Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z nowymi rekrutami redakcji - Kwiecień 2024

oliwierbluza1

Rekomendowane odpowiedzi

lFYv8ls.png

mSu4qkK.png

Witajcie! Z tej strony Junior Pressman  @oliwierbluza1 z Redakcji Project News! W tym artykule przedstawię wam pokrótce nowych członków naszej redakcji. Do biznesu zostało przyjętych 10 osób, przy czym 6 osób stało się nowymi, pełnoprawnymi członkami biznesu. Zapraszam do czytania!

34yiMrE.png

Na początku warto wspomnieć, że artykuł ten jest bardzo opóźniony z powodu pewnych komplikacji, oraz faktu, że zwykle ciężko jest się dogadać jednocześnie z 8 osobami. W artykule wywiadu udzieliły jedynie osoby, które przybyły na spotkanie organizacyjne w 1 terminie. Są to: @SmieszQ_ (wydalony), Trainee @KimentoS., @ActimelBlack(wydalony), Pressman @czarny_czesiuJunior Pressman  @WAF3L, Senior Pressman @Noobcio, Pressman @hefe oraz niestety już były Academy Keeper @Kanashimo.. Na pierwszy rzut oka jedyne, czym się oni różnią, to rangi, aczkolwiek w tym artykule dowiecie się, jak wiele różni tych tworzących jedną społeczność Project News. Już bez zbędnego przedłużania, zapraszam do pierwszego wywiadu.

BoCYJMw.png

DvAPC8y.png

O: @oliwierbluza1 | S: @SmieszQ_

O: Witam z tej strony Junior Pressman @oliwierbluza1 z Redakcji Project News! Czy chciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań?
S: Oczywiście, że tak!

O: Świetnie. Na początek opowiedz coś o sobie.
S: No to tak. Mam na imię Jakub mam 16 lat interesuje się motoryzacja (głównie drift oraz tuning) oraz jestem graczem ProjektRPG.

O: Co zachęciło cię do dołączenia w szeregi Project News?
S: No ogólnie to miła atmosfera, jak i świetni ludzie.

O: Czym się przemieszczasz po San Andreas? Możesz coś o tym opowiedzieć?
S: No obecnie poruszam się pojazdem virgo. Jest to virgo 1ns, lecz obecnie jest na sprzedaż i poluje na jakiegoś sultana bądź coś w tym stylu.

O: Jak oceniasz swój dotychczasowy pobyt w biznesie?
S: 10/10, ponieważ jest przemiła atmosfera oraz można napotkać śmieszne sytuacje.

O: W takim razie dziękuję Ci za udzielenie wywiadu. Czy chciałbyś z tego miejsca kogoś pozdrowić?
S: Również dziękuję, pozdrawiam cały biznes Projekt News szczególnie @xanny oraz całą organizację CDW.

NqTDZki.png

Z06EFGD.png

O: @oliwierbluza1 | K: @KimentoS.

O: Witam z tej strony Junior Pressman @oliwierbluza1 z Redakcji Project News! Czy chciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań?
K: Oczywiście.

K: Ogólnie to jestem Kacper na serwie znany jako @KimentoS., gram na serwerze od 2 lat. Uczęszczam do Technikum. Mam 17 lat na karku jest mi miło, że mogę tutaj z wami być w biznesie.

O:Co zachęciło cię do dołączenia w szeregi Project News?
K: Ogółem zachęciły mnie pozytywne opinie o waszej redakcji o bardzo fajnej atmosferze i zarządzie.

K: Na co dzień przemieszczam się pojazdem marki Feltzer, którego zakupiłem dość niedawno, na razie się sprawdza.

K: Na razie mam pozytywne odczucia i mam nadzieję, że będę miał do końca mojego pobytu tutaj.

O: W takim razie dziękuję Ci za udzielenie wywiadu. Czy chciałbyś z tego miejsca kogoś pozdrowić?
K: Tak, zarząd oraz całą redakcję, @Dominikos oraz  @.Radomir.

