Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z graczem Hubi15

-dzusia-

Rekomendowane odpowiedzi

sPRk2rY.png
mSu4qkK.png

Witajcie, drodzy czytelnicy, z tej strony Junior Reporter @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Dziś przedstawię wam wywiad z Police Officer II i dyrektorem Posorants Group @Hubi15. Bez zbędnego przedłużania, zapraszam do przeczytania tego materiału!
LKZ38Vt.png

d: @-dzusia-| H:@Hubi15

d: Witam, z tej strony Junior Reporter @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Dziękuję Ci, że zgodziłeś się udzielić mi wywiadu.
 H: Witam wszystkich czytelników oraz Ciebie! Bardzo chętnie odpowiem na Twoje pytania.

d: Świetnie! Na początek przedstaw się i opowiedz nam coś o sobie.
H: Mam na imię Hubert, w tym roku skończę 23 lata. Na platformie MTA oraz serwerze ProjectRPG kojarzony jestem pod nickiem @Hubi15. Z mniejszymi, bądź większymi przerwami, oczywiście na różnych serwerach gram od około 2014 roku. Obecnie na serwerze pełnię funkcję dyrektora biznesu Posorants Group, członka frakcji SAPD oraz należę do organizacji Fama Et Gloria. Jeśli chodzi o moje życie prywatne, wątpię, że to kogoś zainteresuje — pracuję i studiuję.

d: Od czego zaczęła się Twoja przygoda na serwerze ProjectRPG i jak tutaj trafiłeś?
H: Na serwerze ProjectRPG rozgrywkę zacząłem dokładnie 08-03-2023 roku, także stosunkowo niedawno. Wiedziałem o istnieniu tego serwera, gdyż gra tutaj bardzo dużo moich znajomych z poprzednich serwerów MTA. Po dłuższej przerwie postanowiłem wrócić do regularnej rozgrywki, a uważam, że ProjectRPG to jedyny sensowny wybór na platformie. Więc tak właściwie to dzięki znajomym jestem tutaj.

d: Skąd pomysł na nick?
H: Dobre pytanie. Używam tego nicku od bardzo dawna, obecnie mam do niego po prostu sentyment i nie zamierzam go zmieniać. Dodatkowo każdy, kto mnie kojarzy to właśnie pod tą nazwą. Jaka jest jego geneza? Ciężko powiedzieć, bo używam go od dzieciaka, zanim jeszcze zacząłem grać na platformie MTA. Pierwsza część wzięła się od imienia, dużo osób dalej tak do mnie mówi. Jeśli chodzi o cyfry, nie był to ani mój wiek ani ulubiona liczba. Tak po prostu wyszło.

d: Masz jakieś cele na serwerze ProjectRPG?
H: Dobrze się bawić, to dla mnie zawsze główny cel rozgrywki. Jeśli chodzi o cele, które dodatkowo stawiam przed sobą to na pewno rozwój biznesu Posorants Group. Poświęcam temu bardzo wiele czasu i chcę, aby biznes świetnie funkcjonował. Nie mam żadnych konkretnych celów, jeśli chodzi o majątek, nigdy nie przykładałem do niego większej uwagi. Jestem typem gracza, który raczej angażuje się w rozgrywkę od strony frakcji i społeczności. To sprawia mi największą frajdę. Jeśli chodzi o frakcję, czy inne stanowiska na serwerze to mam to gdzieś z tyłu głowy. Mam tutaj jeszcze sporo do osiągnięcia, zobaczymy czy się uda.

d: Na ile wyceniasz swój majątek? Jakie auta posiadasz w swojej kolekcji?
H: Wstyd się przyznać, ale obecnie mój majątek to jeden pojazd... Jest to mój pierwszy samochód i jest to Perennial 1.5dm3 o zawrotnym VID 41726. Mój majątek liczy obecnie ponad 500 tysięcy. Tak jak wspominałem, nie przykładam do tego większej uwagi. Mam zupełnie inne cele i priorytety na serwerze.

