shaane zostaje awansowany na rangę Menadżer na okres próbny trwający 30 dni.

San Andreas Road Assistance
28.05.2024
Z przykrością informujemy, iż Zastępca Kierownika @xPawel69 odchodzi z frakcji na własne życzenie, jednocześnie ponownie otrzymuje on miano Zasłużonego

Project News
10.05.2024
Dzisiaj po paru latach nasz model bazy otrzymał odświeżony wygląd. Serdecznie chcielibyśmy podziękować pierw modelerowi @Reiji_Sakamaki za genialną robotę i piękne wykonanie go.
Następnie Administracji RCON za wgranie na serwer owego modelu, a także samo zezwolenie na wprowadzenie jej wraz z Opiekunami Biznesu, którym również bardzo dziękujemy.
Ogromnie dziękujemy też za cegiełkę finansową naszemu Senior Journalist @xHamster.

13.05.2024
Junior Reporter @worsaac zostaje wcielony do korpusu Academy Keeper na okres dwóch próbnych akademii!
Senior Pressman @Noobcio zostaje wcielony do korpusu Academy Keeper na okres dwóch próbnych akademii!
Junior Pressman @oliwierbluza1 zostaje wcielony do korpusu Academy Keeper na okres dwóch próbnych akademii!
Senior Journalist @xHamster przechodzi pozytywnie swój okres próbny w korpusie Academy Keeper!

23.05.2024
Senior Journalist @xHamster dobrowolnie zrzeka się z rangi, tym samym dołącza do grona Supervisory Staff na rangę Supervisor. Tym samym jest objęty 2-miesięcznym okresem próbnym.

Blood Fight
31.05.2024
Asystent @rizzgod zostaje awansowany na rangę Menadżera.

Tym samym wstępuje on do grona zarządu. Życzę dalszych awansów oraz owocnej współpracy w zarządzie biznesu.

DIMFnYY.png

W@WAF3L | S@s3tuum

WWitam, z tej strony Junior Pressman @WAF3L, z Redakcji Prasowej Project News, czy chciałbyś mi odpowiedzieć na kilka pytań?
S: Witam, z chęcią odpowiem.

WOkej, super to na początek opowiedz coś o sobie.
S: Jestem Patryk, w tym roku kończę 24 lata. Pochodzę z Trójmiasta, na co dzień pracuję jako dostawca części samochodowych, co za niedługo planuje zmienić, natomiast w wolnych chwilach lubię sobie pograć na komputerze.

WNa serwerze grasz od 28 października 2020 roku, czyli jesteś jednym ze starszych graczy na serwerze, mógłbyś nam opowiedzieć, jak trafiłeś na platformę MTA, a zwłaszcza na serwer ProjectRPG?
S: Oczywiście, jeżeli, chodzi o samą platformę MTA to przygodę, zacząłem od 2013 roku, kiedy to na głównej na YouTube'ie wyświetlił mi się filmik z jak na tamte czasy serwerowego giganta, jeśli chodzi o MTA. Jeśli, chodzi o ProjectRPG to ze znajomymi, szukaliśmy jakiegoś serwera, na którym moglibyśmy razem zagrać jak dawniej i nie będzie to "serwer na 5 minut". Tak właśnie w wyszukiwarce serwerów zobaczyliśmy ProjectRPG, na który postanowiliśmy wejść i z perspektywy czasu była to bardzo dobra decyzja.

W: Na serwerze przegrałeś ponad 1200 godzin, jak wspominasz dotychczasową rozgrywkę na serwerze?
S: Bardzo dobrze wspominam ten czas, poznałem wiele osób, z którymi siedziałem długie godziny na discordzie czy też nawet udało się z niektórymi spotkać na żywo.

W: Aktualnie jesteś w organizacji XanaX, gdzie pełnisz funkcje zarządu organizacji, mógłbyś nam opowiedzieć co nieco o niej?
S: Pewnie, w owej organizacji nie byłem od początku w zarządzie, lecz byłem zwykłym członkiem. Siedząc, sobie na służbie we frakcji SATC, poznałem Dev'a, z którym od razu złapałem fajny kontakt i dodał mnie do zamkniętej wtedy jeszcze organizacji. Po pewnym czasie stwierdził, że chciałby ją otworzyć dla wszystkich i przyda mu się pomoc w ogarnięciu paru spraw związanych z nią. Aktualnie w organizacji zajmuję się głównie składkami, więc nie mam za dużo obowiązków.

W: Masz całkiem pokaźny majątek, na ile go wyceniasz i czy jesteś z niego zadowolony?
S: Myślę, że jak na taki staż i tyle godzin jest to dosyć mały majątek. Ciężko mi również go wycenić, lecz jestem zadowolony z tego, co mam.

