Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wycieczka po Los Santos!

-dzusia-

Rekomendowane odpowiedzi

Jr9E0hM.png
mSu4qkK.png

Witajcie, drodzy czytelnicy, z tej strony Junior Reporter @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Dziś przedstawię wam moją wycieczkę po Los Santos i przepięknych miejscach, które ja odwiedziłam, i które na pewno warto zobaczyć, odwiedzić czy chociażby zrobić im zdjęcia. Tej cudownej przygodzie towarzyszył mi mój dobry kolega @xyz36, którego serdecznie pozdrawiam, a na końcu całego artykułu znajdziecie nawet wywiad z nim! Bez zbędnego przedłużania, zapraszam do przeczytania tego materiału!
34yiMrE.png

Los Santos bez zawahania się można nazwać jednym z najpiękniejszych miast w całym San Andreas. Nie tylko ze względu na krajobraz, ale też na infrastrukturę. Nie brakuje tam budowli, domów, baz i innych budynków. Nic więc dziwnego, że jest tu tak wiele baz organizacji, frakcji czy biznesów. Przepiękne widoki i roślinność to idealna rzecz do zdjęć czy zwykłej przejażdżki autem z przyjaciółmi. To miasto oferuje dużo świetnych atrakcji, a także usług. Zakupicie tu auto czy motocykl ze specjalnych salonów, skorzystacie z usług banku, które znajdziecie tylko w Los Santos, będziecie mieli okazje odwiedzić strefę dm oraz świetnie się bawić na gali Blood Fight, której baza znajduje się właśnie tutaj! Nie zapomnijmy wspomnieć też o wyborze prac dorywczych, bo poza kosiarkami i czyszczeniem ulic, znajdziemy tu pracę kuriera, kutry czy sklep rybacki na molo. Każda dzielnica tu ma inny i niepowtarzalny charakter, więc spacerowanie po nich to czysta przyjemność. Tak więc zapraszam Cię do przejażdżki ze mną po tym niesamowitym miejscu!
X7GzCDj.png

Vb8CQaS.png

Wycieczkę zaczynamy od przejścia się po molo na Santa Maria Beach. Przepiękny widok morza aż zapiera dech w piersiach! Możesz spacerować tu po drewnianym pomoście i podziwiać przepiękne zachody słońca, choć my przyjechaliśmy tu przed południem, to i tak widok jest niesamowity. Promienie gorącego słońca, przebijające się przez niebo dodatkowo dodają temu miejscu uroku. Oczywiście nie moglibyśmy wyjechać stąd bez skorzystania z różnych atrakcji, dlatego idziemy przejechać się na kole młyńskim, do którego bilet wstępu kosztuje jedyne 100$. Widok z niego jest niesamowity, nie wspominając już o ciepłym powiewie wiatru. Po przejeździe na kolejce kupujemy jedzenie w pobliskiej budce, z którym spacerujemy przy pracy wędkarza na moście. Trzeba jednak iść dalej, więc zbieramy się do auta i idziemy dalej podróżować po ulicach Los Santos!

xwCLKP2.png

Kolejnym miejscem, które muszę tutaj wyróżnić, jest dobrze znana, główna ulica Los Santos w Market Station. Tutaj w okolicy nie tylko możesz naprawić swoje auto w mechaniku, odwiedzić salon samochodowy, zakupić leki w aptece, odebrać swoje auto z parkingu policyjnego czy też kupić sobie bilet w biletomacie, ale i przebrać się w przebieralni. Możesz również pooglądać tutejsze budowle między innymi galerię Vereona Mall, ale też odwiedzić Vinyl Countdown oraz zatrzymać się na jedzenie do Jim's Sticky Ring lub udać się do All Saints General Hospital. Wspomnę jeszcze o roślinności, czyli dużych palmach i krzakach ozdabiających tutejsze domy. My niestety nie zatrzymujemy się tu na długo, ponieważ ruch tutaj nie jest mały i czas goni nas, by pojechać w kolejne miejsca. Uważam jednak to miejsce za ważne i niezwykle przydatne, bo oferuje ono dużo usług.