NqTDZki.png

k1syIbt.png

O: @oliwierbluza1 | A: @ActimelBlack

A: Cześć, jasne mógłbym Ci odpowiedzieć na kilka pytań.

A: Witam wszystkich, jestem @ActimelBlack, gram na serwerze od 2021 roku z małą przerwą i niedawno dołączyłem do Project News. Moimi zainteresowaniami są sporty w dużym stopniu takie jak koszykówka, siatkówka oraz piłka nożna. Jestem w porządku gościem, z którym można na każdy temat porozmawiać.

A: Jestem osobą, która lubi pisać długie wypowiedzi na dane tematy i jest to moją mocną stroną. Na dołączenie do Project News zachęciło mnie to, że bardzo mi się podoba działanie osób pełnoprawnych na serwerze. Począwszy od wywiadów, przez ogłoszenia i historie autorstwa członków Project News. Stwierdziłem, że chciałbym spróbować sił w szeregach Project News, ponieważ czuje, że to jest biznes, w którym odnajdę się bardzo dobrze.

A: Na co dzień przemieszczam się własnym admiralem, jest on dopiero początkiem projektu, który mam zamiar zrobić, ale to jak uzbieram potrzebne fundusze. Jest on moim oczkiem w głowie i wzoruje ten projekt na mercedesie w123, który jest jednym z moich ulubionych aut w naszej rzeczywistości.

A: Osobiście nie mam jakiegoś zdania na swój temat, ale myślę, że osoby z biznesu mnie polubiły. Wprowadziłem trochę śmiechu w akademii Project News, ale też za bardzo się nie udzielam w różnych kwestiach. Podsumowując, uważam, że mój pobyt w biznesie Project News jest jak najbardziej na plus dla redakcji.

A: Oczywiście, dziękuje Ci również za przeprowadzony wywiad, oraz pozdrawiam cała redakcje Project News, oraz graczy ProjectRPG takich jak @Radomen, @Lewan* oraz @Lucyfer.
NqTDZki.png

qHjIubD.png

O: @oliwierbluza1 | CC: @czarny_czesiu

CC: Oczywiście, że tak.

CC: Witam, nazywam się Oskar, pochodzę z Kielc z Woj. Świętokrzyskiego. Moimi zainteresowaniami są komputery oraz jazda na rowerach enduro. Na co dzień jestem graczem serwera ProjectRPG i niedawno udało mi się dołączyć do biznesu Project News.

CC: Do dołączenia do biznesu Project News zachęciło mnie urozmaicenie sobie rozrywki na serwerze oraz chęć pisania wywiadów z różnymi graczami.

CC: Na co dzień przemieszczam się moją ZR-350 Amemiya FT bez baku, lecz w swojej kolekcji posiadam inne autka typu: Fortune 240sx, faggio, Flash EF, elegant czy stratum, którymi też czasami przemierzam ulice San Andreas.

CC: Nie mogę jakoś dokładnie ocenić swojego pobytu w biznesie, bo byłem zaledwie na jednym spotkaniu organizacyjnym, lecz na razie atmosfera tutaj bardzo mi się podoba.

CC: Chciałbym pozdrowić  @Nerwanek1@GBS!@WAF3L@SmieszQ_@mech oraz całą frakcję SAMD

NqTDZki.png

JvlXhuS.png

O: @oliwierbluza1 | W: @WAF3L

O: Witam z tej strony  Junior Pressman @oliwierbluza1 z Redakcji Project News! Czy chciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań?
W: Hej, jasne czemu nie!

W: Więc tak, cześć jestem Denis, mam 18 lat i pochodzę z małej miejscowości położonej w województwie zachodnio-pomorskim, na co dzień gram w piłkę nożną, oraz sporadycznie pogrywam sobie w MTA, Wota czy Taerna. Poza tym interesuję się siatkówką, służbami mundurowymi czy też czytaniem różnych artykułów o tematyce kryminalnej.