W: Twoje wymarzone auto na serwerze?
S: Hmm, ciężkie pytanie, ale jakbym, miał wybrać jedno wymarzone auto, byłby to Jester, którego posiadam.

W: Jesteś aktualnie we frakcji San Andreas Transport Corporation, gdzie masz przed ostatnią rangę przed zarządem, czy twoim celem jest piąć się jak najwyżej? Celujesz w zarząd frakcji?
S: Zgadza się, moja obecna ranga wynika z mojego odejścia spowodowanego brakiem czasu przez pracę. Przed odejściem byłem już na maksymalnej randze i planuje do niej wrócić.
Jeśli, chodzi o zarząd frakcji to nie, mam na to parcia, aczkolwiek jeśli, nadarzyłaby się okazja to pewnie bym ją, wykorzystał.

W: Jeśli nie frakcja SATC, to jaka inna?
S: Myślę, że gdyby nie SATC to nie byłbym w żadnej frakcji. Lubię interakcję z graczami, a za odgrywaniem RP nie przepadam, dlatego SATC pasuje mi idealnie.

W: Super, od nie dawna, bo dokładnie od 18 maja jesteś członkiem Administracji serwera, jaka była twoja pierwsza reakcja na wyniki, i ile razy próbowałeś swoich sił w rekrutacji?
S: Gdy, zobaczyłem wyniki to nawet nie, zauważyłem swojego nicku haha. Dopiero po tym, jak osoby z SATC, gratulowały mi dostania się na to stanowisko, przyjrzałem się bardziej i szczerze, mówiąc, byłem w szoku, że się udało. Była to moja, podajże 5 próba w rekrutacji na Supportera.

W: Oczywiście gratuluję i życzę wielu sukcesów we frakcji, jak i w Administracji, na koniec czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
S: Dziękuje, chciałbym pozdrowić moje kochane złotówki, czyli oczywiście frakcję SATC, całą Administrację oraz organizację XanaX.

W: Pozdrawiamy serdecznie, a Tobie @s3tuum dziękuje za wywiad!
S: Dzięki również, miłego!

TALgGKB.png

03.05.2024
- Wprowadzono nowy system posiadłości
Aktualizacja urodzinowa, więcej szczegółów w dedykowanym temacie.

04.05.2024

- Wprowadzono nowy, odświeżony system mechanika. 
Kilka z najważniejszych zmian:

• Odświeżono interfejs, tak aby był zgodny z naszymi obecnymi standardami.

• Dodano możliwość wyboru sposobu płatności pomiędzy gotówką/kartą.
• Podzielono interfejs na dwie kategorie:
• Szybka naprawa - wyświetla podsumowanie kosztu oraz czasu
naprawy całego pojazdu, wraz z podręcznym przyciskiem szybkiej naprawy/
• Naprawa wybranych części - wyświetla interfejs z listą uszkodzonych części oraz możliwością wybrania tych, które mają zostać naprawione.

• Odświeżono wygląd ekranów przed wjazdem.
• Zbalansowano ilość czasu wymaganą do naprawy poszczególnych części.
• Zbalansowano koszt naprawy względem wartości oraz zużycia pojazdu
(w skrócie - tanie pojazdy będą teraz tańsze w utrzymaniu,
analogicznie pojazdy z wyższej półki będą nieco droższe)
(zmiany zostały wprowadzone do wybranych modeli aut)

• Zmniejszono ilość punktów naprawy, które daje użycie naprawki.

• Przygotowano system pod nadchodzące nowe typy pojazdów.
• Przy okazji skrypt został zoptymalizowany i powinien zużywać teraz o wiele mniej zasobów u graczy jak i na serwerze.

mechanik.gif

05.05.2024

- Wprowadzono nowy, odświeżony system stacji paliw.

Kilka z najważniejszych zmian:
• Odświeżono interfejs, tak aby był zgodny z naszymi obecnymi standardami.

• Dodano możliwość wyboru sposobu płatności pomiędzy gotówką/kartą.
• Dodano system ilości paliwa na każdej stacji paliw, rozważamy wprowadzenie w przyszłości
pracy/aktywności/biznesu, który będzie uzupełniał paliwo na stacjach.
• Obniżono ceny paliw: Pb98, Diesel.
• Od teraz w przypadku pojazdów benzynowych, domyślnie wybrane jest paliwo Pb98.
• Dodano możliwość zablokowania pistoletu, tak aby umilić dłuższe procesy tankowania.
• Przygotowano system pod nadchodzące nowe typy pojazdów.
• Przy okazji skrypt został zoptymalizowany i powinien zużywać teraz o wiele mniej zasobów u graczy jak i na serwerze.

sp1.gif

- Paliwo LPG otrzymało na stacjach indywidualne miejsce oraz model dystrybutora.

sp2.gif

- Wygląd banerów z cenami paliw na stacjach został odświeżony.

sp3.gif

- Wprowadzono nowy typ pojazdów (Helikoptery) do obiegu.

