Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Anna2010PL

cyprian

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 5412
Login: cyprian
Nick oskarżonego: Anna2010PL
Powód skargi: Oszustwo w wymianie na temat wartości aut
Data zdarzenia: 10.02.2024 około 23
Dowody: w logach wszystko + potrzebne inne dowody ponad w prywatnej wiadomości
Opis sytuacji: A więc tak zaczynając ogłaszałem wczoraj swojego Infernusa 6k id na serwerze, że sprzedam. Po jakimś czasie napisała do mnie osoba oskarżona, że ma na wymianę Cheetachy 1k id i 2k id. Przez dłuższy czas nie chciałem przystać na tą ofertę tłumacząc mu, że nie znam się na cenach aut gdyż przez jakiś czas nie grałem na serwerze. Naszedł mi pomysł do głowy aby napisać do niego o wystawienie tym pojazdów na forum w celu weryfikacji wartości. Ku mojemu zdziwieniu od razu po sekundzie miał już pierwszą ofertę, a co najlepsze od kolegi (na wszystko mam dowody w postaci ss), lecz po tej samej chwili dostał znów ofertę od najprawdopodobniej kolegi administratora Szalaka. Pewnie w jego przekonaniu miało to mnie utwierdzić o wiarygodności oferty. Po czym pod postem jednym napisał znów jego kolega z org .Adi o ofercie kolejnej podbijając sobie wartość na mojej niewiedzy (najprawdopodobniej została jego wypowiedz usunięta przed administratora wspomnianego w skardze). Oskarżony pisał, że sam był zdziwiony, że owy administrator napisał ofertę, lecz powiedział, że już wcześniej pisał o te auta czy o jedno już nie pamiętam (tutaj spawdzcie logi i niech oskarżony da dowody o wcześniejsze pisanie o te auta przez Szakala). Dzień później postanowiłem wystawić jeden z pojazdów, lecz nikt tak jak nie był zainteresowany nagle tym pojazdem, plus dostałem informacje od graczy grających na serwerze, że zostałem oszukany na wartość aut, gdyż wycenia takich cheetachow najprawdopodobniej będzie wahać się razem w okolicy 10kk (wycenia jest moim domysłem, gdyż rcon Banan wyceniał wcześniej 1k id na 1.2kk, lecz to było kilka miesięcy temu, a tak bardzo aut nie mogło wzrosnąć na wartości). Infernus po moich ofertach był oszacowany na około 25kk. Sam oskarżony wielokrotnie pisał mi, że wartość razem tych pojazdów to coś w okolicy 25kk do 30kk. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze:

image.png.0954c092c3b4626b2f60f82928e36534.png

Ps. Proszę o niebranie skargi przed administratora opisanego w skardze Szakala i tym bardziej nikogo z jego organizacji, oraz wnoszę o odmianę ze strony oskarżonego 

49 minut temu, Dzak0b napisał:

Sory za wypowiedź w skardze,ale @cypriansam Banan ma skargę na forum za zaniżanie właśnie ceny tego czitosa co wymieniłeś i pare innych furek więc brał bym jego profesjonalne wyceny co są nic nie warte i nie brać ich na poważnie.

Ps. Okej możecie dać pkt,ale te skargi o wyceny furek to wielkie iks de normalnie efekt motyla teraz poleciał chyba 

Po 1. jak mógł zaniżyć coś co było WTEDY tyle warte? Wy macie jakieś problemy z czytaniem chyba, co niektórzy. To, że posiadałem pojazd prawie rok, i został zakupiony kiedyś w normalnej cenie, a przez wasze zawyżanie gospodarki czyt. piotr z surfusowa, tak ceny aut poszły do góry to już nie mój problem.

Po 2. Za obydwa cheetahy, były to oferty w wymianie, stąd też, każdy je może inaczej policzyć, ( Oferta np. od Szakal_ Była z hotknife 1ns wośp + dopłate w raty, ale, że w raty nie chciałem, stąd zpassowałem) 

Po 3. Cheetah 3092 ID poszedł za prawie 9kk podobno 3 dni przed podmianką, a tylko to było ponad 2 miesiące temu, a tutaj nie dość, że zostały sprzedane bliźniaki (bo 6 i 7 ns (bo 1ns ma sky wiec niema co go liczyc), 

Po 4. Żeby kupić takie pojazdy, bo to nie są pereniale, trzeba mieć wystarczająco majątku co za tym idzie nie każdego stać, więc jak możesz wycenić coś, co nie było w obiegu przez 9 miesięcy, 

Po 5. Skoro sultany na 2k id 30ns, potrafią chodzić według ciebie po 15kk co sam pisałeś, tym tymbardziej logicznym jest, że cheetahy są warte więcej, z tego faktu, że jest ich sporo mniej NS, auto jest droższe salonowo, oraz lepsze od takiego Sultana, i też ciężej takie kupić. 

Po 6. Skarga jest napisana tylko dlatego, że ty myślisz, że ktoś ci w 2 min kupi auta za kilkadziesiąt milionów. Logicznym jest, że mało kogo stać stąd jest zawężone grono osób, które na takie auto stać, co za tym idzie tylko potencjalne grono osób jest zainteresowane i daje oferty.