59cc7wx.png

Zdecydowaliśmy, że zatrzymamy się na jakiegoś shake w Burger Shot umiejscowionym na spawnie w Los Santos na ulicy Commerce. Jest to fajne miejsce, w którym możemy zjeść jakiegoś fast fooda i posiedzieć z przyjaciółmi, a umożliwiają nam to stoliki na zewnątrz lokalu. Obok standardowo mamy rowerki miejskie, którymi poruszać możemy się za darmo w każdej chwili. Na prawo po wyjściu z lokalu mamy Taxi Zone, więc, zamiast iść na nogach, możemy wybrać taksówkę, jak i rower! Burger Shot oferuje nam nie tylko wygodne miejsce do zjedzenia posiłku, ale i przepyszne burgery czy frytki! Jeśli chodzi o okolice, no to jak to w centrum, charakteryzuje się kamienicami i wysokimi budynkami. Droga tutaj jest dość ruchliwa i często widzi się tu samochody czy motocykle, więc może być tu trochę głośno. Serdecznie zapraszam do odwiedzenia tego miejsca, a tymczasem my jedziemy dalej!

xGgKBEZ.png

Kawałek dalej zatrzymujemy się przy Banku w Downtown Los Santos. Nie przypadkowo wybrałam to miejsce jako jedno z tych, które odwiedzam na dzisiejszej wycieczce, bo zdecydowanie jest tu co podziwiać. Ogromny budynek z dużymi oknami i pięknymi kolumnami, do których przyczepione są flagi. Oczywiście obok budynku jest ławeczka, na której możemy posiedzieć. Bank ten idealnie wpasowuje się w tę ulicę i aż przyjemnie się tutaj przejeżdża! Przed budynkiem jest parę miejsc, na których możemy zaparkować samochód za darmo. Wokół konstrukcji mamy ciekawe drzewa. No i nie zapomnijmy o tym, że żadne inne miasto nie może pochwalić się takim miejscem. Cóż, kolejne miejsca wzywają, więc wypada się zbierać. Na pewno jeszcze kiedyś tu wpadnę!

lwhuVL2.png

Park w Glen Park, w prawym górnym rogu to kolejne miejsce, które odwiedzamy, a zarazem jedno najlepszych i najładniejszych według mnie miejsc w Los Santos! Uważam, że jest ono wręcz idealne pod robienie zdjęć, nie wspominając już o moście obok. Małe jeziorko, które przechodzi pod mostem, zdecydowanie dodaje uroku temu miejscu. Rośliny, kwiaty, palmy i drzewa bardzo pięknie prezentują się wraz z jeziorkiem. Miejsce to otaczają nowoczesne, jak i te starsze budynki, co dodaje nieco urozmaicenia. Oczywiście my siadamy sobie tutaj na ławce obok i podziwiamy te piękne widoki, słuchamy śpiewu ptaków i przymrużamy oczy na każdy mocniejszy promień słońca. Dodatkowo wspomnę, że obok tego cudownego parku znajduje się salon z motorami Coutt And Shutz, do którego również warto zajrzeć. Jeszcze raz wspomnę o tym, że naprawdę warto pospacerować po tym parku lub zrobić parę fajnych zdjęć! Mam nadzieję, że macie podobne odczucia!

