Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Relacja z przechwycenia kontrabandy przez SAPD.

Wiko_

Rekomendowane odpowiedzi

2yiKlr0.png

34yiMrE.png

Witam! Z tej strony Trainee @Wiko_. W dzisiejszym materiale zdam wam relację z sytuacji, która wydarzyła się kilka dni temu, a dokładnie 25 lutego tego roku. Artykuł będzie obejmował opis sytuacji, zdjęcia oraz wywiad z jednym z członków SAPD, który brał udział w tej sytuacji. Zapraszam do przeczytania treści poniżej!

X7GzCDj.png

Historia zaczęła się 23 lutego, kiedy to Oficer Robinson Watkins oraz Sierżant William Smith, popijając poranną kawę i przeglądając codzienne nudne, a także powtarzające się raporty z poprzednich dni, dostali informacje od naczelnego, że za kilka dni odbędzie się ogromna akcja z przechwytywania kontrabandy z Vice City na opuszczonym lotnisku. Jako iż w miastach panowały akurat zamieszki i większość funkcjonariuszy musiała bez przerw bacznie mieć na oku całe miasto, zostali oni powołani do pomocy w przechwyceniu narkotyków. 

Tego samego dnia wieczorem Robinson wraz z Williamem spotkali się, aby porozmawiać i wymienić się przemyśleniami na temat informacji odnośnie przechwycenia narkotyków. Obaj po wypiciu kilku piw  doszli do wniosku, że gdyby tak duża ilość przewijała się przez dwa spore stany to policja miałaby o tym informacje wcześniej. Dzięki temu udałoby się im zorganizować akcję z przechwyceniem już wcześniej i w nieco większym składzie.

Kolejnego dnia obaj koledzy przyszli na lekkim kacu do pracy, ledwo zdążyli usiąść, gdy z głośników wydobył się dźwięk ,,Smith, Watkins zapraszam do biura naczelnego". Nie namyślając się zbyt długo, od razu w szybkim tępię, poszli do niego. Po przybyciu dowiedzieli się, że w akcje zaangażowanych będzie jedynie 14 osób łącznie z nimi. Po chwilowej rozmowie policjanci uzyskali informacje odnośnie godziny, w której mieli się zjawić na komendzie.

Nadszedł 25 lutego. Wszyscy byli zwarci i gotowi do natarcia na lotnisko. Niedaleko mieli oni podstawionego zwiadowcę, który miał ich na bieżąco informować o panującej sytuacji na lotnisku. Po informacji o wylądowaniu samolotu  nie wiele się namyślając, od razu wkroczyli do akcji. W chwili, gdy chcieli oni szybko wkroczyć, do akcji dostrzegli, że ludzie wysiadający z samolotu pakowali swoje torby do białej furgonetki. Po wkroczeniu i stosunkowo szybkim obezwładnieniu napastników Robinson Watkins podszedł do białej furgonetki i otworzył torbę. W środku torby ujrzał kawę oraz ciuchy. Jak podają media, po dogłębnym przeszukaniu wszystkich walizek i plecaków łącznie znaleziono 500 kilogramów białego proszku, który po analizie śledczych okazał się substancją odurzającą.

AdHL7ki.gif

W tym samym czasie reszta frakcja San Andreas Police Departament starała się zneutralizować zamieszki panujące we wszystkich trzech głównych miastach - San Fierro, Los Santos, Las Venturas.

LKZ38Vt.png

Z racji powyższej sytuacji postanowiłem znaleźć kontakt do jednego z dwóch głównych bohaterów tego artykułu-Robinson'a Watkins'ona.

W: @Wiko_ | R: Robinson Watkins

W: Witam, z tej strony Trainee @Wiko_ z redakcji prasowej Project News! Chciałbym zadać Ci kilka pytań odnośnie ostatniej dość głośnej akcji przechwycenia kontrabandy. Czy jesteś w stanie mi o tym opowiedzieć?
R: Dzień dobry, chętnie odpowiem Ci na kilka pytań dotyczących ostatniej akcji!

W: Jasne, może na początek się przedstawisz i podasz nam swój stopień policyjny. Następnie opowiesz od jak dawna jesteś członkiem frakcji.
R: Pewnie, nazywam się Robinson Watkins i jestem aktualnie Oficerem II stopnia w San Andreas P olice Departament. We frakcji jestem od 2 lat.

W: Okej, teraz czas na pytania główne. Jaka była Twoja pierwsza myśl, gdy dowiedziałeś się, że ty i Twój kumpel pojedziecie na tę akcję?
R: W pierwszej chwili opanował mnie niepokój i myślałem, że to jakiś głupi żart. Natomiast po chwili uświadomiłem sobie, w jakiej sytuacji się znalazłem i nie o tym, że nie mogę z tego zrezygnować.

W: Okej, rozumiem. A co się stało z twoim przyjacielem po całej akcji? Próbowałem się z nim skontaktować, ale linia była zablokowana.
R: Po całej akcji mój przyjaciel, William Smith poszedł na urlop i wyleciał do słonecznego Vice City, skąd również pochodziła ta kontrabanda. Mówił mi, że wyłącza telefon i daje sobie spokój na jakiś czas.

W: Dobra, a jak twoje samopoczucie po całej akcji? Czujesz, że zrobiłeś coś dobrego dla społeczeństwa?
R: Bez wątpienia tak. Czuję, że trochę oswobodziłem miasto z nie legalnych substancji. Po tej akcji jestem bardziej pewien siebie.

W: Na koniec chciałbym ci zrobić kilka zdjęć, czy dasz radę włączyć sygnalizację świetlną w pojeździe?
R: Pewnie, już włączam!

ZFIasDj.gif

To tyle z tego artykułu i mini wywiadu! Mam nadzieję, że moja pierwsza lektura Wam się spodobała! Specjalne podziękowania dla: @sirkosu1 za przygotowanie planu do zdjęć oraz @Starylisu za pomoc w zrobieniu zdjęć z radiowozem! To tyle ode mnie, nadawał dla Was Trainee @Wiko_, pozdrawiam!

8eybfgF.png

Dla redakcji prasowej Project News:

lCJ3zW8.pngrX9Encx.pngimage.png.dc6d6d14a0ac3387847732e7059ae09e.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.