Po 7. Niewiem czego nie rozumiesz, chcieli kupić pojazd to dawali oferty logiczne (bo płakałeś, że niewiesz ile wart, to miałeś czarno na białym ile kto jest w stanie dać), to, że tobie np. nie pasuje jakaś oferta, to nie znaczy że takiej nie miałeś.

Po 8. Skarga jest napisana tylko i wyłącznie, bo nie potrafisz się obeznać na rynku, co jest twoim błędem, co nie zmienia faktu, że i tak ci dałem zarobić, bo infernus ten, jak sam pisałeś miałeś ofertę max 20kk, gdzie moje pojazdy realnie które ci dałem, są więcej warte. Co do wyżej wspomianych ofert, były one w większości w wymianie z dopłatom w raty, co dla mnie nie było na rękę, bo musiałbym czekać miesiąc jak nie dłużej na kase, a potrzebuję tej gotówki wcześniej, stąd też wziąłem wymianę z tobą, bo była najciekawsza dla mnie. 

Po pierwsze czemu nie ma w ogóle twojego odniesienia co do fałszywych ofert ze strony twoich kolegów? Nie fajnie, że podbijasz sobie oferty a później wychodzi jak wychodzi. Oczywiście na wszytko mam dowodu 

Po drugie Sultan a Cheetach to dwa inne auta, które są wyceniane inaczej. Z tego co Cheetach został wyceniony na 1.17kk nie wspomniałeś wczoraj w ogóle w wymianie wprowadzając mnie w błąd kompletne mówiąc, że razem są wart około 30kk.

Po trzecie to, że nie znam się na cenach aut po tak długim przewie jakbym było ponad pół roku nie oznacza, że możesz kłamać ile co warte znając już cenę auta wycenianą przez RCON. Infernus posiadał ofki 25kk, a nie 20kk dla jasności.

Na koniec w takim razie poproszę o twoje dowodu jak pisał do ciebie Szakal o cheetachy oferując to co pisałeś 

Tak jak pisałem w celu szybszego zakończenia skargi liczę na odmianę 

5 minut temu, cyprian napisał:

Po pierwsze czemu nie ma w ogóle twojego odniesienia co do fałszywych ofert ze strony twoich kolegów? Nie fajnie, że podbijasz sobie oferty a później wychodzi jak wychodzi. Oczywiście na wszytko mam dowodu 

Po drugie Sultan a Cheetach to dwa inne auta, które są wyceniane inaczej. Z tego co Cheetach został wyceniony na 1.17kk nie wspomniałeś wczoraj w ogóle w wymianie wprowadzając mnie w błąd kompletne mówiąc, że razem są wart około 30kk.

Po trzecie to, że nie znam się na cenach aut po tak długim przewie jakbym było ponad pół roku nie oznacza, że możesz kłamać ile co warte znając już cenę auta wycenianą przez RCON. Infernus posiadał ofki 25kk, a nie 20kk dla jasności.

Na koniec w takim razie poproszę o twoje dowodu jak pisał do ciebie Szakal o cheetachy oferując to co pisałeś 

Tak jak pisałem w celu szybszego zakończenia skargi liczę na odmianę 

zostal wyceniony na tyle, ile w tamtym czasie byl wart, wiec to nic nie zmienia, wiec niewiem po co o tym wspominasz, niewiem czy tez masz jakies problemy z czytaniem, ale wyzej ci wszystko z tych pytan wyjasnilem, nie mam zamiaru pisac znow tego samego, skoro nie potrafisz przeczytac tego co wyzej napisalem ze zrozumieniem. 

2 godziny temu, Anna2010PL napisał:

zostal wyceniony na tyle, ile w tamtym czasie byl wart, wiec to nic nie zmienia, wiec niewiem po co o tym wspominasz, niewiem czy tez masz jakies problemy z czytaniem, ale wyzej ci wszystko z tych pytan wyjasnilem, nie mam zamiaru pisac znow tego samego, skoro nie potrafisz przeczytac tego co wyzej napisalem ze zrozumieniem. 

Może odniesiesz się w końcu do fałszywych ofert od kolegów Szakala i innych?

Przez takie ofert byłem przekonany, że jest tyle wart lecz to sami koledzy wawali a poprosiłeś administratora Szakala o napisanie też w celu utwierdzenia mnie w przekonaniu. Po wystawieniu pojazdu nawet nie mam ofki przekraczającej 2kk za jeden z pokazów, a zgaduje że jakbym napisał do któregoś z twoich kolegów to by nawet tego nie kupili.

Był tyle wart w tamtych czasach, lecz na pewno nie wzrósł do tak choredalnej sumy jaką jest według ciebie patrząc na fejk ofki od kolegów 16kk. Maksymalnie administracja RCON wycenia pewnie na 4kk.

Po przeanalizowaniu transakcji oraz historii sprzedaży pojazdów w niej zawartych, bazując na historycznych wymianach dochodzę do wniosku, że transakcja jest zbalansowana oraz nie łamie ona regulaminowych postanowień. Pragnę nadmienić, że oferty z postów wystawianych na forum dot. sprzedaży pojazdu od gracza @andzelika2011PL nie były brane pod uwagę z powodu małej ilości danych oraz krótkiego czasu trwania wystawionej oferty (oferta utworzona o 22:00, zamknięta o 23:00).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.