Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Leokadia

sateo

Rekomendowane odpowiedzi

Login: sateo
Nick oskarżonego: Leokadia
Powód skargi: Niesłusznie nadanie kary.
Data zdarzenia: 07.05.2024r. 
Dowody:

(14) sateo: KURWO 
ⓘ Zostałeś wyciszony na 6 godzin przez Leokadia z powodem: Brak kultury

image.thumb.png.b689ac1b5603a20a4a2252205ec94912.png
Opis sytuacji: 

Moim zdaniem, nałożona kara w postaci zmutowania mnie na serwerze jest niesłuszna z kilku ważnych powodów.

Po pierwsze, chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że moja ostatnia kara, jaką otrzymałem, miała miejsce 28 lipca, czyli prawie rok temu mianowicie zabrano mi prawko, natomiast kara w postaci zmutowania została nałożona na mnie ponad rok temu, dokładniej 9 lutego czyli ponad rok temu. Od tego czasu nie miałem żadnych incydentów ani kar na serwerze, co można zauważyć w liście kar.

Po drugie, chciałbym zaznaczyć, że słowo, za które otrzymałem karę, było użyte w kontekście emocjonalnym, nie będącym skierowanym w sposób personalny na innego gracza. Wiem, że jako administracja dbacie o zachowanie odpowiedniego poziomu kultury i szanuję to podejście. Jednakże, warto zauważyć, że inni gracze, którzy używają podobnych słów, otrzymują zwykle ostrzeżenia, szczególnie jeśli nie mieli wcześniej żadnych kar czy ostrzeżeń, co było także moim przypadku.

Po trzecie, czas trwania nałożonej kary jest nieproporcjonalny do popełnionego wykroczenia. Zmutowanie na 6 godzin wydaje się być nadmiernie surową karą, szczególnie biorąc pod uwagę moje dotychczasowe zachowanie na serwerze oraz fakt, że nie otrzymałem wcześniej ostrzeżeń ani kar za podobne incydenty.

Dziękuję za poświęcenie czasu na rozpatrzenie mojej skargi.

08.05

Chciałbym jeszcze dodać, że uważam, że kara jest po prostu bez sensu, zwłaszcza gdy staram się zachować bezkarnie przez prawie rok, a teraz za jedno słowo, bez wcześniejszego ostrzeżenia, od razu otrzymuję karę. Takie działanie może zniechęcać do gry na tym serwerze nie tylko mnie, ale wiele osób, przez takie osoby w administracji. Z góry, dziękuję za wyrozumiałość.

Witam. 

15 godzin temu, sateo napisał:

Moim zdaniem, nałożona kara w postaci zmutowania mnie na serwerze jest niesłuszna z kilku ważnych powodów.

Po pierwsze, chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że moja ostatnia kara, jaką otrzymałem, miała miejsce 28 lipca, czyli prawie rok temu mianowicie zabrano mi prawko, natomiast kara w postaci zmutowania została nałożona na mnie ponad rok temu, dokładniej 9 lutego czyli ponad rok temu. Od tego czasu nie miałem żadnych incydentów ani kar na serwerze, co można zauważyć w liście kar.

Po pierwsze, tak zgadzam się, że Twoja ostatnia kara miała miejsce prawie rok temu, kare otrzymałeś od razu, ponieważ po sprawdzeniu twojej listy kar miałeś wcześniej ostrzeżenie, co do kary, nie miałam obowiązku nadawania Ci najpierw ostrzeżenia, ponieważ to co napisałeś nie wymagało tego wcześniej i mogłam nadać Ci od razu kare, która była jak najbardziej adekwatna do tego co zrobiłeś. 

16 godzin temu, sateo napisał:

Po drugie, chciałbym zaznaczyć, że słowo, za które otrzymałem karę, było użyte w kontekście emocjonalnym, nie będącym skierowanym w sposób personalny na innego gracza. Wiem, że jako administracja dbacie o zachowanie odpowiedniego poziomu kultury i szanuję to podejście. Jednakże, warto zauważyć, że inni gracze, którzy używają podobnych słów, otrzymują zwykle ostrzeżenia, szczególnie jeśli nie mieli wcześniej żadnych kar czy ostrzeżeń, co było także moim przypadku.

Po drugie, te słowo według mnie było jak najbardziej brakiem kultury wobec innych. Raczej za takie słowo co ty napisałeś, nie musimy dawać od razu ostrzeżenia, bo kara zmutowania na te 6 godzin jest jak najbardziej słuszna.

16 godzin temu, sateo napisał:

Po trzecie, czas trwania nałożonej kary jest nieproporcjonalny do popełnionego wykroczenia. Zmutowanie na 6 godzin wydaje się być nadmiernie surową karą, szczególnie biorąc pod uwagę moje dotychczasowe zachowanie na serwerze oraz fakt, że nie otrzymałem wcześniej ostrzeżeń ani kar za podobne incydenty.

Dziękuję za poświęcenie czasu na rozpatrzenie mojej skargi.

08.05

Chciałbym jeszcze dodać, że uważam, że kara jest po prostu bez sensu, zwłaszcza gdy staram się zachować bezkarnie przez prawie rok, a teraz za jedno słowo, bez wcześniejszego ostrzeżenia, od razu otrzymuję karę. Takie działanie może zniechęcać do gry na tym serwerze nie tylko mnie, ale wiele osób, przez takie osoby w administracji. Z góry, dziękuję za wyrozumiałość.

Po trzecie kara nie była nadmiernie surową karą, 6 godzin kary, które otrzymałeś było jak najbardziej adekwatne do tego co wyczyniłeś w tamtym momencie. Kara nie jest bez sensu, kara jest jak najbardziej słuszna. Żadne działanie nie zniechęca graczy do gry, po prostu trzeba zachować choć trochę kultury na tym serwerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.