d: Gdybyś mógł coś dodać lub zmienić na serwerze, to co by to było?
H: Co do zmian na serwerze, podoba mi się, w jakim kierunku rozwija się serwer — ogromny ukłon w kierunku ARCON. Co bym zmienił z obecnego skryptu, to strefa DM. Uważam, że jest tam wielkie pole do popisu. Obecnie strefa DM jest raczej martwa, zarówno dla graczy, jak i frakcji — przynajmniej z mojej perspektywy, z małymi wyjątkami. Widziałbym tam podział na strefy, budynki, z których można pobierać przysłowiowy „haracz''. Takie rozwiązania ożywiłyby strefę DM i zachęciły organizację do zabawy, ale muszą stać za tym wymierne korzyści. Z perspektywy lidera biznesu również widzę wiele miejsc do usprawnienia, natomiast nie chcę o tym mówić. Jeśli chodzi o inne rzeczy, które można dodać na serwer... Z pewnością większy wachlarz prac dorywczych, w tym prace, które polegają na kooperacji 2-4 osób. To z kolei jest świetne rozwiązanie dla osób grających w grupach znajomych. Poza tym oczywiście frakcje, dla mnie to wizytówka każdego serwera. Bardziej wskazałem obszary, ale ciężko mi tak na gorąca się na ten temat wypowiadać.

d: Pełnisz funkcje Police Officer II. Jakie są twoje zadania na tym stanowisku i jaka była twoja najniebezpieczniejsza interwencja?
H: Mam podstawowe zadania, jakie przypadają każdemu funkcjonariuszowi SAPD. Mianowicie wyjeżdżam na patrol, sam lub z którymś z kolegów, a następnie reaguję na wszelkiego rodzaju wykroczenia ze strony uczestników ruchu drogowego. Poza tym reagujemy na przestępstwa, zatrzymuje ich sprawców i doprowadzamy do San Andreas State Prison. Mamy całą masę możliwości i obowiązków, od prostych kontroli drogowych po pościgi. Trzeba również pamiętać o zgłoszeniach /112, to ważny element naszej służby. Zgłoszenia są bardzo zróżnicowane, często musimy dostosować do danej sytuacji i zabezpieczyć miejsce zdarzenia. Jeśli chodzi o najniebezpieczniejszą interwencję, to było to zgłoszenie 112 związane z napadem na aptekę, gdzie był zakładnik. Udało nam się uratować zakładnika i zatrzymać sprawcę.

d: Jesteś dyrektorem biznesu Posorants Group. Opowiesz coś więcej o tej roli i jej zadaniach oraz obowiązkach? Z jakimi trudnościami wiąże się ta funkcja?
H: Zadaniem dyrektora Posorants Group jest nadzór nad funkcjonowaniem działalności biznesu. Kontroluje, to jak działa biznes, pilnuję tego, aby wykonywał swoje zadania jak najlepiej. Pilnuję porządku w biznesie, głównie tego, aby przestrzegano regulaminów. Poza tym pełnie funkcję łącznika między opiekunami biznesów a członkami Posorants Group oraz analogicznie między frakcjami a członkami biznesu. Zaangażowany jestem także w organizowanie eventów biznesu, planuję akcję, a następnie doprowadzam do ich finalizacji, zapewniając całą otoczkę. Moim zadaniem jest także usprawnianie funkcjonowania Pozorantów, wymyślamy nowe rozwiązania i wnioskujemy o nowości do opiekunów. Ważnym zadaniem jest także kontrola akcji organizowanych przez pracowników oraz wszelkie formalności związane z rozliczaniem wypłat. Mowa tutaj o wielu tabelkach, które zawsze uzupełniamy, wyliczając wynagrodzenia, kary i tak dalej. Z mniej przyjemnych rzeczy, to z pewnością rozpatrywanie skarg na pracowników — co wiąże się często z karami. Staram się dbać też o atmosferę w biznesie, rozwiązywać wszelkie nieporozumienia. Chcę z góry zaznaczyć, to nie są tylko moje obowiązki — pomaga mi w tym mój zastępca, @Conversiak613 i z wielu tych obowiązków mnie odciąża. Zajmujemy się również formalnościami na forum, mowa o naszym dziale. Jeśli chodzi o trudności... z pewnością trzeba być ciągle dostępnym, nie może być tak, że przez dłuższą chwilę nie ma nikogo do rozwiązania danego problemu. Bardzo często musimy dostosowywać całą rozgrywkę, a nawet i czasami rzeczy poza grą, do obowiązków na rzecz biznesu.

