Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Baleron

nikolaus

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 75398
Login: nikolaus
Nick oskarżonego: Baleron
Powód skargi: Sprzedaż nieruchomości po dużo zawyżonej cenie
Data zdarzenia: chyba 10.02.2024r
Dowody: Logi
Opis sytuacji: Generalnie gracz sprzedał mi bazę po dużo zawyżonej cenie niż jest warta. Otrzymuje oferty w okolicach 230-250k a zapłaciłem za nią 500k, gdzie wcześniej chciał sprzedać mi za więcej, lecz pisałem, że więcej nie dam i i tak okazało się, że mnie oszukał 😕
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @Baleron

Witam, nieruchomości nie mają ustalonych cen, zmieniają się co jakiś czas w zależności od czasu i potrzeb. Chciałeś bazę "na cito" więc to normalne, kupiłeś ją drożej niż "normalnie". Nie byłem chętny do sprzedania tej nieruchomości, ale namówiliście mnie sporą sumką na którą się zgodziłem. Nie uważam, że oszukałem cię w jakikolwiek sposób, podczas sprzedaży nie okłamałem cię w żaden sposób. Nie mam nic więcej do dodania, pozdrawiam.

Chciałem bazę na szybko to prawda, lecz kłamiesz w tym, że nie chciałeś sprzedać. Pisałeś z moim pomocnikiem organizacji i co jakiś czas do niego pisałeś z coraz niższą cenę także nie wprowadzaj w błąd sprawdzającego. Pomocnik - @Mr.DubayShake. Wiadomości można sprawdzić w logach. I nie ma takiego czegoś że chciałem baze na teraz to sprzedam drożej xd

Proponuję odmianę, żeby nie było problemu, a opłacić bazę mogę spowrotem na miesiąc tak jak było.

25 minut temu, nikolaus napisał:

Chciałem bazę na szybko to prawda, lecz kłamiesz w tym, że nie chciałeś sprzedać. Pisałeś z moim pomocnikiem organizacji i co jakiś czas do niego pisałeś z coraz niższą cenę także nie wprowadzaj w błąd sprawdzającego. Pomocnik - @Mr.DubayShake. Wiadomości można sprawdzić w logach. I nie ma takiego czegoś że chciałem baze na teraz to sprzedam drożej xd

Proponuję odmianę, żeby nie było problemu, a opłacić bazę mogę spowrotem na miesiąc tak jak było.

Faktycznie, chciałem bardzo się jej pozbyć, poniżej zamieszczam ss'a. Na tym screenie widać również, że posiadałem ofertę w wysokości 400k od gracza. 

Spoiler

image.thumb.png.2d300712db7fedc49bf8b83f1d3609ab.png

Nie zgadzam się na odmianę, gdyż nie posiadam tyle gotówki i obecnie spłacam raty u innego gracza. Podeślij proszę te "dowody" od twojego "pomocnika". 

26 minut temu, nikolaus napisał:

Nie mam zamiaru kontynuować z taką osobą jak ty. Znam ciebie i wiem, że wykorzystujesz ludzi niewiedzę. Czekam na odpowiedz administracji, ponieważ zostałem na dużą sumę oszukany a on dużo się wzbogacił przez moją niewiedzę.

Nie wiem jak mnie znasz, jak wykorzystuje ludzi niewiedzę, nie jestem typem handlarza. Również czekam na odpowiedź administracji.

Chciałbym jeszcze dodać, że nie wystawiałem tej bazy nigdzie i nie miałem zamiaru jej sprzedać. Moim zdaniem nie oszukałem ciebie w żadnym stopniu, bo sami zaproponowaliście mi kwotę 500k. Nikogo z was nie próbowałem w żaden sposób oszukać. Poniżej zamieszczam ss'a który potwierdza moje słowa. 

Spoiler

Screenshot_2024-02-28-09-49-27-236_com.bluecord.thumb.jpg.e9ddf19432bb5f14554a544d6a2ec3b8.jpg

Witam. Wnioskując po screenach jakie zamieścił sam @Baleron, Myslę, że Wy sami zaproponowaliście mu taką ofertę, mimo że gracz nie chciał sprzedać za kwotę 450k, sam podbijałes oferty do kwoty 500k. Ceny baz są "Elastyczne" mam na mysli to, iż nie mają określonej swojej ceny, ponieważ każda baza, domek, jest inaczej ceniona. Nie widzę tu żadnego oszustwa, ponieważ sam zaproponowałes kwotę graczowi tym samym godząc się na powyższą ofertę. Wydaję mi się, że teraz chcesz rzekomej odmiany, ponieważ nie chcesz być ewentualnie stratny, ale niestety to tak nie działa. 

Skargę uznaję za odrzuconą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.