W: Co mnie zachęciło? Cóż tak jak wspomniałem, lubię czytać różne artykuły o różnej tematyce, nawet sam próbuje swoich sił, pisząc artykuły na grupach strycie piłkarskich, na temat różnych zawodników czy ciekawostek ze świata piłki.

W: A po San Andreas przemieszczam się moim Bulletem, niestety nie jest on TFT, lecz dużo nie brakuje i na pewno w przyszłości, będę chciał zrobić go TFT !

W: Jak dotychczas podoba mi się i mam nadzieje, że zostanę tutaj na dłużej.

W: Również dziękuje za możliwość udzielenia Ci wywiadu, oczywiście pozdrawiam mojego kolegę @AmzeK, który wprowadził mnie na ten serwer, pozdrawiam również moich serdecznych kolegów, czyli: @czarny_czesiu, @Nerwanek1, @GBS!, @igosiekx, @Dominikos, @Amiegos, @TheStreetWear i @tadi420, jeśli o kimś zapomniałem, to przepraszam o i chciałbym pozdrowić wszystkie frakcje na serwerze!
NqTDZki.png

SHDnD2C.png

O: @oliwierbluza1 | N: @Noobcio

N: Jasne, myślę, że to pewnego rodzaju zaszczyt gościć w wywiadzie tej redakcji.

N: Na serwer ProjectRPG dołączyłem zaledwie 4 dni temu, gdzie dopiero zaczynam rozgrywkę i postanowiłem dołączyć do biznesu Project News. Wcześniej spędziłem naprawdę wiele godzin na stanowiskach Police, czy też Sheriff Department - na innym serwerze, gdzie równie ciekawie spędzało mi się czas poza służbą, szczególnie na wydziały, które stawiały na prasę publiczną, natomiast moje odejście spowodował rozpad ostatnio wspomnianej frakcji, czyli Sheriff Department. Oczywiście po części jest mi szkoda, szczególnie że właśnie taki rodzaj rozgrywki mógł przynieść spory rozgłos serwerowi, który jako jeden z niewielu postawił na taką frakcję, niestety potencjał nie został wyczerpany, a ja opuściłem serwer wraz z resztą zarządu.

N: Wspomniana wcześniej prasa publiczna - Media Relations Division, którą chętnie prowadziłem, a także napędzałem innych, by tego spróbowali, bo jest to świetna sprawa, szczególnie dla obywateli, którzy mogą zobaczyć, jak "od A do Z" przebiegają akcję właśnie takich Departamentów.

N: Aktualnie nie posiadam prywatnego pojazdu, dlatego też pożyczyłem pojazd, co ciekawe właśnie od członka zarządu Project News - xanny'ego, jest to Sultan w sedanie, który naprawdę fajnie się rozpędza. Z racji początku mojej rozgrywki, korzystam z LPG, by znacznie pomniejszyć moje wydatki, gdyż aktualnie każdy grosz się dla mnie liczy.

N: Biznes Project News wydaje mi się bardzo ciekawy, szczególnie że liczy się tutaj interakcja z graczami, czy też uczestnictwo i branie udziału w najważniejszych wydarzeniach serwera. Sama atmosfera tutaj bardzo mi sprzyja i myślę, że trochę pobędę tutaj, o ile oczywiście zdam egzamin...

N: Myślę, że mogę pozdrowić 2 osoby, z którymi rozpocząłem rozgrywkę tutaj - @Jankos, który tak jak ja poszedł do Project News, a także @eniek., z którym codziennie pogrywam, czy to na pracach dorywczych, czy to chociażby rozmawiamy o serwerze.

O: W takim razie pozdrawiamy @Jankos i @eniek., a tobie dziękuję za twój poświęcony czas.
N: To ja dziękuję, za świetnie poprowadzony wywiad.

