Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z graczem DarXe

igosiekx

Rekomendowane odpowiedzi

5GAYkKN.png

34yiMrE.png

Cześć wszystkim! Z tej strony Junior Pressman @igosiekx. Chciałbym zaprosić was do krótkiego wywiadu z graczem @DarXe

LKZ38Vt.png

I: Na początek opowiedz nam coś o sobie.
d: Witam, jestem Sebastian, mam 25 lat, a jedyną rzeczą, która sprawia mi największą radość w życiu, jest aktywny tryb życia oparty na sporcie. Uwielbiam jeździć na rowerze i intensywnie trenować - ćwiczę 6 dni w tygodniu. Zastanawiam się nad dołączeniem do jakiegoś klubu, ale nie potrzebuję motywacji z zewnątrz; sam ustanawiam plany treningowe i działam według nich. Mam zawód Technika Informatyka i działam w tym kierunku - lubię programować, codziennie ucząc się nowych rzeczy. Jestem również developerem na jednym z serwerów Haxball, gdzie regularnie aktualizuję grę, co kilka dni wprowadzając nowe poprawki. Moja przygoda z programowaniem rozpoczęła się podczas wakacji po wyborze szkoły średniej; chciałem uniknąć początkowych trudności, z którymi zmagają się ci, którzy nie mieli wcześniej kontaktu z programowaniem, co później okazało się pomocne w nauce. Zaczynałem od C++, a w szkole poznałem także Pascala, HTML, JavaScript i PHP. Zetknąłem się również z Javą oraz nauczyłem się podstaw programowania obiektowego. Chciałem opanować C#, ale zraziło mnie jego środowisko programistyczne, uznając ostatecznie, że ten język nie jest mi potrzebny (podobnie jak nauka Javy). Potrafię tworzyć ciekawe rzeczy w Excelu, co już zapewne wiecie (np. statystyki graczy, które mi się w końcu znudziły, gdyż dane są teraz rejestrowane automatycznie - posiadam ponad 42 000 rekordów "data, ilość graczy"). Mam doświadczenie z Excela od podstawówki, ale to, co w nim robię, nie jest czymś skomplikowanym - istnieją bardziej zaawansowane formuły. Oprócz tego prowadzę kanał na YouTube (DarXe), gdzie publikuję treści z ProjectRPG - ostatnio skupiam się głównie na tych materiałach, ale pewnego dnia wrócę do nagrywania Haxballa. Transmituję mecze z własnym komentarzem i oprawą z różnych legalnych źródeł oraz dodaję materiały z Haxballa. Samo towarzyszenie meczom i grze w tle jest naprawdę ciekawe. Niektórzy ludzie wolą takie podejście zamiast oglądania tradycyjnych meczów 11 na 11, gdzie wszyscy gonią za piłką.

I: Skąd dowiedziałeś się o serwerze ProjectRPG i jak wyglądały twoje początki?
d: O serwerze dowiedziałem się od gracza o pseudonimie Niventill, który nie lubi grać stale w to samo i jest moim współlokatorem w sprzedanym przez niego domku przy spawnie SF. Kiedyś dominował na kosiarce, a później na rajdowcu (wszystkie najlepsze wyniki były jego ^^). Cóż, to dobre, że wszystko szybko się kończy, tak samo, jak ja z topkami na szambie - szybko mi się znudziło, gdy zdobywałem je co tydzień. Mimo to codziennie staram się logować na serwer i grać. Moje początki to oczywiście MAGAZYN! Grałem do 9500 RP i nawet nagrałem film zatytułowany "ProjectRPG #56: Pierwszy dzień na serwerze - zakup premium", który dzięki Bogu zyskał ponad 500 wyświetleń. Tylko raz straciłem passę (85 dni). Obecnie (14.04) mam 'Dzień 230', między którymi nie odebrałem nagrody 2 dni z rzędu. To już z czystego niechcenia, po tej straconej serii, gram już 317 dni.