d: Jeśli nie SAPD i Posorants Group, to jaką inną frakcję oraz biznes byś wybrał i dlaczego?
H: Jeśli chodzi o frakcję, to myślę, że spróbowałbym swoich sił w SAMD lub SARA. Grałem w podobnych frakcjach i myślę, że bym sobie świetnie poradził. Dodatkowo podczas interakcji z tymi frakcjami, zarówno z perspektywy SAPD i Pozorantów widziałem jak wysoki poziom, potrafią prezentować. Ogólnie rzecz biorąc, szanuję wszystkie frakcje, natomiast do reszty po prostu się nie nadaję. Nie odpowiada mi tematyka, którą zajmują się pozostałe frakcje. Natomiast biznes... nie mam umiejętności graficznych — więc Marquee: Outdoor media odpada. Nie nadaje się również na prezentera radia ProjectFM — podejrzewam, że nikt nie chciałby mnie słuchać. Lubię pisać artykuły, na ogół nie mam problemów z dłuższymi wypowiedziami pisemnymi i jestem kreatywny. Może poradziłbym sobie zatem w redakcji Project News. Co do Blood Fight oraz Racing Club, ewentualnie może tam szukałbym dla siebie miejsca. Aczkolwiek, nigdzie się nie wybieram, równie z SAPD oraz Posorants Group.

d: Jest coś, za co doceniasz San Andres Police Department? Chciałbyś, by coś zostało zmienione?
H: Tematyka policyjna jest mi bliska, więc po prostu mnie to interesuje. SAPD cenię za świetną atmosferę, to jeden z głównych powodów, dlaczego tam gram. Cenię frakcję również za dużą dowolność, mogę robić wiele rzeczy na służbie, przez co się nie nudzę. Co bym zmienił? Nie mi to oceniać, nie będę wtrącał się w kwestie zarządu frakcji. Z mojej perspektywy wszystko funkcjonuje bardzo dobrze, także polecam każdemu, kto zastanawia się nad dołączeniem do SAPD.

d: Na serwerze masz przegrane ponad 303 godziny. Jak wspominasz ten czas? Są jakieś konkretne osoby, z którymi spędziłeś te chwile?
H: Bardzo dobrze wspominam ten czas, nie wchodzę na serwer pod przymusem. Nie żałuję żadnej z tych godzin, a licznik dalej rośnie. Bardzo dużo czasu spędziłem na służbie w SAPD oraz przy biznesie Posorants Group, także to z tymi ludźmi spędzam obecnie najwięcej czasu. Co do konkretnych osób, sporo czasu spędzam z @Conversiak613, a na służbie SAPD głównie z @SzalonyAleToSzef.

d: Jak oceniasz eventy serwerowe? Masz jakieś zastrzeżenia co do nich?
H: Pozytywnie, jedyny minus to, że są organizowane tak rzadko. Natomiast, to nie jest proste zorganizować takie wydarzenie. Najlepiej oceniam eventy świąteczne oraz fabularne, te robią na mnie największe wrażenie. Bardzo lubię również wszelkiego rodzaju zbieranie „znajdziek''. Nie mam żadnych zastrzeżeń, czekam na kolejny event.

d: Co najbardziej podoba ci się na ProjectRPG?
H: Podoba mi się kierunek rozwoju serwera, szata graficzna serwera również jest na bardzo wysokim poziomie. Ogromnym plusem jest też Voice Chat, praktycznie z niego nie korzystam, ale jest to innowacyjne rozwiązanie. Uważam też, że gracze mają naprawdę wiele do powiedzenia, a z ich zdaniem liczy się administracja. Serwer jest transparentny, co pokazuje choćby temat skarg na członków ekipy serwera. No i oczywiście ludzie, to oni trzymają mnie na serwerze. Na wielki plus oceniam również forum, jest schludne i przejrzyste.

d: Opowiesz coś więcej o organizacji, w której jesteś?
H: Fama Et Gloria to organizacja, która z tego, co się orientuję w tym roku, będzie obchodziła swoje szóste urodziny. Oczywiście, gdyby liczyć czas od jej powstania, jeszcze na innym — upadłym już serwerze. Jest to grupa, która zrzesza dobrych znajomych. Niektóre osoby z Famy znam, lepiej bądź gorzej, od początków swojej przygody z MTA, czyli od roku 2014. Co ciekawe z niektórymi osobami mam nawet kontakt poza grą. Z reguły ciężko jest do nas dołączyć, uważam, że to najbardziej, nazwijmy to „elitarna'', organizacja na serwerze ProjectRPG. Jeśli chciałbyś dowiedzieć się czegoś o pojazdach, to wiem, że jest ich sporo. W tym pojazdy eventowe choćby zdobywane za udział w WOŚP. Praktycznie z nich nie korzystam, ale jest tego sporo. Także... Fama Et Gloria to ludzie, a przede wszystkim świetna atmosfera.