NqTDZki.png

rNplk0d.png

O: @oliwierbluza1 | H: @hefe

H: Cześć! Pewnie, że tak.

H: Mam na imię Bartłomiej i interesuję się wszelaką mechaniką, uczę się w zawodzie mechanik operator pojazdów i maszyn rolniczych.

H: Do dołączenia do Project News zachęciło mnie poznanie tego biznesu i chęć spróbowania się jako dziennikarz!

H: Po drogach San Andreas na co dzień poruszam się autkami organizacji i na najbliższy czas nie planuje mieć czegoś swojego na stałe!

H: Nie jest on jak na razie za długi, ale oceniam bardzo dobrze. Świetna zgrana ekipa!

H: Oczywiście chciałbym pozdrowić cały zarząd Project News, jak i kolegów z akademii.

NqTDZki.png

Została nam ostatnia osoba -  Academy Keeper @Kanashimo., z którym przeprowadziłem nieco dłuższą wymianę zdań.

35pN0mC.png

O: @oliwierbluza1 | AK: @Kanashimo.

O: Witam z tej strony  Junior Pressman @oliwierbluza1 z Redakcji Project News! Czy mógłbym Ci zadać kilka pytań?
AK: Oczywiście, że tak! Słucham z niecierpliwością!

O: To na sam początek opowiedz coś o sobie.
AK: Cześć, jestem Franek, bardziej znany pod pseudonimem @Kanashimo., mieszkam pod woj. łódzkim. Interesuję się informatyką i programowaniem. W Redakcji Project News jestem od września 2023 roku. Aktualnie pełnię wymarzoną funkcję szkoleniowca w redakcji, więc tak naprawdę nic więcej mi nie potrzeba. No, chyba że pojawi się opcja dołączenia do zarządu Project News, wtedy z chęcią przyjmę takową rolę. Dodatkowo jestem w zarządzie organizacji Dark Moon. W przyszłym czasie chcę powrócić do SARY lub dołączyć do jakiejś nowej frakcji np. SAFD.

AK: Do Project News trafiłem "przypadkiem", dokładniej to redakcja organizowała konkurs, w którym chciałem wziąć udział, jednak potem stwierdziłem, że jednak nie chce brać udziału w tym konkursie. Sam konkurs promował rekrutacje, wiec kliknąłem link i w sumie stwierdziłem, że może być to dość fajna odskocznia od typowych zajęć na serwerze.

O: Jak kształtowała się twoja kariera w redakcji?
AK: Na początku byłem jak każdy inny redaktor, pisałem artykuły, wywiady, uczestniczyłem w różnych serwerowych eventach itp. W grudniu 2023 została ogłoszona wewnętrzna rekrutacja na szkoleniowca, w której brałem udział. Oczywiście jak można zauważyć, dostałem się i w tym momencie szkole przyszłych redaktorów.

O: Jakie wspólne cechy nowych redaktorów zauważyłeś podczas opieki nad akademią?
AK: Ta akademia jest dużo bardziej komunikatywna niż inne, oczywiście głównie to przez fakt, że wprowadziliśmy nowy system szkoleń oraz próbujemy się bardziej integrować niż wcześniej.

O: Wolisz uczyć rekrutów z doświadczeniem czy całkowicie nowych w tej branży?
AK: Szczerze, to zazwyczaj nie widać różnicy, nasze materiały są bardzo przyjazne i proste do zrozumienia.

O: Czy uważasz, że eventy prowadzone przez zarząd mają sens?
AK: Jak najbardziej, wszelkie metody integracji oraz wydarzenia są według mnie bardzo fajną odskocznią. Szczególnie mówiąc o tej akademii, w której na samym początku zorganizowaliśmy wydarzenie, w którym graliśmy w różne gry przeglądarkowe z nowa akademia.