I: Skąd pomysł na twój nick?
d: DarXeeee, zaczął się od DrakenX6 - miałem taki nick w Minecraft, kiedy jeszcze grałem w podstawówce. Po gimnazjum wymyśliłem nowy nick - chciałem mieć w nim literę 'x'. Nie zastanawiałem się długo i stworzyłem DarXe (czytaj: Dar lub Darkse), niektórzy właśnie skracają to do "Dar" A jak powstał Draken? Spędzałem dużo czasu w Drakensangu i tak jakoś podzieliłem ten wyraz na 2 części. Dodałem sobie X6, nie wiedząc nawet, co to oznacza - nadal nie mam pojęcia, co miałem na myśli.

I: Masz jakieś cele na serwerze ProjectRPG?
d: Mam zamiar kupić sobie dobry samochód - coś unikatowego, z jakąś rzadką cechą, ale nie w kontekście ID pojazdu, bo według mnie to bez znaczenia.

I: Na ile wyceniasz swój majątek? Jakie auta posiadasz w swojej kolekcji?
d: Zacznijmy od tego, że wiele straciłem.. co prawda mogę to jeszcze odzyskać, ale szanse maleją z dnia na dzień, bo żaden gracz nie wraca. Straciłem 1 921 681,95 $ na pożyczkach (wszystko zapisuję w Excelu). Mam pożyczkę w wysokości 3 670 000,00 $, a minimum, jakie mogę zarobić przy 5%, to 183 500$. Mam pożyczki na 10%, 15% i 20%. NRG - 1 200 000$, a 2 domki kupione w sumie za 60k, co daje mój majątek 4 930 000$. Nie posiadam żadnego samochodu - miałem Manane DTM (sprzedałem taniej o 5k, niż kupiłem) i PCJ (sprzedałem drożej niż kupiłem). Na początku miałem Tampa ID 37531 za 14,730$, którą sprzedałem za 18,650$ Tak, jestem świrem i mam program, który zapisuje każdy log z MTA od początku (wtajemniczeni wiedzą, w jaki sposób :D).

I: Gdybyś mógł coś dodać lub zmienić na serwerze, to co by to było?
d: Aktualnie nie mam pomysłu, ale zgłosiłem już kilka błędów do Sky (jeden tylko prywatnie). Na forum kiedyś zgłosiłem buga, ale wciąż nie otrzymałem odpowiedzi, nie wiem, dlaczego  Jednak myślę, że na serwerze brakuje pracy farmera lub truckera - farmer mógłby zajmować się uprawą i zbieraniem plonów, a trucker dostarczać towary do różnych punktów na mapie.

I: Na serwerze masz przegrane ponad 2193 godzin. Jak wspominasz ten czas? Są jakieś konkretne osoby, z którymi spędziłeś te chwile?
d: Codziennie robię nocki z K37RAPER i on o tym doskonale wie hehehe Wieczory spędzone na ławeczce przy spawnie SF - takie chwile się nie zapomina. Często piliśmy aż do utraty świadomości  Nagraliśmy wiele klipów, które można zobaczyć na YouTube

IJaka jest twoja najbardziej ulubiona praca dorywcza na serwerze i dlaczego akurat tam lubisz pracować?
d:  Praca Szambiarza i nic tego nie zmieni - jest to spokojna praca. Może nie zarabiam na niej dużo. Polecam także pracę jako kurier, gdzie zarabiasz 12k/h, a nie jak na szambiarzu (5 poziom), gdzie wszystko zależy od graczy, czy nie zepsują ci pracy. Mimo że zarabiam mniej, jest to przyjemna praca. Nawet jeśli zarabiam na niej nieco mniej, to nie przeszkadza mi to, bo mam już dość gotówki i bez konkretnego celu nie mam motywacji do zarabiania.