d: Odchodząc od tematu serwera, chciałbyś podzielić się, czym się interesujesz lub jakie są twoje pasje? Na początku wspomniałeś, że pracujesz i studiujesz, opowiesz coś o tym więcej?
H: Jasne, służbowo jestem związany ze środowiskiem służb mundurowych, to moja wielka pasja. Jeśli chodzi o moje studia, jestem studentem pierwszego roku na kierunku prawo, na jednej z Warszawskich uczelni, studiuję zaocznie i łącze to z pracą na pełen etat. Pasji mam sporo, niestety coraz mniej czasu, aby się w tym spełniać. Wiele lat grałem w piłkę nożną, kocham ten sport do dzisiaj — chociaż już niestety nie gram. Natomiast cała otoczka dalej mnie jara, dalej się tym interesuję. Pozostając w sporcie, obecnie chodzę na siłownie i staram się to robić cztery razy w tygodniu. Gry komputerowe, a jakby inaczej. Wiele tysięcy godzin swojego życia spędziłem przed komputerem — nie żałuję. Poznałem super ludzi i spędziłem dobrze czas wolny. Poza tym lubię obejrzeć dobry film czy serial albo przeczytać książkę. Może nie jest to moja wielka pasja, ale słuchanie muzyki również sprawia mi wiele frajdy.

d: Gdzie widzisz siebie za 10 lat?
H: Ciężkie pytanie. Chcę się rozwijać i spełniać, mam nadzieję, że skończę studia do tego czasu. Poza studiami liczę na to, że będę zarabiał dobre pieniądze, haha. Wykształcenie i praca to nie wszystko, mam nadzieję, że dalej będę otaczał się dobrymi ludźmi i po prostu będę szczęśliwy w tym, co robię na co dzień. A przy tym zwiedzę pół albo i cały świat. Nie śpieszy mi się w każdym razie, dziesięć lat to szmat czasu... a wiek z trójką z przodu — nie wygląda już tak dobrze.

d: Co jest dla Ciebie w życiu najważniejsze? Czym się kierujesz?
H: Najważniejsi są dla mnie bliscy, głównie moja rodzina. Podobnie i moi przyjaciele, staram się, aby ten kontakt był jak najlepszy. Najważniejsze to chyba być dobrym człowiekiem i po prostu być sobą, a przy tym nie robić innym krzywdy. Takimi wartościami staram się kierować w życiu, czasami mi to wychodzi lepiej, a czasami gorzej.

d: Masz jakieś marzenia? Jest jakieś miejsce, które chciałbyś odwiedzić?
H: Może zabrzmię banalnie, ale jeśli zdrowie będzie mi dopisywało, to o resztę się nie martwię. Chciałbym prowadzić życie na jakimś poziomie, tak żeby nigdy mi niczego po prostu nie brakowało. Moja lista miejsc do odwiedzenia jest bardzo długa, uwielbiam podróżować. W ostatnich latach udało mi się odwiedzić Grecję, Hiszpanię, Francję. Teraz na celownik obrałem sobie Tajlandię a później USA, także czas odkładać środki, haha.

d: Czego się najbardziej boisz?
H: Czasami zastanawiam się, co jeśli w moim życiu coś poukłada się, inaczej niż sobie zaplanowałem, tego trochę się obawiam — zwyczajnej porażki. Boje się też chyba starości, tego, jak to będzie za te pięćdziesiąt/sześćdziesiąt lat. To jest pytanie do głębszej refleksji, w tym momencie wskazałbym te dwie rzeczy.

d: Na koniec, zapytam jeszcze, czy chciałbyś kogoś pozdrowić.
H: No tutaj lista jest długa, a więc zaczynamy... Pozdrawiam serdecznie @Conversiak613, @SzalonyAleToSzef, wszystkich członków biznesu Posorants Group i frakcji SAPD. Pozdrowienia także dla wszystkich członków organizacji Fama Et Gloria, wszystkich czytelników ProjectNews oraz wszystkich graczy.

d: Dziękuję Ci bardzo za tę rozmowę. Życzę Ci dalszych sukcesów na serwerze, jak i w realnym życiu oraz miłego wieczoru!
H: Również bardzo dziękuję, życzę Ci powodzenia. Miłego wieczoru.
KsDF6Sj.png

Dziękuję za przeczytanie tego materiału i mam wielką nadzieję, że się Wam spodobał oraz że lepiej poznaliście @Hubi15. Oczywiście jeszcze raz bardzo dziękuję Ci za rozmowę. Na koniec chciałam życzyć Wam, Drodzy Czytelnicy, miłego dnia!
8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News
Z0Wqvgh.png4mrbOpo.pngimage.png.dc6d6d14a0ac3387847732e7059ae09e.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.