Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na .Nati

mientos.

Rekomendowane odpowiedzi

Login:mientos.
Nick oskarżonego: @.Nati
Powód skargi: Niesłuszne karanie.
Data zdarzenia: 17.02.2024
Dowody: https://imgur.com/a/A84FS28
Opis sytuacji: Na nagraniu doskonale widać jak płynę przed siebie, gdzie wczoraj dostałem za to zakaz prowadzenia maszyn wodnych. Sytuacją wygląda tak, że płynę przed  siebie a gracz nagle zawraca na środku morza, za co ja dostaje ukarany.

Hej,

Cała sytuacja nie jest tak prosta jak Ci się może wydawać, dlaczego? bo od dnia wczorajszego wraz z innymi graczami zaczepiacie się próbując jeden drugiego ukarać. Na nagraniu, które wysłałeś widać, że gracz zawraca, a jak wiemy, zawracanie kutrem jest bardzo ciężkie i czasochłonne. Pomimo tego, że widziałeś, że gracz zawraca, postanowiłeś w niego uderzyć - bez żadnej chęci odbicia w prawą stronę. Dlaczego? Tak jak odpisałeś mi na serwerze - bo inny członek ekipy pozwolił Ci w ten sposób działać, bo to osoba zawracająca ma zachować ostrożność. Tylko w tej sytuacji gracz zawracał w momencie kiedy nikogo przy nim nie było, a ty jak najbardziej miałeś możliwość odbicia aby się z nim nie zderzyć. Od wczoraj zdobyłeś jedno ostrzeżenie + aż 3 kary za to samo przewinienie. Jeśli popełniłam gdzieś błąd, czekam na informację ze strony ARCON.

4 minuty temu, .Nati napisał:

Hej,

Cała sytuacja nie jest tak prosta jak Ci się może wydawać, dlaczego? bo od dnia wczorajszego wraz z innymi graczami zaczepiacie się próbując jeden drugiego ukarać. Na nagraniu, które wysłałeś widać, że gracz zawraca, a jak wiemy, zawracanie kutrem jest bardzo ciężkie i czasochłonne. Pomimo tego, że widziałeś, że gracz zawraca, postanowiłeś w niego uderzyć - bez żadnej chęci odbicia w prawą stronę. Dlaczego? Tak jak odpisałeś mi na serwerze - bo inny członek ekipy pozwolił Ci w ten sposób działać, bo to osoba zawracająca ma zachować ostrożność. Tylko w tej sytuacji gracz zawracał w momencie kiedy nikogo przy nim nie było, a ty jak najbardziej miałeś możliwość odbicia aby się z nim nie zderzyć. Od wczoraj zdobyłeś jedno ostrzeżenie + aż 3 kary za to samo przewinienie. Jeśli popełniłam gdzieś błąd, czekam na informację ze strony ARCON.

Wytłumacz mi dlaczego dostałem za to 3 licencje, a gracz, który robił to samo nic?

Według mnie mogłeś płynąć nawet bokiem. Mając możliwość ominięcia gracza - nie zrobiłeś tego, a z racji iż posiadałeś już podobne kary parę godzin wcześniej - otrzymałeś karę pozbawienia licencji wodnej. Wszystko co mogłam wytłumaczyłam Ci już w rozmowie prywatnej na serwerze.

Jednorazowy taran kutrem nie powinien być podstawą do kary ze względu na niską szkodliwość czynu (Gracz nie odpowiada majątkowo za stan kutra, a jedyne co traci to kilka sekund na rozpędzenie ponownie pojazdu). W przypadku kiedy nie mamy do czynienia z celowym utrudnianiem pracy i ciągłym taranowaniem to nie powinniśmy stosować kar czasowych. Na przedstawionych dowodach widzę jednorazową sytuację zatem karę unieważniam. Wszystkie sytuacje przedstawiają osobę Oskarżającego i jeszcze jednego gracza. Radzę Wam Panowie znaleźć inne zajęcie niż wzajemne przeszkadzanie w swojej pracy i po prostu trzymania się z dala od drugiej osoby. Członek administracji miał powody do podjęcia akcji i nadania kary, jednakże uważam że kara nie jest konieczna. Karę unieważniam, a skargę odrzucam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.