I: Powiesz nam coś o twojej organizacji, w której jesteś?
d: Vanguard - wcześniej miała inną nazwę, którą nie wymienię z pewnych powodów, nazwa była trochę dziecinna. W tej organizacji głównie sprzątam i jestem odpowiedzialny za arkusz kalkulacyjny - kto jak nie ja, znawca Excela. Fajna organizacja, miło wspominam rozmowy na voice chat w Discordzie lub Mumble - nie wiem, jak jest w innych organizacjach, ale ta jest ok - nie korzystam zbyt często z pojazdów, którymi dysponujemy, bo nie mam na to czasu. Kiedyś mieliśmy bazę w SF, blisko spawnu, co bardziej mi odpowiadało, ale było tam za ciasno. Mi to nie przeszkadzało, czasem tylko wchodziłem, żeby sprawdzić, czy ktoś nie rozwalił bazy (mieliśmy taki przypadek z 2 graczami, którzy odeszli i wszystko powywracali). Obecnie baza znajduje się w LV, obok BurgerShota.

I: Kiedy dołączyłeś do tej organizacji?
d: Dołączyłem do organizacji 24 sierpnia 2023 na Discorda, wtedy też dołączyłem do organizacji.

I: Jakie masz obowiązki w organizacji jako VLider organizacji?
d: Moje obowiązki ograniczają się głównie do pilnowania arkusza kalkulacyjnego, nic więcej - czasem zapraszam kogoś nowego, ale ta osoba zniknie po kilku dniach, więc nie jest to moja mocna strona.

I: Odchodząc od MTA czy grasz w jakieś gry oprócz MTA?
d: Tak, gram w Forge of Empires (na telefonie i przeglądarce na PC) oraz w Haxball - te dwie gry pochłaniają większość mojego czasu i nie mam miejsca na inne tytuły. Zakupiłem sobie FC 24, ale nawet nie mam czasu, żeby w to zagrać. Dlaczego Haxball potrafi tak absorbować czas? Wejdź, zagraj wieczorem na jakimś serwerze, a sam przekonasz się, że godziny mijały jakby minuty. Na początku jest trudno, bo ludzie wyzywają od n00bów, ale z czasem nabierasz umiejętności i gra idzie łatwiej (oczywiście nie z każdym, kto gra od kilkunastu lat). W Haxballu jest wiele modyfikacji - gramy ligi FAME MMA, skoki narciarskie, ligę hokeja, w której również uczestniczę.. tego jest multum! To trochę jak w Minecraft - wiele trybów gry, nigdy się nie nudzi. Nie gram już w Minecrafta, bo z czasem mi się przejadło. Czasem gram ze znajomymi, ale to nie to samo, co kiedyś. Głównie gram w gry przeglądarkowe, wcześniej grałem w Shakes Fidget, Hero Zero, Wiejskie Życie, Farmeramę - te gry zajmowały sporo mojego czasu.

I: Jakie są twoje zainteresowania?
d: Wspomniałem już o nich wcześniej, głównie to programowanie, oglądanie sportu (piłka nożna, siatkówka, koszykówka). Matematyka to również dziedzina, która mnie interesuje, i nie miałem z nią problemów w szkole, choć nie uczyłem się jej dokładnie. Na maturze z matematyki napisałem na 67%, bez przygotowania, tylko na podstawie tego, co przyswoiłem na lekcjach. Interesuje mnie również statystyka jako dział matematyki. Śledzę również nowe technologie, ale tylko wtedy, gdy mam czas.

I: Czy na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
d: Pozdrawiam tych graczy! @K37RAPER, @Innocent*, @Grondzel, @Jvlka, @Pako*, @Zam3k, @Ewciaxdq, @kamsonel, @Kamilo008, @Sequence, @f0rest, @Barti3k., @Noipanpavel, @Eryt2137, @RODOKURXD, @Rolnik_Sowa

I: Dziękuje za poświęcony czas do zobaczenia!
d: Również dzięki trzymaj się!

rx24sbb.png

KsDF6Sj.png

Dziękuje za przeczytanie tego materiału, @DarXe chciałbym cię pozdrowić oraz podziękować za poświęcony czas!

jOCD8TO.png?ex=662fa7d9&is=662e5659&hm=b7f6d623cc8b5fb99a6206619fce51960c73471f58706be1fa1038f20af96ca3&Wqg9DUp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.