O: Czy planujesz starać się o dołączenie do zarządu biznesu?
AK: Planować mogę sobie w nieskończoność, ale to opiekuni oraz aktualny zarząd o tym decydują, gdyby pojawiła się taka opcja, to jak najbardziej bym się na nią zdecydował, jest to jedno z moich redakcyjnych marzeń wiec, póki będę w biznesie, będę do niego dążyć.

O: Zastanawiałeś się kiedyś nad zostaniem supporterem?
AK: Tak, na ten moment pisałem podanie 3 razy i nie zamierzam się poddawać, osobiście sądzę, że na stanowisku supportera poradziłbym sobie bardzo dobrze, mam mało kar a dodatkowo jestem bardzo przyjazną osobą.

O: Jakie rady dałbyś każdemu, kto planuje dołączenie do redakcji?
AK: W redakcji nie zwracamy uwagi na wiek, charakter i zainteresowania. Jeśli ktoś jest chętny, to zawsze go przyjmiemy. A jeśli chodzi o egzaminy, to nie ma co się martwić, ponieważ są bardzo proste!

O: Czym przemieszczasz się po ulicach San Andreas?
AK: Aktualnie po ulicach stanu San Andreas przemieszczam się Blistą Compat, czyli moim nowym nabytkiem z wymiany.

O: Czy uważasz, że handel pojazdami w celu zarobku jest dobrą i zyskowną alternatywą?
AK: Osobiście nie lubię prac dorywczych na serwerze, dlatego handel jest idealny, pomijając według mnie ciekawsze frakcje. Jeśli mowa o zyskach to handel pojazdami jest na pewno dobra metoda na wzbogacenie się.

O: Jakie największe plusy widzisz w pracy we frakcjach?
AK: We frakcjach lubię to, że odgrywa się w nich roleplay. Dodatkowo podczas służby można pracować z innymi członkami frakcji albo np. ze znajomymi.

O: Czy uważasz, że normy tygodniowe we frakcjach są odpowiednie?
AK: Osobiście sądze, że tak, ale chętnie zobaczyłbym opcje „odkładania godzin”. Dla przykładu norma to 5 godzin, ale w danym tygodniu zrobiłem 4 godziny więc w następnym mam opcje wykonać 6 godzin bez minusów.

O: Na jaką kwotę oceniasz swój majątek?
AK: Swój majątek oceniam na około 600k.

O: Dobrze w takim razie dziękuję Ci za udzielenie wywiadu, czy z tego miejsca chciałbyś kogoś pozdrowić?
AK: Dziękuje za wywiad, chciałbym pozdrowić @xanny, @Burzkaa*dm, @Rafskyy, @Leokadia, @xHamster oraz całą redakcje Project News, oczywiście nie zapominając o tobie!
O: W takim razie ciebie również pozdrawiam i do usłyszenia następnym razem!

AUVKk2o.png

5cBoIED.png

NqTDZki.png

Na zakończenie chciałbym podziękować wam, czytelnikom za uwagę i zaprosić was do zapoznania się z pierwszą i najnowszą sondą uliczną autorstwa @xanny. Chciałbym również podziękować członkowi zarządu, który będzie sprawdzał i wyceniał ten artykuł, ponieważ jest to najdłuższy artykuł, jaki napisałem oraz najprawdopodobniej jeden z najdłuższych kiedykolwiek napisanych artykułów. Zawiera on ponad 13 tysięcy znaków (nie licząc spacji) i jest moim dotychczasowym największym osiągnięciem w redakcji. Oczywiście napisanie go byłoby niemożliwe bez najnowszych członków Project News, którym również bardzo dziękuję za pomoc i zaangażowanie. A was czytelnicy zapraszam do dyskusji w komentarzach oraz zaproponowania, kogo następnego zaprosić do studia. Życzę wam wszystkim miłego dnia!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News:

996770148_JuniorPressmanProjectNews_webp.8f1cf0bc79a68d28b12f79c4896da69ertNDgik.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.