qwSI1Sm.png

Troszeczkę wyżej Glen Park znajduje się Las Colinas, czyli ulica przepełniona przepięknymi domami, których kolory zaczynają się od pomarańczowych i beżowych aż po błękitne. Miejsce to robi naprawdę fajny i przyjemny klimat. Palemki czy domki na wzgórzu dodają temu miejscu uroku. Niestety nie zatrzymujemy się tu na długo, a właściwie tylko po zrobienie zdjęcia, ale nie zmienia to faktu, że miejsce to jest warte zobaczenia. Jest ono położone w fajnej okolicy, w której nie brakuje marketów i warzywniaków, ale też jest tu sporo posesji mieszkalnych, które obecnie wszystkie są zajęte. Aż kusi, żeby przebiec się tu po górkach i poczuć odrobinę wolności! Bez przedłużania, idziemy dalej!
XGwBbve.png
Po drodze do następnego miejsca zatrzymujemy się przy dobrze znanej strefie dm. Właściwie to na początku nie planowałam odwiedzać tej strefy, ale ostatecznie zdecydowałam o niej tu napisać, ponieważ Los Santos to jedyne miasto, które ma taką strefę i poniekąd z niej słynie. Nie wchodzimy na nią, podziwiamy ją z bezpiecznej odległości. Powalone skrzynki, ubrudzone śmietniki i stare auta to tylko część tego, co możecie tu zobaczyć. Uważam, że daje to fajny klimat. Nie będę się tu o tym miejscu rozpisywać, bo myślę, że każdy je zna i choć raz je odwiedził. Pamiętajcie, by mieć się na baczności, gdy przekraczacie jego próg!

g2gCdqN.png

Ostatnim już miejscem jest Pizzeria The Well Stacked Pizza. Wpadamy coś tutaj zjeść, ponieważ zgłodnieliśmy, a miejsce to jest idealne ze względu na wykwintny smak pizzy. Lokal wygląda uroczo, na zewnątrz znajdują się stoliki z czerwonymi krzesłami oraz specjalny parking dla pracowników. W okolicy znajdziemy również studio tatuażu oraz Reeces Hair Facial Studio i kawałek dalej parking, na którym możemy zostawić nasz pojazd. Uważam, że ta urocza pizzeria nie pasuje trochę do okolicy, w której znajdują się stare kamienice i graffiti, lecz mimo wszystko jest godna odwiedzenia, bo smak tej pizzy jest nieziemski, dlatego to ją odwiedzamy.XGwBbve.png
Postanowiłam zadać parę pytań mieszkańcowi Los Santos. 

d: @-dzusia- | x: @xyz36

d: Witam, z tej strony Junior Reporter @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś udzielić mi wywiadu?
x: Cześć, jasne!

d: Jesteś mieszkańcem Los Santos. Gdzie znajduje się Twój domek i jak długo tu mieszkasz?
x: Jestem współlokatorem domku na dzielnicy Willowfield. Mieszkam w nim około roku.

d: Świetnie! Jak ogólnie ocenisz to miasto? Są jakieś atrakcje, które szczególnie Cię zainteresowały? Które z nich polecisz czytelnikom?
x: Hmm... Los Santos moim zdaniem to najładniejsze i najbardziej klimatyczne miasto w całym stanie San Andreas. Tylko często słychać strzały na ulicach, bo kręci się tu pełno gangów ulicznych. Z atrakcji to najbardziej podoba mi się diabelski młyn na molo.

d: Czy Los Santos ma jakąś swoją historię lub legendę? Opowiesz nam ją?
x: Szczerze, nie znam żadnej.

d: Są w tym mieście jakieś ukryte miejsca, które nie wszyscy znają, a są warte odwiedzenia?
x: Hmm... Na pewno myślę, że fajna jest tak zwana czerwona strefa. Znajdują się tam bardzo mili panowie w zielonych koszulach. Najlepiej na tę strefę zabrać ze sobą jak najwięcej gotówki, aby zbudzić respekt innych.

d: Dziękuję Ci bardzo za ten wywiad!
x: Ja również!
X7GzCDj.png

W tym oto miejscu nasza wycieczka dobiega końca. Uważam ją za udaną i super się przy niej bawiłam! Miejsca, które odwiedziłam, jeszcze raz serdecznie wam polecam! Los Santos to świetne miejsce do spędzania czasu z przyjaciółmi i nie tylko!
KsDF6Sj.png

Dziękuję bardzo za przeczytanie tego materiału i mam nadzieję, że się Wam spodobał. Na koniec chciałam życzyć Wam, Drodzy Czytelnicy, miłego dnia i do zobaczenia w następnym artykule!
8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News
Z0Wqvgh.pngWqg9DUp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.