Więcej informacji na temat ich działania znajdziecie w dedykowanym temacie

- Licznik w pojazdach lotniczych został przystosowany do wyświetlania motogodzin, stanu paliwa oraz przeglądu.
- Na lotniskach pojawiły się dystrybutory z paliwem lotniczym JET A-1.
- Na lotniskach pojawiły się stacje naprawcze dla pojazdów lotniczych.
- Na lotniskach otwarte zostały wieże kontroli lotów.
- Dodano nowy chat dla pilotów pojazdów lotniczych oraz ich kontrolerów (/atc).

10.05.2024
- Biznes Project News otrzymał nowy model bazy znajdującej się w San Fierro, Missionary Hill:
(Autor modelu@Reiji_Sakamaki)

news.gif

- Frakcja SAMD otrzymała nowy model bazy podjednostki CSR w Red County:
(Autor modelu@Reiji_Sakamaki)

csr.gif

- Frakcja SAMD otrzymała nowe malowania poszczególnych aut:

samdliveries.gif

26.05.2024
- Ważność przeglądu po badaniu technicznym została wydłużona z 1 do 3 miesięcy.
- Dodano możliwość wyboru rodzaju mapy (F11/M) w ustawieniach pod F5.
Na ten moment dostępne są następujące rodzaje map:
• Standardowa
• Dzielnice
• KRD
• Dzielnice + KRD

31.05.2024

- Prace budowlane na moście łączącym Blueberry z Autostradą zostały zakończone, tym samym model mostu został odświeżony.

most.gif

- Pojazd Emperor otrzymał odświeżony wygląd:
(Autor modelu@Kolec)

Spoiler

stock.gif.530229ad63d190b040fd7f10bb464b83.gif

- Pojazd Emperor otrzymał nowe warianty:

Spoiler

extra.gif.e2ef09cfd10c41057485e0ae44e356ab.gif

- Pojazd Emperor otrzymał nowe bodykity:

Emperor Zacoe - dostępny od 20 poziomu Rajdowca (40,000$)

Spoiler

body1.gif.7a4c4bf80dd0afb451ee1f81b1b1466d.gif

Emperor KA-7 Aero - dostępny od 22 poziomu Rajdowca (45,000$)

Spoiler

body2.gif.60fc34e9f9cabf342009af98471d66fb.gif

Emperor KA-7 - dostępny od 24 poziomu Rajdowca (50,000$)

Spoiler

body3.gif.87b8136284562ecbf279d2044d676422.gif

Emperor Kouki - dostępny od 28 poziomu Rajdowca (60,000$)

Spoiler

body3.gif

Pojazd Greenwood otrzymał odświeżony wygląd:
(Autor modelu@Kolec)

Spoiler

green.gif

gYqyf0I.png

W tym miesiącu, na nasz celownik wzięliśmy gracza @Gr4nd
Kacper, bo tak ma na imię osoba przeze mnie opisywana, ma 20 lat. Kacper przez ostatnie 7 lat mieszka w Anglii i uczęszcza tam, na uniwersytet studiując Programowanie Gier Komputerowych.
W wolnym czasie lubi pograć sobie na komputerze. Na serwerze możemy go spotkać, jako Kierowca w San Andreas Transport Corporation. Kacper poza grą w MTA lubi pograć w symulatory wyścigowe takie jak Assetto Corsa i F1 23, również gra w ETS2 i CS2. Na serwer
ProjectRPG trafił pod koniec 2023 roku, gdy inne serwery mu się znudziły oraz zauważył, że opinie graczy nie są brane pod uwagę przez administrację. Od tego czasu regularnie gra na ProjectRPG. Kacper na serwerze ma przegrane około 280 godzin. Przez ten czas w większości spędzał czas na serwerze na pracach dorywczych, dopóki nie dostał się do SATC i niedawno zdał egzamin. Po drogach San Andreas oprócz jeżdżenia taksówką jeździ Bulletem.

UXaOn62.png

uEqWAQh.png

skNZP9Q.png

8eybfgF.png

Realizacja: Reporter @worsaac
1. miejsca plebiscytu: Director @Rafaal
Zmiany w administracji: Senior Pressman @oliwierbluza1
Wywiad z członkiem ekipy:  Senior Pressman @WAF3L
Serwerowe aktualizacje: Senior Pressman @WAF3L
Ważniejsze zmiany we frakcjach/biznesach: Junior Journalist @-dzusia-
Sylwetka gracza: Pressman @helly

Edytowane przez xHamster
  • Super 11

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.