Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Bolesny

Baleron

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Niko990
Nick oskarżonego: @Bolesny
Powód skargi: 0 reakcji na wysłanego przezemnie raporta
Data zdarzenia: 08.05.2024 22-23 godzina
Dowody:  W opisie sytuacji zamieściłem najważniejsze logi.
Opis sytuacji: Podczas rozgrywki na strefie DM, gracz Moon. sprowokował mnie po zabiciu pisząc "ez".
[2024-05-08 22:31:53] [Output] : ⓠUmarłeś w strefie DM! Straciłeś 3.14$
[2024-05-08 22:31:54] [Output] : (32) Moon.: ez
[2024-05-08 22:31:57] [Output] : ⓠOpuściłeś strefę DM!

Wysłałem raporta o następującej treści:
"report Moon. (32) Moon.: ez ⓠOpuściłeś strefę DM! | prowokacje po zabiciu "
[2024-05-08 22:32:31] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Moon. zostało wysłane!

Supporter Bolesny przyjął go po 2 minutach
[2024-05-08 22:34:20] [Output] : ✔ Supporter Bolesny przyjął twoje zgłoszenie!

Niestety supporter nie podjął żadnych czynności wobec tego gracza, po jakimś czasie zapytałem na DC dlaczego nie zrobił nic. Twierdził, że bez dowodów np nagrania nie może ukarać gracza. Uważam że logi są wystarczającym dowodem aby zastosować warna lub mute. Również nie wiem dlaczego raport został przyjęty jeżeli "nie było w nim wystarczająco dowodów".

Witam serdecznie.

Był raport o treści "(32) Moon.: ez ⓘ Opuściłeś strefę DM! | prowokacje po zabiciu ". Kiedy przyjąłem raport(a minęły 2 minuty jak napisałeś) gracz nic nie pisał wiec sprawdziłem logi. Faktycznie w logach jest jak pisał "ez", ale nie było nic więcej do momentu napisania raporta. Słowo "ez" faktycznie może być prowokujące w niektórych momentach, ale ja uznałem że bez kontekstu sprawy nie ukaram gracza. Gdyby to było przekleństwo, albo słowo obraźliwe to ukarałbym od razu, a  tak to nie dałeś mi żadnego dowodu "np ss", albo krótkiego filmiku jak zginąłeś i na którym byłoby widać całą sytuacje.

Dla ciebie sprawa może jest prosta, ale dla mnie nie. Nie raz gracze po dostaniu kary chcą wiedzieć za co dostali kare i na siłę próbują się wybronić. A co jak jego tłumaczenie będzie, że to pisał do kolegi? I co ja mu napisze, że ukarałem bo gracz mi tak napisał? Ja po prostu chce widzieć za co karam i tyle(oczywiście jak wspomniałem wyżej za słowa wulgarne/obraźliwe wystarczą logi). Tyle ode mnie.

4 godziny temu, Bolesny napisał:

Witam serdecznie.

Był raport o treści "(32) Moon.: ez ⓘ Opuściłeś strefę DM! | prowokacje po zabiciu ". Kiedy przyjąłem raport(a minęły 2 minuty jak napisałeś) gracz nic nie pisał wiec sprawdziłem logi. Faktycznie w logach jest jak pisał "ez", ale nie było nic więcej do momentu napisania raporta. Słowo "ez" faktycznie może być prowokujące w niektórych momentach, ale ja uznałem że bez kontekstu sprawy nie ukaram gracza. Gdyby to było przekleństwo, albo słowo obraźliwe to ukarałbym od razu, a  tak to nie dałeś mi żadnego dowodu "np ss", albo krótkiego filmiku jak zginąłeś i na którym byłoby widać całą sytuacje.

Dla ciebie sprawa może jest prosta, ale dla mnie nie. Nie raz gracze po dostaniu kary chcą wiedzieć za co dostali kare i na siłę próbują się wybronić. A co jak jego tłumaczenie będzie, że to pisał do kolegi? I co ja mu napisze, że ukarałem bo gracz mi tak napisał? Ja po prostu chce widzieć za co karam i tyle(oczywiście jak wspomniałem wyżej za słowa wulgarne/obraźliwe wystarczą logi). Tyle ode mnie.

Cześć, kontekst był bardzo prosty i opisany w raporcie, zarówno ja jak i gracz znajdowaliśmy się na strefie DM co udawadniają logi, prawdopodobnie chwilę po moim zginieciu gracz zebrał moje stracone pieniądze, co jest kolejnym dowodem na to jaki był przebieg sytuacji. Sam dostałem kilka kar i kilkanaście warnów za tego typu sytuacje i jestem przekonany, że jedynymi dowodami były logi. Również godzinę po tym raporcie po raz kolejny wysłałem raporta na tego samego gracza o to samo, został przyjęty i gracz został ukarany warnem. Kiedy administracja przyjmuje raporta oczekuję jakiekolwiek reakcji, a nie tak jak w tej sytuacji, olania sytuacji.

Reakcja byłaby na pewno od razu gdyby padło wulgarne/obraźliwe słowo tak jak pisałem wyżej. Każdy z administracji intepretuje daną sytuacje inaczej. Oczywiście, że są jakieś zasady i tego się trzymamy, ale jednak decyzja należy do nas czy ukaramy i na ile. Tym bardziej, ze nie widziałem w logach żeby poza "ez" pisał coś więcej.

Samo napisanie skrótu "ez" jest dość problematyczne w ocenie i nie dziwię się Supporterowi, że nie zdecydował się ukarać gracza. Jest to sytuacja z tych na granicy, gdzie interpretacja jej może przebiec zupełnie inaczej u różnych osób. Osobiście nie nałożyłbym żadnej kary za taką jedną wiadomość, lecz rozumiem też reakcję Supportera który później ponownie rozpatrywał reporta. Supporter nie zrobił w mojej ocenie nic złego i postąpił prawidłowo, odpowiednio motywując swoje działania w odpowiedzi do skargi. Skargę oddalam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.