Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na zwinny.

Klubowicz

Rekomendowane odpowiedzi

Login: MrocznyManiek
Nick oskarżonego: zwinny.
Powód skargi: Nie wykonywanie obowiązków zwalanie winny na mnie 
Data zdarzenia: 10.03.2024
Dowody: Logi z gierki + nagranie z akcji https://streamable.com/7nwzdd   https://streamable.com/ll04s7
Opis sytuacji: Sara mnie staranował jak dobrze widać na nagraniu miałem pierwszeństwo oraz saryjczyk w ogóle nie zatrzymał się nie rozejrzał po prostu wjechał jak do siebie oraz uciekł z miejsca zdarzenia jak nigdy nic. Wielki admin uznał, że moja wina dla tego, że jechałem 200 tylko czy bym jechał 120 czy 200 nie robi różnicy z racji iż saryjczyk wjechał jak do siebie bez patrzenia i nie był bym w stanie wyhamować. Admin uważa, że moja wina saryjczyk nie poniósł kary, takie zachowanie jest nie dopuszczalne liczę na ukaranie administratora. Edytuje Dodam, że saryjczyk drugi raz pod prąd wjechał dodam tego klipa do dowodów powinien zostać już dawno ukarany jednak administrator nie reaguje 

Przeglądając logi Administrator wyjaśnił odpowiednio całą sytuację w logach i zasądził winę obustronną co jest słusznym werdyktem. Członek frakcji SARA rzeczywiście wymusił pierwszeństwo, jednakże Oskarżający również złamał KRD do którego przestrzegania jest zobowiązany przez regulamin. (16.1.2. Wszelkie zdarzenia, w których udział biorą pojazdy, rozpatrywane są pod kątem obowiązującego na serwerze Kodeksu Ruchu Drogowego, znajdującego się w dziale San Andreas Police Department na forum serwera.) Oskarżający złamał następujące punkty KRD:
§1.3 Uczestnik ruchu drogowego zobowiązany jest do przestrzegania ograniczeń prędkości:

W terenie zabudowanym - 80km/h.
Poza terenem zabudowanym - 120km/h.
Na autostradach - bez ograniczeń.

§3.11 Na serwerze obowiązuje zasada ograniczonego zaufania, tym samym dojeżdżając do skrzyżowania z pierwszeństwem należy zwolnić i upewnić się, że można w bezpieczny sposób przejechać.

W związku z tym werdykt Administratora był trafiony i reakcja była prawidłowa. 

W drugiej sytuacji również ciężko doszukać się winy członka frakcji SARA. Jadąc znacznie większym pojazdem trzeba na zakrętach brać większy łuk aby zmieścić się w drodze. Jednak członek frakcji jest zobowiązany do zachowania ostrożności podczas zapożyczania pasa przeciwnego przy skrętach. W tej sytuacji Oskarżający jednak jechał chodnikiem łamiąc przy tym KRD i do ewentualnej kolizji było daleko. W przypadku gdyby do kolizji doszło to winę za nią ponosiłby członek frakcji SARA. Reakcja Administratora była prawidłowa i skarga zostaje odrzucona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.