Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Problem ze spadkami FPS

jobless.cm

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Czy ktoś jest mi w stanie pomóc z fps spike'ami w MTA? Pojawiły się kilka dni temu, i do tej pory nie uporałem się z tym problemem. Na przestrzeni tego czasu próbowałem wielu rozwiązań sięgających postawienia gta:sa na nowo razem z MTA/nigtly, i dalej nic. Problem ustępował jedynie się za pierwszym wejściem na prpg, kolejne skutkowało tym co w załączonym klipie. Utrudnia to grę szczególnie podczas prowadzenia pojazdu, w momencie naciśnięcia zamierzonego przycisku np. włączenia tempomatu w odpowiednim momencie, gdy występuje spadek, ten się nie aktywuje, bądź pojazd przy naciśnięciu skrętu nie skręci, co czasami powoduje rozbicie się o element otoczenia w okolicy. Będę wdzięczny za jakieś sensowne porady. 

Probowałeś ustawić najwyższy priorytet GTA i MTA przez menadżer zadań? Ustaw sobie tryb pełnoekranowy jak nie masz i wyczyść sobie foldery temp oraz %temp% przez kliknięcie WIN+R, mozesz tez folder prefetch. Ustaw sobie Najwyzsza wydajnośc Windowsa przez konsole w Windowsie, w necie masz poradniki na to. Zobacz też temperatury podzespołów bo to też może być przyczyna.

4 godziny temu, yrsh. napisał:

masz najnowsze sterowniki?

Tak, zawsze są aktualizowane na bieżąco

9 godzin temu, YoungLeWy napisał:

Probowałeś ustawić najwyższy priorytet GTA i MTA przez menadżer zadań? Ustaw sobie tryb pełnoekranowy jak nie masz i wyczyść sobie foldery temp oraz %temp% przez kliknięcie WIN+R, mozesz tez folder prefetch. Ustaw sobie Najwyzsza wydajnośc Windowsa przez konsole w Windowsie, w necie masz poradniki na to. Zobacz też temperatury podzespołów bo to też może być przyczyna.

Uruchomienie gry w trybie pełnoekranowym to było pierwsze co zaproponowali na forum mta, jednak dalej było to samo, najwyższy priorytet też nie przyniósł żadnego efektu, jednak dalsze kroki nieco to naprostowały. Wygląda na to, że tymczasowo, bądź na stałe, pomogły pozbyć się tego co przedstawiłem wyżej. Postawiłem po raz kolejny MTA na nowo, razem z gta:sa, ale przy okazji wyczyściłem foldery, o których wspomniałeś. W ramach upewnienia się wykonałem 10 restartów gry, dwa komputera, i póki co objawów nawracania się problemów nie ma - dobrze świadczy, wcześniej pojawiały się niemalże od razu. Dzięki śliczne za pomoc, w zasadzie najbardziej przydatne z pozostałych rozwiązań, o których czytałem. 

Do zamknięcia.

40 minut temu, jobless.cm napisał:

Tak, zawsze są aktualizowane na bieżąco

Uruchomienie gry w trybie pełnoekranowym to było pierwsze co zaproponowali na forum mta, jednak dalej było to samo, najwyższy priorytet też nie przyniósł żadnego efektu, jednak dalsze kroki nieco to naprostowały. Wygląda na to, że tymczasowo, bądź na stałe, pomogły pozbyć się tego co przedstawiłem wyżej. Postawiłem po raz kolejny MTA na nowo, razem z gta:sa, ale przy okazji wyczyściłem foldery, o których wspomniałeś. W ramach upewnienia się wykonałem 10 restartów gry, dwa komputera, i póki co objawów nawracania się problemów nie ma - dobrze świadczy, wcześniej pojawiały się niemalże od razu. Dzięki śliczne za pomoc, w zasadzie najbardziej przydatne z pozostałych rozwiązań, o których czytałem. 

Do zamknięcia.

Służę pomocą 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.