Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na TheDreamer

playerOnlyOne

Rekomendowane odpowiedzi

Login: playerOnlyOne
Nick oskarżonego: TheDreamer
Powód skargi: Zbyt restrykcyjna ocena treści zamieszczonej na /g
Data zdarzenia:  10.02.2024 godz. mniej więcej 20:15
Dowody:  https://imgur.com/a/7rIWExN
Opis sytuacji: Grałem sobie jak każdy, częściowo czytałem co się dzieje na chacie, i zauważyłem że ktoś napisał "wstaje pword" a ja napisałem "pedale?" nie mając na myśli nic złego, nie posiadałem żadnej złej intencji co do pisania tego, i nie pisałem tego w kierunku żadnej osoby. Jedyne co zrobiłem to się spytałem czy chodzi o "pedale" a jednak otrzymałem blokadę chatu za brak kultury. Jak dla mnie jest to zbyt restrykcyjne traktowanie zasad, zważając że miałem jedną taką karę, i również żadnej złej intencji nie miałem pisząc coś nieodpowiedniego. W skardze nie chodzi mi nawet o samą karę, ale podejście do tego co się dzieje na chacie globalnym, ponieważ niejednokrotnie są wrzucane treści wulgarne i niekoniecznie odpowiednie kulturowo czy społecznie, które są częściowo ignorowane, a ja jednak wciąż dostałem karę za pytanie co do pword. Liczę na odpowiednie zrozumienie skargi, i upomnieniu dla osoby administracyjnej, po to aby nie traktować wszystkiego jak przestępstwo i nie utrudniać rozgrywki innym blokując możliwość do komunikacji. Na koniec - nikogo to nie uraziło.

Pozdrawiam, player.

Witam, zaczynając od początku:

19 minut temu, playerOnlyOne napisał:

zauważyłem że ktoś napisał "wstaje pword" a ja napisałem "pedale?"

Jak samo napisanie na chatcie globalnym pword nie jest niczym złym tak "rozwinięcie" tego określenie już jest obraźliwe. 

nie posiadałem żadnej złej intencji co do pisania tego

Skoro nie posiadałeś żadnej złej intencji to mogłeś w ogóle się pohamować i nic nie pisać. Kolejną sprawą jest to, że mogłeś też chociażby napisać apelacje i jakkolwiek wyjaśnić to tam.

zważając że miałem jedną taką karę

Faktycznie karę w postaci mute za bk miałeś jedną natomiast w ciągu niespełna dwóch tygodni otrzymałeś dwa ostrzeżenia również z powodem bk. Dlatego też w tym wypadku otrzymałeś karę.

ponieważ niejednokrotnie są wrzucane treści wulgarne i niekoniecznie odpowiednie kulturowo czy społecznie, które są częściowo ignorowane, a ja jednak wciąż dostałem karę za pytanie co do pword

Różnica między tym jest jedna, jako administracja nie mamy obowiązku mieć odpalonego chatu /g jak i ogłoszeń. Jeżeli natomiast pojawia się informacja (/report), że ktoś łamie regulamin na którymś z tych czatów to jednak naszym obowiązkiem jest zareagować. W tej sytuacji pojawił się na Ciebie report więc zostałeś ukarany.

Na koniec - nikogo to nie uraziło

Skoro był report to jednak komuś to przeszkadzało lub kogoś tym uraziłeś.

Nie mam sobie nic do zarzucenia, jest to moja jedyna odpowiedź chyba, że zostanę o to poproszony przez osobę sprawdzającą. Pozdrawiam i życzę miłego dnia/wieczoru. 😉

W takim razie, jeśli ktoś złożył reporta skarga jest bezcelowa. Apelacji nie chciałem pisać, bo zanim została by rozpatrzona to kara by minęła, więc różnicy nie robi. Najgorsze w tym jest że komuś naprawdę przeszkodziło to co napisałem, najlepsze jest to że pewnie była to osoba całkowicie trzecia która tylko zauważyła okazję do wysłania raporta heh. Pozdrawiam.

Ps bo skarge pisalem z myslą ze TheDreamer z wlasnej oceny widzac to uznal ze mnie wyciszy, nie wiedzialem ze zostalo to zgloszone. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.