Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na ,Nati

EndriuK

Rekomendowane odpowiedzi

Login: EndriuK
Nick oskarżonego: ,Nati
Powód skargi: Zbyt pochopne karanie graczy
Data zdarzenia: 28.03.2024
Dowody: << [224] .Nati: Dzieki kolego akustyczny, proszę endriuk
Opis sytuacji: Wbiłem sobie na serwer i zapytałem o coś graczy na czacie premium, po otrzymaniu odpowiedzi podziękowałem zwrotem, który jest w dowodzie, bo dobrze znałem tego gracza, po czym zostałem zmutowany na 5 dni za słowo „akustyczny”, moim zdaniem jest to nieodpowiednia kara i zbyt duża, nie wiem, dlaczego w ogóle zostałem za to ukarany, ponieważ słowo „akustyczny” pochodzi z TikToka i określa osobę, która jest głośna i denerwująca, a ja zostałem ukarany za brak kultury oraz obrazę gracza xD. Myślę, że supporterka kierowała się słowem autystyczny, który określa osoby chore na autyzm, ale ja użyłem słowa „akustyczny”, który nie oznacza osoby chorej, tylko ów trend z TikToka gdzie wyżej napisałem. Słowo akustyczny wywodzie się z dźwięku w słowniku Polskim, moim zdaniem zostałem zbyt mocno i pochopnie  potraktowany przez Supporterke.

Hej,

Nie możesz uważać, że zbyt pochopnie zostałeś potraktowany, dlaczego? ponieważ sam wyżej zaprzeczasz samemu sobie, twierdząc iż mogłam mieć inny pogląd na te określenie. Znajdujemy się na platformie MTA, prawda? Jak każdy z nas dobrze wie, tutaj panują inne zasady, inny styl bycia, inny styl pisania/rozmów. Niestety słowo akustyczny nie jest nacechowane pozytywnie, wręcz negatywnie - co daje mi podstawę do ukarania Twojej osoby. Jesteś znany z licznych prowokacji, więc dlaczego tym razem miałbyś tego nie zrobić? Kolejna sprawa to zbyt surowa kara. Nie uważam tak ze względu na fakt istniejącej opcji skalowania kar, w przypadku gdy gracz postanawia kolejny raz łamać regulamin - prowokując i próbując ubliżyć komukolwiek.

*Dodam jeszcze, że skoro wiesz o tym, że mogłam inaczej uważać na temat tego określenia, to wystarczyło wyjaśnić to w apelacji, gdzie wszystko byśmy rozstrzygnęli - to jest wasz dział, to jest dział, w którym możecie się bronić.

Nigdy nikogo nie prowokuje, jeżeli mi nic nie zrobił, co widać z moich kar, bo są tam 3 muty stricte za prowokacje, a reszta 98 za coś innego, moim zdaniem kara jest wysoka no, to było tylko jedno słowo "akustyczny"... naprawdę bez przesady ani go nie zwyzywałem, ani nie chciałem go sprowokować, po co miałbym go prowokować, dziękując mu za coś ...takie kary na 5 dni dostawałem za zwyzywanie gracza od jakiegoś c Worda, a nie napisanie akustyczny.

Personalnie nic do ciebie nie mam, ten mut to mi tam zlewa, że go mam , ale widze jak moi znajomi dostają muty za słowo „zajebiście” na 21 dni, bo nabił sobie skalowanie za puszczanie muzyki na vc, to cos chyba cos jest nie tak i poprostu zbyt mocno karacie graczy .

Życzę Wesołych Świat Wielkanocnych.

W takim razie rozwieje Twoją wątpliwość dot. tego dlaczego Twoja kara jest tak 'długa'.

W ekipie posiadamy system, który polega na odpowiednim skalowaniu kar w górę bądź dół. Ma ona doprowadzić do tego, aby każda kolejna kara po poprzedniej karze miała Cię czegoś nauczyć. Skoro poprzednia kara załóżmy jest na 3 godziny, to kolejna będzie już na 6 - nawet jeśli sytuacja będzie 'lżejsza' niż poprzednia - bo tak czy siak jest to łamanie regulaminu. W twoim przypadku posiadałeś karę mute na 3 dni, więc kolejna kara nie może być krótsza niż 3 dni, nawet jeśli jest to tylko jedno słowo - niestety. Takie skalowanie ma doprowadzić do wyzbycia się łamania regulaminu gry przez graczy. Zostałam tego nauczona i nie mogę wychodzić poza te zaznaczone mi ramy, gdybym to zrobiła - można by mi było zarzucić złą pracę w ekipie czy faworyzacje graczy, a ja jednak wole pozostawać profesjonalna i bezstronna. Od kary jak najbardziej zawsze się możesz odwołać i znając mnie prywatnie wiesz, że zawsze do tego zachęcam. My tutaj nie jesteśmy waszymi wrogami, po prostu pilnujemy porządku na serwerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.